- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Egy vélemény az IPTV-ről: "T-Home IPTV HD képminősége pont megegyezik az Invitel IPTV SD-jével, szóval képminőséget ne várj tőlük" [link].
Jót még nem hallottam, olvastam az IPTV képminőségéről olyan emberektől, akik valóban tudják, mi a jó.
A UPC HD képminőségét (pl. M1, Sport1, Eurosport) össze ehet hasonlítani egy átlagos Blu-ray filmével, nem sokkal marad el.
Sokszor leírtam, de megismétlem, IPTV-t ingyen sem engednék be a házamba. -
asdf_
veterán
Afaik az utp zold es narancssarga erparja tokegyforma, ugyanannyi csavar van mindkettoben x meteren, ellentetben a feher es a barna erparral (aholis tobb, vagy kevesebb, fene tudja), emiatt a zold es a narancssarga erpar felcserelheto egymassal, a lenyeg, hogy egyforman legyen mindenhol.
A fali csatit meg ugy kell bekotni, ahogy ra van irva, majd ok a nyakon elrendezik a 3-as meg a 6-os eret, hogy a helyere keruljon.
-
törölt tag
Rövid kábelem van egy fél tucat, amit a routerekkel, wifikkel stb kaptam. Ami a falban van, azt meg a villanyszerelő vásárolta anno, én csak fizettem, mint a katonatiszt!
Fali csati színindexe megegyezik a kábel bekötésével: narancs-fehér, narancs, kék, kék-fehér, zöld-fehér, zöld, barna-fehér, barna.
-
-
Janó 44
tag
"Dabasi kistérségben" (gondolom ez pl. Tatárszentgyörgy). -Hát akkor egy darabig még én tutira hasonlóan fogok itt járni az alvégen, mint ahogy anno mindenki Vecsésen Gyál és Pécel közt, csak én Újhartyán és Tápióbicske közt /bocsi ex-érintettek, nem akartam senkit se emlékeztetni rá/: közre fog majd a fényszálas hálózat.
De legalább már van remény valamire.
-
degec
senior tag
+1 !
+okosság
FelejCSÜK már el (direkt írtam így), hogy most pont Monorra nem fognak menni..dehogynem..vityáék aláírták a frankót lesz 2018 ig mindenhol minden.ergo az sem marad ki! (lesz netadó is nyugi)
De mivel már 45 ször leírtam fel kell hívni a HFC-t és megkérdezni mikor hova mennek.--> MEGMONDJÁK a kis lakossági juzernek is.. nekem is megmondták már tavaly ősszel, hogy Dabassal mi lesz és tartják is ! ennyi !továbbra is azt tudom mondani, aki meglátja HFC seket kv tea süti pizzaval várni őket... lesz kábel se perc alatt
ja még valami: amit el kell felejteni:
émász démász mémász gémász hány van még nem tudom.. áramcégek nem engedik felmászni a kábel szerelőket a póznára..tuti meg fogják engedni csak egy kis önkormányzati lökés kell neki és mindjárt jobban halad meg stbstb.. van rá példa hogy némely településen hogy segítettek a valóban jó fej képviselők (ők is torrenteznek nyilván) stb.stb. balbalbalba -
-
Atomzol
újonc
Sziasztok!
Nálam is ugyanaz a helyzet, szombat óta Btel-es net nem elérhető, különbség annyi, hogy Dabason lakunk, pontosabban Gyónon. Viszont itt se híre se hamva szerelőknek, pedig elvileg az itt leírtak alapján 1 hónap és vége a februárnak. UPC-hez nem szívesen mennék vissza, ezért ha tényleg 1-2 hónap és ideér a net, akkor várok rájuk és kihúzom a telefonomon lévő nettel, wifi hotspot-ként elvagyuk vele asszonnyal. Kérdés, hogy tényleg idetalálnak-e hamarosan, vagy van valami ötletetek, hogy hol lehet érdeklődni (HFC?) vagy jelezni az igényemet? Egyáltalán érdemes-e, vagy már csak max. hetek kérdése és itt lesznek (Gyóni Géza utca)?
-
-
Janó 44
tag
-
Janó 44
tag
Hja. Ahogy elnéztem a weboldalukat, elég kezdetleges fázisban lehetnek még a mobilhálózattal is, vagyis még a terveikben is hiányok lehetnek, hiszen még semmiféle percdíjárakat, vagy ilyesmit nem tettek fel (sajnos). Inkább mi költözzünk a hegyhez, ha már az nem jön ide, már ha tehetjük persze!
-
blacika
tag
Igazad van, nem fogalmaztam pontosan, szóval a srác a József Attila utca elején volt, vele én beszéltem és ő azt mondta: "ez nem telekom lesz, hanem berotel network kft..", én ezt nem értelmezgettem tovább..
A Malom utcában feltehetőleg egy másik srác lehetett, de nem biztos, azzal a sráccal ugyanis egyik ismerősöm beszélt és ő mondta nekem hogy, az a srác akit ő kérdezett, azt mondta neki hogy a telekom megbízásából dolgoznak(ők is optikai kábelt húztak a villanyoszlopra).
Üdv -
törölt tag
Tőlem nem fogadták el a kv-t!
A szomszéd is kapott olyan szép levelet, amit a múltkor beidéztem ide. De ez legalább magyarul íródott. A lényge az, hogy nem tudják teljesíteni a megrendelést, mert a technikai feltételek nem adottak.
Szóval, majd hívni kell őket, hogy ilyenkor mi van, mert ha lehet, akkor fentartanám a rendelésem. -
törölt tag
Azt hiszem, nekünk mezei juzereknek teljesen mindegy, hogy honnan szerzik a lóvét a hálózat kiépítésére. Nekünk egy valami számít (vagyis kettő), legyen konkurencia a jelenlegi szolgáltatónak, illetve az, hogy a lassan nyugdíjas korú adsl átadja a helyét valami újabb, jobb technológiának.
-
mlinus
őstag
Azt nagyon kétlem, hogy a wikipedia vagy az NMHH azt tényszerűen megírná, hogy mennyire jobb lesz a telekom iptv-je. 2006ban startolt, szóval nem mondanám, hogy nem volt ideje "kiforrni", viszont amíg alig 10mbit tudó dsl vonalakon illetve iptv nélkül is agyonterhelt docsis hálón erőltetik, addig biztos nem fog fejlődni, márpedig ezek a problémák már egy jó ideje fennállnak. Németországban azért jó, mert agyba-főbe nyomatták az optikát, itthon viszont már évek óta totyog a telekom optika terjeszkedése.
-
-
degec
senior tag
jó az én esetem speciális !!! cég miatt is upc emailek miatt is.. riasztó díszkertek.. stbstb.. házon belüli hálózat.. ha ez mind nem lenne és sima juzer lennék lakossági azonnal húznám az üveget. ráér 2 év múlva..mindig is éjszaka töltöttem le szóval 1,5 megabit is elég !
-
-
Janó 44
tag
A játékbeli késés nem kizárólag csak a te neted sávszélétől függ, hanem az adott szerver távolságától is, valamint attól, hogy a többi hozzá kapcsolódó kliens épp milyen adatot küld oda, ha olyat is kell küldeniük a szervernek, amit a te kliensednek is meg kell kapnia.
Tehát én magyarországon levő szerver késését láttam a keresőben CS:S -nél, tehát ezt nem lehet pl. egy Aionhoz, vagy WOW -hoz hasonlítani, amelyeknek ugyebár külföldön van a szerverük. -Lásd: Dragon Nest szingapúri-maláj szervere már nem mért 100 -s késés alattit sose, ellenben az EU -ssal nekem. -Meg is látszott a különbség a képernyőn. Nyilván te olyan játékokat emlegettél, melyek külföldi szervereken mennek. -
-
Janó 44
tag
47 volt a késés Counter-strike Source -ban az 1. olyan szerveren, ami nem volt jelszóvédett. -Talán ennyire alacsony még nem is volt, mióta meg van a játék, ami azért meglepő, hisz volt már 10 -s csomagunk is anno a UPC -nél, mikor még nyögtük az árát.
Bár ne a UPC -nek adjuk akkor se az örömöt! Az elizélt Source -engine foldozgatása lehet a ludas ebben.
De Aion meg azóta nem megy (elég) gyorsan, hogy leváltottunk Bronze -ra. -
Janó 44
tag
Maradjunk annyiban, hogy én 1 szál szórólapot se kaptam/láttam Pilisen, vagy hallottam volna róla, hogy adogatják!
De annyit megjegyezhetek, hogy más összetételű volt Péteri városvezetése az elmúlt 4 évben, mint a mellette lévő Monoré, és maradt eztán is ez a helyzet (sajnos).
De azért kösz, hogy egyértelművé tetted a dolgot, amennyire csak tudtad. -
degec
senior tag
kiküldeném a kábelsemet csodát művelne művelHETNE nálad.. egy kis jatt ellenében.. én sem hittem benne, de csupán a dobozban az átkötésekkel meg egyébb nyalánkságokkal rengeteget lehet javítani... megnéztem CSÉ pingjét neked, elővettem felraktam nem játszottam vele 5 éve legalább..eredeti steames.. ping 25. magyar zerón.. pont !
de ez itt dabas ahol én lakom és dolgozom.. hozzátettem megint.. mielőt kitör a flééééééééééééémm
-
degec
senior tag
a kábelszerelőm (ő köti vissza a népeket) infója szerint Gyálon,már sokan vissza is mentek az upc hez a T től, mert a tudatlanabbja nem tudja mi az iptv.. eléggé elégedetlen zöngék negatív hullámok jöttek vissza T ről.. rohantak is vissza jó páran !
Mondom mégegyszer átlag juzer aki csak a big download speeedet látja ! és nem ide ír vagy olvas utána ! -
törölt tag
Szerintem neki szopi lenne. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy megéri-e vagy sem!
Én nem bánom, ha többet fizetek 2000 forintal. Gondolom, az upc engem is megdobna valami jó ajánlattal, de én egy olyan cégben nem bízok, aki csak akkor hajlandó egyességre, ha itt van a konkurencia. Ha nem lenne itt, akkor meg szarna a fejünkre, ahogy több éven keresztül tette.Na még egy kiegészítés: én letojnám, hogy ki a szolgáltató, ahogy nem érdekelne, hogy most upc van. Felőlem maradhatna az idők végeztéig, én is ott maradnék ugyanaddig, ha fejlesztenének és nem tojnának olyan szinten a fejünkre, ahogy idáig tették.
-
-
-
BBéci
legenda
Pár hónapja volt ez téma, megkérdeztem néhány ismerősömet, fogalmuk sem volt, hogy mi az a ping. Egy éve még én sem tudtam, sőt, még most sem teljesen világos. Az átlagos böngésző internetező miben veszi észre a ping értékének változását?
Gyorsan lefuttattam két mérést, 25 és 25 ms a ping, 17,36/1,1 Mbps. -
Csak, hogy a ping-re manapság nem nagyon kapsz minőségi garanciát egy szolgáltatónál se, nincs rá meghatározva célérték sem! Ennek ellenére ha saját hálózatukon belül többszázas értékek vannak, azért szoktak foglalkozni a problémával! Mert, ugye a szolgáltató egyébként is csak a saját hálózatáért felel, viszont ping-et mérni sokan pingtest.net oldalon szoktak, vagy szimplán külföldi játékszervereket pingelnek, és ez alapján reklamálnának, de ez ugye nem mérvadó!
-
BBéci
legenda
Bunkó hozzászólásokat Te szoktál elkövetni, itt a bizonyíték!
Nagyon ritkán nézek tévéműsorokat, talán 20 %-ban, a többi Blu-ray és médialejátszóról ráküldött film, koncert, sorozat.
Szilveszterkor lesz egy éves a tévém, a mai napig 1066 órát (átlagosan napi 3 órát) üzemelt és nem egyedül használom.
Ha nem sikerül értelmes, értékes néznivalót találnod a kb. 80 csatorna kínálatából, az a Te hibád!(#7182) Akcok94
Nem gondoltam, hogy nincs más életed. Ha úgy tűnt, elnézést kérek!
Mivel a net valóban lassúbb az esti órákban, olyankor nem is kísérletezem nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokkal. Akkorra időzítem az egyéb tevékenységeket. Ezért írtam az előbbit. -
Janó 44
tag
Hja. Támogatás nélkül valószínű, nem is indultak volna be ilyen mértékben, hiszen olvastam már valahol, hogy pl. a kisebb településeket önerőből nem is érné meg bekapcsolnia a kevés ügyfél miatt a szolgáltatóknak a hálózatukba, de ugyebár mégis láthatjuk a korábbi hsz -ekből, hogy nem válogatnak, hogy mi van útban az optikában: "Kicsi?: Nagy? Lényeg, hogy útban van+támogatnak+engedély is van rá.".
-
-
-
kabelmania27
félisten
-
BBéci
legenda
A digitális elsődleges előnye a jó képminőség, és ezt a UPC kábelese maradéktalanul teljesíti. Ellentétben a T IPTV-jével, amire mindenki panaszkodik, aki az átlagnál igényesebb a képminőségre. Engem konkrétan büntetni lehetne vele, ingyen sem kellene.
(#7087) kabelmania27
A Scart nagyon sokat ront a képminőségen, jól ismerem, volt olyanom másfél évig. Most, hogy mediacard van a tévében, összehasonlíthatatlanul jobb lett a képminőség. Néha leesik az állam, annyira jó a műszerrel kalibrált, 50 colos Panasonic GT60-on. -
kabelmania27
félisten
-
degec
senior tag
igen én mondtam hogy Dabasra fog még jönni több ember is a sárit behuzó 2 autó 4 emberke mellé..ezt nekem ők mondták..mert azért Dabas elég nagy és szerteágazó..
Nem egyszerű az áttérés!!! ki kell várni aztán fúrni faragni.. látod nálam mennyi minden.. lakáson belül mindent újrahúzni lanra.. riasztót matatni távfelügyeletet matatni..számot átvinni..ásni magamnak..mindezt két helyen..ezt is köszi kötsg upc ! -
degec
senior tag
nem néztem..elvesztettem őket a szakmunkás és vásártér magasságában..de ha meglesznek elkérem a telszámukat is..és akkor fogok közvetíteni uccaszinten pontosan
mert mire hozzám érnek, ott mivel földbe fogunk menni hozzám nem póznán valami speckóbb cuccokat is kell hozniuk..kapnak jattot úgy is csak legyen szép meg jó ! Említették amikor először találkoztam velük, hogy igen úgy is lehet de sugallták hogy azt csak jatt ellenében gyártják meg nekem..no problemo montam kv pogácsa minden lesz..
én így nyomom! nekem ez hatékony ! és jó !
-
Azért jó, hogy azt sem tudod mivel van bekötve, csak azt, hogy nem azzal amivel neked, és ebből gyanítasz ezt-azt, és itt okosítasz mindenkit! Gratulálok ehhez! Legközelebb a kábel színe alapján fogjuk már találgatni, hogy milyen szolgáltatásról is van szó! Különben meg nekem rohadt mindegy, tőlem aztán szatellit net is lehet...
-
Az ADSL nem tud már 30-at sem, az már VDSL, gyaníthatóan ismerősöd is azt kapott! Ha távolabb lakik a DSLAM-tól, akkor a VDSL alja valóban 30 környékén van, egyébkén mehetne 60Mbps is!
"azt mondták neki csak 30 mbitet tudnak garantálni"
A garantált sebesség meg megint egy más dolog...
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest