-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
duncanx #1406 üzenetére
"Kicsit" túlléptél az én elképzelésemen, én max. 0°C vagy esetleg 0°F-ig mennék le, onnan nagyon durván növekednek a költségek. A 0°K már nagyon durva
Sima hűtőkörre gondoltam, a belső levegő egy sima levegős elpáron lenne keringetve. Minden hűtendő alkatrészen passzív működésre tervezett hűtőket használnék (pl Ninja), így az elpár keringetése bőven elég lenne. Mivel átlagos hűtőszekrények működési hőmérsékletéről beszélünk, egyértelmű hogy szigetelésből sem kellene túl extra.
Ha nitrogént használnál töltőgáznak (erre célra nagyon jó, semleges, színtelen, szagtalan, nem gyúlékony, és ami még nagyon fontos ebben a projektben, megköti a nedvességet, így a vákumolás után bentmaradó nedvesség sem okoz gondot), azzal 70°K alatt csak a légkörinél kisebb nyomás jöhet szóba, hogy megmaradjon a légnemű halmazállapot.
ViZion: Nem véletlenül nem kezdtem tervezni sem, nem hogy kivitelkezni
-
Pista0001
addikt
válasz
duncanx #1404 üzenetére
Csak egy elképzelés, elméleti síkon játszottam a gondolattal. A lényege, hogy a nitrogén töltet miatt nem kellene tartani a párásodástól, a belső hőmérséklet bármilyen alacsony lehet. Monoblokk kasznit képzeltem el egy tömbből kimarva, de természetesen hegesztett váz és burkolat, vagy "önhordó" rendszer is jó. Egy oldal maradna ki a szerelés végett, ide többrétegű üveget gondoltam a hőszigetelés miatt, illetve hogy látható legyen a belvilág. Egy részlet van, ami jelentősen bonyolítja, a csatlakozók. Mondjuk valami nagy sávszélességű optikai vagy rádiófrekvenciás átvitellel meg lehetne ezt is halálbiztosra csinálni. Utóbbira mondjuk nincs olyan nagy szükség, mert a belső nyomás kb ugyanannyi mint a külső, szóval -gondolom- nem kell annyira komoly szigetelés. Jobban nem dolgoztam ki a dolgot, mert baromi drága lenne a megvalósítás.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1312 üzenetére
Hermetikusan zárt ház nitrogénnel töltve, minden elemen bazi nagy passzív hűtő, a benti "levegő" hűtőkörrel hűtve és keringetve?
-
Pista0001
addikt
válasz
MaxTorque #1264 üzenetére
Kábelezés? A VGA betápja, a 24 és a 4 ( vagy 8) pines az alaplapra, a két háttértár, amik ilyen elhelyezéssel tuti nem lehetnek azonos korbácson, a maradék kábelek? ezeknek rengeteg hely kell, a képen nem úgy néz ki mintha lenne nekik. az egyik legkritikusabb rész az, ahol a tápból kijön a nagy köteg, az jópár centin belül nem hajlik semerre. Mellesleg így hogy a táp elöl van, a betáphoz is kell egy belső kábel, annak a dugója sem kicsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest