- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #1892 üzenetére
Még jó, hogy nincs szája! Visszabeszélne, amikor gondolatvezérled - kell az Neked?
(#1893) Shader Őszintén szólva ilyen mélységben én nem értek hozzá, általában felhasználói szinten vágom a különféle kütyüket (valamelyiket alaposabban, valamelyiket még felületesen sem). Annyit tudok, hogy egy ilyen cuccot új generációs konzolon és/vagy gamer PC-n is csak az igazán megszállott szimulátorrajongók tudnak kihasználni, a mini PC-n futtatható droidos játékokhoz ez egyszerűen túl sok (később persze sok minden változhat).
-
Shader
aktív tag
Úgy néz ki, hogy a fehér színnel van gondja.
-
Shader
aktív tag
Üdv!
Reggelre a T428 képe néhol, az ikonok egy része kékes,a szélein pirosas lett. Ha elöugrik egy ablak, a háttér rendbe jön, de ha bezárom, megint jön a kékes szín.Nem segített a ROM csere, kábel csere, másik monitoron sem.
Vajon elhalálozott a stick? -
törölt tag
Biztos, hogy nézik a topikot. Egy másik fórumon "összefutottunk". Eleinte kicsit nagy volt az emberre a mellény, de aztán egy-két alattomos kérdéssel ráigazítottam. Akkor kezdtek bele a dobozosba, a CS918 -al. Azt állította kihanemőmajdjobbantuggya, hogy tulképp az összes dobozos egyforma. No, gondoltam, akkor lecsapjuk a magas labdát és megkérdeztem, hogy akkor a K-R42 -ben miért nincs kékfog, és milyen modul van az általuk forgalmazott CS918 -ban, ami tudja a weboldalukon szereplő BT v4.0 -át? Nem jött rá válasz, de rövidesen átálltak a T-R42 -re. Pedig mind egyforma.
-
Shader
aktív tag
válasz
interstate76 #1891 üzenetére
Működik ez, működnek ezek egyáltalán androiddal?
Driverek, meg ilyesmik? -
törölt tag
válasz
interstate76 #1891 üzenetére
Mivaaan??? Ezt még kezelni kell? Én azt hittem, ennyiért csak rádugom a kütyüre és csak hátradőlve nézem, ahogy irányít. Vagy esetleg néha beavatkozom a játékba. Természetesen gondolatvezérléssel.
Mi a túró kerül ezen ennyibe? Még szája sincs! Botom meg nekem is van.
-
interstate76
addikt
-
Shader
aktív tag
Más:
A gyerkőc elrekvirálta a gamepadomat.
Gondoltam, így könnyebben aláír a főnökasszony (az Asszony) egy másikra.
Aranyszabály, ha aláírják, rendelj jobbat!
No. Adott a Tincore keymapper amit a fejlesztő szépen fejleszt, beleírta a szenzorok beállítását, beállíthatóságát is.
A kérdés, hogy érdemes-e egy komolyabb (giro szenzoros, mozgásérzékelős) joystick-ot venni?
Képes lehet, átvinni egy "döntögetős" játékba a szenzor jeleit?
Valami Xbox vagy PS szerűen?
Valahol olvastam, hogy az analog joystik-ok jók, mert nagyon finoman lehet velük irányítani.
Van valakinek erről valami tapasztalata?
Pl ilyen: [link]
Köszi! -
vvrobi
csendes tag
válasz
sittes79 #1869 üzenetére
T-R42 jobb választásnak tűnik. És az a megközelítés és ésszerű, hogy ha ÁFA kerül a behozatalra, ugyanott vagy, mintha itthon vennéd. Lehet, hogy paranoid vagyok, de a vám elé állítások az importőrök érdekében állnak, így lehet nem véletlenül történnek. Megoldás: ismeretlen helyről kell, ismeretlen eszközt rendelni. Így még az izgalom is megmarad!
-
falijja
őstag
Pc ről wifin keresztül eltudom juttatni a filmeket a boxba....?
-
törölt tag
Nemrég írtam az Aroma fájlkezelőről. Gondoltam, utánanézek. Nincs elfelejtve a project, találtam egy novemberi verziót. Szépen be is jön, de nem tudok vele mit kezdeni, mert hiányzik neki az érintőképernyő, nem érzékeli sem az egeret, sem a bill. -t. Kár. De legalább tudom, hogy telón nem ragaszkodik a Philz kernelhez, bármivel müxik.
-
Bendo
tag
Na, 2,5 A-es táppal gyönyörűen működik a HDD végre
Köszi a türelmet, és a segítséget
-
sittes79
addikt
Áramos boltban újra készleten T-R42 ha érdekel vkit esetleg.
-
falijja
őstag
Helló tudnátok nekem ajánlani egy olyan android boxot ami tudja a 3d-t 4 magos és magyar üzletből meglehet rendelni...előre is köszi ....
-
törölt tag
Korábban írtam, hogy rákérdeztem a CC -nél a T -dologra. Ma kaptam választ:
"Szóval biztos ami biztos rákérdeztem a rikonál proci ügyében.
Gyakorlatilag egyértelműen deklarálta, hogy nem gyárt még és nem is szállít T-s procit."Hogy miért van 1,2 - 1,4 között a procim, azt még nem tudom, de legalább ez már kiderült.
-
sittes79
addikt
Hi,
Végülis nem rendeltem meg az A928-at, mert a fülembe csengtek Somatom szavai, hogy nem biztos, hogy első körben kellene ezt bevállalni, a másik, hogy mostanában sokat olvasok az elakadt cuccokról+ vám +áfa ,szóval lehet mégis T-R42 lesz az áramos boltból, ugye ott azért ha minden igaz van bolti garancia stb.
A custom fw-ről meg nem is beszélve.Mit gondoltok, megéri bevállalni az új kütyüt vagy menjek biztosra?
-
Halihó!
A gyakorló felhasználók véleményére lennék kíváncsi:
Mennyire lehet alkalmas egy ilyen készülék egy PC kiváltására?
A helyzet a következő:
Barátom idősödő szüleinél kihaló állapotba került az ősi PC. XP-futtattak rajta, ment a levelezés, a böngészés... meg levelezés, böngészés, meg....... esetleg rövid szövegek megírása.
Most persze nagyon olcsón kellene egy használható gép, úgyhogy megfordult a fejemben egy miniPC lehetősége.
Szerintetek billentyűzettel-egérrel mennyire tudnának egy ilyet használni?
A nyomtatásra van már valami használható megoldás?
Köszönettel: MaCS
-
Mike88
senior tag
MK908-ra (V5, finless 1.7a) próbált már valaki ubuntut feltenni?
Ezzel a módszerrel csináltam: [link]
Bebootol az ubuntu, de valamiért folyamatosan villog a kép, mikor villan egyet, akkor a TV igazából nem kap jelet, kb. 2mp-ig van, 2mp-ig nincs. Több táppal is próbáltam már, elsőre arra gyanakodtam, de mindegyikkel ugyanez a helyzet. Egy darabig villog, aztán újraindul. -
guba2
tag
Köszönöm srácok!
Basszus tényleg hülyebiztos a kütyü, pajszeroltam rá a nem megfelelő romot és mégsem lett baja. Kevésbé szilárd jellemű gép már visszaadta volna a helyében a kanalat.
Arra már nem emlékszem, hogy azt honnét szedtem, hogy az MK908 és az MK908II közt csak az antenna a különbség, de hasznos infó volt. -
guba2
tag
Bocsánat a hülye kérésért, de linkelne valaki egy Finless 1.7 romot MK908II-höz.
-
válasz
#79335424 #1857 üzenetére
Jaja, de azért ne bagatellizáljuk el a problémát!
Múltkor is néztem egy 23,976-os filmet, és több alkalommal is úgy érzékeltem, hogy majdnem megröccen a kép! Szétevett az ideg, el is határoztam, hogy ezentúl mindenre csak a megfelelő célhardvert veszem!
Azóta már két villanyborotvám is van, mert úgy érzékelem, hogy a rezgőfejes Braun kétoldalt az arcomra, a 3D-s forgókéses Philips pedig az államra jó, ez csakis így profi megoldás.
Aztán eszembe jutott, hogy még régen megnéztem egy filmet VHS-en, és most nem tudom, hogy ezek után tényleg csak az öngyilkosság-e a megoldás, vagy elég-e, ha töröltetem a memóriámat. (A film egyébként jó volt, tetszett is, de ez nem lehet szempont, mert csak 230 színsor, a félképek számába meg bele sem merek gondolni...)
Üdv: MaCS
-
gghrtz
őstag
Akkor jo. Neha a powerline jobb. Most nekem is jol jomne anyukamek tv-jebe, hogy ne kelljen atfurni a falat meg osszevissza vezetgetni a kabelt. (2 szintes haz)
-
törölt tag
A NAS és a router egy közös helységben van, ami elég alaposan körbe van vasalva. Az én "lakosztályom" onnan kb. 80m -re, egy másik épületben van és nincs közvetlen rálátás. Nem akartam még egy kábelt végighúzni, meg utólag egy kicsit nehéz is lett volna. Nem tudom, hogy milyen bonyolulatra gondolsz. Bedugtam az egyiket, a másikat és ennyi, dróton dzsaval a net. 10/100 -as és úgy tűnik, hogy nem ez a szűk keresztmetszet, mert ha átviszem a kütyüt és közvetlenül csatlakoztatom a közös helységben lévő, gigás hálóra, akkor sem tudok gyorsabban másolni. Ja, nekem közben van két elosztó és a teljes áram is ezen jön. Van egy 2KW -os olajradiátor is és nem veszek észre semmilyen sebesség változást, amikor kapcsol a termosztát.
-
neverless
tag
Amíg nem láttam TV által dekódolt filmet, addig boldog tudatlanságban elégedett voltam a PC által dekódolt HD filmekkel. Nem is nagyon hittem abban hogy majd a TV fogja nekem a dekódolást is csinálni.. na persze, hogyne. Aztán vettem egy TV-t és az állam is leesett, olyan szép, folyamatos volt. Na azóta sajnos hozzá vagyok szokva a 100% akadásmentességhez. Bár sose tapasztaltam volna meg...
-
gghrtz
őstag
Jo lenne ha lenne MTK6592 SoC-cal lenn ilyen kütyü. Octa-Core SGX544MP2 2 GB RAM-mal. Menne a fullHD legalabbnormalisan... Meg lehet nem is melegedne ilyen brutalisan.
-
guba2
tag
A T-s processzor témához: december 31-én rendeltem a GB-ról az MK908II-t, január 8-án kaptam meg és szerencsém volt, nem T verziós a processzor, az Antutu szerint 1.6-on suhan. Tehát vegyesen szerelik a kütyüket az eredeti és a T verziós procikkal.
Más: van valami módszerbeli eltérés a Finless 1.5 és a 1.7 telepítése közt? Mindent ugyanúgy csinálok, az 1.5 megy, a Neomode 1.7 megy, de nem jön be, a Finless 1.7 nem indul.
Tehát a így csinálom:
-driverek telepítve gondolom jól, mivel felismeri a kütyüt
-reset gomb nyomvatartva USB kábel az OTG portra, tápkábel nincs csatlakoztatva
-flashtool elindítva, felismeri a hardvert
-Erase NAND lefut
-itt újra kell csatlakoztatnom a gépet, mivel a NAND törlés után nem látja a flashtool
-flash rom gombra kattint, flash lefut hiba nélkül, run OK felirat
-vár egy kicsit, tévéhez ballag, majd örül, vagy nem, mert se kép se hangMit csinálok rosszul?
-
Komolyan megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki esik kétségbe attól, ha a lejátszásban vannak olyan döccenések, amiket amúgy észre se veszek.
Megjegyzem, filmnézésre nekem eddig tökéletesen bevált az LG tévé saját rendszere, egyedül azt hiányolom belőle, hogy nem jegyzi meg, hogy hol hagytam abba egy film nézését.
A régi tévénk okosítását meg régóta tervezem, különösen, hogy már két éve lejárt a garancia.
Üdv: MaCS
-
gghrtz
őstag
En mar kicsit mehbantam, hogy nem digitalis bemenetes verziot vettem az edifierembol, mert volt olyan is csak dragabb volt... Akkormost vinne a dts-t is a cucc
-
Zol77
aktív tag
válasz
neverless #1839 üzenetére
Sosem értettem ezt a lejátszó mizériát,egy ismerősöm elhozta a 100+ ezres dune lejátszóját,hogy nézzük meg mit tud a stickel szemben,mert venne a gyerekeknek lejátszónak.
A lényeg , lejátszottuk ugyanazt a részt,és jött a "láttad?" kérdés , mondom mit? válasz : itt egy picit remegett a droidon a kép!
Mondom mi van? Na megnéztük megint , és tényleg,ha csak oda koncentrálok,és minden erőből a hibát keresem nagy nehezen sikerül észrevenni,de ha nem mondja észre se veszem. Persze a dune volt a sztár,én meg csak annyit mondtam,hogy nekem nemhogy +80 ezret,de még +5 ezret se érne meg,ilyen apróságokon fennakadni. Persze a fenti kijelentésem mit sem ér egy elvakult mediaplayer fannak,én úgy vagyok vele,vegye csak,az ő pénze. Amire nekem kell,arra jó a droid is. Már az első droidom,egy Allwinner A10-es Minix is vitt minden 1080p-s filmet,a kétmagos UG802-m is,de ez már wifiről is,a mostani T-R42 meg szintén visz minden 1080p-s filmet akadás nélkül.Hogy a TV-re is reagáljak,5 olyan LG tv-n aktiváltam ismerősöknek az usb filmlejátszást,ami gyárilag nem is tudott lejátszani,mert az egy db usb port ami a tv-n volt,csak szervíz célokra volt fenntartva.
Magyarul,ha olyan tv-n lehetett aktiválni a médialejátszást,ami sose tudott lejátszani,akkor nyilván a tieden,ami mindig is tudott,vissza lehet kapcsolni. Ha belevágsz,alaposan olvass utána,mert könnyen lehet tégla a tv-ből.
A youtube tele van vele,hogy hogy kell engedélyezni,onnan néztem én is, a servive menüben a divix ki van kapcsolva,ezt kell hd-ra állítani,és megjelenik utána az usb menüpont a tv menüjében,ahonnan már lehet indítani a filmeket.[link] -
gghrtz
őstag
Bocs a duplaert. Masik megoldas: rp-sma pigtail +8 dBi-s korsugarzo, vagy erre is home made biquad(ez a legjobb es legegyszerubb), vagy olyan kutyu amiben alapbol van rp-sma (a minix talan ilyen?) es arra ugyanez, hogy vagy korsugarzo vagy biquad. Korsugarzot nem ajanlom, egyszer olvastam h egy ido utan a nagy nyereseguek szetcseszik az eszkozt.
-
gghrtz
őstag
Igen a powerline is jo megoldas, csak kicsit draga, es maceras. Egy biztosito, ne legyen elosztoba dugva, es ne legyen radugva masik nagyobb fogyaszto. Nagyon izgalmas technologia, de meg sajnalom ra kiadni a penzt. Mekkora sebesseget visz nalad?
Egy 10/100-as adapter kb 1500, egy ketantennas tplink meg 5-6k, vagy ha biztosra mesz rp-sma csatis egyantennas es gyartasz hoza bi-quad szektorantennat
-
törölt tag
Vagy úgy, mint nálam, két adapterrel, a röfiből jön a net is. Ha egy biztin van a router és a TV, akkor müxik. Van már gigabites is, de mivel a kütyü úgyis csak 10/100, as, elég egy olyan is. Az meg már sztem mind1, hogy 1, vagy 2 madzag jön onnan, ahonnan a TV is kapja a delejt.
-
Mike88
senior tag
válasz
Az igazság abban rejlik, hogy nem egyforma a szemünk! Olvasva a hozzászólásodat, neked még véletlenül sem ajánlom a T-R42-t. Adj ki 30-100 ezret egy Dune-ra vagy Popcornra (számodra tényleg megéri, de alaposan olvass utána, hogy melyik modell legyen, a két márka híveinél biztos találsz olyat, aki minden kérdésedre tud válaszolni), ezalatt neked nem merek ajánlani semmit sem. Nem tudok érdemben reagálni arra, amit írtál, mert kb. fogalmam sincs, hogy miről beszélsz (érteni értem, de én ilyesmiket nem veszek észre), ez lehet az én szegénységem, de lehet épp emiatt megfelelő nekem a T-R42, mert én ilyeneket tényleg nem lesz.rom, hanem nem veszem észre, soha az életbe eszembe nem jutott vizslatni egy panoráma pásztázásnál, hogy mennyire folyamatos a kép, az is lehet, hogy szaggat, nem jut eszembe olyan film, ahol panorámaképpel találkoztam... azok akik ilyesmit észrevesznek, s zavarónak találják, azok ne a 10-en - 20-on ezres készülékektől várják a megoldást.
Nyilván ha leülnénk egy TV elé, s mondanád, hogy most, most figyelj, akkor észrevenném...
LG-nek írjál, hátha tudnak módszert a régi firmware visszatelepítésére, régebben bevált az, ha a ver. számot egy magasabbra írtad át, de nem mernék tanácsokat adni, inkább kérdezz rá. -
gghrtz
őstag
Ha mindenkeppen wifi kell, de gyenge a gyari ket variacio jut eszembe:
1. Kulso wifi adapter (823n tplink, de ehhez kell a kernelbe driver)
2. USB2.0-100Mbps atalakito(ehhez is kell driver, de ugy tudom ehhez szokott lenni) es racuppantasz egy Acces Pointot.(vagy routert AP modban vagy WDS bridge modban.) -
törölt tag
válasz
Az igazság mindíg odaát van.
Az MKV csupán egy konténer, azon belül nagyon sok variáció lehetséges. A wifi átvitel szintén nagyon sok összetevőtől függ. Minél kevésbé alkalmas a hardver, annál több csillag együttállására van szükség ahhoz, hogy ne akadjon meg a lejátszás. Akár a kép - hang szinkronban tartásán is elvérezhet a dolog. A képfrissítési frekvencia is kernelben meghatározott. Ha 60Hz -es a kernel, akkor az nem fog neked 24 -es frissítésre állni. Hogy őszinte legyek, engem ez egyáltalán nem zavar, észre sem veszem. Valójában az egész minőségi filmnézés nem érdekel. Megnézem, oszt jóvan. Még a HD -ra is sajnálom a tárhelyet, ezért inkább SD -ben tárolok. Kivétel 1-2 kedvenc, de azok közül meg ritka a HD (pl. T.O. -tól a Foxy Lady sorozatot is csak SD -ben forgatták
).
Aztán a minőségi filmnézéshez kellenek a jó, (és gyakran fizetős) kodekek is, ez viszont csak egy kicioccó, kínai kütyü. -
gghrtz
őstag
Pc-n kurva nehez beallitani a lejatszast. En ezt szoktam alkalmazni: Driverben minden kepjavito kikapcs, tv-n a mozgasjavitas kikapcsolasa ( mossa a kepet...) kell egy normalis lejatszo, ami visszaveszi a kepfrekit a film frekijere, szerintem a powerdvd ezt tudja vagy meg az mpc-hc-t ajanljak. A powerdvd-ben van olyan mozgasjavitas, mint a tv-ben, de ez szerintem nem mossa ugy a kepet. Ha mas megoldas nincs kezzel kell a frissitest 24Hz-re levenni. Az a lenyeg h minden kepjavitot ki kell nyomni mert csak szetcseszik a kepet.
-
neverless
tag
Hát ez nagyon szomorú. Eddig a TV-t magát használtam a lejátszásra, de az egy gusztustalan fw frissítésnek köszönhetően (Rohadj meg LG) többé nem alkalmas erre. A TV-vel a HD lejátszás messze sokkal jobb volt, mint akármilyen PC-s megoldás, legyen az akár bivaly procival, vagy GPU-val (nvidia CUDA). "Jobb" alatt olyan akadásmentességet értek, amit a legtöbb ember észre sem vesz. Pl amikor a képtartalom horizontálisan változik, tehát amikor "pásztázás" történik az adott filmben. Pl ha a kamera egy panorámaképet mutat lassan körbefordulva. Ilyen esetben a legészrevehetőbbek a burst-ös döccenések, ha PC-vel történik a lejátszást. A TV-vel ez folyamatos volt. NA mindegy, eltértem a tárgytól. Erre az android PC-s megoldásra azért is gondoltam, mert a TV a falon van, kábelek nincsenek, és sehol sem férne el semmilyen médialejátszó. Egy TV ből kiálló pendrive méretű cucc még ok.
Ez a T-R42 úgy látom külső tápos. Hát talán tudok tápot hozni a fal túloldaláról neki egy kis barkáccsal.
Viszont azt is látom, hogy LAN csatlakozása is van. Végülis nem feltétlen muszáj neki wifin csatlakoznia, szóval a wifin keresztüli mkv olvasásból adódó lehetséges akadásmentesség kritériumtól el tudok tekinteni, szóval marad az akadásmentes mkv lejátszás kritérium. Előtted azt írták, ezek a cuccok erre alkalmatlanok (egyelőre), viszont ennek az ellenkezőjét írod most. Hol van az igazság? -
Mike88
senior tag
Osztom én is azt a véleményt, hogy célhardvert válasszon, ha csak videólejátszásról van szó, sőt ha valóban minőséget szeretne akkor (ugyan nagyon nem ide tartozik) popcorn-t vagy dune-t választanék a helyében. Ettől függetlenül még mindig mondom, T-R42-n JustXBMC-vel, hálózatról, akadozásmentes az 1080p mkv lejátszás, wifin keresztül.
-
törölt tag
Jól fogalmazol, pillanatnyilag, mivel a helyzet pillanatról, pillanatra változik. Eddig ugye azt tudtuk, hogy ha megfeszülünk, akkor sem lehet kimozdítani az 1200 - 1420 -as tartományból. Aztán kiderült, hogy a gyári kernellel 310 és 1420 között változik a frekvencia. Vagyis szoftveres korlátozásról van szó (legalábbis lefelé). Az utolsó infó, hogy Neomode -nak linkeltek egy gyári rom/kernelt. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy megreked itt a dolog. Amit viszont biztosan tudok, (mivel nekem is ilyen kütyüm van) az az, hogy a videólejátszási képességek nem a húzáson múlnak. A 3 hónappal ezelőtti rom, ilyen szempontból sokkal rosszabb volt, pedig az akkor nálam lévő kütyü tudta az 1,6 -ot.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
sittes79 #1833 üzenetére
Kinek mi éri meg, az jó kérdés. Ha követni akarod a trendeket, és mindig ott lenni, ahol az új dolgok születnek, akkor igen. Most minden nagyobb fejlesztő erre nyergelt át, legalábbis én így veszem és észre. Nem tudom tapasztalatból mondani, de szerintem nincs akkora különbség, ami indokolná a 60%-os felárat. Én csak azért említettem, mert kiderült, hogy a piacon jelenleg kapható Rockchip-es kütyük közt az X7 az egyetlen, ami pillanatnyilag overclockolható.
-
törölt tag
Itt a custom kodek az MXplayerhez az XDA -ról. Ezzel is meg lehet próbálni. Ki kell csomagolni egy mappába és az MX beállítások - dekódernél alul, az egyéni kodeknél megmutatni neki a fájlt. A beállítások - lista -nál egyenként is ki lehet jelölni, hogy mit, mivel játszon le.
-
törölt tag
válasz
neverless #1829 üzenetére
Maxximálisan egyetértek az előttem szólóval. El lehet érni az akadásmentes lejátszást, de nem minden esetben. Ez egy miniPC. Kis e-mail, kis fórum, Youtube, játszogatás, filmnézés. Szóval ilyen mindenes. Nagyon alkalmas Androidos kísérletezgetésekre. De amire Te szeretnéd használni, arra sztem is célhardver kell. Lehet, hogy fel lehet tuningolni, de semmiképp sem szeretnénk, hogy csalódjál, márpedig sanszos. Ráadásul az összes ilyen SOC között ez a leg életképesebb, úgyhogy a legnagyobb jóindulat mellett mondom, hogy ilyen elvárásokkal ezt az egész Androidos miniPC vonalat felejtsd el. A legnagyobb kötőfék jelenleg ez a Mali400. A következő generáció már legalább Mali450 -nel, vagy 6xx -el lesz. Ott már lehet áttörés, de az még legalább fél év.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
neverless #1829 üzenetére
"100% akadásmentes fullHD (1080) lejátszás, és RK3188 Wifin keresztül". Majdhogynem lehetetlen.
OC kernellel megoldható, de azt most perpillanat csak a Minix neo x7 fogja tudni, mivel csak abban van RK3188. Az összes többi (jelen állapot szerint) kütyüben RK3188-T proci van, max 1.4GHz órajellel.
Semmiről nem akarlak lebeszélni, de ha csak erre használnád, inkább nézegess célhardvert! -
neverless
tag
Elnézész a duplaposztért, de még egy kérdés;
Tud hozni egy ilyen kütyü olyan akadásmentes mkv lejátszást, mint amilyen egy mai TV? Úgy értem, hogy amikor a TV is ugyanúgy hálózatról olvassa az mkv-t.
-
neverless
tag
Sziasztok
Születőben az elhatározás, hogy vegyek ilyen android mini PC TV-t. A keresgélésnek, fórum és review olvasgatásnak még a legelején vagyok.
Kritériumok:
-100% akadásmentes fullHD (1080) lejátszás, legfőképpen mkv-re gondolok. Gondolom itt fontos lesz a 4 mag ehhez. 100% akadásmentesség lenne a legeslegfontosabb kritérium.-Wifis, mert a filmeket a kütyünek a hálózaton levő egyik gépről kéne olvasnia. Szóval n-es wifi kell, tehát hálózat szempontból is akadásmentesnek kell lennie a lejátszásnak.
-2 GB RAM
Tudtok ajánlani esetleg valami tipust? Amire elsősorban kéne, az filmnézés, xbmc vel. (Játék nem kell). Én a RK3188-as vonalon kezdtem el keresgélni, de ha van jobb ötletetek, esetleg ajánlott konkrét tipus, az is jó lenne.
Remélem, nem hülye kérdés, de az fullHD lejátszást egy ilyen androidos mini PC-nél mi végzi? A CPU? Arra gondolok, hogy asztali PC nél tudja a CPU is, de a GPU is. Vagy itt már ez így nem különül így el?
-
törölt tag
Ezt én is így tapasztalom. Ezzel a Neomode1.9a -val egész jó a videólejátszás, többnyire megy a HW+ is. Sőt, inkább úgy fogalmaznék, hogy néha van, amivel nem megy.
Az egérmozgatósdi az egyértelműen képfrissítési hiba. Neomode1.9a előtt ez általános problémája volt az MK802IV -eknek és az MK809III -nak (ezek igen közeli rokonok). Valami Vsync -probléma az ok. Nézz utána, mert orvosolható.
Nálam mindíg AOSP játszott, pont az MHL miatt (qrva Mali, qrva zárt driver ugyebár) A gyári 2.3.4 -ről váltottam JB -re. Úgyhogy ez a Wanam (4.1.2) a második rom a telón és teljesen jól elvagyok vele. Nem is érdekel más. Eleinte nem volt Siyah/Dori JB -re, akkor Philz kernelt használtam. A plusz modulok és az STweaks miatt váltottam, de az Aroma fájlkezelőt nagyon visszasírom. Hogy az mekkora okosság! Ha lehetne, akkor minden droidra felvarázsolnám. -
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #1823 üzenetére
Én mindig JellyBam (CM-Paranoid hibrid) ROM-okat használtam, de sosem dorival vagy siyah-val.
JellyBam 10.1 (4.3 JB) verziótól már simán mountolta az NTFS-t. De már az 1G RAM kevés volt, és a CM nem támogatja az MHL szabványt (a hálószobai Tv-t így okosítottam fel. ), így most VK- ROM-ra visszamentem (JB 4.12]
-
Shader
aktív tag
Ez egy olyan probléma, ami sokszor sok helyen, erről is, arról is körbe lett járva, de jó megoldás nem lett rá. Igen , ahogy tudom, a régebbi 2 magosak gond nélkül viszik a nagy bitrátájú .mkvkat, az RK3188 meg random szerűen. Némelyik sticken megy, de másik HDD-vel már nem, aztán oda vissza, egyik kernellel jó, a másikkal akadozik. Ahogy én olvastam, hálózatról mindig jó. Nálam akkor simul ki, ha mozgatom az egeret... Gyorsabban frissül a kép, vagy passz.
-
Mike88
senior tag
Igen? Én arra gondoltam inkább, hogy nem tudja kezelni a kütyü, ugye egyes "vasakon" nem működik megfelelően a HW+ dekódolás. Ezt már csak azért sem értem miért nem megy rendesen, hisz akár egy mk808-on is gond nélkül megy a dolog, a T-R42-n meg az 1080p lejátszás is akadozás mentes hálózatról.
Adatátvitelnél ha az lenne a gond, akkor HW-es dekódolással ill. XBMC-vel is ugyanúgy akadoznia kellene, nem? -
törölt tag
Az exFAT támogatás kernelfüggő. S2 -n is. Én szinte végig Siyah -ot használtam, majd amikor azt befejezték és átvette Dorimanx, azután azt. Most úgy tűnik, hogy Dori befejezte az S2 -t, de legalább tisztességgel. A legutolsó (x.43) tényleg hibátlanra sikerült. Egyébként még CIFS is van, az S2 -be is tudom csatolni a NAS -t.
-
-
Mike88
senior tag
válasz
#79335424 #1815 üzenetére
Jaja, s ugye a T-R42 tápja sem feltétlenül jó... Ahogy én jártam ugyebár 1-2 hónappal ezelőtt. Jó darabig nem volt vele semmi gond, aztán mindenre gyanakodtam csak pont a tápra nem, mivel a stickeknél megszokott, hogy a táp cserére szorul, de itt eszembe sem jutott.
Amúgy akinek MK908-a van, tőlük kérdezném, régebbi verzióinál sem megoldott a HW+ dekódolás? V5 boardnál gyári lejátszóval mennek csak a videók, XBMC-vel hálózatról 720p-ig rendben van a lejátszás, MX playernél HW+ dekódolásnál erősen akadozik, HW dekódolásnál meg-meg áll bufferelni. Próbáltam Finless 1.7a-val is, de nem változtatott a dolgon. Úgy is az lesz, hogy rárakok egy picuntu-t, csak egyelőre még tanulmányozom miként lehet kivitelezni, az angolom elég gyér, magyarul meg ugyebár nincs leírás...
-
kukszi1
tag
Na ezzel a progival megtudod nézni a rendszered terhelését .
System Monitor v1.2.8 -
törölt tag
válasz
donjohnson #1812 üzenetére
Köszi! Én is így gondoltam, csak ezt az Y dolgot azért nem említettem példának, mert ott egy forrás van, csak a portok között osztják meg a terhelést. De akkor azt is megtehetem, hogy az Y kábel táp ágát dugom egy 5V -os tápra, az adat+táp ágat pedig közvetlenül a kütyübe?
-
Bendo
tag
válasz
#79335424 #1808 üzenetére
Azért mentségemre legyen mondva, hogy e-bayről jött a HUB, és 2A-esnek volt hirdetve a tápja, így jártam, nyilván ahogy már sajnos máskor is belefutottam ott ilyenbe, egy héten belül visszautálják a kemény 700 forintot, a HUB meg maradhat nálam.
Az exFAT-ot szintén nem én választottam, megformáztam, de a HDD rácsatlakozásakor a windows 7 ezt ajánlotta fel egyből én meg mivel XP-hez vagyok szokva, csak nyomkodtam a next-next-next-et.
De nem vitatom, hogy mennyire fontos az utánaolvasás
-
törölt tag
válasz
namilegyen #1805 üzenetére
??? Azt hogyan? Van már opció 3188 -ra? Nekem eddig nem sikerült működésre bírnom. A kütyüről elérem a PC -t, de a PC -ről a kütyüt nem és teló - miniPC, vagy miniPC - miniPC között sem működött.
-
Bendo
tag
Köszi nektek!
Inkább nem kisérletezem ilyenekkel
Találtam itthon egy tablet töltőt, csak annak más a feje, mint a HUB-ba menő táp feje. A tableté vékony, a HUB-é pedig vastagabb, mint a laptopoké.
Két lehetőséget látok, vagy fejet cserélek a tápokon, ergo átforrasztom a fejeket, vagy veszek egy új tápot.
Amennyit akartam ezen az egész kütyüs dolgon spórolni, annyira megnehezítettem saját magam dolgát
-
Shader
aktív tag
válasz
MaCS_70 #1799 üzenetére
Ahogy én ajánlottam, nincs is több forrás. Legalábbis egy eszközre.Van a stick sajátja, meg az aktív USB HUB tápja.
A stick táplálkozik a sajátjából, minden más, a HUB-ról.
Ahogy Somatom is írja, egyenáramokról beszélünk, nincs frekvencia eltérés. Minden eszköz úgy is csak annyit vesz fel, amennyi kell neki, többet nem.
Nagyobb 3,5-ös HDD-t mindenképpen saját külső tápról kell ellátni. Nekem így van, és stabil a rendszer. Amire figyelni kell, hogy kicsi pl. 0.5A táp leolvad, ha egy ilyen 2A-es rendszerre köti. Nagyobb (bizonyos határig) lehet. -
törölt tag
válasz
MaCS_70 #1799 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de nekem eddig még egy kütyü sem panaszkodott emiatt. De azért kíváncsi lennék egy hozzáértő véleményére, hogy ha két forrásból származik az USB 5V, akkor az táp céllal összeköthető -e párhuzamosan az áramerősség növelése érdekében. Elvileg egy stabilizált egyenáramról van szó. Ha akkumulátorokat össze lehet így kötni, akkor itt mi baj lehet?
-
kukszi1
tag
MK 809 III RK3188 nekem is csak 1.42Ghz tud antantu 16649 neomod 1.9 romal 720-as kernelel. nem számit úgyse tudom megfesziteni terhelésben a 4 magot
tökéletesen mükszik . Most jönnek az emulator tesztek hogyan megy rajta . windowsra kiváncsi vagyok
Esetleg tud valaki rá távirányitó progit amit nem saját hálozaton is tudnék használni pl melóhelyről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest