Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yaye

    őstag

    válasz PazsitZ #8227 üzenetére

    Szerintem félreértesz. :) Nem egy megjelenített hibaüzenet oldal lokális lementéséről ("oldal mentése") beszélek, hanem egy linkelt fájl lementéséről (jobb katt, "cél mentése más néven"). A hibaoldal ez esetben nem is kerül megjelenítésre. Lementem a fájlt (pontosabban azt hiszem, hogy lementettem), FF nem szól semmit, és csak később derül ki, hogy a fájlom közel sem az a pdf, exe, akármi, aminek elsőre látszik, hanem egy html hibaüzenet. A böngésző -ha jól sejtem- a http kérés eredményeképp visszakap egy státusz kódot a szervertől, és a FF szemmel láthatóan nem érzi lényegesnek megemlíteni, hogy az történetesen mondjuk nem 200 (succesful) hanem 404 (not found).

    A lokális mentés szerintem sem a http protokoll ügye, azt Goose-T vetette föl. A szervernek tökmindegy, hogy a böngésző helyben mit kezd a kapott anyaggal, megjeleníti, vagy csak elmenti. Nekem felhasználóként viszont nem mindegy! Ha a hibához generált hibaüzenet-oldal nem kerül megjelenítésre (mint pl a jobbgombos mentésnél sem), akkor a böngészőnek minimum illene szólnia, hogy "figyuz haver, nem mutattam neked hibaoldalt, de azért jobb ha tudod hogy nincs mit elmentenem, mert 404 hibát kaptam a szervertől".
    Nem a hibaoldal lementését kéne lehetetlenné tenni, hanem azt, hogy a hiányzó fájl helyett, annak a nevén, figyelmeztetés nélkül mentődjön el a hibaüzenet.

    Nálam 8as IE van, az ha jobb kattintással mentek egy törött linket ami mögött nincs fájl, akkor ezt adja: [link]
    Szerintem ez így teljesen korrekt, és egyszerűen nem értem hogy a FF miért szivatja a júzert.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák