Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Goblin12
üzenetére
Szerintem meg egyszerű geometria. Ha két, egyébként párhuzamos vonalakat metsző vonalad közül valamelyik "szögben áll" a másikhoz képest, akkor naná, hogy nem lesznek egyforma hosszúságúak.

Csak úgy jöhetne ki a 200mm-ed a szögben álló oldalélhez, ha csalsz és a "felső" vonalad a szögben álló négyzetnek nem a csúcsból indulna ki, hanem ahogy s3toraph is megrajzolta egy kicsit "beljebbről" indulna a felső nem szögben álló négyzet élről (kék vonal a rajzon), vagy "nyitnál a párhuzamos éleken" (piros rész a rajzon).
Vágj ki két darab 10x10 cm-es négyzetet papírból és forgasd el egy közös csúcspontjuk körül. Meglátod mi lesz a hiba. De s3toraph rajzán egyértelműen látszik a te rajzodhoz képest, hogy nem indulhat a csúcsból az a felső él ami párhuzamos az alsó csúcsból indulóval és ami közé te 200mm-t akarsz beszúrni.
De megrajzoltam én is neked úgy, hogy a csúcsból induljon a szögben lévő vonal. Pirossal beszíneztem azt a részt (kicsit csaltam, hogy jobban látható legyen), amit csalnod kellene ahhoz, hogy kijöjjön a 200mm-es élhosszod (nyitni kellene a párhuzamos éleken, én a rajzon a felső élt nyitottam).
Zölddel beszíneztem azt is, hogy hogyan jön ki a 200mm-es élhossz, ha mindenképpen ragaszkodsz a párhuzamos szögben álló oldalvonalakhoz. Egyszerűen nem állhat abban a szögben az az él (ami nálad 191,xxxxx mm), ahogy te megrajzoltad, nem zárhat be szöget az egyébként 200mm-es "függőleges" éllel. Ha ragaszkodsz a 200mm-es élhosszhoz, akkor párhuzamosnak kell lennie az eredeti éllel, hiszen csak a párhuzamos vonalak szög- és távolságtartóak.

-
s3toraph
senior tag
válasz
Goblin12
üzenetére
Szia!
Ha jól látom, ilyesmire van szükséged:
Lépésről lépésre: Rajzoltam rectangle-val egy 200x200mm-es négyzetet (manuálisan beírtam az értékeket: 200;200), majd kijelöltem és make group. Ezután ctrl-t nyomva tartva, move-al lemásoltam, majd elforgattam 75 fokkal, és az egyik csúcsánál fogva hozzáillesztettem a másik négyzet csúcsához. Aztán beméreteztem: tools -> dimensions. Tape-el lemérve is jó, megmaradt minden oldalon mindkét négyzetnél a 200-200mm.
Ránézésre, szerintem nálad a jobb oldali méretezés, ami 19 egész valamennyi, az nem derékszöget zár be a két vonallal ami közé raktad, szóval szerintem jó a két vonalad, azok párhuzamosak, itt csúszott el a dolog. Szerintem rajzold meg így csoportba foglalt négyzetekből, aztán felbontod a végén a csoportba foglalást, és kitörlöd a fölösleges vonalakat.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LEGO klub
- A klasszikus átnevezős trükkhöz nyúl az AMD a mobil Ryzeneknél
- Drón topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Horgász topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest