- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tPedro_
őstag
RPi lesz hozzá, annak segítségével készül a TV-hez ambilight. Csak jó lett volna előtte kipróbálni, hogy jó-e maga a szalag.
(Sajnos nem számítottam rá, hogy ilyen nehéz lesz beszereznem a hozzá való 5V/10A tápot, így már kicsúsztam az időből ahhoz, hogy vissza tudjam küldeni a szalagot, ha tényleg rossz.)A linkelt fórumot én is megtaláltam, bár ott az első led világított.
@(#16716) PHM: Ezt a szalagot vettem.
Végülis a projektem nem áll le, akkor megveszem a lapot és megpróbálom vezérléssel is. Legrosszabb esetben egy hibás led szalag árát kell benyelnem, ami persze elég bosszantó lesz, ha így történik.
-
tPedro_
őstag
Terhelhetőséget nem ellenőriztem, ha nálam lesz a műszer, megnézem.
A táp max árama egyébként 10A.Bár akkor is furcsálom, hogy nem sorban az első világít, hanem a 13. Se előtte, se utána semmi.
Mert utána még lehet szakadás, de előtte?
Lehet beugrok vele egy ledes boltba is, hátha le tudják ellenőrizni.Köszi a segítséget.
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem a csatlakozót az adapterhez, rákötöttem a led szalagot (RGB ws2801), de csak egyetlen egy led gyullad ki, az is úgy, hogy szép lassan világosodik kb (fehér/halvány kékes szín) aztán kilaszik és kezdődik előről.
Ezek szerint hibás a led szalag? Miért nem világít a led állandóan? Vagy normális a viselkedése a működő darabnak?
Köszi előre is.
Üdv.
-
tPedro_
őstag
Eddig kettobol semmi, igy itt kerdeznem:
2,5mm-es DC aljzatra,
illetve RGB pigtail csatlakozora lenne szuksegem, utobbinak nem ismerem a magyar elnevezeset.Ket boltban is jartam, de egyikben se volt. Mielott Ebay-rol rendelnek, gondoltam rakerdezek, hatha tudtok boltot ajanlani Budapesten.
Udv.
-
tPedro_
őstag
válasz
brickm #16666 üzenetére
Igen, a kis ívhúzással találkoztam már, de ez most más volt.
Amire hirtelen nem gondoltam, de most másik tápkábellel való próbánál észrevettem, az a kis visszajelző led az adapter tetején. Az újabb próbánál kigyulladt. Visszaraktam a hozzá kapott kábelt, azzal viszont nem.
Így gondolom az lehet zárlatos, szakadt stb.
Műszer most nincs kéznél, de hétvégén rámérek. Mondjuk remélem nem ad le 12V-ot, mert 5V-osnak vettem.
-
tPedro_
őstag
válasz
tPedro_ #16618 üzenetére
Megjött a neten rendelt hálózati adapter. Bedugtam egy hosszabítóba, erre pukkant egyet és jó kis amper szag kezdett el terjengeni. Gyorsan kihúztam.
Kipróbáltam a fali aljzatban majd egy másik hosszabítóban is. Itt már nem volt pukkanás, de kihúzás után mind a hosszabítónak mind a villásdugónak szaga volt.
Jól sejtem, hogy nem ártana műszerrel bemérni, mielőtt bármit rákötök?
Létezhet, hogy csak a hálózati kábel a hibás?Üdv.
-
tPedro_
őstag
Tenyleg ennyire ritka az 5V/10A (vagy 8A)-es tapegyseg? Temerdek oldalt atneztem, de nem talaltam sehol.
Tudnatok uzletet ajanlani?Koszi elore is.
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Nemreg vasaroltam egy 5V-os WS2801 RGB led szalagot. A felhasznalasaig sajnos meg varnom kell egy kicsit, viszont szeretnem letesztelni, hogy rendesen mukodik-e, vilagit-e minden led.
Hogy tudom ezt a legegyszerubben megtenni? Eleg ha csak rakotom egy 5V-os aramforrasra vagy kell valami vezerlo is?
Koszi.
Udv.
-
tPedro_
őstag
válasz
tPedro_ #16353 üzenetére
Kozben tovabb melyedtem a temaban, gondoltam megosztom mire jutottam. Ha minden igaz jelenleg 2 megoldas van a PC nelkuli Raspberry-s Ambilight-ra:
- hdmi forras -> hdmi splitter -> hdmi-kompozit konverter -> usb kompozit grabber -> Raspberry (ez elvileg a TV kompozit kimenetevel is mukodik)
- vagy magan a Raspberry-n kell lejatszani a filmet (1080p-t is viszi)Viszont rogton az elejen nehezsegbe utkoztem, itthon nem kaphato az a LED amire szuksegem lenne: WS2801 IC-vel szerelt SMD5050 RGB ledes 5V-os kene.
Ebay-en 17-21e Ft-t kozott mozog egy tekercs (5m), kinai rendelos oldalon 13e-bol is kijon. Megerdeklodtem par boltnal, hogy be tudjak-e szerezni, eddig nem volt szerencsem. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Egyszer mar kerdeztem bo egy evvel ezelott, akkor vegul nem lett semmi a projektbol, de hamarsosan ismet aktualis lesz.
Ambilight-rol lenne szo, viszont ezuttal nem monitorhoz keszitenem, hanem TV-hez.
Nezelodtem a neten, talaltam jo par videot/tutorialt, de kivancsi lennek, hogy keszitett-e mar valaki kozuletek ilyet?
Mivel TV-hez lenne, ezert standalone valtozat kell, ami PC nelkul is uzemel. Ha jol olvastam, akkor ehhez Raspberry Pi lap kell. Van ahol az athalado jelet kell rakotni az eszkozre (hdmi splitter + hdmi-composite converter), viszont a kovetkezo leirasban ha jol ertem azt irja, hogy megfelelo kimenettel rendelkezo TV eseten a kimeno jel is rakotheto.
Engem ez utobbi megoldas erdekelne, mert igy USB/LAN-rol lejatszott filmek eseten is mukodne.Van valakinek tapasztalata TV-s Ambilighttal?
Ha valahol keszen lehet kapni csomagot, az is erdekelne, persze csak ha korrekt arban van.
Koszi elore is.
Udv. -
tPedro_
őstag
válasz
dabadab #14422 üzenetére
Lenne egy kerdesem nekem is:
Az altalad linkelt leirasban, a masodik lepesnel keszitenek egy aramkort.
Jol ertem, hogy arra azert van csak szukseg, mert kettonel tobb led csikot akar hasznalni az illeto?A leirasban amit en talaltam, ilyet nem hasznalnak, sot hutoborda meg venti sincs. Ennek a miertje erdekelne.
-
tPedro_
őstag
válasz
dabadab #14422 üzenetére
Koszi szepen, a leirast atolvasom.
Szerencsere van a csaladban segitseg, mert az osszerakassal asszem bajban lennek.
A masodik hozzaszolasodbol pl. nem sokat ertek.Tudsz ajanlani olyan elektronikai boltot, ahol az alkatreszeket jo aron be tudom szerezni?
Vagy olcsobb, ha kulfoldrol (pl. ebay) rendelem?Szerk.: Talaltam egy eleg reszletesnek es jonak tuno leirast: [link]
-
tPedro_
őstag
Sziasztok,
Egy monitor hatuljara erositheto, a kepernyo tartalmara reagalo vilagitast szeretnek beszerezni/megepiteni.(ambient light).
Az alabbi video adta az otletet: [link]
Az alabbi ledsor felhasznalasaval keszitette az illeto: [link]Probaltam a temaban keresgelni, de magyar oldalakon nem jartam sikerrel.
A kerdesem az lenne, hogy beszerezheto-e Mo-on ugyanilyen vagy hasonlo kutyu, illetve hogy merre talalnek a temaban bovebb anyagot (ha magyarul van az meg jobb, de angolul se gond).
Lehet ilyet nalunk vasarolni keszen is, vagy csak szereld magad megoldas letezik?
Ha valaki rakott mar ossze hasonlot, akkor szivesen fogadok tanacsokat, tippeket is.Elore is koszonom.
Udv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged