- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
sittes79
addikt
válasz
n.tibike #1398 üzenetére
Köszi, én NAS-ról tolom rá a filmeket, leginkább divx-avi formátum, szóval remélem elmegy wifi-n keresztül. Szeretnék hozzá egy air mouse-keyboard-ot.
Na meg is rendelem akkor, érdemes DHL-re költeni, mert olyan +10 dollár lenne vagy megérkezik free shipping-ben is?
Olvasgattam a fórumot, sok választ találtam, de kérlek ha lesz hülye kérdésem, ne küldjetek el melegebb éghajlatra..köszi
-
n.tibike
újonc
T-r42 a befutó nálam is!
-
-
Mike88
senior tag
válasz
sittes79 #1386 üzenetére
Nincs egy kb. 10×12-es helyed a tv mellett? Egyébként felfúrható a falra is, ha ennyi a probléma vele. Van erre kiképzés, két csavarra felakasztható, mint pl. egy vez. telefon.
A TV USB tápja tapasztalat szerint egyiknek sem elég!
MK908II-nél írta PcCar, hogy 5.1-es hangot kiküldi HDMI-n, a többinél utána kell nézni. Szal ha erre gondoltál, akkor igen, jól gondolod, így, ahogy leírtad. A tv digitális audio kimenetét rákötöd egy erősítőre (házimozira).
T-R42-nél én írtam, hogy az viszont nem küldi ki HDMI-n, de azon ugyebár van optikai kimenet. Persze gyári ROM-al ezt nem próbáltam, csak a wasser 1.2.3 romjával. -
törölt tag
-
n.tibike
újonc
Kedves Somatom !!!!Nekem Kinaí volt amit utolsónak írtál,de le a kalappal előtted!Profi vagy és segítőkész!Ritkán találkozni ilyen korrekt informatikussal! Az a tapasztalatom hogy az informatikusok 90%-ka,nagyon neheze, elérhető és mindenért könyörögni kell valamint,mindig okosabbak és ezért felsőbbrendűnek érzik magukat ,de Te egy földre szált informatikus angyal vagy! LIKE,jár érte hogy mindenkinek próbálsz segíteni és szánsz rá időt ,reggel,este,bármikor!
Így tovább,és örülök hogy így virtuálisan találkozhattam veled! Komolyan jobb lett az estém,még nincs veszve ezen a világon semmi! Vannak még jó emberek!!!
-
sittes79
addikt
Szűkült a kör ezekre:
-mk809III-60 dollár, egyből hdmi-be bedug kompaktabbnak tűnik!
-mk908II-60 dollár, talán jobban támogatott a közösség részéről, új kitkat stb., külső antenna, de csak úgy lógna a tv mellett.
-T-R42-80 dollár, távirányító, spdif, jobb hűtés, viszont helyet foglal, usb táp elég e neki?A stickekkel kapcsolatban felmerült bennem is az 5.1 kimenete hdmi-n keresztül, ha jól értem, ha van a tévémen egy spdif kimenet akkor az kiküldi a hangot, amit hdmi-n keresztül kap?
Mennyire életképes az irányítása ezeknek a kütyüknek okostelefonon keresztül(android)?
A tápellátás folyamatosan mehet a tv usb portjáról? Elég nekik a kraft főleg a t-r42-re gondolok?
-
törölt tag
válasz
gagarin70 #1380 üzenetére
Tegyük fel, hogy van egy romod, amire telepítesz egy programot. Beállítod, belakod. Később szeretnél egy másik alkalmazást is kipróbálni ugyanerre a feladatra, de az, mondjuk üti az előzőt. Ha letörlöd, majd újratelepíted, akkor mindent újra be kell állítani. Ezért lemented az előzőt egy programba, mielőtt eltávolítod. Ha ebből a programból állítod vissza, akkor a mentéskori, vagyis a belakott állapot fogad. No, ez a TitaniumBackup. Ez lehet, hogy elsőre egyszerű megoldásnak tűnik, de vannak problematikus részei. Egy programnak kommunikálnia kell az alap oprendszerrel. Ez különböző azonosításokat tesz szükségessé. Csak így, kapásból, van egyedi azonosítója az oprendszernek, a készüléknek, az alkalmazásnak, a Google fióknak, a reklámoknak, stb. Ezek programtelepítéskor összekapcsolódnak. Ha közben valami változik (másik készülék, vagy másik rom, stb.), akkor ezek nem fognak passzolni. Ezeket az "anomáliákat" a mentő/visszaállító program vagy át tudja hidalni, vagy nem. Hab a tortán, hogy Androidon a programok sem egységesen vannak megírva. Ahány fejlesztő, annyi megoldás. Van, amelyik tolerálja az ilyen "hibákat", van amelyik nem. Ráadásul attól, hogy egy program elindul, még nem biztos, hogy helyesen működik és ez valamikor később fog kiütközni. A legjobb módszert a programok fejlesztői tudják nyújtani azzal, hogy lehetőséget adnak a programon belül a beállítások mentésére. Ezt én kötelezővé tenném Androidon, sőt, még a mappát is meghatároznám, amit rendszer szinten hoznék létre. Szóval ha egy alkalmazás (mert szerencsére vannak ilyenek) lehetőséget ad rá, akkor el kell menteni a beállításait, ezeket lehetőleg egy mappán belül, féltve, őrizve tárolni, frissíteni, szinkronizálni. Az új romra az alkalmazást a Play -ről kell telepíteni, majd a programon belül a visszaállítás opciót használni. Ez a legkevesebb kockázattal járó megoldás. Sajnos, nem minden program tartalmaz ilyen lehetőséget.
A CWM nem a programokat menti le, hanem magát a romot a telepített és beállított alkalmazásokkal együtt. Mintha bitről, bitre lemásolná és visszaállítaná. Tehát ezt nem tudod egy másik romon visszaállítani, mert ez maga a rom, csak nem a gyári állapotban, hanem úgy, ahogy Te belaktad. Ha értetted a TiBi mentés problémáit, akkor érted, hogy ez lényegesen kevesebb változót, azaz hibalehetőséget tartalmaz. Persze, ennél is vannak buktatók. Pl. ,hogy a rendszer egyes elemei, különböző partíciókon vannak. Ezeket elkülönítve le tudja menteni, de magát a partíciót nem és formázni sem tud. Tehát feltételezi, hogy a mentett rendszer ugyanolyan partíciókiosztásra és címzésre kerül vissza. Remélem, érted, hogy az ugyanolyannak, nem kell ugyanannak is lennie. Lehet másik készülék is, ugyanazzal a kiosztással. Miért? Mert ezt NAGYON PONTOSAN meghatározza a rom parameter fájlja, flasheléskor ez alapján történik a partícionálás. Finlessekben ezt a fájlt kell cserélni, ha pl. a játékok miatt nagyobb partíciót szeretnél az alkalmazásoknak, a felhasználói tár rovására. Tehát nem állítható vissza a mentés ilyen változtatás után, vagy olyan kütyüre, amin más a partíciók elhelyezkedése. -
gagarin70
tag
válasz
namilegyen #1371 üzenetére
> 5.1-es hangot is kiadja
Hogyan? Hova adja ki?
Kösz!
-
gagarin70
tag
válasz
#79335424 #1369 üzenetére
Húha... azt hiszem ez meghaladja mind a rászánt idő mennyiségét, mind a buherációs képeeségeimet (vagy hajlandóságomat)
Én tulajdonképpen csak azt szeretném elérni, hogy ha kipróbálok egy új romot (mert azt gondolom, hogy valami értelmes többletet nyújt a gyárihoz képest), és mégsem tetszik, akkor vissza tudjam pakolni a régit ÉS a beállitásokat/mentéseket is. Ha jól értem, ilyen a Titanium Backup?
Ez a CWM dolog nekem kissé bonyolultnak tűnik... -
guba2
tag
Sziasztok!
A ki-be kapcsolás automatizálásához egy [ilyet] szeretnék használni. Tévével, dekóderrel, DVD-vel nagyon szépen működik egyszerre kapcsolva ezeket, ha megérkezik a megrendelt MK908II, azzal is kipróbálom. -
n.tibike
újonc
Helló!
Találtam egy ilyet [linkk] ez ugyanaz lehet mint a tr42 ? -
törölt tag
Úgy emlékszem, hogy volt ilyenre igény, úgyhogy itt a friss hír:
NEW Finless ROM 2.0 KitKat 4.4.2 for AP6210 -wifi BETA
"While I built and tested this on my CX-919 it should also work for the following devices:
CX-919, MK908-II, GM282, GK525, iMito QX2, IPPLI Mars I2C" -
törölt tag
válasz
sittes79 #1373 üzenetére
Ebay -t nem ismerem. Ami az egér, bill témát illeti, abban nem válogatósak. Szerintem bármelyik 2,4Ghz -essel működik. Sőt, ez a CC401BT símán kezelte a kékfogas Apple bill -t és a szintén kékfogas Logitech egeret együtt is. Ezt valószínűleg minden AP6210 modulos tudja. Csak ehhez HID profilos beviteli eszköz kell, mert azzal tud adapter nélkül kommunikálni. USB BT adapterek viszont nem működnek ezeken a miniPC -ken. Egyébként pedig egy Logitech MK220 egér-bill kombót használok a mini PC -khez. Ez is ilyen uni -izés és eddig minden kütyüvel működött. Persze az External Keyboard Helper mindegyikhez alap, ha Magyar karaktereket szeretnél.
-
sittes79
addikt
válasz
namilegyen #1371 üzenetére
Ez sem rossz, csak kicsit félek a wifi sebességtől. Milyen egér+billentyűzet ajánlotok, egy ilyen measy rc12 okosságot néztem ki hozzá. illetve működnek ezek a kütyük a logitech unifying vevőjével? A másik félelmem a rendelés, sajna ebay-ről mostanában elakadnak a cuccok(Kínából persze). Igaz eddig szerencsére vissza utalták a pénzt.
-
törölt tag
válasz
sittes79 #1370 üzenetére
Ha nem kell a linux lehetőség, akkor 908II, bár nem kizárt, hogy arra is megoldható. Csak 802IV -re van készítve minden leírás. Ha nem lenne ez a mac cserélődés, akkor ez a Neomode 1.9a egész jó a CC -s 802IV -en. Tetszik ez a rendszeralkalmazásként települő XBMC variáció. Reboot után már nem FC -zik, szépen indul. Tulképp csak a nyelvet, meg a NAS Samba elérését állítottam be rajta. Nincs határra terhelve, mert csak 720 -as kernelt flasheltem és egy 720p -s mkv -val próbáltam, de szépen ment. Előkép, hangbeállítás (usb -s sztereó hangkimenet), feliratbetöltés, beletekerés, gyorslejátszás, szóval minden.
-
sittes79
addikt
válasz
#79335424 #1351 üzenetére
Köszi a válaszokat, örülök, hogy a T-R42-ről beszéltetek, mert nekem és Ő lenne a befutó, egyedül, ami a stick-ek mellet szól, hogy bedugod tv-be és usb-és áram és kész is, ha jól gondolom, fontos lenne nekem a zsinór nélküliség. Szóval még hezitálok. Valójában HD filmeket nem nagyon nézek, szóval 5.1 se lenne fontos. Nem tudom nehéz választani
Somatom: Melyiket vennéd? MK 908II vagy RKM MK802IV
-
törölt tag
válasz
gagarin70 #1367 üzenetére
Közben rájöttem, hogy tulképp bármelyik Finless -t CWM -képessé lehet tenni, úgyhogy magam is meg tudom csinálni. De azért írok Neked infót. A CWM egy olyan program, ami a gyári helyreállító mód lehetőségeit bővíti ki. Ez a rendszertől tulképp független. Revovery -ben, azaz helyreállító módban kell elindítani a kütyüt. Ekkor ugyebár nem fut a normál rendszer, így arról mint egy lemezkép fájl lehet mentést készíteni. Ezzel a mentéssel nem a beállításaidat tudod egy másik romon visszaállítani, hanem a teljes rendszeredet a mentéskori állapotában. Az általad linkelt program arra való, hogy futó oprendszeren beállítod, hogy mit, hogyan szeretnél menteni. Ezt egy kis scriptben elmenti a program, majd amikor a mentéshez újraindul a kütyü helyreállító módban (vagyis betöltődik a CWM), akkor ebből a scriptből olvassa ki az adatokat és így végzi el a mentést. Szóval ez csak egy kényelmi plusz, mert billentyűzet segítségével közvetlenül a CWM menüjében is lehet irányítani a mentést. Ehhez először is a CWM programot kell telepíteni. De ugyebár ez az oprendszertől független. Itt egy Freaktab CWM topik. A 2. hozzászólásban vannak a típusspecifikussá tett CWM -ek. A 908 -hoz nincs a felsorolásban, de az MK802IV -hez sincs. Viszont átnyálaztam a topikot és csak találtam benne linket hozzá. Ezt ki kell csomagolni, hogy egy img legyen.
Ha már feltelepült egy rom, utána a Finless romokhoz való Flashtool -ban kell csinálni még egy flashelést úgy, hogy minden összetevő elől kiveszed a pipát, csak a recovery marad, ahova betallózod ezt az img -t és flashelsz. Ezután, ha nyomsz egy reboot recovery -t (ha van rá programod, akkor azzal, ha nincs, akkor terminálban) akkor nem a hasanyitott robot fog megjelenni, hanem egy szöveges program, a CWM. Ennek menüjében navigálva tudod elvégezni a mentést, amit a választás függvényében a belső, vagy a külső tárra ír ki egy clockwordmode mappába.
Ha csak a programjaidat és a beállításaidat szeretnéd elmenteni, akkor azt a TitaniumBackup programmal lehet. Mindent el lehet menteni, de a visszaállítás már nem ilyen egyszerű, mert pl. egy másik rom is tartalmaz rendszeralkalmazásokat, amik mellé érdekes lenne visszaállítani az előző rom alkalmazásait. Szóval az egy külön fejezet, hogy TiBi -vel mit, hogyan lehet, és hogyan nem szabad. -
gagarin70
tag
válasz
#79335424 #1366 üzenetére
Na jó, OK, de azt hittem ennél jelentősebb eltérések vannak.. ezzel az erővel tökmindegy, hogy mit veszünk, mert úgyis mindegyikben ugyanaz van. De azért mégsem ez a helyzet... vagy igen?
Őszintén szólva én azt sem látom, miben tud többet a Nexus 7-esemen futó Kitkat mint a telefonomon futó 4.2.1 (vagy mi) vagy a 908ii-n száguldó márnemistudom melyik verzió.. Igaz, nem is különösebben foglalkoztat, amig működik rendesen
-
gagarin70
tag
válasz
#79335424 #1356 üzenetére
>Ha valaki egyszer csinálna egy MK908 Finless -ről, szűzen, egy CWM mentést, akkor legyen kedves, ossza >meg velem! Hátha fut a CC -s sticken is!
Ha érteném, hogy mit szeretnél én szivesen segitenék... de nekem ez a CWM dolog még kinai
Egyszer már kérdeztem, hogy mivel érdemes lementenem a stick adatait (beleértve a programokat, appokat, beállitásokat, miegymást... magyarul, ha felrakok egy új romot, akkor ne kelljen elölről az összes létező bizbaszt újra telepitenem....)
Lehet, hogy erről beszélünk, ez tud ilyet?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.free.dennisg.cwmbackup
Nem mennék bele komolyabb buherálásba, mert annyira nem vagyok geek, de ha egyszerűen megoldható lenne egy backup, akkor belevágnék.
(A gyerekem morcos lenne, ha az X játékon a nagy nehezen elért 6352. pálya helyett az 1.-ről kellene kezdenie.)
Köszi!
-
gagarin70
tag
válasz
#79335424 #1349 üzenetére
Én ennyire nem mélyedtem el a kütyü analizálásában, de az pl, biztos, hogy én (miután szenvedtem, hogy miért nem megy fel a normál, 1.6-os FB rom a gépemre és egy fórumtárs saját szendevésére megoldásként ajánlotta a következőt) feltettem a 802IV romot és kiválóan üzemelt.
Már szinte én sem tudom, hogy mit vettem 908ii néven
Nem értem, hogy miért van 23-féle stick, ha kb. 3-féle belet használnak és csak a külső/gyártó/klónozó cég más.... -
n.tibike
újonc
Köszönöm a segítséget!Ár értékben ez a leghaverabb ajánlat a t-r42es.Aztán meg pár hónap múlva kihoznak egy újabb kütyüt!Ami még okosabb lesz!
-
törölt tag
válasz
n.tibike #1360 üzenetére
A 45ezer valóban túlzó, de az X7 mindenhol drágább. Azért, mert a Minix igyekszik a legjobb modulokat beépíteni. Az X7 -ben AP6330 -as wifi van, ami 5GHz -et is tud (ezért is lehet felhasználni a romot a T428 -hoz). Ezen kívül nagyobb figyelmet fordítanak a szoftveres optimalizálásra is. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy ezek a modulok nem adnak sok pluszt, közösségi támogatással pedig a többi kütyü is jobbá tehető. Ezért tartom lényegesnek, hogy olyan kütyüt vásároljunk, ami a Freaktabon népszerű.
-
vlevi
nagyúr
válasz
n.tibike #1360 üzenetére
Vegyed 220 voltban.
http://www.220volt.hu/MINIX+Neo+X7+XMBC+Google+Android+TV
Amúgy nagyvonalakban érthető a 40 fölötti ár. Kínában is 140 dollár környéke, plusz áfa, vám, és már ott is vagyunk. Persze a kereskedő veheti nagytételben olcsóbban a 140 dolláros geekbuyingos árnál, de olyan nagyon sokkal nem.
Ismerős most vett a 220-nál 25 ezerért TR-42-t.
http://www.220volt.hu/Google+Android+TV+T-R42+fekete -
törölt tag
válasz
n.tibike #1359 üzenetére
Csak külsőre. Ezeknek a dobozosoknak az első fecskéje a K-R42 volt. Ez ma is létező kütyü. Realtek wifi modul
van benne. Ez annyiban más, hogy míg a többi modul 65mb/s sebességre képes, addig ez 150mb/s -re. Gyakorlatban viszont, ha gond van a videólejátszással, akkor annak nem ez a különbség az oka. Viszont ez a Realtek modul nem tartalmaz integrált bluetooth -t, így a K-R42 -ben nincs kékfog. Az általad linkelt CS918 egy K-R42, amibe forrasztottak egy Mediatek bluetoth modult (olyat, mint ami pl. az Imito MX1 és 2 ben is van). Ez nem egy túl jól sikerült modul és csak v2.1 -es. A T-R42 -ben a 3188 -as kütyük nagy részéhez hasonlóan egy Broadcomm alapú, AP6210 modul van, ami integrálva tartalmaz egy v4.0 -ás kékfogat. A CS918 -at nem javaslom. A K-R42 -nek és a T-R42 -nek is jó a közösségi támogatása, a különbség köztük a kékfog és a csatlakozási sebesség. -
n.tibike
újonc
ne de viszont azt nem tudom hogy ebben mi a 45ezer? :/ [link]
-
n.tibike
újonc
Köszi már kezdem látni az alagút végét!
De szerinted ez [link] ugyanaz mint a t-r 42 es? -
törölt tag
válasz
n.tibike #1357 üzenetére
Szerintem egy T-R42 infra távval jó lehet. Később vehetsz hozzá vmi 2,4Ghz -es beviteli eszközt. Ha kevés lenne wifin (ugyanaz a modul van benne, mint a 908II -ben), akkor nem kell lan adapter beszerzéssel bajlódni, mert ott a beépített. A Riko -nak is van már ilyenje, az MK902, de ez még elég új dolog, senkinek sincs kézben. A CC ígért nekem egyet, de még nem érkezett. Ha hazai beszerzésben gondolkodsz, akkor szerintem a 220Volt -nál nézz körül! Van 908 (bár, ha jól látom, akkor nem a külső antennás, II -es verzió), és van T-R42 is és az árak sincsenek elszállva.
-
n.tibike
újonc
Most még 1 termék!
T-R42! Hmm..ez is jó! Egy hétköznapi juzer vagyok,játék nincs,facbook,de legföképp filmekre és youtube-ra kellene.Valamint ha keresőn keresztül online filmet néznénk.Igényem csak annyi ne akadozzon filmnézés közben.Tehát akkor erre a tr 42es a végleges?vagy itt is vannak [link] termékek,de még mindig tényleg nem tudoomm...
-
törölt tag
Szerintem a 428 nem annyira tuti. Abban domborít, hogy a wifi modul látja az 5GHz -es hálózatokat. Viszont nem annyira szellős a ház és mínusz egy usb port, ami viszont szerintem nagy érvágás. Stickben szerintem is az MK908II a jobb választás. Én nem vagyok wifi függő, viszont a linuxot hasznos lehetőségnek tartom, így nekem ez a CC -s kütyü is bejön, csak nem a gyári rom -mal. Viszont erre nincs Finless. Sajnos. Nagyon sajnos. Ha valaki egyszer csinálna egy MK908 Finless -ről, szűzen, egy CWM mentést, akkor legyen kedves, ossza meg velem! Hátha fut a CC -s sticken is!
-
törölt tag
válasz
n.tibike #1352 üzenetére
Akkor tényleg megjártad a miniPC -s pokol alsó bugyrait.
Szóval ezeket az Androidos kütyüket különböző gyártók SOC -jaival szerelik (olyan alaplap, ami egyben tartalmazza a fő alkotóelemeket) Ilyen az Allwinner, Freescale, Amlogic, Rockchip, stb. Ezek kínai chipgyártók. A gyakorlat azt mutatja, hogy van a Rockchip, meg a többi. A Rockchip a legelterjedtebb és ennek van a legjobb közösségi támogatása is. Ebből van 2magos (SOC: RK3066) és 4magos (SOC: RK3188). Mindkettőben Mali400 MP4 a videómegjelenítésért felelős egység (sajnos). A Wayteq az Amlogic kiemelt partnere. Az Amlogic SOC -okban is Mali400 van, de csak MP2 (két szálas), tehát még gyengébb.
Szóval amikről itt, a topikban olvashatsz, azok mind 3188 -asok. Igazi minőségi mércével mérve ezek között sincsenek igazán jó kütyük, csak kevésbé rosszak. De ennyi pénzért.... Aztán mindegyik másban jobb egy kicsit. A dobozosaknak (pl. T-R42) kicsit jobb a hűtésük, beépített IR port és lan csatlakozójuk van (meg még egyéb extra, típustól függően). A stickek közül a külső antennásoknak (MK908II) érezhetően jobb a wifijük. De kis barkácsolással bármelyikre lehet külső antennát aplikálni. A PC 401 -et szerintem benézted. Az egy CC401BT lehet. Ezt egy Magyar cég, a Concorde forgalmazza. A hazai palettán ez egy egyedi dolog. Kívülről egy MK809III ház, de a CC a Rikomagic partnere, tehát belül egy MK802IV. Én is egy ilyennel nyomom, a CC-től kaptam egyet, hogy teszteljem és tapasztalatokkal segítsem a közösséget. Azért más a CC, mert nem csak forgalmaz, hanem gyártat és fejleszt is. Tehát jogilag a CC a gyártó, ő felel a termékért. Probléma esetén is Ő adja a támogatást és mivel fejleszt is, ezért megvan hozzá a technikai bázisa, nem csak annyit tud tenni, hogy visszaküldi Kínába. Persze ettől még ez a kütyü sem sokkal jobb, mint a többi, ennek is megvannak a maga kis hibái és persze az előnyei is. -
gghrtz
őstag
En annyira nem "vagom" a temat, de ugy vettem eszre, hogy a tronsmart t428 eri meg a legjobban, freaktabon arra lattam faja oprendszereket. ( pl. Lewy ami biztos nagyon jo,mert minix x7-rol portolja at, mk808-ra nagyon csecse romot faragott), de majd Somaton kiigazit, ha valotlant allitanek
-
n.tibike
újonc
Sziasztok!
Teljesen kezdő v.ok és szeretném "androidosítani" a tv-met. Több terméket is találtam kezdtem a Sencor ELEMENT SMART DONGLE-nél,de később rájöttem hogy ez vicc.Aztán jött a fuso® TV by WayteQ.Na gondoltam ez már jobb,de aztán itt látom hogy van ám MK802IV,meg MK908 aztán ez is PC 401BT.Na és innen nem tudom melyiket vegyem meg. WayteQ nál azt írták az 1080 as filmeket csak akadozva vagy úgy sem játssza le.Tehát akkor a ezek közül melyiket vegyem meg? MK908,MK802IV,PC 401BT???
Köszönöm a segítséget előre is! Egy bizonytalan amatőr! -
törölt tag
válasz
sittes79 #1350 üzenetére
Érdekes kérdés!
Ha így kérdezed, akkor tedd a listába az MK802IV -et is! A Chromecast -nak az árán kívül nem sok előnyét látom. Az előbb néztem miniPC -vel a Play -t és hozza a Chromecastos programokat. Túlságosan nem mélyedtem bele, de úgy tudom, hogy az első szériások még nyithatók (hekkelhetők) voltak, de aztán a Google bezárta a rést. A gyári lehetőségek meg inkább az USA -beli felhasználóknak hasznosak (pl. online TV szolgáltatás).
A málna már érdekesebb dolog. Szerintem az akkor jó választás, ha a soros portra akarsz építeni. Pl. otthoni automatizálás, távvezérlés. Rengeteg hardvermodullal bővíthető és a szoftveres, valamint a közösségi támogatása is komoly. Hátránya, hogy gyengébb a hardver és nincs belső memória, tehát csak külső kártyáról tud indulni a rendszer. Szóval nem egy gamer cucc. Elvileg létezik az Androidos mini PC -kre is soros kimenet, de a szoftveres támogatása már sokkal gyengébb, a közösségit meg ne is említsük. Keresgéltem a Freaktabon, de nem nagyon találtam olyan topikot, ami érdemben foglalkozik soros portos vezérléssel Android alatt. Ha egy Androidos kütyüt szeretnél, akkor meg egyértelműen MK908II (mármint a Te listád alapján). Én úgy látom, hogy a médialejátszás terén is van fejlődés, lassan eléri a jól használható kategóriát (bár az XBMC épp az előbb dobott FC -t az újraflashelt Neomode 1.9a -n). Az MK802IV -et azért említem, mert egy jó köztes megoldás a málna és az Android között, mivel az összes ilyen kütyü között messze ennek a legjobb a linux támogatottsága. A Riko -tól ügyes húzás volt a linux gyári integrálása és a pletykák alapján a közösségből is igyekeznek bevonni fejlesztőket.
-
sittes79
addikt
Szerintetek melyik a jobb vélasztás egy málna pc(Raspberry Pi "b" vagy chromecast vagy mk 908II?
Köszi
-
törölt tag
válasz
gagarin70 #1348 üzenetére
No igen, csak ez egy 908II rom, nekem pedig egy CC401BT, alias MK802IV van, ami az MK809III -al rokon, nem a 908II -vel. Az ok, hogy AP -s modul van mindegyikben, de pl. a partíciók címzése már nem biztos, hogy azonos. Ha van valakinek egy ilyenről szűz CWM mentése 2GB -os tármérettel, akkor esetleg bevállalnám, de flashtool -lal biztos nem.
-
törölt tag
Az a CC401BT, ami először nálam volt, kikapcsoláskor teljesen leállt, majd HDMI felől érkező jelre bekapcsolt. Más romnál nem láttam ilyen ficsőrt és a most nálam levő sem csinálja. Nekem szerencsére, mivel DVI monitort használok, az meg nem adott jelet a kütyünek. De HDMI TV -hez hasznos funkció lenne, ha beletennék 1-2 custom romba ezt a funkciót. Sajnos, az a rom, videólejátszásban nem domborít.
-
PcCar
tag
Biztos elindul így is, viszont nem biztos, hogy a tévéd usb táp elektronikája hosszú távon is bírni fogja a folyamatos túlterhelést.Ez a külső passzív hdd használatra is vonatkozik.
TV boxhoz szerintem használj külső tápot, hdd-hez aktív usb hub-ot.
Ha fontos a box ki-be kapcsolása, kb 1000ft-ért rendelhető tanítható infrás konnektor aljzat.
TV bekapcsoló gombját hozzárendelve, együtt kapcsolható a box a tévével. -
lazsi
tag
Sziasztok! Tervezem egy ilyen chipes eszköz beszerzését. max 1080P-s filmek wifin keresztüli lejátszárásra használnám elsősorban. A kérdés ami felmerült bennem a következő: Ha sticket veszek akkor az menni fog a TV USB portjáról? (Samu F5000 papíron 0.5A-es portja, de az USBs vinyóm megy róla, ami PCről pl csak Y elosztóval) Illetve ha megy akkor a TV-vel együtt kapcsol ki és be ugye?
Köszi a válaszokat -
géeles
aktív tag
válasz
namilegyen #1341 üzenetére
Nálam teljesen jó.
-
namilegyen
tag
Rkremote controllt próbálta már valaki?
-
törölt tag
válasz
#79335424 #1338 üzenetére
Újraflasheltem a romot. Még nincs minden rendben, de legalább kiderült egy durva user hiba. Flashelés után először recoveryben indul. Megformázza az előbeállítások alapján a partíciókat, aztán jön a normál boot. Csakhogy én az előző flashelésnél a gyári recovery -t lecseréltem a CWM -re. Így először nem az a recovery indult, ami megformázta volna a partíciókat. Persze, hogy összekeveredett minden. Szóval a CWM recovery -t csak akkor szabad flashelni, ha a rendszer már fel van telepítve.
-
gghrtz
őstag
Valakinek tapasztalata Gbps-os USB-LAN adapterrel van?
-
törölt tag
válasz
gagarin70 #1335 üzenetére
Jelenleg nálam a használhatatlan kategória, de ez valószínűleg vmi user hiba következménye. Csak még Androidos pályafutásom alatt nem találkoztam ilyennel. Flasheltem a romot, szépen elindult. Kivártam, újraindítottam ahogy kell. Tiszta telepítést akartam, nehogy vmi TiBi -kavar bezavarjon. Megnyitom a Solid Explorert és látom, hogy a /mnt/sdcard tök üres. Hmmm... Beállítások - tárhely - felhasználói tár - ismeretlen partíció. Hmmm2... Megformáztam, úgy tűnt, hogy minden OK. De most az alkalmazásaim átneveződtek. Mindegyik kapott egy "1" -et és jelenleg nem tudom, hogy mit rontottam el és hogyan tudom visszacsinálni. Gyári visszaállítás volt, de nem segít.
Egyébként a rom tetszene (720p kernellel flasheltem, ez az alapbeállítása a romnak), csak a CWM -et raktam be a gyári rcovery helyére. A launcher nem a kedvencem. Viszont alapból benne van egy SPMC (XBMC). Még nem jutottam a teszteléséig, de működik és állítólag villogás/akadozásmentesített. Ez egy érdekes kérdés, mert ez elvileg összefüggésben van a film fps -ével és a kütyü frissítési frekvenciájával. Ez a kernel 60Hz -es. Még nem néztem, hogy mi a szitu 25fps filmeknél. Wifi jó, egy napot ment hiba nélkül. Hotspot is működik lanról. USB -hangkimenetet ez is elfelejti, de ezt már jelezték Neomode -nak. Ennek is van már a hangmenüjében SPDIF. A Play MK809III -ként látja. Néztem "problémás" alkalmazást, mutatja a Play. Csak most két MK809III készülékem van a Play szerint (lehet, hogy ez is összefüggésben van az átnevezett alkalmazásokkal).
Ez a mac -cím váltogatás nekem gáz. A routerben fix IP lenne kiosztva, ami így nem működik. Ki kellett kapcsolnom a korlátozásokat, hogy legyen netem, ami szintén nem nyerő.
Milyen Finless -re gondolsz? Én nem találtam Finless -t, pedig kerestem, mert inkább azt raktam volna fel. Az Ő romjai nekem valahogy összeszedettebbnek tűnnek. -
törölt tag
válasz
namilegyen #1326 üzenetére
Mélyről indulunk. Hogy akarsz romot flashelni, ha azt sem tudod, hogy milyen modul van benne? Szét kell pattintani, és megnézni a wifi modulra az van írva, hogy Realtek, vagy az, hogy AP6210.
Szétszedés nélkül is meg lehet nézni, ha gyárilag rootolt. Telepíteni kell az Android Terminal Emulator -t. Megynitod, beírod:
su
majd enter. Ha ez jelenik meg:
#
Akkor sínen vagy, rootolt a kütyü. Beírod:
dmesg
majd enter. Ez a rendszerindulás logja. Ebben benne kell legyen a regisztrált wifi modul. Az RTL -lel nincs tapasztalatom, de ha AP -s, akkor Neomode 1.9a romja jó rá. Nekem is ez van most az MK802IV -en. -
Mike88
senior tag
Ja, igen!
Nem voltam egyértelmű. Így próbálkoztam én is. Az erősítőn nincs HDMI bemenet, szóval a TV-re (is) rá van kötve az erősítő optikai kábelen keresztül, így viszont nincs 5.1, csak ha a T-R42 optikai kimenetét kötöm az erősítőre. A TV kimenete természetesen tudja az 5.1-et, a rákötött két STB (set-top-box) HDMI-n keresztül adja az 5.1-et a TV-nek, ami tovább is küldi optikán az erősítőnek. Így biztos, hogy HDMI-n nem tudja az 5.1-et a T-R42.
Részemről ez egyáltalán nem probléma, mert több optikai bemenet van az erősítőn. Mivel régóta kérdés az 5.1, pláne az olyan modelleknél, ahol van optikai kimenet, így gondoltam megosztom ezt mindenkivel, bár ált. felesleges az ilyesmi, úgy is újra s újra rákérdeznek mindenre. -
sittes79
addikt
válasz
kicsibacsi #1328 üzenetére
Köszi a választ esetleg leírnád nekem akár priviben is hogy ezeket milyen progival oldod meg?
Köszi
-
Mike88
senior tag
Sziasztok!
PcCar írta, hogy MK908II képes HDMI-n keresztül kiadni az 5.1-et, s mivel ez újra s újra felmerülő téma itt, ezért pusztán jelentem, hogy T-R42 optikai kimenete is rábírható az 5.1 hangra. Ugyanakkor HDMI-n keresztül nem sikerült 5.1-et kicsikarnom, így ez azon leendő tulajoknak lehet érdekes, akik optikai kábellel akarnák megoldani a hangrendszer rákötését.
JustXBMC v4-n optikai (5.1)-re kell természetesen állítani a hangkimenetet, továbbá az android beállításokban is a megfelelő kimenetet választani.
Mx player csak hardveres dekódolással képes 5.1-ben lejátszani, HW+ dekódolással nekem nem jött össze a dolog. -
fila
senior tag
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Honnét érdemes a kütyüket megrendelni, hogy biztosan megkapja az ember? ebay vagy kínai boltocska? Esetleg DHL ráfizetéssel működik?
És a nagy kérdés, hogy box vagy stick? T-r42-őt néztem ki, NAS-ról néznék filmeket.
Illetve olyat lehet e összehozni, hogy okostelóról a képeket nézegetve egyből a tv-én jelenjen meg?
-
törölt tag
válasz
namilegyen #1324 üzenetére
Így biztos nem. RTL modulos, vagy AP -s?
-
namilegyen
tag
Sziasztok!
809 III-hoz tud valaki ajánlani működő romot, ahol a wifi is megy? -
tvamos
nagyúr
Bocs az off kerdesert, de ez egy jol porgo tv boxos topic...
Keresek egy kicsi, (fizikai meretekre gondolok,) olcso, (a leheto legolcsobb,) picuntu kompatibilis sticket keresek, lehetoleg lehessen hozza usb-lan atalakitot venni, meg legalabb 1 GB RAM azert legyen benne. Fontos lenne, hogy legyen jo fejlesztoi hattere. Kis plusz penzt megerne nekem, ha olyan SOC lenne benne, aminek nyitott forrasu az androidja. (Ellentetben a RK SOC-ekkel, aki ugye titkolozik.)
-
FatalEror
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ezt a kis ketyerét rá lehet bírni Wi-Fi hálózatra való csatlakozásra,mert nem látok rajta LAN bemenetet.Illetve ha a mini USB-be egy hubot kötök,és abba egy USB-s Wi-Fi vevőt,illetve egy háttértárat,amiről mondjuk egy film megy,akkor tudja kezelni őket akár egyszerre?
Továbbá milyen minőséggel bír a ketyere,főkeg tapasztalatokra lennék kíváncsi,esetleges betegségekre!
? -
TripleB
senior tag
cscsali, kicsibacsi, köszi a válaszokat.
18-án rendeltem és még egyelőre célországba elküldve státusz van. -
raulicio
senior tag
Milyen android mini javasolnátok, ha a szempont az lenne, hogy legyen olcsó. Cserébe viszont nem kell sok mindent tudnia. Elég ha megbízhatóan tükrözi (mirroring) az androidos telefonom képét és hangját.
Vagy esetleg milyen funkciói vannak még ezeknek, amik tényleg hasznosak és használhatóak is külön befektetés nélkül? pl tud-e kezelni OTG-n Wireless egér + billentyűzet kombót?
Nagyon kezdő vagyok a témában de a cél a vezetékek totális megszüntetése. A Samsung all share egy jó megoldás pc és tv között filmezésre, de másra nem. Mondjuk mivel a latopom nem tud WiDi-t ezért egy ilyen mini pc ezen nem segítene, de akkor legalább a telefonommal jó lenne.Bocsánat ha rossz fórumba írok, de összesítő témát nem találtam.
-
PcCar
tag
válasz
fradelma #1312 üzenetére
HDMI-VGA 2.150Ft
Ezt próbáltam, hibátlan.Kell hozzá egy 5v külső táp, vagy usb-dc kábel.HDM-VGA 1.850Ft
Ezzel még nincs gyakorlati tapasztalat.(nemrég rendeltem egyet, még nem érkezett meg) -
kicsibacsi
csendes tag
válasz
TripleB #1315 üzenetére
Nekem így áll a dolog:
Destination Country - Hungary:Tracking Consuming:4305 Millisecond
2013-12-27 12:00, Item information : Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2013-12-23 09:50, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013-12-23 09:47, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013-12-16 16:14, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadOrigin Country - Singapore:Tracking Consuming:7489 Millisecond
2013-12-23 00:00, Arrived at overseas (Country code: HU)
2013-12-18 00:00, Despatched to overseas (Country code: HU)
2013-12-16 00:00, Received from Customer -
TripleB
senior tag
Geekbuying-ról rendelőktől kérdezném:
Mennyi idő alatt ért ide a kütyüjük? -
törölt tag
Újabb miniPC -s X akta. Neomode 1.9a -val minden rendszerindulásnál változik a mac -cím. Ez még nem lenne újdonság, volt már ilyen. Csakhogy én nem wifin csatlakozok, hanem lan adapterrel!!!
-
code1005
senior tag
Sziasztok, ajánljatok már valami jó média szevert a cx-919 stick-emre.
Most a gyári, EHomeMediaCentert használom ami kiváló is lenne de a gondom az vele, hogy nem marad a háttérben, bezáródik.
Amit próbáltam: aVia MEdia Player, ez szépen fut a háttérben, de nem kezeli le a dts, ac3 hangsávot. BubbleUPnP UPnP/DLNA ez is kiváló lenne, fut a háttérben, kezeli a dts-t azonban nem működik a pillanatstop és nem tudok hangsávot váltani, az angol lesz az alapértelmezet. Egyébként kliensnek is ezt használom a telefonomon, ahonnan ki tudom jelölni a média szervet és a rendering eszközt.
-
fradelma
csendes tag
Hi!
Ezzel a monitorral:
http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/benq-q9t4-lcd-monitor/4507-3174_7-32335713.html
szeretném eleinte használni a Kütyümet, de jó lenne találni hozzá egy olcsó HDMI-VGA átalakítót. Hol van jó áron? Én 5e-nél alacsonyabb árat nem találtam. Van valakinek ötlete?
Jut eszembe: mit szól a 908-as az 1280x1024-es felbontáshoz és az 5:4-es képarányhoz???
előre is KÖSZÖNÖM:
-
Bendo
tag
Hali!
Tegnap megetettem egy sima mkv-t a mk809 III-asommal, de szaggatott, pedig még csak nem is 720p, vagy 1080-as volt. Ez azért elég bosszantó, lévén mxplayer-el eddig nem volt gond. Igaz lehetőségem sem, hogy HD-ba kipróbáljam, de ezek után csodálkoznék, ha azt akadás mentesen vinné.
Lehet, hogy az mkv volt amúgy szar (függetlenül attól, hogy tv-re dugva pendrájvról, az igaz, hogy 15 másodperc gondolkodás után, de lejátszotta szépen), vagy barátkozzam meg vele, hogy gyári rom ennyit bír?
Mellesleg én a mxplayernél a h/w, és a h/w+ között eddig semmilyen különbséget nem vettem észre, ez normális?
Köszi!
-
vizimento
senior tag
Ez mitől lehet ilyen "olcsó"? Máshol 100 alatt az alapkészüléket sem láttam, itt meg 71 padda együtt? Ez hogy lehet? Hol a buktató?
Ok, már látom, bocsi! Nem fix áron van hanem licitálni lehet rá...
-
törölt tag
Igen, jól tudod. Ez a /system mappában levő, build.prop fájl. Txt szerkesztővel módosítható. DE! Nem olyan eccerű az a módosítgatás. Sajnos, én sem tudom, hogy pontosan miket kellene átírogatni. Azt tudom, hogy Bob úgy módosítja, hogy a Play SGS2 -nek, vagy SGS3 -nak látja a kütyüt. Én a helyedben kérnék itt egy módosított build.prop fájlt, ami a Te kütyüd valamelyik custom romjából származik. Az eredetit átnevezném vmi másra és ezt tok-vonó beraknám helyette. Egyébként Bob is így csinálja, az Ő romjaiban benne van az eredeti build.prop is, csak átnevezve. Mivel a rom és a build.prop így nem 100% -ig passzol össze, ezért biztos, ami tuti, előtte ments minden fontosat, hátha nem indul el a rendszer. Nagy gáz akkor sincs, max újra kell flashelni a romot. Egyébként az ilyenek miatt lenne nagyon hasznos, ha ezekre a kütyükre is lenne Aroma fájlkezelő.
-
törölt tag
Igen, jól tudod. Ez a /system mappában levő, build.prop fájl. Txt szerkesztővel módosítható. DE! Nem olyan eccerű az a módosítgatás. Sajnos, én sem tudom, hogy pontosan miket kellene átírogatni. Azt tudom, hogy Bob úgy módosítja, hogy a Play SGS2 -nek, vagy SGS3 -nak látja a kütyüt. Én a helyedben kérnék itt egy módosított build.prop fájlt, ami a Te kütyüd valamelyik custom romjából származik. Az eredetit átnevezném vmi másra és ezt tok-vonó beraknám helyette. Egyébként Bob is így csinálja, az Ő romjaiban benne van az eredeti build.prop is, csak átnevezve. Mivel a rom és a build.prop így nem 100% -ig passzol össze, ezért biztos, ami tuti, előtte ments minden fontosat, hátha nem indul el a rendszer. Nagy gáz akkor sincs, max újra kell flashelni a romot. Egyébként az ilyenek miatt lenne nagyon hasznos, ha ezekre a kütyükre is lenne Aroma fájlkezelő.
-
zsiz
őstag
válasz
donjohnson #1303 üzenetére
van valami olyasmi hogy át kell írni valamit egy fájlban és akkor a play másnak látja az eszközt mint ami valójában és úgy már enged rá telepíteni egyből a play áruházból. csak nem találtam hogy hol olvastam erről. ez érdekelne mit mire és hogyan kell átírni
-
zsiz
őstag
üdv. van egy tronsmart mk908ii mini pc-m geekbuying-ról. alap rom van rajta, amivel adták de nem is szeretnék mást tenni rá. az a gond, hogy play-en rengeteg alkalmazást nem talál. ha pc-n lépek be és ott keresem meg amit telepíteni akarok, ott azt írja, hogy nem kompatibilis. erre mi a megoldás? köszi!
-
fradelma
csendes tag
Ééés a másik "gyenge láncszem": VGA-s csatlakozós, 1280x1024 felbontású TFT-hez "mit szól" a Mali?
átalakítóval rá tudom csatlakoztatni, de... ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest