- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fradelma #1299 üzenetére
Még csak párezerszer lett leírva.
External Keyboard Helper.
Van ingyenes verziója is, de én javaslom a pro -t. -
fradelma
csendes tag
Ha már szó volt róla: BOCS...
A vezetéknélküli Bill+egér combo-t nem ismeri fel magyarnak, mivel lehet segíteni "neki"?
-
törölt tag
A beépített lan csatlakozó megléte ebben a vonatkozásban mellékes, mert tudomásom szerint egyik ilyen kütyüben sincs klasszikus értelemben lan csatlakozó. Csak annyi a különbség, hogy a box kivitelnél be van építve az usb hub és ennek egyik portjára csatlakozik a szintén beépített adapter. Wol -lal nem tudod ébreszteni, de azért össze lehetne ügyeskedni vmi távindítós megoldást. Csak nem nagyon látom értelmét. Kopás nincs, mivel nincs benne mozgó alkatrész. 3066 -osnál egyszer közbeiktattam egy fogyasztásmérőt. Csúcsterhelésen sem érte el a 10 Wattot és ha egy shellparanccsal kikapcsoltam a HDMI kimenetet, akkor ez kb. 4 Wattra esett vissza. Nálam előfordult, hogy több, mint egy hónapig volt bekapcsolva és nem úgy tűnt, hogy ez megviselte volna.
-
Shader
aktív tag
-
törölt tag
-
kukszi1
tag
Köszönöm az elözö válaszod. Ennek van valami esélye hogy fusson mint a tableten vagy telefonon?
Limbo PC emulátor.
[link] -
törölt tag
Sztem játékhoz kevés lesz az fps. Ha Samuid vannak, akkor érdemes alaposabban utánajárni, mert a Samu saját megoldást használ, nem teljesen a Miracast szabványt vette át. Ha jól tudom, akkor az S4 -en a Miracasthoz a Google edition rom kell. Sticken keresztül már csináltam screen mirroringot az SGS2 -ről. A Finless romokban levő, kínai, WiMo appot használtam hozzá. Egész tűrhető lett az eredmény, bár játékkal nem teszteltem. Viszont az SGS2 -nek csak 800x480 a képe. Az S4 -nek meg fullHD. Ez lényegesen több adat, amit ugyanannyi idő alatt kell kódolni, átpréselni, majd dekódolni.
-
-
ftibor
csendes tag
Üdv,
A LAN csatlakozós andoidos boxok közül tudja valamelyik a Wake On Lan funkciót?
-
törölt tag
válasz
kukszi1 #1288 üzenetére
Szerintem sanszos, hogy rootolva érkezik. Pontosabban pre -rootolva, vagyis csak Supersu és busybox kell ahhoz, hogy érvényesíthesd rendszergazdai jogaidat. A romcsereberéhez nem árt megfogalmazni az elvárásokat, mert nem mindegy, hogy a kütyü mely funkcióit szeretnéd "felturbózni". Egyébként 2órája flasheltem Neomode 1.9a -ját a CC401BT -re. Kínomban tettem, mert a gyári rommal teljesen megszűnt a kép. Úgyhogy az MK802IV -eseknél a novemberi 1080 -as romok esetén óvatosan kell eljárni a különböző felbontású megjelenítők váltásánál, mert könnyen képtelenné válhat a szitu. Persze épp egy olyan szerver sem futott, amivel kívűlről bele tudtam volna mászni. Úgyhogy teljes rendszer bukta lett. Most újra kezdem a belakást. De lehet, hogy ez sem lesz hosszú életű, mert vannak nyugtalanító jelek. Persze ettől még a 809III -ra lehet jó, mert tulképp arra lett "kitalálva". Érdekes viszont, hogy alapból van benne vmi XBMC -variáns.
-
kukszi1
tag
Sziasztok. Rendeltem egy MK809III RK3188 [link]
Szeretném minél elöbb rootolni ha megjön vagy fözött romot rátenni . Xperia telon meg samsung már mgy de ez azért kicsit más. Eben kérném a segitségeteket.Elöre is köszönöm.
-
Shader
aktív tag
Üdv!
Nem teljesen ide tartozik, de van valakinek tapasztalata a Miracast Wifi display vagy ilyen stickek használatában? Ilyenre gondoltam: [link]
S4 vagy note 3-mal megy/mehet akadozás mentesen? Többnyire játékok átvitelére kellene.
Köszi! -
-
gghrtz
őstag
válasz
#79335424 #1283 üzenetére
Igen lehetseges, de azert tegyuk hozza, hogy en egy 4 magos sticket szeretnek erre a celra hasznalni Linux alatt kulso HDD-vel, es nem irni akarok ra( csak a torrenttel, de az max 8Mbps), hanem olvasni. Ha mukodne a gigabites adapter, akkor en beelegednek egy legalabb 150 Mbps olvasasi sebesseggel is.
egy BD3D kb. 50-60 Mbps, egy 1080p mkv olyan 20-30 Mbps, torrent 8Mbps.
-
törölt tag
Sztem nem a port, vagy az adapter átviteli sebessége lesz a szűk keresztmetszet, hanem a stick adatírási képessége.
Egyébként itt egy hevenyészett hálózati másolás teszt. -
gghrtz
őstag
Nekem szerintem a maximum amit kuldenek halozaton adatot, az 90 Mbps(A stickről), es az is ritka eset lenne, de ez a tenyleges maximalis atvitel ami szoba johet, es nem hinnem, hogy fixen kitudna szolgalni ennyit a 100 Mbps-es USB-LAN.
-
gghrtz
őstag
Nem, mert az mk802iv csak usb 2.0-at tud, es hiaba 1 Gbps az atalakito, az usb 2.0 miatt az elmeleti maximum az csak 480 Mbps
Ha nem is menne a Picuntu alatt ez az adapter, attol meg a kernelebe belelehetne forgatni a drivert, hogy menjen nem? ( bocs, hogy bena vagyok, de a linuxban meg nem vagyok otthon)
-
gghrtz
őstag
Igazabol a sebesseg max 480 Mbit lehetne az usb 2.0 miatt, csak nem tudom, hogy a picuntu kernelbe bele van e forgatva.
-
interstate76
addikt
Nagyon szívesen, de azt gyorsan hozzátenném, hogy semmi tapasztalatom nincs az eszközzel! Viszont eBay-en eddig egyszer sem volt gondom teljes vagy részleges visszatérítés-igény esetén sem az ilyen, többtízezer minősítéssel rendelkező eladókkal, szóval ha nem tudja a ráírt sebességet, akkor biztos visszakapod az árát.
-
gghrtz
őstag
Koszonom!
Ez is ASIX chipes? Ez mar egesz korrekt arban van.Vajon a Picuntu tudja kezelni? Ha BD3D-t akarok megosztani, kozben dlna-n 1080p mkv-t streamelni, meg mondjuk 8Mbps-mal toltok, azert nem mind1, hogy 100Mbit vagy 300.
-
interstate76
addikt
-
ferke.
újonc
sziasztok!egy kis segítségre lenne szükségem.szeretnék vásárólni egy ilyen kütyüt de nem tudom mivel járnék jobban.valahogy nem az usb stick-es megoldás mellett tettem le a voksomat mert ahogy gondolom ott egy picike helyre van összezsúfolva az egész belsejében minden.talán a picivel nagyobb megoldás mégha kell neki külön áramot is adni lehet hosszabb ideig lesz használható,nem melegszik annyira.persze jó lenne ha lenne olyan ami a tv-ről venné az energiát magának,de ilyen lehet nem is létezik ebből a nagyobb kiszerelésből.de ha tévednék akkor már itt cáfoljatok meg.amire használnám az igazándiból netezés és filmnézés lenne.az első és talán legfontosabb dolog hogy tudnék rajta olyan oldalakat is megnyitni amik flash plugint igényelnek?feleségemnek a farmerema.hu és az online tv csatornás oldalak pl:game-mania.hu bejönnek rajta rendesen?(vettünk egy xbox one-t és azon egyik oldal sem jön be ezek
közül hiába van benne IE 11,flash plugin nincs hozzá)van egy egérrel egyberakott vezeték nélküli billentyű- zetem is amit ha minden igaz fel is fog ismerni,legalább is bízom benne és szépen nagy tv-n lehetne szörfölgetni a neten.olvastam hogy vannak olyan problémák néhány eszköznél hogy a betűméretet hiába változtatod meg akkor is nagyon kicsi marad minden,igaz ez?nem lenne jó ha nagyítóval kéne nézni mit is csinálok.mivel android rendszer fut rajta gondolom minden ami androidos alkalmazás az fut rajta rendesen zökkenő mentesen,de a touch screen-es megoldások hogyan?az internetet kaphatja kábelon keresztül is
mivel rogtön a tv mellett van a router,ugye talán így nem melegszik annyira mintha wifi-n keresztül jönne a jel.külső hdd-t egyenlőre nem tervezek rákötni mert vagy összekötöm a laptopot a tv-vel vagy ebbe raknék egy memoria kártyát ami elég lenne.van egy pár modell amivel szemezgetek ezekről ha van valakinek bármi tapasztalata,gondolota megosztaná?
http://www.muszakibazar.hu/CS918-Android-4-2-2-2G-8G-Quad-Core-1080P-FHD-TV-Box-Mini-PC-d707.htm
http://www.muszakibazar.hu/Hi720-Android-4-2-negymagos-1080p-HD-TV-Box-Mini-PC-Magyar-Nyelv d484.htm
http://www.muszakibazar.hu/PX-818-Android-4-2-negymagos-TV-Box-Mini-PC-Magyar-nyelv-d412.htm
http://www.muszakibazar.hu/JESURUM-DX05-Android-4-2-negymagos-TV-Box-Mini-PC-w-WiFi-HDMI-RJ45-feher-d353.htmelőre is köszönöm a segítséget.üdv mindenkinek.
ferke -
gghrtz
őstag
válasz
#79335424 #1271 üzenetére
Igen a routerrel is lehet ilyeneket, csak nem tudom birna-e a 400MHz-es procija a DLNA+megosztas+torrentet. Linuxra nem akarom formazni, mert van otthon windowsos gep is, amirol BD503D-t akarok a tv-n lejatszani, meg a tv szoftverevel az mkv filmeket, meg a lenti tv-n is az mkv filmeket is. A linux nekem tanulasra is kell (#mernok info+rendszergazda+cisco =>halozati szakirany) vonalon mozgok, igazabol a routert is ezert vettem az openwrt vegett. Kar, hogy a kis stick nem tud usb3-at meg gigabites atalakitot. A sticken a limitet gondolom nem a hardver, hanem a 100Mbites sebesseg limitalja. Apropo, szerintetek van gigabites atalakito ami mukodik is? Az usb 2.0 elmeleti savszelje 480 Mbit, es ha annak csak a fele menne, mar az is gyorsabb lenne, mint a 100Mbit.
-
törölt tag
Én úgy tudom, hogy többnyire torrent célból vásárolják az 1043 -at. Sztem célszerűbb lenne a sticket csak kliens módban használni, a HDD -t vmi linux fájlrendszerre formázni és a routeren futtatni a torrent klienst. Azon legalább gigás portok vannak. Ha kell a sebesség egy-egy másoláshoz, akkor így is át lehet dugni közvetlen usb -be. Sztem a stick sem fog NTFS -sel, nagyságrendekel átlag 9MB/s fölé menni. Főleg, ha még vmi más is fut közben. Az igazi persze egy NAS lenne. Azt erre találták ki.
-
gghrtz
őstag
Hello! Olyan kerdesem lenne, hogy ha majd usb-lannal osztanam linux alatt mk802iv-gyel a hdd-t ntfs-sel, smb-n es dlna-n, vajon smb-n tudna a cucc 9 mega sebesseget produkalni olvasassal? Mert a tplink 1043nd is ennyit tudna openwrt alatt, szerintetek melyikkel lenne jobb osztani? (802-vel torrenteznek is akkor kozvetlen a hdd-re menne az adat), es ha masik eszkozre akarnek masolni eleg lenne beledugni a 802-be a cuccot, es eleg jo sebesseggel masolna szerintem kozvetlen, mint halozaton a routerrol.
-
CharlieR
csendes tag
Szervusztok, most vettem egy MK908 (Tronsmart MK908II)-t.
Az a gondom, amit láttam, más más is írt, hogy a videók fényereje kicsi, sötétek a filmek.
Van egy Wayteq Fuso is nálam, azzal tökéletesek a videók.
Lehet valahogyan ezen változtatni?
(MX player fényerő állításra rá se bagózik) -
törölt tag
válasz
code1005 #1256 üzenetére
Az a hejjzet, hogy én a NAS -t mountolom, ami egy linux alapú cucc. Lehet, hogy a Win -nek kevés ez a beállítás, mert vannak "apró" eltérések. Lehet, hogy kell munkacsoport azonosítás is (merthogy Win -nél azonos munkacsoport is feltétel). Volt már itt korábban olyan javaslat, hogy kell másik felhasználó a Winen (jelszavas, mert állítólag ez is kritérium). Aztán a linuxtól eltérően, Winen backslash -el jelölik a fájlelérési utat. Vagyis nem:
mnt/sdcard/stb
hanem:
C:\program files\stb
Aztán a Winnel ellentétben a linux kis/nagybetűérzékeny.
Vagyis a:
mnt/sdcard/cifs
és a
mnt/sdcard/CIFS
az két, teljesen külön mappa.
Megnézheted azt is, hogy helyes -e az elérési út. Nekem miniPC -n elfogadja a /mnt/sdcard/cifs útvonalat, de telón nem, mivel ott ez csak egy symlink (egy hivatkozás), így mountolni sem lehet az adott útvonalra. Ott a valós elérési út, a /storage/sdcard0/cifs.
Szóval van pár hibalehetőség. A MountManagernek van logja. Nézd meg, hátha kiderül belőle, hogy min akadt el! -
törölt tag
válasz
code1005 #1256 üzenetére
Az a hejjzet, hogy én a NAS -t mountolom, ami egy linux alapú cucc. Lehet, hogy a Win -nek kevés ez a beállítás, mert vannak "apró" eltérések. Lehet, hogy kell munkacsoport azonosítás is (merthogy Win -nél azonos munkacsoport is feltétel). Volt már itt korábban olyan javaslat, hogy kell másik felhasználó a Winen (jelszavas, mert állítólag ez is kritérium). Aztán a linuxtól eltérően, Winen backslash -el jelölik a fájlelérési utat. Vagyis nem:
mnt/sdcard/stb
hanem:
C:\program files\stb
Aztán a Winnel ellentétben a linux kis/nagybetűérzékeny.
Vagyis a:
mnt/sdcard/cifs
és a
mnt/sdcard/CIFS
az két, teljesen külön mappa.
Megnézheted azt is, hogy helyes -e az elérési út. Nekem miniPC -n elfogadja a /mnt/sdcard/cifs útvonalat, de telón nem, mivel ott ez csak egy symlink (egy hivatkozás), így mountolni sem lehet az adott útvonalra. Ott a valós elérési út, a /storage/sdcard0/cifs.
Szóval van pár hibalehetőség. A MountManagernek van logja. Nézd meg, hátha kiderül belőle, hogy min akadt el! -
gghrtz
őstag
Az van. Egy ideig tolti rendesen utana csak 100-300 kbyte/s
-
gghrtz
őstag
Aki rakott linuxot MK802IV-re megtudná nekem mondani mennyire alkalmas kiváltani szgépet ilyen feladatokra hogy: Netezés, torrent(Androidon tTorrent nem igazán szereti az 50GB-s ISO-kat, egy idő után marha lassan tölti őket), HDD megosztása: SMB,DLNA, valamint USB LAN adapter működik-e vele? Film,Youtube nem játszik azt tudja a TV-m is.
-
donferi
újonc
Lehet hogy nem ebbe a témába tartozik, de nem találtam sehol valami érdemlegeset...
Egy CS968 - RK3188 Tv boxot vettem...Első ránézésre jó ötletnek tűnt. Gondoltam, miért ne csináljak egyszerű Samsung Led TV-ből egy smart TV-t. Kb. másfél hónap várakozás után megérkezett a Kínából (e-bay) rendelt kütyü. Volt nagy öröm....míg be nem üzemeltem. Beindult, szép kép, minden működött, míg be nem akartam lépni az internet csodálatos világába... Itt kezdődtek a gondok. Talált hálózatot, fel is csatlakozott,(nem gondolom hogy a nettel lenne a gond, ugyanis a Pc-n, laptopon, tableten és smartphone-n jól megy kb.15 mega le és 4 mega feltöltés) de mikor böngészőben valamit ki akartam keresni, nagyon lassan, vagy egyáltalán nem ment. A google play-ről nem tölt le semmit, sőt alíg akar felcsatlakozni. Gyakorlatilag a netes része használhatatlan. De anélkül meg nem sok értelme az egésznek.
Lehet valamit kezdeni az ilyen problémával, vagy vissza a dobozba és be a szekrénybe...???
Please somebody help me... -
törölt tag
válasz
Enszuke #1255 üzenetére
Úgy gondolod? Akkor dobj fel arra a gépre egy Puppylinuxot és meg fogsz lepődni, hogy pattognak az oldalak. Miért? Mert az egész oprendszer ramból fut. Ez az Android alapja is. De ennek meg máshol kell megfizetni az árát. Ezért sem mondanak sokat az ilyen összehasonlítások.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #1250 üzenetére
-
Shader
aktív tag
-
gghrtz
őstag
-
interstate76
addikt
válasz
Enszuke #1251 üzenetére
Ha szerinted az összes, relatíve erős x86-os procival szerelt gép kb. ugyanazt tudja videóteljesítmény terén, RAM-tól és videókaritól függetlenül, akkor gratulálok. Mindemellett a messze nem alapos kérdésfeltevés ellenére röviden leírtam, hogy kb. mit tud egy MK908-as videólejátszás és böngészgetés műfajában, de mindegy, Te győztél: titkoljuk.
-
interstate76
addikt
válasz
Enszuke #1247 üzenetére
De az sem mindegy, hogy milyen grafikus kártya van az x86-os gépben, meg mennyi RAM, stb., ezért (is) nehéz válaszolni arra, amit kérdeztél.
8 GB-os, full HD felbontású .mkv-kat nálam reccenésmentesen visz az MK908, böngészésnél pedig 5-6 nyitott lap meg sem kottyan neki.
-
-
rudi77
tag
Rk3xxx tools wiki irja is hogy hiába root-olja a progi de kell neki chmod 755 hogy müködjön.De hogy hogyan win alatt hát az a nagy kèrdès!
-
rudi77
tag
T-R42 készülékemet egyszerűen nem tudom root-olni win7 alatt!
Mindent pontosan a leírás szerint csinálok.
Win7 csak akkor látja a készüléket ha recovery-be teszem .(Pedig a Usb hibakeresés bekapcsolva)Csináltam saját patch rom-ot win alatt tools programmal ott is rootoltam de su-t nem tudom win alatt hogy lehetne chmod 755 adni. Sajna addig nem is fog futni a root hiába benne van a rom-ba.
-
törölt tag
válasz
code1005 #1238 üzenetére
Mount Manager. Én a NAS SMB megosztását mountolom vele. A mnt/sdcard/cifs alá mountoltatom. A felh, jelszón kívül a beállításaim:
file_mode: 0777
dir_mode: 0777
iocharset: utf8
A művelet, hogy megnyitom a programot, kattintok a megosztásra, aztán becsuk és a fájlkezelőben ott a teljes tár. -
gagarin70
tag
Anno én is levesztettem a fonalat.
Kipróbáltam n+1 romot a frissen érkezett 908II-re. A Finless ROM nem ment (mert mint kiderült nem X hanem Y lapka van benne), és valamelyik hasonló cipőben járó fórumtárs ajánlására tettem fel az emlitett romot, merthogy az a hivatalos rom az AP6210 chipsethez. Ne kérdezt akkor miért irják rá a kütyüre, hogy MK908II, mert fogalmam nincs
Lehet, hogy félreérthető volam, ez nem a gyári rom (eredetileg nem az volt rajta), hanem az, amit ehhez ad a Rikomagic. (És igen, ők a 802IV-hez irják).
Mindenesetre pontosan ugyanolyan most a kezdőképernyőm,mint amit te mutattál korábban a rövid bemutatódban. -
code1005
senior tag
válasz
donjohnson #1237 üzenetére
Sziasztok!
Optikai kimenetes hangkártyát és vezetékes hálózati kártyát tudtok mondani ami jó a CX-919-hez.
+ valami működő mount program van? Szeretnék windows meghajtót felmountolni az androidban.
-
Bendo
tag
válasz
donjohnson #1229 üzenetére
Köszi!
A Wifi mindig-re volt állítva alapból.
Az µTorrent helyett kipróbáltam a BitTorrentet, de ez a kettő kliens szinte egy és ugyanaz volt, a hiba is maradt, majd az általad említett tTorrent most úgy néz ki bevált.
Tegnap este 22h óta seed-el a kütyü rendesen
Biztos ami biztos alapon viszont töröltem a kapcsolatok közül a google kapcsolatot, hamár torrent fut a gépen, ne legyen már mellette account is
-
Mike88
senior tag
válasz
donjohnson #1231 üzenetére
Harmadjára tolják az időpontot. Vicc! Állítják, hogy bármikor tudnak szerződést bontani, de kizártnak tartom, hogy 3× csúszik a kiadás azért, mert még nincs kész az app, nem klappol minden a "rendszerben", stb. Most estek el az "ünnepi semmittevésben mit nézzek" előfizetőktől. Valami biztos, hogy nagyon nincs rendben, mert nem véletlen volt a 2. dátum 15-e.
Az, hogy egy ilyen .... wayteq stickre kellett fanyalodniuk, az megalázó, mert sokkal többre termett cég a fuso, Sajnálom is őket ezért, még ha nincs is sem érdekeltségem, sem ismerősöm a cégben, akkor is. Hatalmas terveik voltak az elején, amire valszeg már nem kerül sor, de még mindig jó az irány, én úgy gondolom, ha a premium mellett tartják az ingyenes részt is, akkor lehet siker belőle, ha egyszer végre nyitott lesz mindenki számára.
Ne haragudjatok az offért, de ez nagyon jól esett, annyira felcseszte két illető az agyamat a wayteq stick fórumában (akik úgy védik, mintha a saját termékük lenne, valszeg wayteq dolgozók), s ez még mindig bennem volt, mert ott nem akartam feszültséget kelteni, itt meg nem tudok, mert nem érint titeket.
Amúgy a Fuso nem rossz dolog, érdemes várni! Na nem kell olyan hatalmasat várni tőle, de nem rossz, hogy egy appal eléred a Viasat, az AXN, az inda, az mtva stb. tartalmait, s ha a fizetős rész árát egy kicsivel lejjebb tudják majd engedni, akkor az is megéri.
Kezelhetőség is egyszerű, átlátható, irányítás kicsit érdekes, ékezetes keresés nincs, ami annyira nem is nagy baj, csak fura, a videók sosem állnak le bufferelni... -
rudi77
tag
Valaki használ Ps3 kontrollert?
Milyen játékokkal működik rendesen? -
RudY
addikt
válasz
donjohnson #1231 üzenetére
Köszi az infót, akkor is jó hír
A Wayteq számára gondolom nem annyira, de azt majd oldják meg ők
-
donjohnson
addikt
nálatok engedi telepíteni ezt az alkalmazást? fuso (videótár)
elvileg bővítették a kompatibilitást.dec. 31-re tolódott. -
Bendo
tag
Sziasztok!
Egy hete nyúzok már egy MK809 III-ast.
Nem tudjátok, hogy ha éjjel nappal megy a kis kütyü, akkor miért kell a már letöltött torrenteket néha megállítani a kliens programban (U torrent) majd újra elindítani ahhoz, hogy az oldalon ahol csekkolom a kötelezettségeimet, SEED legyen, és ne STOP a torrentek státusza?
Köszi!
-
RudY
addikt
Moborobo nekem se tett be megfelelő driver-t Win7-hez, ráadásul csak bekavart a [Wondershare] mellett. Némi szenvedés után egy droidos telefont csatlakoztattam egy másik USB porton, ezután a box a recovery gombjával indítva szépen becsusszant mellette és már ment is a root.
Az se biztos, hogy kellett hozzá a telefonos trükk, de utólag ez már aligha fog kiderülni.
-
rudi77
tag
T-R42 szeretném root-olni de win7 alatt moborobo miért nem talál drivert?
-
törölt tag
Nálam működik a DVI, plusz usb hang CC401BT -n (MK802IV). Legalábbis működött, amíg volt kép. Vszínűleg a vsync probléma megoldása miatt rendszeresen elment a kép. Gondolom, hogy a DVI miatt, mert másoknál, HDMI -n nem jelentkezett a probléma. Gondoltam, kipróbálom a HDMI -s kis TV -men (1366X768). A bootkép még megjelenik, aztán egy pillanatra az asztal, majd semmi, örök sötétség. Visszadugva a DVI -s fullHD monitorra, már semmilyen kép sincs. Ugyanezzel az összeállítással a Measy -vel mindkét megjelenítőn van kép. Adapterben van a stick és két táppal etetem. Majd megpróbálok rátenni vmi más kernelt, vagy romot.
Visszatérve az usb hangra, nálam az a különbség, hogy a Measy -n (Finless) megmarad, ha USB -kimenetre állítom a hangot. A 3188 viszont nem jegyzi meg, minden boot után újra be kell állítani. Sztem tudom, hogy mit kell átállítani, csak így, kép nélkül elég nehéz. -
-=lacko=-
csendes tag
Sziasztok, kicsit off de az lenne a kérdésem hogy honnét tudok sixaxis profilokat letölteni? Főként telefonra vagy tabletre valókat találtam eddig. Van arra mód hogy sajátot hozzak létre a TV-okosítóhoz?
Az kontrollert már összepárosítottam a 908-al az a része működik. -
törölt tag
Nem vagyok gamer, de tegnap elcsábultam. Gondoltam, hogy nosztalgiázok egy kicsit a Dungeon Keeper -rel (imádtam PC -n, fejhallgatóval. Azok a hangok...). Persze el sem tudtam indítani, mert már az első választóablak sem reagált az egérre. Na, ennyit a noszalgiázásról.
-
RudY
addikt
Eleinte én is úgy csináltam, de root után a [ROM Toolbox Pro] segítségével:
Rebooter: Gives you options like: Reboot, Reboot to recovery, Quick Reboot, Powerdown, Restart Statusbar. Ha jól emlékszem a Lite verzió is tudja. -
PcCar
tag
válasz
gagarin70 #1213 üzenetére
Bevallom, elvesztettem a fonalat.
Azt írtad, ugyanilyen(MK908II) mini pc-d van, majd egy MK802IV -hez való stock romra hivatkozol, hogy ez a mini pc-d gyári romja.
MK802IV és a hozzá tartozó romokról semmilyen tapasztalatom nincs.
Korábbi hozzászólásom, kizárólag az MK908II-re és a hozzá való romokra vonatkozik. -
gagarin70
tag
Bocs, hülyeséget irtam!
Nem Rockchip hanem Rico akart lenni, méghozzá ez a ROM.
FB leirását én is olvastam, igazából gyakorlati tapasztalatra volatm kiváncsi.... nekem nincs különösebb gondom a fenti ROM-mal, igy csak akkor cserélném le, ha valami lényeges és fontos változást eszközölt.
Apropó - ti mit használtok, ha ROM cserénél le akarjátok menteni a stick-en levő cuccokat? Sima beépitett backup?
Kösz!
-
PcCar
tag
válasz
gagarin70 #1205 üzenetére
Rockchip oldaláról letöltve ?
Még nem találkoztam a Rockchip oldalán semmilyen letölthető rommal.
Korábban megjelent, geekbuying supporton is megtalálható 1-2 romot nem próbáltam, mivel a leírások szerint a TV Launcher rom tartlmazza elsőként a rockchip által is eszközölt módosításokat.
Számomra a stock TV Launcher rom minősül "gyárinak".
Hogy a Finless 1.5a miben tér el ettől, azt a fenti hozzászólásban feltüntetett linken meg tudod nézni.
Pl.
- Android ASOP launcher
- root
- teljes init.d támogatás
- helymeghatározó szolgáltatások engedélyezve
- kisegítő lehetőségek beállítai engedélyezve
- Gamelot fix
- build.prop -ban készülék típus átírva samsung GT-I9300 play kompatibilitás miatt
- újraindítás app hozzáadva (opcionális újraindítás flash módba)
- Opcionális 1080p kernel
- Opcionális Vsync képkockakihagyás javítása
stb. -
törölt tag
Wow! Köszönöm mester!
Már kezdtem ott tartani, hogy ennyi rockchipes cucc után, szégyenszemre vennem kell egy Raspberry -t, ha vmi otthoni auomatizálást szeretnék összehozni. De akkor van reménysudár! Majd megpróbálok utánajárni, hogy Android alatt van -e olyan program, amivel ilyen vezérlést (pl. villany, fűtés kapcsolás) össze lehet hozni. Vagy egyáltalán olyan, ami lekezeli a soros portot. Köszi a linket is! Ilyeneket is nézegettem, de még sokat kell tanulnom hozzá. Nem tudtam, hogy melyik lenne jó nekem, mert nem értettem, hogy mikor kellene a 3,3 -as és mikor az 5V -os kimenet. Végigdúltam már az összes a Arduino és Xbee modult is. Úgy láttam, hogy Arduino -hoz van egy pár program Andoidra.
-
törölt tag
Szted nem elgondolkodtató a story? 20 percet olvasgattam és találtam olyan húzott kernelt, amivel van wifi. Pedig nekem nincs, soha nem is volt ilyen kütyüm. Nem gondolod, hogy pár óra olvasgatás hasznos lehet ahhoz, hogy tudd is, hogy mit, miért csinálsz? Átolvastad egyáltalán azokat a topikokat, amiket linkeltem? Sztem nem, mert ha pl. az 1. linknél lévőt elolvasod, akkor nem kérdezed, hogy mivel lehet módosítani a kernel.img -t. Az a gyanúm, hogy sem a tudásod, sem az eltökéltséged nincs arányban azzal, amit szeretnél. Segíteni tudok, de helyetted nem fogom megoldani.
-
PcCar
tag
válasz
#79335424 #1191 üzenetére
Utána néztem a soros portos debugnak.
Működik más eszközön is, ha megvannak a cpu soros port kivezetései.
Több RK3066 és RK3188-as mini pc-n is megtalálták már az rx-tx pint.
Olcsóbb usb-serial adapter is megfelel hozzá. -
kisda
aktív tag
válasz
#79335424 #1207 üzenetére
Köszi a linkeket!
A 2. linken lévő 1080p-s kernelt feltettem, wifi + BT okés, 1700 mhz-re húzta a cpu-t, egyebet nem tudom csinált-e. Le akartam futtatni az antutut, de negyede körül rebootolt. Nem melegedett pedig. Kevés lenne a hozzá való "2A-es adapter" ?
Ha felteszek Finless romot, és mellé ezt a működő kernelt, akkor elméletileg mennie kellene a Wifi és BT modulnak, igaz?
Mivel lehet módosítani a kernelt img fájlt? -
törölt tag
-
kisda
aktív tag
Közben Megtaláltam a gyári ROM-ot, meg fel élesztettem az asztali XP-s gépem, és láss csodát, xp-ről egyből ment minden ( szépen feltette a drivert, sehol egy hibaüzenet)
Kernelt is csak kimondott ehhez a 2 wifiantennás verzióra lehet tenni? Egy húzott kernelt szeretnék, az 1 antennáshoz van is elég sok.
-
gagarin70
tag
Remek beszámoló, köszönet érte!
Nekem is ilyen kütyüm van, kipróbáltam vagy 4-5 romot, de visszatettem a gyárit (a rockchip odaláról letöltve).Már leszedtem a napokban megjelent Finless romot, de nem még nem foglalkoztam vele.... miben más, mint a gyári?
Filmet én sem játszok, arra ott van egy media player, inkább a gyerekek nyomkodják air mouse-szal a játékokat. Nekem az lenne az igazi, ha azt a nyomorult BT gamepad-et todnám konfigurálni rendesen, mégiscsak jobban lehet azzal játszani (miután az ugye arra van),
-
gghrtz
őstag
Koszonom a segitseget! Nem tudtam, hogy ez kernel fuggo, azt hittem eleg a .ko android drivert bemasolni a libs/modules mappaba es atnevezni rkwifi.ko-ra. Es meg annyit tudna valaki segitseni, hogy linux alatt mukodne e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged