- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz martonl #1923 üzenetére
Bármi előfordulhat, az is, hogy 4G-n nem lehet az adott hálózaton netezni annak ellenére, hogy a táblázatban bent van. Játszani kell, van pár szolgáltató, valamelyiken csak összehozható az adatforgalom. Ha telefonálni is akar, célszerű olyan szolgáltatót választani, ahol megy a 4G-an az adatforgalom ÉS a telefon le tud menni híváskor 2G/3G-re, hiszen a VoLTE roaming nagyon nyögvenyelősen terjed, sőt az sem biztos, hogy a telefon támogatja.
-
dr9
junior tag
válasz martonl #1941 üzenetére
Még mindig nem, ki lett tolva elvileg, mert sok az IoT aminek szüksége van rá. Úgy látszik még ők sem tudnak teljesen megválni a 2G/3G-től, így egyenlőre még mindig nincs olyan ország, ahol ne lenne legalább egy szolgáltatónak még valamilyen szinten 2G vagy 3G .
cosmoT
-
thomas77
senior tag
válasz martonl #1941 üzenetére
Nemrég jöttem haza (Angliába) az USÁ-ból.
2 telefonnal teszteltem. Samsung S10e és iPhone 15 pro. Érdekes, hogy foszlányokban még volt T-mobile gsm április 2 után is, szóval a lekapcsolás nem azonnali volt.Voda feltöltős:
Samsungon és iPhone-on
At&t --> VoLTE roaming
Verizon --> VoLTE roaming
T-mobile --> gsm-en ment csak, ha épp volt még lefedettségTelekom feltöltős:
Ezt csak a Samsungban próbáltam
At&t --> se kép, se hang
Verizon --> se kép, se hang
T-mobile --> gsm-en ment csak, ha épp volt még lefedettségYettel feltöltős:
Ezt csak az iPhone-nal próbáltam
At&t --> VoLTE roaming
Verizon --> VoLTE roaming
T-mobile --> se kép, se hangAngol Lebara:
At&t --> se kép, se hang
Verizon --> se kép, se hang
T-mobile --> állandóan itt roamingolt, de se kép, se hang. Bár 1x 1 hívás bejött. Azt nem tudom, hogy hogyan.A T-mobile-nak egészen elképesztő a hálózata odaát! 4700 mérföldet kocsikáztam. Az út 95%-ában 5G volt. A maradék 4%-ban LTE és kb 1%-ban csak segélyhívás. Ez elég jónak számít. Pedig volt olyan, hogy egy hibás útvonal tervezés miatt az út is elfogyott alólam.
A sebesség is egész kiváló. Jellemzően 600-700 megabitet bárhol mérek. Sokszor a sivatag közepén is több 100 megabit van.
Vegasban a Strip-pen is 160 megabitet mértem, úgy hogy több 10e ember hömpölyög az utcákon és ki tudja mennyi a szállodákban.
Egészen elképesztő kapacitás van építve mindenhová.
Mondom ezt úgy, hogy itt Angliában a falu szélén mostanában 1-2 megabit van lefelé, felfelé meg olyan 300 kbit.Mint azt korábban is írtam, egy amerikai Tello kártyát használtam az úton.
Hibátlanul működött az adat, a helyi hívás és a magyar vagy angol számok hívása is. -
thomas77
senior tag
válasz martonl #1947 üzenetére
Az elsődleges magyar kártyám most vodafone-os. A telekomos kártyám számát kb. senki se tudja, szóval azon nem is keresett senki.
De most, hogy kérdezted, megnéztem. Nyoma sincs az üdvölző sms-eknek a Samsungomban. A yetteles és a vodafone-os sms-ek mind megvannak. Még a mexikóiak is! -
thomas77
senior tag
válasz martonl #1976 üzenetére
Na igen. Amerika nagyon más világ mobil szemmel is. Jó, hogy leírtad ezeket. Biztos lesz olyan (akár "read only") fórumozó, aki hasznosítani tudja majd ezeket az infókat.
Aki nem járt még arrafelé, az el sem tudja képzelni, hogy milyen buktatói vannak az ottani mobilozásnak.
Én is sokat tanultam a saját káromon.
- 3G-s telefon, amin nem ment az amerikai 3G (Nokia E52)
- 3G-s amin csak az At&t ment, de én akkor T-mobile-os kártyát vettem (Galaxy mini)
- 4G-s telefon, amin nem ment semmilyen amerikai 4G (Ace3)
- 4G-s amin nem ment az amerikai VoLTE (S7)
Ezek mind Magyarországon vásárolt globál piacos, hivatalos forgalmazótól vásárolt készülékek voltak. Aztán 2018 tavaszán volt nálunk egy magyar iPhone SE (első generációs) és ugyanebből egy amerikában vásárolt amerikai változat is. Na akkor láttam meg a különbséget az iPhone javára. Az iPhone-ok nem kérdeztek semmit, csak ment rajtuk minden.
Nagyon sokáig androidos voltam. Gyakorlatilag 2024 március óta vagyok iPhone-os. De az usában mindenképp az alma az ajánlott
Ha megnézzük az amerikai embereket, ők is iPhone-nal a kezükben rohangálnak.A sok út alatt rengeteg készüléket elcipeltem magammal. Mindegyik működött valamilyen szinten, de a legjobban az iPhone teljesített.
Azért a kedvencem mégis ez:
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- ASUS VivoBook X556UQ (i5-7200U, MX940, 8GB DDR4, 256gb SSD)
- CANON PwerShot G3X
- iMac 21.5" 4096x2304 3,4GHz i5 8GB DDR4 Radeon Pro 560 4GB 1TB + billentyű
- Mechanikus billentyű (taktilis/tactile) kapcsoló vásár (Akko, outemu)
- Jó ideje mellőzött, tesztelt, pormentes Chieftec iARENA GPA-500S8 80+ 6+2pin VGA csatival
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest