Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tasker
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Marad még az a megoldás hogy létrehozol egy .avi filmet aminek hangsávja a valami.mp3 -ad legyen, képnek egyetlen fekete képkockát választasz amire beégetve felrakod a feliratot.
Ennek megjelenítésére nem kell semmi speciális szoftver, ugyanúgy meghallgatható és olvasható PC winXP-10-en (hivatali gépeken is), MacOS-en, Android tableten, IOS-en... (de zseb MP3 lejátszón nem)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
SunMount3r #3006 üzenetére
Jaa.. hogy ezt beugratós kérdésnek szántad..
Egyetlen egyből se. Csak horizontális pixelsorok vannak.
Az oszlopok a vertikálisakEgyébként nem sok értelme van így meghatározni. Valószínű a kép két végéből (jobb és bal oldalról) egy kis rész ki van hagyva. A vágószoftverek esetén a film közepére tekersz és a kés horizontális vonalkáját a film tetejéhez és aljához illeszted. Persze először még ellenörzöd nem-e interlaced a film.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SunMount3r #3004 üzenetére
Tudtommal csak átkódolással azaz minőségromlással oldható meg.
-
válasz
SunMount3r #3001 üzenetére
"hogyan tudnám ezeket a fekete sávokat levágni a videóról?"
Miért akarod levágni a videóról..? Hogy 5%-al csökkentsd a videó méretét..? nem éri meg. -
válasz
gyulank #2964 üzenetére
"Szóval szerintem a forrás 25fps, de átváltották 23,976-ra"
Milyen idióta csinál ilyet..? Gondolom hamisítani akarja hogy ő BR-ről grebbelt, pedig csak DVD-ről tette, a filmet is felkonvertálta gondolom SD-ről HD-re..
Az ilyeneket jobb elkerülni.Szóval -szerintem- a forrás eredeti fps értékét nem érdemes megváltoztatni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
martin66789 #2914 üzenetére
"Ez milyen programmal készült"
Oda van írva..Freemake Video Converter -t próbáltad már? (egyszerű kezelni, de a free verziója beteszi a logóját a film elé és után - amit ha akarsz ki is vághatsz utána)
-
válasz
Imi1981 #2878 üzenetére
Megnyitod a jó videót (mkv), hozzáadod a magyar hangot tartalmazó mkv-t, kikapcsolod a felesleges hangot és videót, elmented.. de akár a magyar hangot tartalmazó videót megnyitva, a magyar hangon kívül mindent kikapcsolva (a videósávot is) elmented. Ekkor egy .mka filet kapsz ami csak a magyar hangot tartalmazza. Ezt már beimportálhatod a másik mkvba..
-
-
-
-
-
válasz
energomatt #2705 üzenetére
A lényeg ugye az hogy nem kellett hülyének nézzelek, mert ugye a rövid válasz ez lett volna: MKVtoolNix-el beolvasva a ts-t NE vedd ki a pipát a feliratsáv elől...
-
válasz
energomatt #2703 üzenetére
"de a dvbs feliratokat nem ismeri/kezeli, azokból is szeretnék egy-kettőt megtartani"
Akkor fogadd meg saját tanácsodat és ne archiváld a feliratot...
így jóval több lehetőséged marad. -
válasz
energomatt #2698 üzenetére
Észrevételem szerint a magyar nyelvű csatornák sajnos nem használják a DVB felirat sávját..
Sőt néhány természetfilm csatorna a magyar szinkronos filmet beégetett magyar felirattal közvetítik.. Borzalmas ! a többi csatorna pedig a dvb felirat sáv helyett a Teletext feliratot használja. Teletext-ből nem tudom hogy szeded ki a feliratozást..Nálam a ts videosávja H.264 mpeg4 + AAC/AC3 hang. Eszerint te más szolgáltatónál vagy ha nem ilyet kapsz.
-
-
válasz
Multibit #2691 üzenetére
Én bármilyen txt filet át tudok arra a névre nevezni, de azt ugyanúgy nem fogja a TV lejátszani...
És persze azt kértem tőle hogy azt a filet mutassa MediaInfóval amit nem játszik le a TV - és nem azt amit kókányolt előtte/utána...
Ja és egy jó megoldást is leírtam neki, de el se olvasta..
-
-
-
-
-
-
MediaInfo nevű programmal hasonlítsd össze a régi filmet az újjal..
Mi változott:
-filekiterjesztés
-video codec
-video felbontás
-hang codec
-stb stbÉs jó volta tudni mit kezel és mit nem a TV.
(sajnos a TVk nagyon buták egy asztali médialejátszóhoz képest)Esetleg ajánlom a "Freemake Video Converter"-t az átkódoláshoz...
[ Szerkesztve ]
-
Akkor valami nem stimmel nálad. Az mkvtoolnix nem tömörít, nem csinál semmi mást (helyesen használva) mint egyik konténer kiterjesztésből átmásolja egy másikba a kép/hang adatokat. Kb ugyanolyan gyorsan kell hogy fusson mint bármelyik filekezelő programban a másolás. (ha nem így van akkor valamit elállítgattál szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz
Doky586 #2646 üzenetére
Ez megoldódott (újra és újra és újra vágtam a ts-t és egyszer az egyik végeredményt elfogadta az mkvtoolnix)
Új kérdés: Mivel tudok .mkv fileokat egyesíteni?
úgy értem hogy az 1.mkv ban van a film első fél órája, a 2.mkv ban a 2.fél óra (teljesen azonos codek stb), és a kettőt egybe akarom rakni _újratömörítés nélkül_. -
Az MKVtoolnix-el próbálok egy .ts filet megnyitni, de nem sikerül.
Előtte a Smart Cutter-el vágtam le a film elejéről-végéről felesleget. Más alkalommal meg tudtam nyitni az eredményt, most miért nem? Az eredeti vágatlan ts-t most is meg tudja nyitni. PCn rákattintva lejátsza a vágott .ts-t a gép.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával