- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
darvinya #3258 üzenetére
Nem találtam tömörítési opciót,ellenben a MakeMKV prg. rendesen újra muxolta és jó lett. Az Mkvtoolnix - szerintem- másolásra jó , mint pl felesleges hangsávok kihagyására stb ... No meg frissítettem az A-400 firmware-t, igaz az eredeti filmet azzal még nem próbáltam, de a régi firmware sok szempontból bug-os volt az tuti....
-
0ttó
tag
válasz
darvinya #3221 üzenetére
Hello,
Köszi a választ.
Az MKVToolnix-szal az .mkv formátumot szinte mindig csak arra használom, ami, ill. amire te is írtad, hogy konténer.
Hangfájlokat, feliratokat teszek bele, ritkán törlök ki.Pl. ha egy jóminőségű filmben csak angol nyelv van, de találok időzítésben hozzá illő magyar szinkront, akkor beleteszem.
Nekem, ami fontos, hogy az .mkv-ban eredetileg is benne volt kép, hang, akármi változatlan maradjon, én csak bele akarok dobni a "dobozba" a többi mellé még valamit. Ezért kell nekem, hogy ne csináljon semmilyen átalakítást a régi és az új elemekkel sem. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
darvinya #3213 üzenetére
Értetlen vagy. Itt leírtam.
-
Csontikka
aktív tag
válasz
darvinya #3177 üzenetére
Szia,
köszönöm a tippet, avidemux-al próbálkoztam vele azóta,
(TS kiterjesztésű változatot próbáltam megjavítani, de nem jövök rá pontosan milyen paramétereket kellene beállítani az swScaleResizer szűrőnek, hogy jó legyen, tudnál segíteni kérlek?)Próbáltam, hogy Source 16:9 Dest 4:3, (ekkor 720x430-as felbontást választ ki) de nem nyomja össze a képet megfelelően.
Ezt az egy filtert állítottam be és kimeneti formátumnak is az eredeti Mpeg TS Muxer-t választottam.
A felbontás megváltozott ugyan, de épp ugyanúgy szét van húzva a kép.
Mi a titok, mit rontok el?
érdekes, hogy amikor megnyitom a videót az avidemux-al, ott megfelelően jelenik meg a kép.
köszi,
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
válasz
darvinya #3175 üzenetére
Szia,
igen, ez így is van, vagyis ha jól értelmezem a kérdés, hogy hogyan lehet a legkisebb fájdalommal átalakítani ezeket a fájlokat úgy, hogy a meta adatokban található képaránya megegyezzen a valós beltartalmáéval? (és így a TV-n is a megfelelő képaránnyal jelenhessen meg)
(FG-vel csak azt szerettem volna igazolni, hogy tudom hol kell a képméretet a TV-n átállítani)
Üdv,
Csontikka -
gerner1
nagyúr
válasz
darvinya #3134 üzenetére
Tehát ugyanazt teszi, amit én is írtam, csak kvázi automatikusan. Így amit írtál ki-be csomagolás, kovertálás miatti "romlást" az nem releváns.
Egyszerűbb ez által a művelet az helytálló lehet (én nem ismerem, de nem zárom ki). Én is ki fogom majd próbálni, mert én sem vagyok a magam ellensége.
Ugyanakkor továbbra is a kérdezőnek kellett volna megjelölni, mint további lehetőséget, alternatívát...
-
gerner1
nagyúr
válasz
darvinya #3132 üzenetére
Pedig a megfelelő végerdményhez az a javasolt (nem általam)...
Talán ezért érdemes végig gondolni, hogy "belevágjak"-e, vagy sem. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Nem kötelező. Egyikünk sem született ezek ismeretével/tudásával. Elsajátítható. De, mint jeleztem, vannak alternatívák...
-
-
Kerek
csendes tag
válasz
darvinya #2961 üzenetére
A BOM nélküliség a HTML és társaira vonatkozik.
Felirat fájloknak kell a BOM! Évekig szerkesztettem HTML, PHP stb... fájlokat, ott rögzült bennem a BOM nélküliség. Aztán amikor először szerkesztettem feliratot azt is úgy mentettem, és nem volt jó. Egy-két próba után rájöttem hogy BOM-os UTF-8 formátumba kell menteni. Ez biztos hogy jó, mert nézem a filmeket Linux és Win alól is. -
-
gyulank
addikt
válasz
darvinya #2959 üzenetére
Akkor sem értem, hogy hogy érted. Egyrészt az ANSI-t az is annak írja, másrészt UTF-16-ra nem is lehet vele konvertálni. Meg hát minden feliratot felirat szerkesztővel írnak, mégis jók. Csak nem csak ezzel az egy programmal lehet jót csinálni! A bumm vagy mit se tudom mi.
-
martin66789
csendes tag
válasz
darvinya #2911 üzenetére
Ez milyen programmal készült :
Általános
UniqueID/String : 170431409172328149555047818601946267765 (0x8037E53B7C02192094D4D982BF95C075)
Teljes név :
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 4 / Version 2
Fájlméret : 5,43 GiB
Időtartam : 3 óra 20 perc 8 másodperc
Teljes adatsebesség : 3 885 kb/s
Kódolás dátuma : UTC 2015-12-20 04:59:41
Kódoló szoftver : mkvmerge v7.8.0 ('River Man') 64bit built on Mar 27 2015 16:31:37
Kódoló könyvtár : libebml v1.3.1 + libmatroska v1.4.2Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 7 képkocka
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Adatsebesség : 3 500 kb/s
Szélesség : 1 280 képpont
Magasság : 544 képpont
Képarány : 2,35:1
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 (24000/1001) FPS
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.093
Adatfolyam mérete : 4,89 GiB (90%)
Kódoló könyvtár : x264 core 142 r2479 dd79a61
Kódoló könyvtár beállításai : cabac=1 / ref=7 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=11 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.15 / mixed_ref=1 / me_range=32 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-3 / threads=6 / lookahead_threads=1 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=6 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=3500 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Default : igen
Forced : nem
colour_range : Limited
colour_primaries : BT.709
transfer_characteristics : BT.709
matrix_coefficients : BT.709Hang
Sáv száma : 2
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Formátum beállítások, Endianness : Big
Kódek azonosító : A_AC3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 384 kb/s
Csatornák száma : 6 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Side: L R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség : 31,250 FPS (1536 spf)
BitDepth/String : 16 bit
Adatfolyam mérete : 550 MiB (10%)
Default : igen
Forced -
hibavissza
veterán
-
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
válasz
darvinya #2797 üzenetére
Nem igazán értem most ezt. Itt egyetlen gombra van lehetőség nyomni az pedig az Add.
Akkor inkább marad a Make MKV. Nekem a lényeg, hogy ne kódoljon át semmit csak tegye mkv-ba.
Vagy marad úgy, hogy csak az elsőt adom hozzá. Végül is a lényeg, hogy a teljes felvételt elkészíti így is. -
alphamooncam
őstag
válasz
darvinya #2767 üzenetére
Azt is csináltam, lett egy nagy flac fájlom, utána meg kézzel vághattam meg taggelhettem.
Hogyan, mivel kell a nagy flac fájlt szétdaraboltatni. Ott van az az *.xml fájl is meg a *.cue is gondolom azokban vannak az adatok.Meg mi a francnak van a képen látható split, ha nem tudom vele feldaraboltatni...
-
Roland8622
aktív tag
válasz
darvinya #2757 üzenetére
Ahaa. Értem. Köszi. Akkor ilyen mértékű variálást felejtsek el.
Kár érteNem vagyok lusta állítgatni a feliratot, de ez csak egyszerűbb megoldásnak tűnt volna.
Viszont most már sejtem, hol lehet a gubanc: pl 2 hangsáv, egyikhez hozzátársítva indításnak a forced felirat, de a konténerben van még mellette 3 felirat amit csak manuálisan lehet váltani, mert nincs hozzá rendelve egy hangfolyamhoz sem. Vagy valami ilyesmi
Ódzkodtam áttérni az mkv-ra aviról, de be kell látnom, hogy jobb megoldás, főleg nekem azért mert avi mellé nem tudok 2-3 feliratot tenni úgy, hogy azt a régi asztalik megegyék. Mkv-t meg úgy is media lejátszóval néz az ember, szóval itt bőven van lehetőség. -
umbriel
csendes tag
válasz
darvinya #2743 üzenetére
Megfejeltem az egészet azzal, hogy egy egyetlen fekete képből álló videót hoztam létre olyan minimális paraméterekkel (képkocka, képkockasebesség), amivel a tévém még problémamentesen megbirkózik. A videó hosszának az audió hosszát állítottam be. Ezt tettem az MKV-ba. Tökéletes a lejátszás. Lehetne még szórakozni esetleg felirattal, de ezt már kihagyom.
-
umbriel
csendes tag
válasz
darvinya #2739 üzenetére
Megosztom a tapasztalatom, hátha valakit érdekel. A DTS-t beletettem egy MKV konténerbe, amit persze még nem játszik le a tévé. Mellétettem még egy tetszőleges videót az MKV konténerbe és láss csodát: szépen elindult a DTS többcsatornás hang! Arra kell figyelni, hogy a videó hossza ne legyen rövidebb, mint az audió hossza, mert a lejátszás csak a film hosszáig tart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged