- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
vlacko
csendes tag
válasz
radio100jozs #9685 üzenetére
Beszéltem az ügyfélszolgálattal. Kb. 1 órája. Máris szerettem volna élni a "lehetőséggel", hogy ezen az új olcsóbb áron újrakössek egy szerződést. A kemény ADSL Solo startot szerettem volna, de közölték velem, hogy a rendes ár továbbra is, a "további információk" gomb utáni 3870 Ft/hó ami eddig is volt. De gyorsan jelezni fogják ott bent (valakiknek), hogy a honlapon rossz árak szerepelnek. Azért nem mindegy... 1690 Ft --> 3870 Ft...
A logikát én is abban láttam, hogy mivel ma pont változnak a feltételek (http://www.upc.hu/29-es-korzet/altalanos-kampanyos-feltetelek/) végre észbe kaptak, hogy mocskosul! (és akkor nagyon finomam fogalmaztam) irreális áron szolgáltatnak még mindig. Talán azt is észrevették, hogy (remélem) már alig van ügyfelük a 29-es körzetben. De ezek szerint NEM!, vagy csak nem jutott még el az infó az ügyfélszolgálatosokhoz, akiknek nem kis kellemetlenségeket fog ez ma okozni remélhetőleg...
Gusztustalan UPC! De várok még 1-2 napot, és reménykedem.Másik dolog ez az "ügyfélmegtartó" hozzáállás. Minden évben (lejárt hűségidő után) fenyegetőznöm kell nekik, hogy másik szolgáltatóhoz megyek, mindezt azért, hogy adjanak pofára (vagy mittudomén milyen alapon, ami nem publikus, szerintem inkorrekt talán még jogsértő is!) egy kis kedvezményt a gusztustalanul magas áraikból...
Hánynom kell tőlük!
-
btz
addikt
válasz
radio100jozs #9669 üzenetére
Azta micsoda árzuhanás, 5800-ért már 50 megabitet kapok dslen a telekomtól, valaki pedig 1900 ft-ért a 120 megabit/s csomagot optikán
-
wizzgeri
tag
válasz
radio100jozs #9673 üzenetére
szia ez upc?mert itt 8350 et ir a neten adsl gold solora vagy rosszat nezek?
-
radio100jozs
őstag
válasz
Mekkora szívás már. Nekem májusban járt volna le az 1 év a Solo 8 csomagra, de januárban váltottam át Solo 12-esre, azaz új hűségszerződés, 1 évre, és 6500 helyett fizetek 8310-et, erre most meg leviszik a 12-est 5.890-re. Ekkor árváltozás nem volt ezer éve, ezért sem számítottam erre.
Mivel nem emelek tovább csomagot, így nem is tudom milyen indokkal tudnék váltani olcsóbb hűségre, hát bepróbálkozom valamivel.Amúgy ezek az új árak mától érvényesek.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Hűség alatt nem változik a havidíj, akinek lejárt a hűsége és vállal hűséget már az új áron fogja megkapni a csomagokat, többi területen is így van.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #9591 üzenetére
Ez csak kiskapu hogy ha mégis kellene akkor tudják alkalmazni...
Optikán a szerződés sem 120/50-re szól hanem 120/10-re mégis 120/50-et adnak. Nos az is hasonló helyzet, ha akarnák ott is visszavehetnék a feltöltést, ha esetleg valami közbe jönne, meg így jobban is mutat az "egységesítés" elv amit nem rég bevezettek.
-
válasz
radio100jozs #9591 üzenetére
Több szolgáltatónak is van ilyen az ÁSZF-ban és sehol sem alkalmazzák.
-
válasz
radio100jozs #9589 üzenetére
A UPC nem alkalmazza a három havi átlagban számolt 300 GB forgalmi értéket.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
radio100jozs #9570 üzenetére
"a Vodafone Homenet szolgáltatás Előfizetője az adatforgalom megkezdésekor alacsonyabb prioritási szintre kerül, mint a többi Előfizető és a hálózat túlterheltségekor a többi Előfizető nagyobb valószínűséggel fér hozzá a hálózati erőforrásokhoz, mint a Vodafone HomeNet szolgáltatás csomag Előfizetője, azaz az egyéb Előfizető a hálózat túlterheltsége idején azonos körülmények esetén nagyobb sebességgel képes adatkommunikációt folytatni, mint a Vodafone HomeNet szolgáltatáscsomag Előfizetője."
Ez csak apró betűben van elrejtve, de vezetékes net kiváltásánál azért elgondolkodtató.
Nagy terheltségnél gyakorlatilag is lemehet 0/0-ra a sebesség. -
Zsocy155
őstag
válasz
radio100jozs #9586 üzenetére
Ezt jó, hogy mondod. Köszi!
-
Zsocy155
őstag
válasz
radio100jozs #9581 üzenetére
Így igaz!
-
Zsocy155
őstag
válasz
radio100jozs #9570 üzenetére
Ez remek hír.
Szerencsére a 1270-en beszélő üszis csajszinak nem volt igaza, ő ugyanis novembert beszélt!
Már a Telenor Homenet-en gondolkodtam. -
törölt tag
válasz
radio100jozs #9554 üzenetére
nálunk digitális tv-nek is ugyanolyan 6 számjegyű ügyfélszáma van, mint a net, így azzal se megy
-
Attaca
csendes tag
válasz
radio100jozs #9552 üzenetére
Hát lehet, hogy nem működik vele minden, de pl. a Horizon Go nekem megy 29-es körzetben is, ügyfélszolgálaton keresztül regisztráltak.
-
Attaca
csendes tag
válasz
radio100jozs #9535 üzenetére
Azért a pingnél nem mindegy melyik szervert pingeled, Telenor budapesti szerverével ennyi:
Garantálom, hogy UPC ADSL soha nem volt ennyi. De ha érdekel este kipróbálok egy multis játékot, és megírom a különbséget.
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #9075 üzenetére
Kösz.
Aszf-ben ami 124 oldal... Keresse aki akarja... Hagyom a francba, komolytalan ahogy a honlap is -
Constantin79
csendes tag
válasz
radio100jozs #9036 üzenetére
Üdv. Mindenkinek.
Ezt "honnan veszitek", már elnézést, hogy "nem megy a torrent" miért ne menne egy fájlcserélő alkalmazás a szuper neten amikor sima alap ADSL-en megy?? Nem értem az összefüggést. Tapasztalat: tesóméknál 30Mbites csomagba vannak és 5mbit a feltöltési sebesség folyamatosan.
Legalábbis még nem panaszkodott hogy bármi gond lenne . ..
Ugyanez van anyósoméknál is de ott még koax kábellel van behozva az oszlopról. . . .
Viszont van egy "elme" haverom, ő hozta fel a témát (rég osztálytársak voltunk) szóval beszélgetünk, mondja: "Halljam csak, miért akarsz átmenni az UPC-től "ehhez a fos" t-hez?? - vagy valami ilyesmi dumával. . .Én csak néztem rá nagy elkerekedett szemekkel, egyből abban a tized másodpercben visszakérdeztem: - "Ezt meg miért mondod, mi baj van? "hát állítólag nem volt szolgáltatás vagy 6-8 órán keresztül (ezt tesóm is mondta, de nem a szolgáltató hibájábaól - ezt figyeljétek) Ócsáról jön át a fő kábel, és eltépte valami idióta darus autó. - Igen? - kérdezem én - És akkor miért szidod a szolgáltatót te nyomoronc???Az ő hibájuk?? Ez nem lehet ekkora loser.
Látszik nagyon "ért a dolgokhoz", igazán "toppon", képben van a srác. . .
-
olzsy
csendes tag
válasz
radio100jozs #9036 üzenetére
Én osztottam meg a képet.
Most lenyomozható vagyok
Egyszer felugrott 120 kb-ra de azóta nem nagyon akar feltölteni. Ncoron nem tudom örülnek-e ennek. Letöltés viszont az Upc-hez képest úrkorszak. Trabantból Ferráriba kategória.
-
Attaca
csendes tag
válasz
radio100jozs #9021 üzenetére
Ha valakinek van tapasztalata ezután a Berotelről, írja meg.
köszi
-
craft75
csendes tag
válasz
radio100jozs #9005 üzenetére
mikrotik
-
poli27
veterán
válasz
radio100jozs #9005 üzenetére
aha ubiquiti vagy mikrotik vagy vegyesen ezekkel...
-
craft75
csendes tag
válasz
radio100jozs #9001 üzenetére
Nekem ők szolgáltatnak. a 16/16 stabil, ping olyan 5-7. A sebesség általában 17-18/19-22 Mbps között mozog.
Úgy tudom hogy jövőre emelik a sebességet. -
btz
addikt
válasz
radio100jozs #8995 üzenetére
Mert nehogy már valami túl jó legyen
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #8988 üzenetére
Közben most már látom a rendszerben, azaz a +5 GB adatopció bővítés, ha lefogyna a havi keret, és nem akarsz 128/128 kbps-es döcögni, akkor 3048 Ft-ba kerül, ami elég húzós.
-
zsloti
senior tag
válasz
Akkor ez erdőn megint nem lehetséges...
Az a fránya 4g.... -
btz
addikt
válasz
Engem az érdekelne hogy NAT-os e a hálózat?
-
bigdady
nagyúr
válasz
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8986 üzenetére
ezt értem de gyanúsan olcsó.
ez konkrétan "megosztható" mobilinternet. Az pedig 5000-ért ilyen mennyiségű adatforgalomban nincs. Persze nem vagyok szkeptikus elhiszem ha ez így van, de nekem ez furcsa.
50GB talán elég egy hónapra.
-
Zsocy155
őstag
válasz
radio100jozs #8983 üzenetére
Jövő hónapban lejár a hűségem a upc-nél, addig pedig ezt lerendezzük. A 150 giga nekem is elég.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #8982 üzenetére
Ja, és mivel nincs hűség, mit vesztenél, ha kipróbálod, ezért szerintem jó lehet ez az ajánlat, amíg csak az ADSL van, már akinek elég ennyi keret havonta.
-
Zsocy155
őstag
válasz
radio100jozs #8980 üzenetére
Szia!
Ezek szerint neked már van ilyened. Én is ezen gondolkodom, mert T.szecsőn csak a upc 5/0.5 van. -
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8967 üzenetére
Azért ahol csak ADSL van (a körzet bizonyos városaiban/falvaiban) ott a hardcore gamerek is kénytelenek ADSL-t használni. Mobilnet holvan-holnincs, így arra nem lehet számítani.
-
BBéci
legenda
válasz
radio100jozs #8967 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. A "filmkölcsönzés" nem kisbaba, akit dajkálni kell. Beteszed a kliensbe, aztán a gép teszi a dolgát. Pár perc az egész, utána nem kell ott ülni a PC előtt, amíg lecsordogál.
-
válasz
radio100jozs #8955 üzenetére
Attól függ kinek... 150GB nem sok, 50 még annyira se.
És ehhez nem kell még csak torrent se, elég egy 4 tagú család, ahol többen intenzíven youtube-oznak, nem beszélve a steam-ről, stb...
-
cashzoli
aktív tag
válasz
radio100jozs #8933 üzenetére
-
btz
addikt
válasz
radio100jozs #8933 üzenetére
Ugye milyen kedves ajánlat?
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8751 üzenetére
Beszéltem a kivitelezővel, de nem igazán úgy jött le, mint aki tisztában van azzal, mik is az új szabályok, vagy hogy változott a rendszer.
Majd meglátjuk, hogy most csak a "hülyét" játsszák, vagy tényleg nem voltak képben. (fogalmam sincs utóbbi hogy lehetséges...)
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8824 üzenetére
Egyelőre az még kimarad a T palettájából. Úgy tudom Pest megyében nincs olyan település ami rajta lenne a kormányzati listán. Legalábbis a táblázatban nem volt ahol az a 60 milliárd el van osztva.
Egyelőre ami Project szinten él:
Örkény, Táborfalva, Hernád, Pilis, Nyáregyháza, Monorierdő.Bugyin már mindjárt végeznek.
Ezekről nincs infó egyelőre:
Csévharaszt, Káva, Pánd, Pusztavacs, Szentlőrinckáta, Tápióság, Tápiószecső, Tatárszentgyörgy, Újlengyel, Úri, Vasad
Vagyis Úriban van egy kis dilemma, de ott leszerződtek a Digivel. Ami csúszni fog valószínűleg vagy kicsit vagy nagyot.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8822 üzenetére
http://dtvnews.hu/hirek/sajat-koltsegbol-epit-halozatot-a-telekom
Én erről a cikkről beszélek.
230.000-t vállalt a Telekom saját zsebből illetve további 270.000-t az összes többi szolgáltató a digi kivételével. + Állami támogatások amik részben EU-s pénzek (nagy részben).
Ugyanis független hogy van X milliárd forint a célra, 100%-os települési lefedettség kell 30 Mbit/sec sebességgel amihez lehet hogy majd EU-n kivüli saját zsebes finanszírozás is lehet még szükséges.
A GINOP-os támogatás olyan területekre vonatkozik ami nem érné meg maguknak a szolgáltatóknak. Elhagyott utcák, fehér települések stb. (olyan utcák, ahol mondjuk 1-2 igénylő van csak). Szóval 500.000 + Állami forrás.
440.000 háztartás 2015 végéig, de ez a szám amiket fentebb dobáltam azok 2018-ig szólnak.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #8821 üzenetére
Itt az egyik cikk arról, hogy mennyi az önfinanszírozású, bár ebben is van 230 ezer, meg 270 ezer is, keverednek a számok:
http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infokommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/hirek/onkentes-piaci-vallalasok-a-digitalis-magyarorszag-kiepiteseert
Ez pedig a pályázati támogatásokról szóló cikk a több mint 500 ezer háztartásról:
http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infokommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/hirek/fontos-kormanyzati-lepesek-a-hazai-szelessavert-epul-a-digitalis-magyarorszag
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8818 üzenetére
kábelmánia linkelt egy cikket, amiben a többi szolgáltató is részt vesz a kiépítésben. Telekom közel 400.000 háztartásról beszél, nem tudom miért 270.000-ről beszélünk itt.
A 270.000 a többi szolgáltató önerejű vállalására volt szó legalábbis azon cikk alapján amiben ha jól tudom majdnem az összes szolgáltatót említik - együtt - kivéve a Digit. Nem tudom hogy kihagyták, vagy nem vállalta.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #8817 üzenetére
Még egy szám, ami lemaradt.
Tehát 883 ezer háztartásban nincs 30 Mbps sebességű net.
Ebből több mint 500 ezer háztartásba EU-s, vagy kormányzati támogatással kötik be az új hálózatokat.
Továbbá 270 ezer háztartásba meg a most kötendő (Telekom már aláírt) szolgáltatók, és kormányzati megállapodás szerint önerőből építik ki a hálózatot a szolgáltatók, bizonyos konkurencia támogatás kizárásával.Marad olyan 100 ezer háztartás, ahol 2018-ig nem lesz ezek szerint vezetékes 30 Mbps sebességű internet hálózat, na ezek lehetnek a mobilnetes hozzáférésűek 4G LTE-vel valószínűleg.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8812 üzenetére
Ha jól tudom olyan helyen mint pl. Dabas és térsége ahol van kapacitás akkor emelnek ha van konkurencia. Ha nincs akkor nincs emelés sem, ez egyértelmű.
-
btz
addikt
válasz
radio100jozs #8812 üzenetére
Hagyják veszni a piacukat én úgy látom.
-
válasz
radio100jozs #8810 üzenetére
A UPC jó fej volt és néhány embernél ingyen növelte a sebességet de ez nem volt általános.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Csak ezzel az a gond, hogy valamivel bonyolultabb a történet mint hangzik.
Mondanám hogy ez így elég, és igazad van, de akkor nem írta volna azt a HFC-Network hogy:
"Sajnos a DÉMÁSZ ilyen esetben nem könnyű."
és ma nem küldte volna el a Telekom nekem azt a levelet, ami csak ezt megerősíti. Közel másfél hetet vártunk a válaszra, mivel átküldték a műszaki osztályra.
[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
BBéci
legenda
válasz
Végre valaki bemásolta a pontos szöveget és tiszta vizet öntött a fejekbe! Köszi!
[moderálva][ Módosította: radi8tor ]
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #8750 üzenetére
Pontosan 2015.07.16-tól hatályos a módosítások a 2003. évi C. törvényben, és ez is bekerült oda:
"94. § (2a) A hálózatüzemeltető és az elektronikus hírközlési szolgáltató együttműködnek a nagy sebességű elektronikus hírközlő hálózatok kiépítése érdekében, ennek keretében a hálózatüzemeltető köteles tűrni a fizikai infrastruktúrájának a nagy sebességű elektronikus hírközlő hálózat kiépítéséhez szükséges elektronikus hírközlési építmény létesítéséhez történő felhasználását. Az elektronikus hírközlési építmény kiépítésének és karbantartásának költségeit az elektronikus hírközlési szolgáltató viseli."
A többi módosítással együtt a törvénymódosítás címe (ez a lényege is):
"az elektronikus hírközlési szolgáltatások és infrastruktúra fejlesztésének, kiépítésének ösztönzéséről, a jogszabályi háttér akadálymentesítéséről szóló törvénymódosításokról"
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #8708 üzenetére
A lényeg, számold ki, ha megtartasz mindent, és a hűségidőig mennyi lenne, és számold ki, ha felmondod mennyit kell fizetned, és add hozzá az új szolgáltatónál mennyit kell fizetned, és akkor megkapod, hogy megéri-e a dolog.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8699 üzenetére
Szombaton írtunk egy üzenetet a facere nekik hogy mizujs 2015 1 mbit/sec kereskelemben, komoly-e. Nem vwtték valami jónéven... vicces lenne ha megint lenne valósága a hangunknak.
-
asdf_
veterán
válasz
radio100jozs #8699 üzenetére
Vagy csak egy olyan szolgaltatas amit rendkivul "sokan" hasznaltak, es tok folosleges fenntartani meg adminisztralni. En inkabb emelle tennem a garast...
-
poli27
veterán
válasz
radio100jozs #8683 üzenetére
Nem már ők is vagy Mikrotiket vagy Ubiquiti(pl:nanostation loco m5) eszközöket helyeznek ki,mert a régi antennás már lejárt lemez és 2-5mbitre már senki nem fog előfizetni amit azokkal szolgáltatni lehet...
-
poli27
veterán
válasz
radio100jozs #8679 üzenetére
20-30mbit?
Nekem jelenleg ezt tudja
egy Ubiquiti Powerbeam M5 400 párosa távolság 400m körül van, és ezt ha esik ha fúj ha cigánygyerekek potyognak az égből mindig ennyi semmi nem zavarja, és igen a lényeg, hogy normálisan legyen tartalék a vonalon...
-
válasz
radio100jozs #8580 üzenetére
Nem történt, hanem fog történni!
http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/csomagok_akciok/halozatfejlesztes
-
poli27
veterán
válasz
radio100jozs #8546 üzenetére
Ez is egy Telekom leány valszeg... nem olcsó de cserébe jó drága!
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8492 üzenetére
Igazából már nincs mit letarolni, megnézed a táblázatot, akkor azt láthatod, hogy nincs sok település ahol ne lenne konkurencia. De csak a pontosítás kedvéért:
Bugyi - 5.338
Csévharaszt - 1.957
Hernád - 4.035
Káva - 618
Monorierdő - 3.556
Nyáregyháza - 3.973
Örkény - 4.851
Pánd - 2.103
Pusztavacs - 1.342
Szentlőrinckáta - 1.962
Táborfalva - 3.278
Tápióság - 2.705
Tápiószecső - 6.437
Tatárszentgyörgy - 1.883
Újlengyel - 1.678
Úri - 2.713
Vasad - 1.822Szóval fentebb látsz 17+1 várost, ami azért van külön merthogy van egy furcsa nevű kétes konkurencia elvileg náluk.
Pilis 11.457
Itt lejjebb csak az érdekesség kedvéért láthatsz nagyobb városokat a 29-es körzetből ahol már van konkurencia, hogy statisztikailag látható legyen hogy ezek mekkora és azok mekkora városok:
Dabas 16.588
Vecsés 20.830
Gyömrő 16.133
Monor 18.521Mondanom sem kell, hogy a nagy városok nem csak több előfizetővel de több munkával is járnak, kiépítésileg mivel több utca. Ha megnézel pár várost, mint pl. Szentlőrinckáta, vagy éppen Újlengyel esetleg Vasad, ezek olyan települések amik összesen 1 hónap alatt elkészülnek mivel kis lakosság, kevés utca elven hamar lefedésre kerülnek.
Megnézheted, nagyobb project már szinte nincs is, mind lefedett konkurencia által legyen az Digi, HFC Network, vagy esetleg Telekom.
Azt se felejtsük el, hogy Monorierdő projecten van, Bugyin dolgoznak, Úri pedig ha jól hiszem az a város aki letárgyalt a Digivel, így hozzájuk majd Digi megy. Vagyis a 17+1-ből máris 14+1 lett. Végezetül még annyit hogy legalább 40 város van összesen szóval ha lélekszámban számoljuk a 29-es körzetben élők közel 80%-a vagy még több rendelkezik konkurenciával.
Egy nagy város mint Pl. Dabas vagy Monor 3-4 hónap. (ha nincsenek gondok, csúszások). Akkor ennek elvén máris tudsz következtetni hogy egy kisebb város hányada a nagyobbnak, így mekkora is a végleges idő míg lefedésre kerül egy város.
Pl. Káva nevetségesen gyorsan kész van, ha esetleg a szerelők oda mennének sörözni.
-
wmati
addikt
válasz
radio100jozs #8492 üzenetére
Irigylem is az ottani szerelőket srácokat tuti nem cumiznak akkorát mint mi Pesten.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8489 üzenetére
Na ne már te is kezded?
Akkor leírom részletesen. Ócsa még tavaly kész volt, csak idén adták át. Alsónémedi most épül (ott is átadás közeli a dolog).
Ezen a listán nincsenek fent a már elkezdett és még kétes projectek vagy a még nem elkezdett projectek. Gyakorlatilag sok értelmét nem látom a listának, mivel csak akkor kerül fel egy város, ha az adott project már biztosan elkészül időre.
Lásd Bugyi esetét, kábeleznek ezerrel elvileg (ismerősöm is járt arra), még sincs rajta a listán. Monorierdőnek is nekiesnek Monor után, szintén hiányzik a listáról. Tudod úgy igérgetni hogy semmi sem biztos, azt se a Telekom sem fog se senki más.
A Dabasi irodában többeknek is jelezték hogy már ősszel elérhető lesz Táborfalva környékén az internet, sőt, amit említesz Örkényt ott már régebb óta kész tervek vannak a kiépítésről.
Hernád, Örkény, Táborfalva még idei projectnek néz ki. De majd csak akkor kerülnek fel a listára, ha kimész az utcára (pl. tételezzük fel hogy Hernádon laksz), és látod a szerelőket dolgozni, és már megállapodás is van az átadásra. Mert ellenben nem kerül fel a listára a dolog.
Ez a lista most bővült és még bővülni is fog idén. Nem kevés település hiányzik róla. A Telekom részéről ez egy durva megtévesztés egyébként mert hát vakon nem ígérgetnek más értelme meg nincs, mégis úgy írják ki, mintha idén csak annyi város lenne mint ami fent van. Máshogy kellett volna kiírni ezt. Nem 2015-ben átadott települések, hanem 2015-ben eddig már meglévő projectek....
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #8488 üzenetére
Most nézem az összefoglalóban, hogy ezeken a településeken már van Telekom, akkor lényegében idénre a 29-es befejezve, mert nincs olyan település a listában, ahol már nem építették ki. Akkor Örkény sem lesz idén, meg Monorierdő sem.
-
Attaca
csendes tag
válasz
radio100jozs #8473 üzenetére
Igen, de ezt az internet árat, még másfél éve adták, amikor még kanyarban sem volt konkurencia... Most lehet jobbat adnának, de 2 évet már nem írnék alá a jelenlegi helyzetben. Valahogy szeptember környékén jár le, akkor megnézem mit adnak berotelék.
-
Attaca
csendes tag
válasz
radio100jozs #8410 üzenetére
Nekem UPC-nél, most TV: Digital bronze + HD 4590.-, HBO (HBO GO-val) 2850.-, Internet, telefonnal, ADSL Silver 4650.-, összesen 12 090/hó.
Berotel honlapja alapján: TV: 4210.-, Internet 4540.-. A legkisebb csomagokkal számolva. Plusz HBO, mondjuk az még nincs kinn, de mindenhol ez az ár, 2850.-, összesen 11 600/hó, ja és telefon is kell, aminek nincs kinn az ára, de így már drágább is mint a UPC.
Ezért kapok plusz két megabitet, elveszítek egy csomó HD csatornát, dokumentum, természet csatornákat, HBO-got, meg kapok egy boxot, mikor jelenleg mediacard-al a TV-n állítok be mindent. Szóval internetnél nyernék, TV-nél meg bőven visszalépés lenne. Nekem nem éri meg most szerintem váltani.
Van egy olyan érzésem, hogy először magas árakkal indítanak, hogy ki tudják szolgálni azokat, akiket az ár kevésbé érdekel, fontosabb a nagy sávszélesség, ezzel kordában is tudják tartani az esetleges túljelentkezéseket, aminek csak negatív hatása lenne számukra. Remélem fog még lejjebb menni ez az ár, de a minőséget elnézve csak az internetre leszek vevő náluk, de csak ha olcsóbb lesz ennél. A csupasz internet ár amúgy nincs is kinn jelenleg, az érdekelne.
Szóval ár/érték arányban TV-ben biztos, hogy nekem sokkal rosszabak, internetre meg várok, megvárom még az első minőségi tapasztalatokat is. Ha torrent fan lennék, vagy multit játszanék akkor a sávszél / ping miatt biztos megérné, de nekem ez még kevés, sajnálom, mert vártam őket.
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #8413 üzenetére
Elírtam, mert ez a 12 megás volt bocs. A 18-as ötezer valamennyi lett volna (tv telefon nélkül)
Én minden évfordulón betelefonáltam hogy mondják meg mi a menete a lemondásnak, nem akartam én lemondani, csak infót kértem és csökkentettek, és ezt az árat kaptam.
Akkor sem tartom jó árnak tv és telefon mellé 20 megáért az 5000 Ft havi díjat, mikor upc-nél minden nélkül ennyi. Nekem! (meg mindenkinek aki megtartó ajánlatot kér). Aki nem kért eddig az meg nem nagyon fog bibelődni a váltással mert nem nagyon ért hozzá, idősebbek stb - általánosítottam)De gondolom berotel próbálkozik árképzéssel, majd kiderül megy-e vagy sem. Ha nem akkor majd csökkentenek, ha megy akkor nem. Nekem mind1.
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #8410 üzenetére
4100-ért kapom a 18 megát upc-től. Ne mond már hogy megéri váltanom (akik standerden kapják lehet). Pláne nem tv meg telefon mellé 2 évre...
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #8383 üzenetére
Nem augusztus?
-
válasz
radio100jozs #8366 üzenetére
20-as ADSL-hez már nagyon közel kell legyél a DSLAM központhoz, legfeljebb néhány-száz méterig mehet ekkora sebesség.
-
asdf_
veterán
válasz
radio100jozs #8365 üzenetére
Erre en azt mondom, hogy tetszettek volna az elmult x (x>=5) evben nem karbaoltott kezzel az egvilagon semmit sem csinalni. Maguknak foztek, egyek is meg.
-
btz
addikt
válasz
radio100jozs #8355 üzenetére
Egy csomagváltásról csak tud az ember Vagy ott így működik?
-
Rent
senior tag
válasz
radio100jozs #8279 üzenetére
kb 6 éve ennyi ügyfélmegtartóba és már 4 éve lejárt a hűség
-
kabelmania27
félisten
válasz
radio100jozs #8281 üzenetére
Normál (nem hiéna) árakon fog a T szolgáltatni.
Ecser, Gyál, Üllő, Mende, Vecsés, Gyömrő településeken van hiéna. -
kabelmania27
félisten
válasz
radio100jozs #8279 üzenetére
Igen, ez egyéni speciális ügyfélmegtartó csomag.
-
zsolesz7503
tag
válasz
radio100jozs #8268 üzenetére
Ez mind szép és jó de sajnos ettől Digi még nem fog jönni egy ideig szerintem. Ha őszinte akarok lenni most már addig nem cserélem le az internetet míg ide Pilisre nem ér el a Digi. Remélem a próféta beszél belőled úgy legyen de azért ez még évek. T nagyon drágán adja a netet szóval maradok a UPC-nél ez legalább stabil netet ad ás viszonylag olcsón. Remélem Digi hamarabb ideér mint a T.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8168 üzenetére
Ha jól hiszem nem Pilisre mondta azt a UPC, hogy egyedi eset és ott elérhető a kábeles internetjük?
Tudom hogy van ilyen hely a 29-esben, ezzel kontrázott mindig a UPC.
Digi is van ott? Vagy ki a másik?
ADSL-t ne keverjük szerintem ide, aki a múltban akar élni, annak oké, fejszével is lehet fát vágni. De stillel ésszerűbb nem?
Jó mondjuk ha tényleg van ott Digi, de szerintem UPC is kábelen, akkor tényleg érthető hogy nincs ott T. És valószínűleg nem is lesz jódarabig, mivel a Telekom elsőnek oda megy, ahol semmi nincs, a szerződésük miatt.
-
PAUBEN
tag
válasz
radio100jozs #8168 üzenetére
2 kábeles szolgáltató ? upc képusz
upc szar/drága , képüsz kb telepi részen van csak
30 mbites 15 ezer ft körül van.
Sztem pedig simán jöhetnek. -
kabelmania27
félisten
válasz
radio100jozs #8161 üzenetére
UPC máshol sem szolgáltat FTTx hálózaton, ezért nem tartom valószínűnek hogy optikát építenének, koax hálózat visszirányusításával elérhető lenne a kábelnet.
Múlt héten voltam bent irodába távirányítócsere ügyében, tv szolgáltatás miatt így is van új előfizető, nem mindenkinek fontos a sebesség. 10körüli összegért 12/18-as net digital gold telefon sokak számára elfogadható. -
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #8160 üzenetére
UPC-re visszatérve, mert a meglévő avult hálózaton fogyasztókat veszt a T optika miatt, és fizeti a kábeladót is, vagy kihúzza az új optikát ő is, és akkor fogyasztót sem veszt annyira, meg mentesül is az adótól. Hát biztos a pénzügyesek majd számolgatnak, ha június végén elfogadják az adócsomagot.
-
koháry
tag
válasz
radio100jozs #8075 üzenetére
Ez remek. Ma merre haladtak, van valami infó?
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #8076 üzenetére
Külön csávó pakolja fel a dobozokat, mint ahogy külön brigád dolgozik alsónémedin is, csak ott nem egész műszakban, mégis gyors befejezték 1 hónap se lett volna ha normális műszakban tolják ott.
Majd megdobálom modemmel és TV-boxal a UPC-s ügyfélszolgálatost, ha eljön az ideje
Dugja fel magának mindkettőt
-
válasz
radio100jozs #8076 üzenetére
Rohamosan fejlődik a 29... Mondjuk volt honnan!
-
válasz
radio100jozs #8072 üzenetére
OK, lehet, UPC-t eddig még nem mondtam fel.
-
válasz
radio100jozs #8052 üzenetére
Igen, az elég valószínű, hogy komoly veszteségeket könyvelhetnek el mostanában, előfizetői létszámot tekintve. Ugyebár ahol már ott van a DIGI, a Telekom, és egyéb új szolgáltatók, többnyire optikával, ott szerintem induláskor lehet vagy ~30% körüli lemorzsolódás UPC-től, aztán ezt a hűségek lejártával párhuzamosan újabb veszteségek követik, és ez tart vagy 1-2 éven keresztül, amíg kifutnak a hűségidők. A végére tényleg azok fognak itt maradni, akiknek fontosabb az igen alacsony ár, mint a sebesség, és persze azok, akikhez nem jut el az optika.
-
kabelmania27
félisten
válasz
radio100jozs #8050 üzenetére
Ha nem töltesz le nagy mennyiséget és megfelel a 8Mbit és elfogadod ezt az ajánlatot akkor az az előny, hogy nem kell fúrni a házban, kapsz külső ip-t, mostaninál jobb lesz a havidíj tehát két év alatt tudsz spórolni.
-
válasz
radio100jozs #8050 üzenetére
Hát, ezt csak neked kell kitalálni, hogy melyik a jobb számodra...
-
kabelmania27
félisten
válasz
radio100jozs #8036 üzenetére
Nem rossz ajánlat.
Melyik telefon csomag van előfizetve? -
válasz
radio100jozs #8040 üzenetére
Mondjuk ~1500Ft nagyon jó ár 8Mbps ADSL-ért, ha nem vagy torrenthuszár, és nem kell egyéb dolgokra sem a nagy sebesség, akkor jó lehet.
-
koháry
tag
válasz
Tuti egyből rácsapnék erre a lehetőségre, kinek ne kéne még 2 év upc?
-
válasz
Mármint, hogy a meglévő vezetékes előfizetés mellé? Az ADSL csakis vezetékes lehet! Jelenleg nincsen UPC-től neted?
-
PAUBEN
tag
válasz
radio100jozs #8034 üzenetére
fasza Pilis megint sehol
Pilisre rátudnál kérdezni? -
koháry
tag
válasz
radio100jozs #8032 üzenetére
Végre, már hetek óta erre vártam. 😊
-
kabelmania27
félisten
válasz
radio100jozs #8026 üzenetére
Lehet hogy neked van igazad, Nagykátán hálózatépítés időszakában sem volt szó a Telekomról mégis Telekom szolgáltat, nemsokára kiderül mi lesz.
Azért tippelek a Telekomra mert az iptv rendszer kialakítása kis szolgáltatónak nem gazdaságok, ezért sok kis ktv cégnek egy másik szolgáltatótól veszi át az adásokat mert úgy gazdaságosabb. -
kabelmania27
félisten
válasz
radio100jozs #8016 üzenetére
Nagykátán sem volt szó a Telekomról HFC építkezett mégis Telekom szolgáltat...
HalfLife22: Üdv! 29-es körzetben a koax hálózat nem tudja a visszirányt ezért nincs kábelnet szolgáltatás.
Olvasd el az összefoglalót. -
Zsocy155
őstag
válasz
radio100jozs #8002 üzenetére
Nem tudom. Magdolnatelep kb. annyira lakott mint Sülysáp. Szerintem akinek nincs hűsége a UPC-nél azoknak min. a 80%-a váltana, ha tudna. Szerintem inkább olyan gond lehet, hogy közig. más településhez tartozunk.
-
Zsocy155
őstag
válasz
radio100jozs #8000 üzenetére
Én Tápiószecső Magdolnatalepen lakom. Egy utca választ el minket Sülysáptól, nálunk ÉMÁSZ van és mégsem jönnek tovább.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #7937 üzenetére
De mindegy, mivel ha kész Monor, szól a Telekom. Dabason is megvolt a napra pontos időpont, mikortól lehet bekötni, és lett is szólva, ahogy olvastam a topicot.
Nem azt kell nézni mikor van kész, hanem mikor adják át, és ez akár hetekig is eltarthat.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #7926 üzenetére
Igazából mindegy merre haladnak, mert úgy se történik lakossági bekötés, míg nincs kiépítve az egész város. Vasárnap is dolgoznak?
-
Janó 44
tag
válasz
radio100jozs #7928 üzenetére
Akinek nincs cérnája és pénze 10 hónapos kötbéreket fizetgetni, annak a részére a 2 év is 2 év.
-
zsolesz7503
tag
válasz
radio100jozs #7928 üzenetére
Én ajánlottam fel mert 3500-ért adta a 2.5/512-es netet most 3790 a 8/0.75-ös. Mivel a T sokkal többe kerül és pénzem se lenne rá elégedett vagyok. Mint írtam egyedül a digivel járnék jobban de azt talán a jó isten sem mondaná meg mikor lesz erre olyasmi. Lehet még 10 évig UPC lesz vagy még annál is tovább. Sajnos a T is horror áron adja meg telefon meg tv mellé kell rendelni nekem tv-re nincs szükségem mert a tv-t csak monitornak használom telefonra sincs semmi szükségem van mobil. Tehát ha lesz a T-nek csupasz net elérhető áron talán áttérek de ez nem valószínű.
-
puma72
tag
válasz
radio100jozs #7926 üzenetére
Igen a vasúti átjáró és az aluljáró között már majdnem kész a vasút és a 4-es között.
Én itt lakom a környéken. ( Páskom, Mező, Veres Pálné, stb... kész.)
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest