- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
sigmoid #10724 üzenetére
"Hát ha a te valóságodat csupa ilyen ember lakja..."
Magyarországon élek..."Én nem vagyok ilyen."
Nem is állítottam ilyesmit!
Mivel személyesen nem ismerjük egymást, ezért nem ismerhetem a céljaidat.
De vannak dolgok, amiben értelmes ember eleve nem segít ismeretlenül: urándúsítás, robbanóanyag-készítés, autófék-elrontás, stb.
Konkrét esetben ha 1 kW-os CO2 lézert akarnál csinálni, azt sokkal szimpatikusabb barkácsolásnak tartanám, mert megvan vagy 20 kiló, és sok áram kell hozzá, ezért nehéz emberek közé vinni. De a számítógéped oldalait kivághatnád vele a plexi beépítéshez. Vagy ha éjszaka mackót fúrsz vele, az sem túl káros az emberiségre.
De egy hordozható lézer, aminek a nyalábátmérőjét még optika is csökkenti, na, azt nem! -
mr_ricsi
veterán
válasz
sigmoid #10694 üzenetére
"Ami meg a "rendes embert" illeti, megfelelő óvintézkedések mellett egy kis őrült tudós véna sosem árt. Gondolj csak a tesla trafó őrültekre, vannak akik villámlás-koncerteket tartanak... XD Szóval nem kő' beszólni."
Ne akassz hasba! A "hordozható 250 mW-os brutál cucc" nem azért kell valakinek, hogy otthon, szemüvegben, egyedül kísérletezzen. Sokkal inkább a "rám dudáltál, kisköcsög? Na, majd mindjárt kapsz a szemedbe!" típusú idiótáknak. (Meg akiket zavar a felszálló utasszállítók hangja...)"Azért túlzásokba ne essünk. Az 1mW akkor lehet max károsító hatású, ha a nyalábot magát a szemedbe irányítod... A prezentációkon használt lézerpointerek ilyen 1-5 mW-osak."
Talán nem véletlenül ~1 cm átmérőjű a sugár, aminek csak egy töredéke jut be az összeszűkült pupillán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest