- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
MaxTorque #1270 üzenetére
Ez esetben érdemes lenne néhány cm-rel nagyobb laptoptáska után nézni, hogy emiatt ne kelljen egy kompromisszumos, a kompatibilitás oltárán feleslegesen sokat áldozó házat készíteni. Ne a gombhoz igazodjon a kabát. Helyedben házmélységnek legalább 310mm-t igyekeznék megcélozni (de akár a +1-2cm is megfontolandó, például ha házkonstrukciós előny kovácsolható belőle).
Könnyen levehető hátlapi lemez esetén kicserélheted a dVGA-n lévő hátranyúlót egy általad készített sík darabra.
Ha a dVGA-nál ott a 2db 120mm-es venti a hatékony, potenciálisan csendes hűtés érdekében, akkor már a CPU hűtése is megérdemelne egy legalább 120mm-est. -
HookR
addikt
válasz
MaxTorque #1264 üzenetére
"kis csalással befért az SFX-L táp is"
Nem szerencsés a stilizált modell alapján ilyen rendhagyó mm-vadászatot tartani (jelen esetben betolni az alaplapot a táp alá), mert nem hű mása a mintául szolgáló Zotac Z77-ITX WiFi-nek. Már valójában ezen is ott vannak a tápcsatlakozó mellett a nyákból kimagasló alkatrészek és akkor még nem beszéltünk a gyártónként és modellenként változó elrendezésről, amikor oda kerül például a tápcsatlakozó, memóriafoglalat stb... -
HookR
addikt
válasz
MaxTorque #1263 üzenetére
"Ha nem találok ilyet akkor marad az SFX-L, de azzal sajnos csak úgy férek el, ha koppanásig összetolom az alaplappal."
Ezt nem értem. Az SFX és SFX-L tápok egyaránt 125mm szélesek. Ha meg az alaplap és a ház előlapja között nem a táp szélessége van, akkor hogy tervezted a kábelezését? Koppra nem méreteznék semmit, mert a gyakorlatban megbosszulja magát."A terveimet felvetettem a Mini-ITX topicban, remélem sikerül véghez vinni."
Most, hogy megvan a kiinduló ötlet, kezdődhet a tervezés.- Mi lesz az alapanyag és milyen vastag?
- Milyen szerkezeti megoldásokat tervezel alkalmazni és hogyan rögzíted azokat?
- Milyen riser kártyával kötöd össze a dVGA-t az alaplappal? Ha jól látom, a hátlapja nem a ház hátfalának belsejéhez van igazítva. Miért?
- A szerkezeti és rögzítési megoldások megengedik a dVGA felhasználóbarát beszerelését?
- Milyen magas alaplapi távtartóval számoltál?Ha az alaplap fölött lesz a 3,5"-es HDD, akkor egyrészt behatárolod vele a CPU-hűtő méretét, másrészt más alaplap másféle elrendezése esetén esélyes, hogy nem tudod betenni a merevlemezt. Én nem oda tenném, hanem a dVGA fölé (Az összes merevlemezt. Illetve 2,5"-es mehet a táp alá/fölé, attól függően, hogy alul, vagy felül van a szellőzőnyílása.).
-
Pista0001
addikt
válasz
MaxTorque #1264 üzenetére
Kábelezés? A VGA betápja, a 24 és a 4 ( vagy 8) pines az alaplapra, a két háttértár, amik ilyen elhelyezéssel tuti nem lehetnek azonos korbácson, a maradék kábelek? ezeknek rengeteg hely kell, a képen nem úgy néz ki mintha lenne nekik. az egyik legkritikusabb rész az, ahol a tápból kijön a nagy köteg, az jópár centin belül nem hajlik semerre. Mellesleg így hogy a táp elöl van, a betáphoz is kell egy belső kábel, annak a dugója sem kicsi.
-
MaxTorque
tag
válasz
MaxTorque #1263 üzenetére
Jelentkezem is az első skiccel, nagyjából össze is állt a dolog, pár lemez és a rácsozás pontos mintája hiányzik még, valamint a procihűtőt sem választottam még ki, de egy kis csalással befért az SFX-L táp is. Sikerült helyet szorítanom a 3,5 HDD-nek is, ezért nagyon boldog vagyok, bár egy 2,5 nyílván ésszerűbb választás lenne, de így a táp kivételével az összes hardveremet át tudom költöztetni majd ha ez megvalósul.
És akkor a képek, véleményeket, kritikákat elfogadok. Tisztában vagyok vele, hogy a lemezvastagság hiányzik, de egyenlőre a belső méret a fontos, és a ház végső anyagáról sem döntöttem még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged