Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tav-Csoves

    őstag

    Sziasztok!
    Felvázolnám a nagy gondom. :) ( :( )
    Adott egy nagy ház 🏠 amit egy routerrel eleve nem lehet lefedni.
    Emiatt eleve van egy erős ( Asus RT-AC56U ) router a ház központi részében, az első emeleten ( 2 emelet van földszinttel ), és van egy másik, a földszinten - Asus RT-N10U - hogy a vasbetonon átmenjen a jel. E két router között 1 hétnyi huzavona után sikerül utp kábelt kihúzni.
    A gond az, hogy a fő routerbe beledugva egy huawei e8372h-153 usb modemet csupán 22mbit letöltést, és 10mbit feltöltést ér el. A jel 5 csíkból 1-2-t ért el.
    A házunk egyik ablakából viszont már 45 le, és 20 fel értékeket mértem, amivel már megelégednék. (Bár jobb lenne ha még több lenne. Mobilban 200mbit le, és 50fel simán ment, beltéren)
    Sajnos a házunk kábelezése írdatlan nehézkes, ennek ellenére gondolkodom un. usb hosszabbítóban, van is nekem egy 5m, hogy legalább az ablakon keresztül kintre lehetne kitenni, de sajnos a jel megszűnik a kábelben, így felmerül a kérdés, hogy van e olyan usb hosszabbító kábel emiben van jelerősítő, 20m, és működik is?
    De ha a modemet nem vihetem magasba magába, akkor a routerrel együtt. Ez viszont azt jelenti, hogy a jelet valahogyan a ház szélétől a másik végéig kellene vinni.
    Repeater, wds nem lehetséges, mert egyáltalán nem egy gyors technológia - bár ha valaki meggyőző érvet hoz, akkor az lesz.
    Felmerült a Powerline, de az azért nem jó, mert mind a 3 emeleten külön fázis van.
    Kábelezés nélkül milyen lehetőségek vannak még?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák