Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim
üzenetére
A "latching" azt jelenti, hogy "bekattan" a helyére, vagyis úgy marad a kapcsoló (ez jó pl. egy ventilátor kapcsolásához). A "momentary" jelenti a sima nyomógombot (mint a csengőnél), vagyis ez az a fajta ami csak addig zárja, vagy addig nyitja az áramkört, amíg be van nyomva. Ilyet szoktunk a számítógéphez használni power és reset gombnak.
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim
üzenetére
Bocsi kicsúsztam szerk. időből...
Még ilyeneket is találtam most gyorsban a neten, szerintem egy hasonlóval talán egy vékonyabb 2 slot-os kártya elférhet (melegedés más tészta, lehet nem lesz vele baj, lehet nagyon melege lesz, ezen a ponton szerintem ez csak tesztelve derülhet ki).
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim
üzenetére
A fix, nyákos kütyük akkor jók, ha pl. ITX konfigot építesz. Mert akkor el tudod fordítani a VGA-t 90 fokkal. MATX és ATX lapoknál, általánosságban csak akkor lehetnek jók (általánosságban, mert egyes nagyon vékony, pl. Quadro stb. kártyáknál megfelelőek lehetnek), ha találsz olyan magasat, mint ami például ezen a render képen is látható. Ekkor ugye a felső videokártyáig felérő slot-ba (vagy szimplán abba az egy slot-ba, ami elég magasan van), ha bedugod a VGA-dat, akkor alatta még elférhet a nagyobb alaplap is (más kérdés, hogy mennyi levegőhöz jutna így a kártya, de ez már az adott kártyától függ, mert lehet van amelyiket nem zavarná az alatta lévő nyák, mert egyszerűen túl nyúlik azon
).Érdemes nézegetned ilyen "magasított" ("2U") riser-eket, hátha van közöttük megfelelő. Nem tudom, hogy lehet-e és hogy hol lehet, ha lehet kapni őket, de valahonnan csak beszerezhetőek emberi áron. Vagy maradhatsz a flexibilis megoldásoknál is, csak válassz jó rövidet, azzal ugyanezt eléred és (vélhetőleg) az árnyékolással sem lesz gondod, mint a hosszabb példányoknál, mert ha jól értem azokkal általában az szokott lenni a gond épp ezért a "minél hosszabb, annál rosszabb" elvet kell alkalmazni (már amennyiben jól értem a dolgot, mert jómagam még nem használtam csak nyákos verziót és abból is nagyon alacsonyat).
-
válasz
Nerazim
üzenetére
Vannak eleg jó minőségű riser kábelek.
Amire figyelni kell, az az, hogy pl. a PCI-E 4.0 Riser kb. mint a fehér holló. Eddig egy helyen láttam, ahol garantáltan működő, tesztelt verziót kap az ember.Az első amit linkeltél, az tipikusan crypto bányász kártyáknál használják, ahol nem adat mozgatás megy, hanem számítás. (van itthon pár darab
, csak a "helyet" foglalják).A második már sokkal jobb, viszont ha megnézed akkor az látszik, hogy a videokártya ventillátorai (hacsak nem vizhűtés) az alaplap felé fognak nézni, így nem igazán használható. Ráadásul a magassága alapján nem fog elférni egy tipikus 2 PCI slotot elfoglaló kártya.
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim
üzenetére
Én úgy szoktam, hogy annyi helyet hagyok, amennyit csak lehet...
Egyébként kb. 1 cm szerintem a minimum, ha pl. a 8 pin-es alaplapi kábelt is ott akarod elvezetni. De én általában az alaplapi tálca mögé szeretem tenni a merevlemezeket, SSD stb.-t is. Szóval tényleg csak rajtad áll. Itt találsz jó pár képet ötletadónak. Nem túl minőségi munkák, de azért esetleg találhatsz benne pár hasznosítható megoldást...A legköltséghatékonyabb megoldás kiszedni egy régi házból és akkor egyúttal a hátlapi IO panelnek és minden másnak is adottak a nyílások, felfogatási pontok. A legtöbb házamnál én legalábbis így csináltam. De a 0,8-as, 1-es lemez is tökéletes. Lényegében az alaplapodat amikor felcsavarozod rá, akkor az szépen megfogja majd a 8-9 csavarjával a lemez esetleges "lógását".
-
válasz
Nerazim
üzenetére
Akkor nézd meg jobban.

Az, hogy teszel valahova ventillátort még nem jelenti azt, hogy át is fogja járni a házat a levegő.Tökéletes kemence ház gyári kiépítésben (csak panaszkodnak rá és lényegében mindenki átalakítja, ha valamit el akar érni benneÖ:
gyönyörű nyújtott forma, láthatóan formatervezett és a belső kialakítás is át van gondolva, de egyszerűen nem lehet átszellőztetni. Hacsak nem valami "zero" tdp konfig van benne, megsülnek a komponensek:
Evolv Shift
Evolv Shift X (ez utóbbinál többször lebegett az "order" gomb felett az egerem, de annyi kompromisszum és probéma jár vele, hogy sosem vettem meg)Mesh -> Apró (vagy néha nagyobb) lyukakkal ellátott hálos felület.

vs.

Itt az utóbbinál az első részek kis tulzással semmi levegő nem jut be, viszont a tetején (kb. értelmetlenül van szellőzés)
-
válasz
Nerazim
üzenetére
Attól, hogy jól szellőzik egy ház nem lesz hangosabb. Sőt, sokkal inkább csendesebb.
A mesh jellegű megoldások felé mennek a ház gyártók, mert így lehet hatékonyan alacsony hőmérsékleten tartani komponenseket és ebből kifolyólag a csend is lesz, hiszen nincs miért pörögni a ventillátoroknak.Pl.:
https://www.lian-li.com/lancool-ii-mesh-performance/
https://www.fractal-design.com/products/cases/meshify/meshify-2-dark-tempered-glass/
http://phanteks.com/Eclipse-P500A.htmlez külön érdekes lehet neked:
http://phanteks.com/Enthoo-Evolv-Shift-Air.html
https://www.nzxt.com/product-overview/h1
https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mini-itx/masterbox-nr200/ -
flashpointer
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
).
, csak a "helyet" foglalják).