Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz gagarin70 #1367 üzenetére

Közben rájöttem, hogy tulképp bármelyik Finless -t CWM -képessé lehet tenni, úgyhogy magam is meg tudom csinálni. De azért írok Neked infót. A CWM egy olyan program, ami a gyári helyreállító mód lehetőségeit bővíti ki. Ez a rendszertől tulképp független. Revovery -ben, azaz helyreállító módban kell elindítani a kütyüt. Ekkor ugyebár nem fut a normál rendszer, így arról mint egy lemezkép fájl lehet mentést készíteni. Ezzel a mentéssel nem a beállításaidat tudod egy másik romon visszaállítani, hanem a teljes rendszeredet a mentéskori állapotában. Az általad linkelt program arra való, hogy futó oprendszeren beállítod, hogy mit, hogyan szeretnél menteni. Ezt egy kis scriptben elmenti a program, majd amikor a mentéshez újraindul a kütyü helyreállító módban (vagyis betöltődik a CWM), akkor ebből a scriptből olvassa ki az adatokat és így végzi el a mentést. Szóval ez csak egy kényelmi plusz, mert billentyűzet segítségével közvetlenül a CWM menüjében is lehet irányítani a mentést. Ehhez először is a CWM programot kell telepíteni. De ugyebár ez az oprendszertől független. Itt egy Freaktab CWM topik. A 2. hozzászólásban vannak a típusspecifikussá tett CWM -ek. A 908 -hoz nincs a felsorolásban, de az MK802IV -hez sincs. Viszont átnyálaztam a topikot és csak találtam benne linket hozzá. Ezt ki kell csomagolni, hogy egy img legyen.
    Ha már feltelepült egy rom, utána a Finless romokhoz való Flashtool -ban kell csinálni még egy flashelést úgy, hogy minden összetevő elől kiveszed a pipát, csak a recovery marad, ahova betallózod ezt az img -t és flashelsz. Ezután, ha nyomsz egy reboot recovery -t (ha van rá programod, akkor azzal, ha nincs, akkor terminálban) akkor nem a hasanyitott robot fog megjelenni, hanem egy szöveges program, a CWM. Ennek menüjében navigálva tudod elvégezni a mentést, amit a választás függvényében a belső, vagy a külső tárra ír ki egy clockwordmode mappába.
    Ha csak a programjaidat és a beállításaidat szeretnéd elmenteni, akkor azt a TitaniumBackup programmal lehet. Mindent el lehet menteni, de a visszaállítás már nem ilyen egyszerű, mert pl. egy másik rom is tartalmaz rendszeralkalmazásokat, amik mellé érdekes lenne visszaállítani az előző rom alkalmazásait. Szóval az egy külön fejezet, hogy TiBi -vel mit, hogyan lehet, és hogyan nem szabad.

Új hozzászólás Aktív témák