- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
nextman
aktív tag
válasz
szantozoli #2899 üzenetére
Probald ki az opera mobile-t. Keress ra erre, es toltsd le.
Be is linkelem:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.browser.classic&hl=huEz egy eleg jol sikerult bongeszo szerintem.
-
szantozoli
csendes tag
válasz
nextman #2894 üzenetére
Köszi az újabb tippet! Most állítottam vissza a gyári beállítást. Sikerült használjon a play-t, betöltöttem a firefox bétát, a teljes verziót nem sikerült. Tökéletesen működik a készülék, de a net továbbra sem megy. A firefox-szal nem fagy le, de hibaüzenetet küld, azonnal összeomlik.
-
Kapanyél
őstag
Kicsit OFF, elnézést: van arra mód, hogy etherneten csatlakozzak a NAS-hoz de az internetet a beépített WiFi adapterével vegyem - anélkül, hogy leülne a hálózat és IP ütközés legyen?
-
nextman
aktív tag
válasz
szantozoli #2893 üzenetére
Elosztonak is jo minosegunek kell lennie, foleg, ha ennyi cuccot hasznalsz, valami olyan kell, ami ki/be kapcsolhato es tulfeszultseg elleni vedelem van benne.
Probald ki az opera bongeszot, es a firefox-ot. Playen megtalalod ezeket.
Amugy chrome es gyari bongeszovel is jon a fagyas?Meddig mukodott a gyari allapot visszaallitasa utan?
Ha sokaig, akkor az sem elkepzelhetetlen, hogy a telepitett alkalmazasok kozott van egy, ami folyamatosan fut a hatterben es gondot okoz.Virusirtas nem hiszem, hogy hatekony androidon.
-
szantozoli
csendes tag
válasz
nextman #2889 üzenetére
Nem tudom, mit jelent az hogy bugos a böngésző. Ne haragudj, nagyon nem az én világom (még) ez az egész android dolog. Azt sem tudom, hogy használjak rajta másik böngészőt. Gyárilag van rajta a Browser meg a Crome.
Egyszer megpróbáltam a gyári állapot visszaállítását, akkor működött, de újra megadta magát. Lehet hogy valami vírus lenne, és újra meg kellene csinálnom, esetleg egy vírusirtás is segíthet?
Nem tudom, hogy az elosztóval milyen gond lehet, arról működik a TV, a set-top box és a médiaplayer is. -
Kapanyél
őstag
válasz
#79335424 #2888 üzenetére
Az arra vonatkozott, hogy amit vettem most BT-s controller-t, mehet is a kukába, mert IrDA-s kell. Attól még jó és működik is, meg szép is és legfőképp drága volt, de nincs gáz. Csak tanulópénz vala.
Egyébként talán van remény, mert a Logitech adatbázisában van Tronsmart meg Minix is és az XBMC fórumon olvastam, hogy az X5 jelkészlete jó hozzá, így már át tudom konfigurálni a keyboard.xml-t is ennek megfelelően. -
nextman
aktív tag
válasz
szantozoli #2881 üzenetére
2 javaslatom van, kis eselyt latok ra, hogy segitsen, de hatha.
Probalj ki masik bongeszot, hatha az amit hasznalsz, bugos.
Probalj ki egy gyari allapotra visszaallitast, hatha utana javul a helyzet.Esetleg, ha elosztoba dugod az adaptert, nem lehet, hogy az elosztod nem jo fele?
-
Kapanyél
őstag
válasz
#79335424 #2886 üzenetére
Valahol olvastam, hogy USB1.1-es ethernet van bennük, nem igazi 10/100-as, emiatt nem megy nekik a 1080p lejátszás sokszor, és mivel nálam sem ment, gondoltam, ez lehet a baj. De örülök, ha tényleg tudja a 100Mbps-t.
Viszont a következő bekezdésed nem értem. Mint írtam, semmi bajom egyik beviteli eszközzel sem.
Egyetlen problémám van, hogy az IrDA jeleit nem ismerem, csak amit a hozzá adott néhány gombos távról le tudok másolni. A Logitech sem ismeri, vagy legalábbis az a vicces helyzet állt elő, hogy ennek a valaminek igazából "nincs" gyártója sem, úgy pedig igen nehéz rákeresni az adatbázisban.
Szóval ha szeretnék PLAY és STOP gombokat is használni lejátszás közben, mindenképpen kell vennem egy infrás távirányítót/billentyűzetet, hogy annak a jeleit feltanítsam a Harmony-ra, kidobjam a kukába, majd csak az USB-s infra vevőt használjam a továbbiakban. (no meg az XBMC-t fölkonfigoljam az adott billentyűparancsokra). -
törölt tag
válasz
Kapanyél #2884 üzenetére
Csigalassú ethernet port? Ott valami bibi van. Nálam eddig az összes kütyü kb. ugyanazt az eredményt produkálta. Etherneten 2 - 2,5 -ször volt gyorsabb az átvitel, mint wifin. Ráadásul sokkal stabilabban, mivel érzéketlen a kékfogra, más típusú egér, bill. adapterre és egyéb környezeti hatásokra.
Szerintem nem kéne általános következtetést levonni azért, mert a Te nemtudommilyen beviteli eszközöd funkciói nem kompatibilisek. Az általános bt. beviteli eszközök nem kukák az AP6210 -zel, teljesen jól kezeli őket. -
MY2K
aktív tag
válasz
szantozoli #2881 üzenetére
Milyen rom van rajta? Esetleg cseréltél már rajta?
-
Kapanyél
őstag
válasz
#79335424 #2883 üzenetére
Nincs problémám a wireless cuccokkal! Csak szeretném a Harmonyval irányítani teljes körűen. Értsd: play, stop, forward, info gombok is, nem csak a joy.
Vagy lesz akkora mázlim, hogy a Logitech ismeri az eszköz IrDA kódjait (még nem próbáltam), vagy egy infrás kontroller jeleit és vevőjét kell használnom.Amúgy kénytelen leszek wifit használni a csigalassú ethernet port miatt. Így már nincs is értelme, h asztali boxot vettem és nem sticket...
-
-
Kapanyél
őstag
Úgy érzem, rettenetesen rábasztam ezzel az egésszel. BT bill/touch kuka, jöhet az infrás változat...
Már most visszasírom a Dune-t, pedig naponta földhözvágtam volna azt is, amiért "hiba, a fájl nem játszható le!".
Ez az XBMC is egy förmedvény, millió és egy dolgot tud, de azt mind szarul vagy hiányosan, ráadásul skinenként eltér a kezelése, tudása is. -
szantozoli
csendes tag
válasz
nextman #2829 üzenetére
Ma vettem egy Blackberry 5V 2A töltőt. Nagyon esküdött rá az eladó, hogy ez nagyon komoly adapter, stabil. Kipróbáltam, és nem változott a helyzet. Talán annyival lettem okosabb, hogy netezés közben fagy le az MK908ii (akkor viszont 1-2 percen belül azonnal), egyéb nyüstölés mellett üzemelt. Van valakinek egyéb javaslata? Nem lehet hogy beállítási problémája van? Esetleg egy szervizet tudtok ajánlani? Köszi!
-
fPApi
őstag
válasz
Kapanyél #2879 üzenetére
Én használom, nem volt egyszerű:
Vettem egy droider nevű távirányítót, amely a szokásos funkciókon kívül tartalmaz billentyűzetet is a hátoldalán. Ennek a vevőjét bedugtam egy USB-re, és a szükséges billentyű kódokat megtanítottam a harmonynak, az xbmc-n meg beállítottam a kódokat. Most működik rendesen. -
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Sok béna célhardver után úgy döntöttem, Android alapokra helyezem a médialejátszómat. Vásároltam is egy 918-ast ehhez. Tudom, ez miniPC, nem media player, de halálra idegesített már, hogy minden 3. filmet nem lehetett megnézni velük.
Jelenleg XBMC-t használok, amin elhasalnak a 720p+ streamek, de ezeket MXPlayer szépen viszi HW renderrel. Ez még belefér.
Szeretném a lehető legjobban hasonlóvá tenni a megszokotthoz a kezelését, azaz a Logitech Harmony-val szeretném használni. A kérdésem az, hogyan lehet az XBMC-t kezelni, ha nincsenek megszokott billentyűparancsok? A géphez adott távirányítót persze föl tudom programozni a Harmony-ra, de jó volna a play/stop/stb. gombokat is funkcionálisan használni.
Használja így valaki a gépet, vagy mindenki wireless kontrollerrel, billentyűzettel, tapipaddal tolja?
Semmi másra nem fogom használni, mint a NAS-ról filmek és zenék lejátszására.
Köszi előre is az ötleteket! -
Zol77
aktív tag
válasz
Lifeforce #2876 üzenetére
Nyílván nem kell ezektől se csodát várni,itt ki lesz javítva az,ami gond volt az RK3188 -ban, de kapunk helyette majd másféle problémát
Ennek is biztos meg lesz majd a maga nyűgje,hibátlan termék úgy sincs,főleg Kínából
Attól függetlenül biztos veszik majd,mert új,és szép nagy az Antutu pontszámaEttől függetlenül én is veszek,amelyikkel meg kisebb nyűg lesz az marad,a másik meg megy.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2874 üzenetére
Ilyen mélységekbe én nem megyek bele. Többen, többször leírtuk, hogy milyen nehézségekkel járhat egy közösségi szempontból ismeretlen kütyü. Ha vki pár dollár különbségért mégis bevállalja, hát tegye. Sok sikert!
-
Zol77
aktív tag
Ha már Antutuztok, az A80 41000+ pontot kapott
Végre van már valami kézzel fogható az RK3188 utódokról:
RK3288 működés közben a linkben lesz egy videó , 3:30 -tól jönnek a mini pc-k,a nagy LG logós tv alattAz A80 is jó irányba halad, a Windows RT, Ubuntu, Firefox, Chrome OS támogatással: [link]
Jófajta darab lesz mind a kettő.
-
törölt tag
Antutu: 14917. Ez is T -s proci, 720 -as kernellel, csak az Antutu screenshotot pont annyira kicsiben rakták ki, hogy ne lehessen elolvasni a kimeneti felbontást. A leírás alapján hiányzik róla az OTG port, a csomagból pedig a táp. Az utóbbiért nem kár, de az OTG hiánya sztem gáz (ha tényleg hiányzik).
-
fradelma
csendes tag
Van egy Samsung hálózati tápom: 100-240V->5V 2A, Pü-ben, ha valakinek instabil a gyárival!
-
fila
senior tag
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #2868 üzenetére
Szívemből írtál!
Köszönöm!
Én is ezen csodálkozom, de nagyon, hogy mi mindenre lehet használni és akkor az energiafelhasználás a 0-hoz konvergál. Leginkább az tetszik benne, hogy nem kell órákat várni egy böngésző vagy egy játék bezárására. Kiváló, hogy milyen pöpecül, gyorsan reagál a rendszer a vezérlésre. Persze azért kell egy jó tisztító program is hozzá...eddig még mindig okés a kütyü (gyári rendszer)!
-
interstate76
addikt
válasz
goldenfish7 #2865 üzenetére
Valóban kíváncsi vagyok már az erősebb hardverre, de én megvagyok a T-s procival is, mert abban a lightos böngészésben, torrentezésben és médialejátszásban, meg néhány egyéb, nem túl erőforrásigényes dologban, amire én használom/mi használjuk, kb. ugyanazt tudja, mint a "sima" RK3188, ráadásul én talán még egyszer sem voltam kénytelen újraindítani, mióta az 1080p-s Finless 1.7-tel használom, és a mai napig rácsodálkozom, hogy egy ilyen kis eszköz, ilyen olcsón, ilyen kis energiafelhasználással hogy varázsolt tabletet a tv-ből. Fantasztikus kis ketyere!
(#2867) gelbelex Én sem nagyon nyúzom.
-
gelbelex
őstag
válasz
interstate76 #2863 üzenetére
Köszönöm, értem.
Én egyszerűbb júzer vagyok. Remélem, nem gyűlik meg a bajom az A928-cal, eddig okés. -
törölt tag
válasz
goldenfish7 #2865 üzenetére
Nem. Ennél realistábbak vagyunk. Egy olyan kütyüre várunk, aminél lehetőség van a belenyúlásra, hogy ki lehessen javítani a bugokat, mert a Rokchip a T -s procival ezt a lehetőséget nagyjából kizárta.
-
goldenfish7
tag
válasz
interstate76 #2861 üzenetére
Értem, akkor gyorsabb hardverre és megbízhatóbb szoftverre (amik jól kommunikálnak együtt), illetve egy "bug mentes" kütyüre vártok. Már meg is nyugtattál! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #2863 üzenetére
Az a gond, hogy nem jövök rá, hogy pontosan mi okozza. Lehet, hogy a flash -re sokall be. Lehet, hogy a Clipper+ -ra. Az utóbbitól már a telómon is volt reboot. Sajnos, ez az a hiba, amit nem tudok reálisan logolni. De egy biztos. Gyári menüben a VPN kapcsolat létrehozása komoly pszichés következményekkel járhat.
-
interstate76
addikt
válasz
gelbelex #2862 üzenetére
Nem tudom, én nem böngészek rajta sokat, Somatom írt a korábban említett problémáról ebben a hsz-ben.
-
gelbelex
őstag
válasz
interstate76 #2861 üzenetére
Hány lap számít "soklapos böngészésnek" ?
Nálam az A928 soha nem fagyott (még?), 8-10 lapnál. -
interstate76
addikt
válasz
goldenfish7 #2859 üzenetére
Somatommal beszélgettünk a múltkor a T-s procikkal kapcsolatban, én írtam, hogy torrentezgetni és filmeket nézni megfelelő (utóbbival kapcsolatban mindig megjegyzem, hogy akinek csak erre kell, az vegyen inkább célhardvert), ő pedig azt, hogy soklapos böngészésnél gyakran találkozik összeomlással, reboottal, míg a sima RK3188-asoknál max. a böngésző szokta bemondani az unalmast, ill. azt hiszem a Clipper+ nevű alkalmazást említette, amivel gondjai vannak RK3188T használata mellett.
Ami miatt ezen felül az RK3288-asokat várjuk, az elsősorban a GPU, azaz a Mali400-as lecserélődése, én személy szerint már nagyon kíváncsi vagyok rá, mit tud pl. a T760-as a gyakorlatban.
-
VMatteo
őstag
milyen távirányítókat használtok? Konyhában van a TV, billentyűzet+egér nagyon macerás lenne
-
goldenfish7
tag
Üdv fórumtársak!
De nyugtassatok már meg, hogy a 4 magos RK3188 gépek is azért kielégítőek illetve el lehet velük boldogulni. Vagy miben várunk még fejlődést? Köszi!
-
VMatteo
őstag
köszi a gyors választ, androidozok 3 éve, tehát azzal nincs gond, de ez a terület új. Valami jó kis távirányítóval kellene, semmi nagy dolog, csak apáék YT-ot néznének, neteznének, ilyesmire kell
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Mennyibe kerül most egy android TV eszköz? Ez annyi csak hogy, HDMI-vel a TVre csatlakoztatom, és mintha a tabletet dugtam volna TV-re, van youtube meg minden?Van kifejezetten ajánlott típus?
-
namilegyen
tag
Ha esetleg valakinek van egy eladó kütyüje, akkor jelezze privátban legyen szíves, ár ès típus megjelölèssel. Köszi
-
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #2852 üzenetére
Az Allwinnert olvastam én is reggel,várós az is.
A Mele szokott egész jó kis "egybevackokat" építeni az Allwinner köré mindenféle kimenettel,távval,
remélem kijönnek valami hasonlóval,csak már A80-al.De ugyanúgy várom az RK3288-at is, az egyik csak beválik majd
-
törölt tag
Legutóbbi infók szerint az új Tronsmart
- 1,6Ghz -re van korlátozva
- Nem lehet fizetős alkalmazást telepíteni
- Nincs teljes forráskódNekem ez a szitu olyan ismerősnek tűnik.
Viszont az új hír, hogy 2014 második félévre írják az Allwinner A80 -at, 8maggal. Teló, tablet és board. A boardban usb3. Ezt jobb hírnek tartom, mint az RK3288 -at, mert az Allwinner közelebb áll az Open Source -hoz. Kíváncsi leszek az árára. -
törölt tag
válasz
#79335424 #2850 üzenetére
Közben én is kicsúsztam. Csak észrevettem (mert majdnem kiszúrta a szemem), hogy az AV200 nem MTK, hanem Allwinner A31.
Egyébként annak az AV100 -nak a specifikációja engem kísértetiesen emlékeztet az Xtreamer Sidewinder 4 -re, amiben 89 dodóért DVB-T vevő is van. Na abban már van Play Store. De ettől még egy AML dual SOC. -
törölt tag
válasz
Janaboy #2849 üzenetére
AV100: 100 dollárért kétmagos, kétszálas Malival. Gyanítom, hogy ez egy Amlogic SOC. Karcsú. Ettől még a 3066 -osok is jobbak. Ezeket megkapod ennek a feléért. A 24p módra nem azt írtam, hogy nem lehetséges, hanem azt, hogy nem lehet menüből váltani (kivéve egy-két custom kernelt, amiknek viszont 3188 -on betett a "T" -s proci). Szóval símán ki lehet írni egy 3066 -osra is, hogy real 24Hz. Csak akkor más frekvencia nem lesz.
AV200: A PVR544 miatt gyanítom, hogy valami Mediatek SOC. 240 dollár. No komment. Ennyiért 8 magos Samu procist is lehet venni (Odroid XU), amiben nem MP2 a PVR544, hanem MP3, USB3 -al és Gigás lan adapterrel.
Az Xstreamerben pedig úgy tudom, hogy az Android csak mellékvágány. Talán 2.2 -es (Froyo) alap van rajta, ami nem frissíthető és még Play store sincs és nem is lehet rátenni, mivel az egész Gmail háttér hiányzik.
-
gelbelex
őstag
Urak, adott egy Tronsmart A928 + LG monitor-tv.
Mi lehet az oka, hogy a tv bekapcsolása újraaktivizálja a box lekapcsolt képkimenetét?
Meg lehet ezt szüntetni valamilyen beállítással?
EIK! -
törölt tag
válasz
Janaboy #2843 üzenetére
Ha a 24p mód alatt 24fps=24Hz -re gondolsz, akkor beszélik ezt is, azt is, de én nem tudok olyan mini PC -ről, ami jelenleg ezt tudná. Sem felbontást, sem frekvenciát nem tudsz váltani, mert ezek az értékek a kernelben rögzítve vannak. Nekem az a tippem, hogy a probléma alapja az Androidban van. A miniPC -k elsődleges megjelenítőként használják a HDMI kimenetet (nem úgy, mint pl. telókon az MHL). Az Android viszont nincs felkészítve arra, hogy az elsődleges megjelenítő hardver paraméterei változzanak. Kernelben rögzítik egy tablet kijelzőjének felbontását és annyi. Ezért e változtatásokhoz mini PC -n is kernelt kell cserélni.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Segítségeteket vagy inkább javaslatotokat kérném! Mielőtt leharapnátok a fejem, jó pár oldalt végig olvastam és sejtem is a válaszotokat, de azért rákérdezek!
Jelenleg egy Xtreamer Sidewinder 2-es lejátszót használok, amivel többé kevésbé nincs bajom egy két apróságot leszámítva:
- Tekintve, hogy nasról játszok fullHD mkv filmeket iszonyat lassan lép be a lejátszásig, de ez még elviselhető lenne, de
- A lejátszás elindítása is lassú, jó pár mp mire átvált 24Hz-re és addigra már pár másodpercet lejátszik a filmből..sorozatoknál elég idegesítő!
- Ami viszont a nagy előnye, hogy a feliratot ez jeleníti meg a legjobban eddig (több lejátszótól eltérően), mivel a felirat körüli vonal vastagsága állítható és így sárga plusz a legvastagabb vonal esetén minden háttér esetén olvasható!
Szóval a kérdésem az lenne, hogy érdemes-e egy bármelyik androidos eszközre cserélni, esetleg gyorsabban jutok-e el a lejátszásig? Az online tartalmak annyira nem izgatnak, ami a lényeg:
- NAS-ról hálózaton keresztül gond nélkül játsza le a fullHD mkv filmeket (BD-ISO-kat nem nézek).
- A felirat olvashatósággal ne legyen gond (bár az XBMC-t néztem tableten és az korrektnek tűnt!).
- Legyen optikai kimenet (AC3,DTS Passtrough-val).
- Infra távirányítós legyen (és működjön Logitech Harmonyval)
- Automatikusan indítsa a külső feliratot és csak akkor kezdje el játszani a filmet ha már átváltott 24p módra!Remélem nem túl nagyok az elvárásaim!
Köszönöm előre is!
üdv -
törölt tag
A 3-4MB/s nem a letöltésnél gáz, hanem a másolásnál. Főleg, ha közben még a torrent is megy a háttérben. Nem tudom, hogy Neked milyen gyakorlati tapasztalataid vannak. Nekem van Linksys E3000, és Asus RT-N16 routerek Tomato -val okosítva és Zyxel NSA210 és NSA310 NAS -ok. Olvasom a Tomato és a routerem topikjait. Az ott olvasott vélemények megegyeznek az én tapasztalataimmal. Ezeknek a routereknek és a NAS -oknak a tudását, lehetőségeit, kényelmi szintjét nem lehet egy lapon említeni.
-
gghrtz
őstag
válasz
#79335424 #2839 üzenetére
Hát ja, csak az már megint +2 eszköz. 100-as porttal miért necces a torrent a miniPC-vel?
3-4MB/s a torrent ezzel a routerrel. A hálózati másolás az több.(Persze nem 30-40) Ha valakinek nem elég 3,5Mbyte/s-es letöltési sebesség ott már baj van!
(20GB-s film kb 1,5 óra)
-
törölt tag
Ha a bejövő netet kiszolgálja a router, csak a belső adatátvitelt kéne gyorsítani, ahhoz elég egy Gigás switch. A 3-4MB/s nem túl acélos teljesítmény. A routernél a procierő a szűk keresztmetszet. A húsz ropis NAS -omnál a PC usb -je a szűk keresztmetszet (nem az elméleti USB2 sebesség, hanem amit egyébként reálisan tud a PC). Az új, AML kütyüben is csak 100 -as port van, szóval a Torrent ott is necces. Ha USB - Gigabit adapterre gondolsz, annak működőképessége még nyitott kérdés.
-
gghrtz
őstag
válasz
#79335424 #2837 üzenetére
Igen a NAS is jó megoldás, ha van már jó router. Bár, ha csak 100Mbites portok vannak a routeren, szerintem inkább érdemesebb lecserélni költség/teljesítmény szempontjából egy combos routerre. Persze azzal se lesz előrébb hálózati másolás szempontjából, de legalább költség szempontjából jobban jár vele. Ez persze, attól is függ, hogy mekkora az internetének a sávszélessége, de úgy tudom, hogy ez a WDR3600 kb 3-4Mbyte/s-mal is tud torrentről tölteni. (Persze erősen szál függő a dolog). Egy szó mint száz. Szerintem ha a TV csak 1TB-ig képes felismeri a HDD-t, sanszos, hogy UTP sincs benne. Így, ha csak lejátszásra kell akkor a célhardver a jobb megoldás. (Bár a NAS vagy Router is megfontolandó torrent + megosztás szempontjából, mert én pl. marhára rühelltem, amikor állandóan le-fel kellett húzogatni a külső HDD-t.
Ha nem csak filmre kell, akkor se ajánlanám az RK3188-as minipc-ket, mert a SoC elég korlátos. Az új AMLogic SoC-okat érdemesebb lenne megvárni, mert úgy tudom( ha tévednek javítson ki valaki), ott lesz normális teljesítmény FHD megjelenítéshez, és lesz DTS lehetőség is. Arról nem is beszélve, hogy torrentezni is nagyszerűen lehet ezekkel.(Meg sok egyéb más) De az tuti, hogy bele kell ölni a cuccba vagy 35-40k-t mire kompletten megvan.
-
törölt tag
Azért, mert neked nem optimális, ne hagyd ki légyszi a NAS -t a lehetőségek közül. Ha van egy jó, de nem "bivaly" routerem, és már megvan a vinyó, akkor én biztos, hogy inkább NAS -t vennék erre a célra. Persze a TV felől a szükséges feltételek ugyanazok, mint a routeres megoldás esetén és azzal is egyetértek, hogy a célhardvert is érdemes megfontolni. A miniPC általános célú eszköz, nem kimondott médialejátszó.
-
gghrtz
őstag
válasz
generic #2835 üzenetére
Valami bivaly router (pl. WDR3600), azzal osztod DLNA-n es meg torrentezni is tudsz vele. (2in1 sot... Meg a samba is okes, csak utp kabelt erdemes a tv-be belevezetni). Vagy szimplan a geprol osztod dlna-n a tv-nek, es ekkor is erdemes bekabelezni a tv-t es a gepet a routerbe. Bar ez attol is fugg, hogy mennyire uj a tv-d. Mert ha nincs benne se utp, se smart(szerintem az is kell, de lehet nem szukseges, hogy a tv lassa a dlna-t). En azt mondom neked, ha csak filmre kell az is lehet a celhardver(rendes medialejatszo) kellene.
-
generic
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy WD 4 TB-os kulso merevlemezt. Tv-vel szeretnem egyutt hasznalni, de a tv max 1 TBos merevlemezt ismer fel. Ha veszek egy androidos tv sticket akkor az gond belkul felismeri a merevlemezt? Esetleg valami mas megoldas, hogy elerjem a fajlokat a tvrol? ( filmek) -
kazan23
aktív tag
/OFF
Egy jó (általában eredeti) DTS hangsáv piszok jól szól egy arra való erősítő+hangszóró kombón. Nem kell hozzá wájdfülűnek lenni, hogy észrevegyed a különbséget. Felére letekerheted a hangerőt és mégis érted a szöveget mindamellett, hogy a mélyek is a helyükön vannak. A hazai szinkronstúdiók szinte kivétel nélkül technológiai gányoldák annak ellenére, hogy a "vas" ott hever a kezük alatt, de csak megvenni ugye nem elégAz elmúlt időben viszont meglepve hallottam jónéhány kristálytiszta stereo hangot, szinte térhangzással!
...és ugyanígy meglepődtem több sokcsatorás jacquefosch-on is.
Ha mozizik az emberfia, akkor manapság a 720p/1080p a minimum/maximum és hát a 93-as Jurassic Park óta terjed a DTS, úgyhogy manapság nehéz nem belefutni egy ilyen filmbe, főleg, hogy a felújítások is - Ben-Hur 1959, vagy az Óz 1939 - újrakevert DTS hangsávot kapnakA fentiek mind mozira vonatkoznak, zenére tökéletes a 2ch (ha a ritka DTS-HD audio BD-kről nem beszélünk
)
/ON -
géeles
aktív tag
Én is szeretem, mikor jó a hang. Érdeklődve figyelgetek. Ha lesz az áramos boltba kipróbálom.
Ha tetszik akkor a médialejátszót nyugdíjazom. -
törölt tag
válasz
kazan23 #2831 üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül. A freaktabon is ezen megy a matek. Szerencsére engem annyira nem érint, nem vagyok widefülű. Nekem jó a sztereó is, az meg mindegyikből kijön. Csak Lifeforce -nak szóltam, hogy figyeljen rá oda a rendelésnél, mert e feature hiányában pl. Te nem vennéd meg, hiába lenne jóárasítva.
-
nextman
aktív tag
válasz
szantozoli #2828 üzenetére
Nekem igazabol nem volt problema, csak itt olvasgattam a remhireket, ezert inkabb valtottam. MEg amugyis olyan az original tolto, hogy ferden all benne az USB slot. Nem epp bizalomgerjeszto.
-
Zol77
aktív tag
Na végre, kezd mozgolódni az RK3288 -as mini pc,már csak pár hónap,és a kezünkben lesz
[LINK]Kiváncsi leszek a 802.11ac WiFi -re, meg a Mali T760 -ra.
(meg persze az Allwinneres konkurenciára is) -
törölt tag
-
fradelma
csendes tag
válasz
goldenfish7 #2822 üzenetére
Hi!
A régebbi KONSTRUKCIÓJÚ tápegységek -amiket ma is gyárthatnak!- transzformátorral oldották meg a 220-230->15-12-9V-os váltóáramú "átváltást" (60-85%-os hatásfok kb.), majd egyenirányítás után (a kapcsolóüzemű tápegységnél sokkal rosszabb hatásfok+hűtőborda esetleg még ventillátor is) történt az egyenfeszültség szabályozása a méretezett áram/feszültség tartományba.
A modernebb félvezetők pár éve lehetővé teszik olcsó kapcsolóüzemű tápegységek gyártását, amikbe nem kell a nagy tömegű transzformátor -a maga "rossz" hatásfokával- és az "energiapazarló" egyenáramú szabályozás, ami nagyobb teljesítményeknél nagy felületű hűtőbordát és akár hűtő ventillátort is igényel.
Röviden: a modern kapcsolóüzemű -ugyanolyan teljesítményű- tápegység sokkal kisebb súlyú és alig melegszik a "hagyományos ("trafós") tápegységhez képest.
kis kitérő után további jó híreket
-
nextman
aktív tag
válasz
szantozoli #2821 üzenetére
En ilyet vettem, MM-ban kb. 2k volt par honapja.
-
kazan23
aktív tag
válasz
#79335424 #2781 üzenetére
Már majdnem megörültem, de itt is újra kezdődik az egy-két betűs para, hogy vajon mivel szerelték.
A gyár csak szimplán S802-t ír és a DTS-t sem említi csak ennyit: "1*S/SPDIF (2CH, 5.1CH)" , azonban három verzió létezik, hogy melyik melyik, azt még Konfucse sem tudja:
S802 – No HDMI pass-through support
S802D – HDMI pass-through for Dolby, but not DTS
S802DD or S802H - HDMI pass-through for Dolby and DTS
Természetesen ez utóbbira várok én (is) évek ótaHa valaki gondolja, spanyolhonból pár ezressel olcsóbb, mint usa/kína+áfa
-
goldenfish7
tag
válasz
nextman #2820 üzenetére
Bocsi, hogy beleokoskodok, de az egyik ismerősömet kérdeztem, hogy miért könnyű/könnyebb egy adapter, azaz pl. ami egy kínai cuccal jön, mint egy pl. pc hangfalszett tápegysége. Olyasmit magyarázott, hogy ezekben a tápokban (a könnyűekben) már kevesebb anyaggal oldják meg az áramellátást/áramtovábbítást a készülékhez, azaz ugyanazt a dolgot már kisebb anyagmennyiség felhasználásával képesek elérni, más technológiával. (már nincs benne az a transzformátor tekercs, ami adta ugye régen a súlyát) Pl. egy digitális vagy rádiós erősítőben is tápegység adta ki szinte a súly felét...valószínű, hoyg itt stabilizálatlan tápegységekről lehet szó, amit egyszerűbb felépítésű berendezésekhez használnak... bocsi, ha valamit félreírtam
Nem tudom, mi lehet a baj ezekkel a tápokkal, de bámulatos, hogy azért mennek velük ezek a kütyük.
-
nextman
aktív tag
válasz
szantozoli #2819 üzenetére
A gyari halozati adapterek rossz minoseguek szoktak lenni, uzletben kell venni megfelelot.
-
szantozoli
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon nem vagyok otthon ebben a kütyü témában, épp ezért a segítségeteket szeretném kérni. Még az android operáció rendszert sem ismerem igazán. A napokban érkezett meg nekem egy TRONSMART MK908ii készülék. Elsősorban a wifi miatt vásároltam, továbbá azért, hogy a gyereket szórakoztassam 1-2 egyszerűbb játékkal, és online mese nézéssel. Szóval megjött a termék (természetesen a távol keletről), tökéletesen működött (de nem használtam egyszerre hosszú ideig), nagyon meg voltam vele elégedve (youtube), és egyik alkalommal a feleségem valamit elállíthatott rajta, mert lefagyott a net (vagyis netezés közben az egész készülék, és csak az elektromos hálózatról való leválasztás után indult újra, de percek kérdése volt, hogy újra lefagyjon netezés alatt). Megpróbáltam a gyári beállításokat visszaállítani, de továbbra is lefagyott (króm böngésző). Ekkor a másik böngészési lehetőséget használtam tovább. Valamikor régen olvastam valahol, hogy ha a wifi ledobja a netről az ilyen okosítókat, akkor a wifi-fixer alkalmazás ezen tud segíteni. Le is töltöttem, és a másik böngészővel tökéletesen működött a miniPC (hogy a fixer segített-e rajta, azt nem tudom, azt sem tudom, hogy tud segíteni egyáltalán). Volt egy rendezvény nálunk, és kb. 2-3 órán keresztül klippeket néztünk, és megint lefagyott. Kihúztam, újra bedugtam a kábelt, és működött, de jóval hamarabb megállt, mint azelőtt. Azóta csak egyszer használtam, és indokolatlanul lefagyott megint, sőt egyszer a mutatott képet el is forgatta 90°-kal, majd vissza. Tudtok nekem segíteni, mi lehet a baj?
Talán túlmelegszik (mert a trafója állandóan be van dugva, akkor is ha nem használjuk)?
Vagy kevés lenne neki a 2A-es hálózati adapter (egyszer azt mondta nekem egy forgalmazó amikor még vásárlás előtt voltam az egyik készülékre -igaz az nem az mk908 volt- hogy nagyon stabil, mert már 3A-es az adaptere)?
A HDMI switch bekavarhat a működésbe?
Talán valami alkalmazás letöltésével, vagy beállítás módosítással lehet ezen segíteni?Nagyon örülnék, ha el tudnátok látni tanácsokkal. Előre is köszönöm! Zoli
-
törölt tag
A T -s proci csak az utolsó csepp volt a pohárban. Ez a petíció -ügy sokkal korábbi. Az első 3188 -asok szokás szerint úgy jöttek ki, hogy épphogy megálltak a lábukon. A kiakadás oka az volt, hogy az RK nem tette közzé a szükséges és az open source licenszből adódóan kötelező infókat (teljes forráskód). Így a modderek lépten-nyomon rejtett akadályokba, kínai kókányolásokba ütköztek.
Ami a boardot illeti, lehet, hogy minőségben igen, de technológiában én nem látok akkora előrelépést az U3 esetében, bár az a jelenlegi 59dolláros akciós alapár így is versenyképessé teszi. Viszont ebben sincs sata, csak 10/100 -as a port és csak usb2. De a legnagyobb bajom vele, hogy ebben is Mali400 a GPU.
Az XU-Lite specifikáció már jobban néz ki, az ár viszont sokkal kevésbé. Ráadásul ventillátor hűti. Oda a "néma üzem, mozgó alkatrész nélkül" előny. Nem mondom, dicső kihívás átalakítani folyadékhűtésre, de ez még kevésbé költséghatékony. -
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #2816 üzenetére
Örülök, hogy lehet értelmesen vitatkozni, nem esünk mindjárt egymás torkának.
Konkrétan az odroidra gondoltam, de biztos lehet találni más gyártókat is. Szerintem az U3 a neo X7-tel hasonlítható össze. $120 kompletten (U3CE, 16GB eMMC, táp, doboz, kábel) Jó, persze nincs wi-fi és távkapcs. Ám számomra ez az a két dolog, ami gyakorlati szempontból semmire nem jó.
-Hogy miért a neo X7-tel hasonlítom? Mert mindkettő 20k körüli antutu eredményt hoz. Persze ez sem mindig mérvadó.
-Mégis miért vettem neo-t? Mert annyi járulékos költség lett volna, ami megduplázta volna az U3 árát. Viszont itthon megkaptam a neo-t kb $120-nak megfelelő forintért.
-De ha azt nézem, hogy hivatalosan a geekbuying-tól $138 +ÁFA +vám +anyámkínja lenne az ár, akkor még mindig versenyképes az odroid.
OK, tudom most jön az AML 30k antutuval. Azért reméljük a koreaiak sem ülnek a babérjaikon!Hogy miért nem lehet petícióval bármit elérni a kínai gyártóknál, azt pont Te fogalmaztad meg: azért mert nem törődnek semmilyen európai normával. Szerintem a "T botrányért" egyébként sem (csak) a Rockchip hibáztatható. Külön jelzést kapott a selejtes chip, amit olcsóbban eladtak azoknak a készülék gyártóknak, akik 1-2 dollár plusz nyereség reményében beépítették a korábbi chip helyére, és változatlan jelöléssel, specifikációval adták tovább a dealereknek. Kínában mindenki sáros. Erictől is láttam olyan nyilatkozatokat, ami enyhén szólva is gyanúsak (most had ne keressem vissza konkrétan).
Szumma-szummárum, lehetünk árérzékenyek, de akkor viseljük annak következményeit.
Kíváncsi lennék, ki mennyit költött már miniPC-re. Ebből vajon mennyi volt, hogy spórolni akart, de sokadik próbálkozásra végül csak egy kvázi-prémium termékkel lett elégedett. Én eddig egy Rikomagic mk802+ (még mindig működik) és egy neo X7-re költöttem nagyjából 50 ezret két év alatt. Inkább megválogatom, mire költök, mert nem tehetem meg, hogy nagyot tévedjek. -
törölt tag
Alapvetően igazad van és osztom is a véleményed. Ha visszaolvasol a hsz. -eimből, szerintem világos, hogy dobnék egy lapát földet a Rockchip koporsójára. De az ideológia, a jog és a piaci érdekek útjai a legritkább esetben haladnak azonos irányban. Ez különösen érvényes egy olyan árérzékeny országra, mint a mienk. Erről szerintem Lifeforce tudna hiteles infókkal szolgálni. Egyetlen kereskedő sem engedheti meg magának, hogy a piac szelével szemben pi...ljon. De mondok mást. A többihez képest szerintem ez egy nagyon békés, szakmaias, jó hangulatú topik. Amikor Bob felvetette, hogy petíciót kéne benyújtani a Rockchipnek, akkor javasoltam, hogy fogjunk össze, gyűjtsünk aláírásokat és "nyújtsuk át" együtt. Nem abban reménykedtem, hogy ettől az RK álláspontja megváltozik. Inkább azért gondoltam jónak, mert ha egy ilyen pici piacról sok aláírás érkezik együtt, az egy összetartó közösségre utal és mindenképpen jó dolog, ha ez feltűnik a legnépszerűbb miniPC -s developer fórumon. Tudod hány reakció volt az ötletemre? Zéró. Ennyit az ideológiáról. Egyébként milyen koreai kütyüre gondoltál?
-
Dél-Korea Kínával nem igazán versenyképes, mint ahogy Kína is kezdi elveszíteni a versenyképességét, ahogy egyre több "civilizált" igényt kénytelenek kielégíteni.
Dél-Korea költségoldalon felzárkózott Japánhoz, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag már csak a hatékonyság területén jobbak annál, mint amit Amerika vagy akár Európa teljesíteni tudna. Nem mellesleg Japán sem ugyan az már, mint ami mondjuk 20 éve volt.
Üdv: MaCS
-
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #2813 üzenetére
Épp ezért tartanám jobb választásnak a dél-kóreai termékeket. Árban már szerintem most is versenyképesek, csak mivel nem bíznak a postai terjesztésben, a drágább DHL-t választják. Te szívesen támogatsz egy olyan iparágat, amiről tudod, hogy lopásra és hazugságra építkezik? Nem akarok nagy ideológiai okfejtésekbe belemenni, de akkor ne csodálkozzunk, hogy a vevőt - mint legfontosabb láncszemet - át fogják verni sorozatosan. Mondhatod, hogy naív vagyok, de hiszek abban, hogy mi is befolyásoljuk a piac alakulását!
-
törölt tag
Szerintem komoly ellentmondás van a véleményedben. Ha követjük a gondolatmenetet, akkor a kínai miniPC -k kiestek. Ott ugyanis ismeretlenek az ilyen elvek. Open source? Szabályok, nemzetközi szabványok Kínában? Ez nem passzol. Ha lennének, akkor viszont nem tudnának ilyen olcsón gyártani.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
goldenfish7 #2809 üzenetére
Alapvetően én is az ARM achitektúrát tartom a jövőnek. Kicsi, keveset fogyaszt, olcsó. Azonban rajtunk vásárlókon (is) múlik merre haladnak a további fejlesztések. Nem elsősorban a technikai megoldásokra gondolok, hanem a gyártó és forgalmazók korrektségén. Azt lassan leszögezhetjük, hogy kínai vagy dél-kóreai gyártok lesznek csak. De fontos, hogy olyan cégektől vásároljunk, akik odafigyelnek ránk, terméktámogatást adnak, és nem rúgják fel az OpenSource elveket! Azt kell mondjam ezen a téren nagyon rossz irányba haladunk.
-
goldenfish7
tag
Szia!
Nálam még minden gyári...pedig egy mezei egeret használok
és egyből tudta, nem kellett állítani semmit.
Nekem például most olyan problémám lett, hogy a bill-en keresztül dead trigger 2-ben nem tudok beírni username-t
, hiába pötyögök rajta, amúgy meg minden jól megy vele.
De még mindig ezt (android mini pc) tartom a legjobb, legoptimálisabb választásnak médai téren! Lesz ez még sokkol-sokkal jobb, de már ez is bőven elég.
-
Lifeforce
őstag
-
MY2K
aktív tag
válasz
goldenfish7 #2805 üzenetére
Finless 1.8 ROM van rajta, 2 egérrel próbáltam de nem akar zoomolni.
-
törölt tag
válasz
goldenfish7 #2805 üzenetére
Igen, így működik a mouse wheel zoom.
-
goldenfish7
tag
Értem, akkor neked már ez a sebesség kevés, ha jól értem. A rendszernél ha már sok progi van telepítve hajlamos lehet a belassulásra. Nekem még minidig bámulatba ejtő, hogy mennyi mindenre képes egy ilyen kis szerkezet.
Most, hogy kipróbáltam a dead triggert...ég és föld a különbség a telóm és a T-R42 között. Hihetetlen!
Az irányítás még így billről is jobban megy, mert nem laggol be, gyorsan bettölti a pályákat. Hétvégén teszteltem a vasat az antutu-val, nálam 17743 pont volt a csúcs. Persze mindennél van jobb, kérdés mire elég...a google earth vezérlése még nem tiszta számomra (hogyan kell forgatni a bolygót és zoom-olni megfelelően, hogy ne minidig az elejéről kezdje...), pedig azzal is elboldogulna...
Köszi a választ!
-
gghrtz
őstag
válasz
goldenfish7 #2802 üzenetére
Gyenge a soc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest