- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
dnyl
csendes tag
válasz
cashzoli #8676 üzenetére
Most jutottam csak el újra ide, de látom van egy két felvetés a szolgáltatásunkkal kapcsolatban. Engedjétek meg, hogy hozzáfűzzek egy két dolgot:
Igazán csak a technológiához tudok hozzá szólni, direkt erről kérdeztem a hálózatos professzoromat. Röviden: érzékeny a párás levegőre, mert abban nyelődik el legjobban a mikrohullám. Köd, hó, nem tesz neki jót. Minden más esetben rendben van. Mindenképpen méresd be, persze enélkül fel sem szerelik - utána tudsz érdemben mérlegelni.
A jelenleg telepített eszközökre egyáltalán nincsen hatással az időjárás, ez már nem a 2,4 Ghz-es időszak, amikor konzervdoboz antennákat szereltek a tetőkre. Azok az eszközök, amiket kihelyezünk az ügyfelekhez, jellemzően 1-2 km-es távokra, bőven többre képesek. A ködben valóban rosszabbul terjed a mikrohullám, de ez 20km felett észlelhető csak, de ott sem számottevő.
Célunk, hogy minden telepítést úgy végezzünk el, hogy esőben, hóban, napsütésben is úgy működjön, ahogyan azt az ügyfél elvárja.
Monor nem volt valami jól lefedve (Netkontaktos térkép alapján), ez azóta változhatott, nem tudom.
Ez azóta változott. Elég nagy lefedettségünk van Monoron, valamint a külterületeken is, ahova nem ér el más szolgáltató.
Netkontaktnál picit talán jobb az ajánlat, mint a UPC adsl-je, de nem túl bíztató jel, hogy bár csak párszor találkoztunk a tulajjal, minden alkalommal, mikor előkerült a net, párszor megszakadt.
Sajnos nem tudok erre mit mondani. Be kell jelenteni hibára, kivizsgáljuk. Ha nem jelent hibát az ügyfél, akkor sajnos nem tudjuk megoldani a problémát. A bázisállomásig van hálózatfelügyeletünk, ha a végponti eszköz hibás, vagy az ügyfél saját routere, azt központilag nem tudjuk monitorozni, rgo, ha nem jelenti be, csak elintézi annyival, hogy rossz, azzal nem tudunk segíteni.
Üdvözlettel:
Kollár Dániel
NETKONTAKT Kft. -
World-Soft
senior tag
válasz
cashzoli #8887 üzenetére
Szia!
A gépem nem lassú. Pont hogy lassabban ment mint adsl-n. De a melóhelyen másnap is éreztük upc hálózaton ezt. Én dns feloldásra gyanakodtam.
Viszont egy tv tunermél nem a legjobb megoldás hogy valamit a boxon vakamit a gépen lehet csinálni. De az egyik tv-m scartot sem tud.
Most 91-es upc lett boxxal.
Ez egy tv-van scarttal. A többin meg megy az analóg.
Ha a scart nélküli tv-n,vagy a pc-n akarok olyat nézn ami csak digitálison van,arra meg tervben van egy rf modulátor.
De alapban megy mindenhol a legtöbb csatorna amit nézek. -
World-Soft
senior tag
válasz
cashzoli #8792 üzenetére
Köszi a segítségeteket.
A csövekben utp és telefon elfér.
Nálam a kamrába van kiépítve hálózat egy polcon. A lakás minden pontjába még anno kihúztam utp-t és telefont, így mindent hol elérgető a net vezetékesen is ha kell.
Csak a megfelelő vezetékeket kell bedugnom.
Ezért a upc telefonja is a kamrába érkezik meg a tetőről,amiből később a net is lesz. Így az adott csőben most csak egy telefonkábel van,így ez vígan el fog férni. -
Johnny198612
tag
válasz
cashzoli #8676 üzenetére
Netkontaktnál picit talán jobb az ajánlat, mint a UPC adsl-je, de nem túl bíztató jel, hogy bár csak párszor találkoztunk a tulajjal, minden alkalommal, mikor előkerült a net, párszor megszakadt. :S Ráadásul a telepítés miatt 15k a belépődíj. Talán újabb cuccokat raknak ha újrarendelem, ezt nemtudom...
-
radio100jozs
őstag
válasz
cashzoli #8676 üzenetére
A köd, hó, eső, pára minden rádiós átvitelt zavar, ezért van az, hogy eleve ezzel a tényezővel számolva tervezik, és méretezik a rendszert, hogy legyen rá tartalék. Ha az antennán mért jelerősség -60dBm, akkor az ilyen környezeti körülmények között -70, 80 dBm-re is lemehet, amikor még működik az adatátvitel, csak sokkal lassabb lesz. Megfelelő nyereségű antenna, kábel, készülék kell hozzá, és jó időjárási körülmények között optikai rálátással legalább -50 dBm értéket mérni, mert akkor van megfelelő tartalék a rosszabb időjárási helyzetben is, hogy 20-30 Mbps legyen az adatátvitel.
-
-
Nooeca
senior tag
válasz
cashzoli #8638 üzenetére
Az IPTV elég jó választás szerintem. Egyrészt ennek van a legnagyobb jövője és még idén jelentős minőségbeli változások lehetnek ezen a téren is. Másrészt abban van igazság hogy elmegy a net akkor megy vele a TV is (ami számomra egyértelmű...) de ezzel csak az a gond hogy ez feltétlen nem hátrány. Mert ha máshol elmegy a Net és megmarad a TV attól még én perpill nem vagyok boldogabb... arról nem is beszélve, hogyha mondjuk a UPC-s TV megy el, ott nem oldodik meg a probléma 10 perc alatt, hanem akár órákba is kerülhet mire helyreállítják, miközben pl. az ADSL netjüket secc-perc alatt helyrevágják.
Ezért mondom hogy leginkább nagy viharban megy el a net, de akkor a TV is, és a net elég gyorsan helyrejön míg UPC-nél a TV nem, sőt, akár órákig vagy egész este is állhat. (tapasztalat). Míg a Telekomnál egységesen gyors helyreállhat az egész. Ennek ugye technikai okai vannak. Szóval ilyen téren ez csak előny lehet maximum.
Illetve interaktív amit ha tudjuk UPC ebben a körzetben nem tesz elérhetővé mivel egyirányú a cucc, így csak konkrétan TV-zhetünk a TV-vel, semmi egyéb.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest