Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
7Heads Drago #21970 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek hétvégi siker moddingolásomat. Van egy jó 10 éves Cooler Master V8GTS proci hűtöm, amit a formája miatt nagyon szeretek, de sajnos az egyik ventilátora elkezdett idegesítő hangot adni, hiába próbáltam megtisztogatni levegő spray-vel, egy ideig jó volt, de újra elkezdte.
Aztán rábukkantam erre a ventilátorra: Fractal-design Prisma AL-14 PWM, ahol úgy tűnt egész könnyen eltudnám távolítani a lefogató füleket, de nehéz volt megállapítani a neten talált képekről, de végül beruháztam egy 3db-os pakkra. Meg mostanában engem is elkapott az ARGB varázsa, és gondoltam ha már a memóriám, az alaplapam és az arra dugott ARGB ledszalag is ontja magából a színáradatot akkor a V8-as is tegyen így (alapból pirosan világít és mást nem is tudott az eredeti ventilátor duó).
Elsőnek gondoltam egy sima kézi fonálfűrésszel esek neki, de gyorsan meggondotlam magam:
További képek
Már csak a VGA-t kéne valahogy megmoddolni, mert túl árnyékos a gép azon feleMeg hát hangos is
A hőfokok is rendben vannak, furcsa mód mintha jobbak is lennének, de ezt még tesztelnem kell. Idle-ben szinte hangtalan a gép (nem csak a vga, de a táp ventije is megáll).
Köszi ha elolvastad és véleményezed.
-
válasz
7Heads Drago #21967 üzenetére
Vannak ilyen molex betűző szerszámok, ha nem vagy teljesen ügyetlen, meg tudod oldani magad is.
Az érintkezőt ki lehet tolni a műanyag házból hátrafelé a kábel irányába, utána vissza kell applikálni a kábelt az érintkezőtüskére. Visszatenni ugyanúgy hátulról tudod, előtte újra ki kell emelni a tüske lábait, amik majd megakasztják (kiszereléskor belapulnak, ezáltal lehetővé téve, hogy hátrafelé kibújjon a tüske, egyébként azok tartják helyben)
Youtubeon szerintem tuti csomó videó van erről. -
sad_Vamp
őstag
válasz
7Heads Drago #21959 üzenetére
Ha a ventillátorokhoz 2 konnektor van akkor nem probléma, egyik maga a ventilátor (3 v 4 ha PWM) másik a meg az RGB (3 v. 4 csati). az alaplapra kell kötni, vagy ha az alaplapon nincs RGB vezérlő akkor mehet abba amit megadtál. ha mind 1 forrásból "táplálkozik" akkor azonosan fognak villogni.
-
jaja1981
addikt
válasz
7Heads Drago #7573 üzenetére
A zöldet kell testre tenni, összezárni egy vezetékkel, akkor bekapcsol a táp, és már méregetheted is a feszültségeket.
Ne feledd, ha így jó, az nem biztos, hogy gépben terhelten is működik. -
Gorneck
legenda
válasz
7Heads Drago #4665 üzenetére
1es a nem...szal nem fogja szabályozni...
2es pontra is reagálnék...nem kell átalakító...Szal nyugi van...használd egészséggel a lapot+tápot és a procit.
-
Gorneck
legenda
válasz
7Heads Drago #4656 üzenetére
Nem.
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #4645 üzenetére
Nem muszáj a 8 pin-t használni, csak ajánlott, de ott is csak a Quad CPU-nál.
-
Calibos
addikt
válasz
7Heads Drago #2558 üzenetére
Kondik igen, akartam szereltetni egyszer, annyit mondott aki ért hozzá ritkán szerelhető egy táp, azonkívül a kondi számát gyárilag lecsiszolják hogy ne tudd javítatni(Enermax) -
Winner_hun
félisten
válasz
7Heads Drago #2558 üzenetére
pl kondi és lehet, csak nem mindig éri meg, vagy nem érdemes.
ja és melyik az a táp, amelyikben 12 venti van?
[Szerkesztve] -
trassher
addikt
válasz
7Heads Drago #2446 üzenetére
jah azt ami a lapon van
-
trassher
addikt
válasz
7Heads Drago #2439 üzenetére
ilyen nekem is volt. azt hittem szétment a táp de nem. én kivettem az elemt majd visszaraktam és utána jó volt.
-
Winner_hun
félisten
válasz
7Heads Drago #2440 üzenetére
földeld a gépet
-
Winner_hun
félisten
válasz
7Heads Drago #2439 üzenetére
Szerintem a táp elég, hogy a szünetmentes-e a ludas, azt könnyen ki tudod deríteni, a gépet ne a szünetmentesről hajtsd hanem dugd be a konnektorba.
amúgy ennek a nem induló gépek topikjában van inkább a helye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Milyen program, ami...?
- Macska topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest