- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A kijelző a necces, főleg az érintés. 3066 -on egy srác már összehozta a duálbootot tabon.
-
mert2011
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy adott egy okos teló /THL W8/ mondjuk mindegy milyen teló,vezeték nélkül milyen programmal,vagy hogyan jelenithető meg okos LG tv-én ha játszok a telefonon /az ishare progi a telefonon,videónál OK! mivel kéri a telón,hogy mivel játssza le és kiválasztom az isharét,de a játéknál ilyen lehetőséget nem ad a teló!
Nem tudom érthető-é.
Mint például ez a kütyü ,de én ha lehetne a kütyü nélkül szeretném.
http://tabletsprint20.mybigcommerce.com/tv-miracast-tv-hd-wireless-display-adapter-w-18-model/Köszi bármit
-
gghrtz
őstag
Szerintetek RK3188-as tabletre is rálehetne heggeszteni a Picuntut, dual-boottal?
-
törölt tag
Eszembe jutott még egy kérdés. Custom romokkal nektek működik a wifi hotspot? Ehhez kapcsolódó eszközön tudjátok használni a stick kábeles netkapcsolatát? A Measy -n, Finless alatt nekem nem működik, ezen a CC401 -en (Riko), a gyári rommal viszont működik. Kár lenne érte, jó kis feature. Főleg pl. egy külföldi szállodában, ahol max. adnak egy kábelt a nethez.
-
-
törölt tag
válasz
vbalint77 #491 üzenetére
Világos. Azért kérdeztem, mert olvastam Lewy vitáját, ha jól emlékszem, Neomode -dal. Akik a stickekre fejlesztenek romot, azok próbálják kigyomlálni a kínai szoftveres mókolásokat. A K-R42 -n viszont nem usb -lan van, ezért kell a kínai cucc a lanhoz (gondolom azért dobál, mert ez a kínai "fejlesztés" kuka). Egy custom rom hiába passzol modulálisan, nincs meg bennük a lan kimenet szoftveres támogatása. Ezért ha vki ilyet tesz fel a K-R42 -re, akkor csak az usb -lan fog működni. Persze így már az IR is felejtős, szóval maradna egy stick, nagy dobozban, stabil wifivel. Hááát...
-
-
vbalint77
tag
van egy k-r42-m.
Lan-t eldobálja, és amikor újra csatlakozik, új ip-t kap. (mac-je is mindig új lesz)
Lewy forumán is sokan panaszkodnak a lan-ra.
A BT-t is ott olvastam, de azt nem használom...
Amúgy nagyon meg vagyok a k-r42-vel elégedve, Lewy 1.2.0-át használok, xbmc (dreambox stream + filmézésre) youtube , szörf , mail , chat , forumozni , játék kitűnő! -
törölt tag
Ez a HDMI bekapcsolós feature kezd idegesíteni. Van más kütyüben/rom -ban is ilyen, vagy ez Riko sajátosság? Illetve ha esetleg valaki használja a kütyüjét usb -hangkártyával, attól kérdezném, hogy 4.2.2 -n neki is átáll minden boot -nál HDMI kimenetre, vagy megtartja az USB -hangkimenet beállítást?
vbalint77:
Az a lan -kérdés engem is érdekel. Nem csak más forrásból származó custom romokkal felejtős? -
Zol77
aktív tag
válasz
vbalint77 #487 üzenetére
ez érdekes,akkor most nem tudom mi legyen.
a lewy féle fw-ben van a bt támogatás? , vagy valami új gyári romban?
azt hol láttad,hogy a lan felejtős? esetleg van ilyen eszközöd?
Még a végén meg kell toldanom az árát,és lesz belőle egy minix x7 mini, de ennyit már nem akartam költeni rá. -
-
Zol77
aktív tag
válasz
freddirty #482 üzenetére
igen , csak a BT miatt,amúgy teljesen ugyanaz a kettő.
Elég jól teljesít amúgy tesztekben,már van jó pár a bt nélküliről youtube-on.
A bt meg számomra a ps3 gamepadhoz kell,ami remekül működik most is az egyik kínai tabomon.
Gondolkoztam még a minix x7 mini-n ,de annak a wifije csak 65Mbps -al csatlakozik, a T-R42 meg 150Mbps -el,
+ drágább 27$ -al , így nekem felejtős.
Meg ehez is lesz moddolt rom , de a gyári is jónak tűnik nekem,meg amire kell,arra elég is.(pont ma írtak, a geekről,hogy késik megint, a levélben 09. 05 van, a weboldalon meg 09. 10. , na majd kiderül,nekem ráér.)
-
fradelma
csendes tag
Ha jól olvastam, a 809 nem igazán OpenHardware, és nem fut rajta Linux distro. Jól olvastam?
-
géeles
aktív tag
Win7-tel nálam megy a hálózatos lejátszás is, persze nem extrém bitrátával készült média. USB hdd ről a legújabb Tronsmart firm-mel, az 1080P filmjeimet játsza. Megvagyok vele elégedve. Nálam ez kikapcsolósdi nem jelentkezett. Eleinte a lejátszás sem ment, meg a bt sem működött. Mindkettő megoldódott, ez a gyári verzió bevált nekem.
-
csjohnny
tag
válasz
janos.cs #478 üzenetére
Én nem nagyon használom filmnézésre az MK-t, mert a TV szinte mindent lejátszik.
Laptopon van a Samsung AllShare nevű probramja amit általában a samu TV-hez használok amikor pl. Fat32-es pendivera nem tudok több gigás fájlt rátenni és AllShare-val küldöm a TV-re.
Egyszer amikor bekapcsolva volt az MK a TV és Laptop ,ránéztem a laptopon az AllShare programra és ott volt az MK-n futó EHome Media Center, majd kiderült hogy a TV is látja az MK-n az EHome Media Centert is.
Igy dlna-t használva a laptopról tudom küldeni a filmet az MK-ra, TV-re, vagy épp az MK-n az Ehome Media Centerrel betudom tallózni a laptopon AllShareval megosztott filmeket,képeket,zenéket.
Ez az AllShare ingyenes és letölthető:Szoftverek Menüpont alatt AllShare
Linux alá nincs az AllShare viszont van a PS3 Media Server Mac,Win és Linux alá, ami többet is tud mint az AllShare viszont kicsit bonyolultabb használni is:PS3 Media Server -
csjohnny
tag
Az MK burkolatát ketté kell pattintani, hogy lásd a belsejét.
A v1.0 verzió nyomtatott áramkör színe zöld , a v3.0-é pedig kék, valamint rá is van írva a panelekre hogy milyen verziójú.
MK908 v1.0
MK908 v3.0 -
géeles
aktív tag
Azt miből tudhatom, hogy a hw v3 vagy sem?
-
törölt tag
No, a Riko megoldotta a kikapcsolást. Kár, hogy nem kértem. Szóval ezen a kikapcsoló gomb tényleg kikapcsolja a kütyüt. Ha jelet érez a HDMI felől, akkor bootol. Tök jó, de a monitoroknak nincs távirányítója!!!! Most lefuttatom a HDMI kimenet kikapcsoló scriptet, amit 3066 -on használtam és ugyanúgy kikapcsol a monitor. Épp csak nem kapcsol vissza a bekapcsoló scriptre, mert az a kütyü felől kapcsolná a monitort, a kütyü viszont a megjelenítőtől várná a jelet. Így szépen elvárogatnak egymásra háromezerig. Persze ha odamászok és ki-be kapcsolom (vagy kábel ki-be), akkor rögtön van kép, mivel csak a kimenetet kapcsoltam ki. Köszi Riko, hogy kapcsolgathatom megint a monitort, amíg nem találom meg, hogy miként tudom visszacsinálni!!!
-
törölt tag
válasz
csjohnny #469 üzenetére
Köszi, majd elmélyedek a témában. Ma hozzám került egy Concorde 401BT (Rikomagic MK802IV). Ez már az új verzió, AP6210 -es modullal van. Alapból pre rootolt ez is. Letöltöttem hozzá az 1.3 -as NEO cuccot, hogy felrakom, de ezt elhalasztottam. Meglepően használható a gyári cucc. Médiaképességekben ez sem domborít, de stabil a wifi. Persze csak mini PC -s viszonylatban jó, mert kb. 3MB/s átlagot mértem másoláskor. De azonnal van csatlakozás, fullos jelszint és nem dobálja. A kékfog is rendben van. Most az Apple billemről pötyögök. Teljesen jól használható és közben a bt egér is megy. Ezen is van valami RKM game kontrol alkalmazás. Nem tudom, hogy ez jó, vagy sem. Ha kipróbálnátok, akkor írjátok meg, hogy milyen hozzávalók kellenek a rendszerből és kimentem.
-
janos.cs
tag
válasz
csjohnny #471 üzenetére
Jelenleg MK908/T428 Hybrid Firmware (HFW) v1.2.0 + mk908-jjhkernel-v3.5-720p-cool (1704Mhz) Kernel.
Még nem próbáltam az új kerneleket "mk908-jjhkernel-HW_V1/V3-v5.1".Pontos leírás az MK908IIról![Tronsmart MK908II Quad Core TV Sticks with External Wifi Antenna, RK3188, AP6210, Bluetooth v4.0 Review]
-
csjohnny
tag
válasz
#79335424 #468 üzenetére
Szerintek akkor neked ezt kellene megépíteni:
Termosztát Microcontrollerrel
Ebben a kacsolásban annyi nehézség van,hogy kell egy PIC író amivel a programot feltudod írni az IC-re, de szerintem Budapesten biztos találsz olyat aki felrakja neked vagy meg is építi.
A relé tudná ki-be kapcsolni a szivattyút a három szines led pedig a vizet világitaná meg a műmérséklettő függően zöldre sárgára pirosra.
A következő kapcsolás egyszerűbb megépíteni, de csak egy led megvilágítást tudsz használni.
TermosztátBeültetted a bogarat a fülembe evvel a hűtés vezérléssel, én most olyanon töröm a fejem, hogy hőmérséklet emelkedésével emelje a venti fordulatszámát.
-
törölt tag
-
csjohnny
tag
válasz
#79335424 #466 üzenetére
Ha profi szabályozást akarsz ezt ajánlom figyelmedbe: Egycsipes termosztát
Ha csak egy egyszerűbb kell akkor elegendő :
- termisztor (NTC)
- ellenállás
- trantisztor, vagy egy IC
- kondenzátor
Úgy gondlom ha pl 55C fokot eléri a thermisztor akkor van egy bizonyos ellenállása és mikor ez az ellenállás egyre jobban csökken a hőmérséklet pedig nő és eléri a meghatározott értéket, egy tranzisztor vagy egy logikai IC kapcsol egy ventit vagy relét.
A szobatermosztát azért nem jó mert azok max 35C-ig működnek.Rajzot később meg bróbálok szerezni , de előtte konzultálnom kell erről. -
törölt tag
válasz
csjohnny #465 üzenetére
Bevallom, most előbb kérdezek, minthogy utána jártam volna. Lehet valahogy mérni a proci hőmérsékletét? Valami külső áramkörös megoldás is jó lenne egy érzékelő lapkával. Egy változtatható színű ledet és egy pici folyadékszivattyút szeretnék vezérelni. Semmi szükségem külön hűtésre, de ilyet tudomásom szerint még senki nem csinált mini PC -re és nehogy már ne én legyek a legelvetemültebb!
-
csjohnny
tag
Ahogy janos.cs is írta a hűtés is megoldás lehet. Nekem van rajta egy 3x3cm-es 5V-os ventilátor csak úgy kétoldalas ragasztószalaggal rátéve a burkolat tetejére, hogy elszívja a hőt a házból. Alapjáraton nincs semmi gond a melegedéssel, de kb 30perc utáni Real Racing 3 után kikapcsolja az Mk-t a védelem, ha nem megy rajta a venti.Ez a MK808B-n van de ugyainlyen megoldás van az MK908-on is
-
janos.cs
tag
válasz
csjohnny #459 üzenetére
MK908/T428 Hybrid 1.2.0 by lewy20041 720p kernel nem volt kompatibilis a C270el, ezt próbáltam javítani másik kernelel. Ami sikerült is!
Lewy 720p féle és a MK908-jjhkernel-v3.5(több a kamera support lehetőség) kernelek 1704 Mhz mennek, ami viszont más az a Ram speed..
itt viszont már a MK908-jjhkernel-v3.5 kernel győzött. Írási sebesség jobban elvan találva benne(nekem ez is számít).Cseréltem, de csak kábelt. Ami feltűnt már az első alkalmakkor amikor romot cseréltem, hogy hibás a kábel!
Tvre kötöttem az MK908at és reboot volt azonnal! Kábel csere.. azonnal jobb lett. Plusz Antutu tesztnél is kiütött a hiba..most jött ki egy másik kernel update. erre is ránézek majd.. [MK908-jjhkernel-HW_V1/V3-v5.1 ]
-
csjohnny
tag
válasz
janos.cs #457 üzenetére
Nem cseréltem le, de a freaktab-on olvastam, hogy te a MK908/T428 Hybrid Firmware (HFW) 1.2.0 by lewy20041 720p Letöltés Romját és a MK908-jjhkernel-v3.5 Letöltés kernelt tesztelted,teszteled.
Ennek a kernelnek mi a különlegessége? Overlockolt stb. ?
Finelss 1.5 Rom-val csak annyi bajom van ,hogy nem működik benne az init.d mappába betett scriptek indítása. -
csjohnny
tag
Nekem is V3-as Mk908 van és semmi bajom nincs vele. Finless 1.5 ROM van rajta. A wifije 6210-es mint ez elődje. A wifi antennaja más illetve a BT antenna integrárva van a nyákra míg ez előzőben nem.
Melyik ROm nem működik vele?
Én úgy látom hogy az összes chip megeggyzik a zöld v1.0 és a kék v3.0 panelokon.
-
törölt tag
-
VigO
tag
Sziasztok!
MK908II? Valaki olvasott róla részletesebben? Nekem nem sikerült semmi hozzászólást vagy tesztet felkutatnom. Gondolom nem csak az antenna az újítás.
-
törölt tag
válasz
janos.cs #446 üzenetére
De ha jól sejtem ebből max a joy a bluetooth. Én 2db bluetooth HID profilt használó eszközre gondoltam. Az MX -eimben és a Measy -ben is Mediatek bt. modul van. (v2.1). A Logitech M555b egérrel fogjuk rá, hogy kommunikál, mert gyakorlatilag használhatatlan. Ha az Apple bill. -t is akarom használni, akkor valamelyiket dobja. Ugyanez a két periféria stabilan működik az SGS2 -vel. Az érdekelne, hogy az AP6210 (v4.0) hogy reagál, ha két HID eszközt szeretnék használni.
-
törölt tag
válasz
janos.cs #443 üzenetére
Az a modultól függ, nem az antennától. Ez is AP6210. Az antenna csak a stabilitást segíti azzal, hogy kiiktatja a kütyü belsejében fellépő, zavaró interferenciákat. Engem az a nand vezérlő érdekel. Ez minden 908II -ben van, vagy csak a Tomato -ban?
Próbált már valaki AP6210 -en két bt. HID eszközt egyszerre (pl. egér+bill, kontroller+egér, stb.)?Köszönöm csjohnny! Értékes infó!
-
Zol77
aktív tag
válasz
interstate76 #429 üzenetére
Ez a youtube a háttérben nem olyan bonyolult dolog.
Van rá külön app, elindítod,majd lerakja az óra mellé az ikonját amikor fut.
Ha rákattolsz,akkor feljön megint nagyba,tudsz újabb zenét indítani.
Alig használ erőforrást,közben nyugodtan lehet netezni.
[link] -
törölt tag
válasz
HeavyToys #436 üzenetére
Ha egyszerű mp3 lejátszásról van szó (ebbe beleértendő a routerre kötött vinyó is), akkor az síma ügy. Ha az egy olyan Youtube anyag, amit a gyári kliens lejátszik, akkor szintén nem gond. Pl. a BS Player lejátsza az ilyen anyagokat háttérben. Az XBMC is, pluginnal (ezeket teszteltem 3066 -on). A beágyazott flash már trükkösebb, de nem lehetetlen. A Floating Browser viszi a flash -t és meg lehet nyitni külön ablakban is (ezt is teszteltem, bár két, párhuzamos flash -hez már tényleg karcsú a kétmagos). Ha minden igaz, Firefoxra is van ehhez addon. Letöltöttem, de még nem volt időm tesztelni. Azt tapasztaltam, hogy a Firefox beta elég jól viseli a flash -t, csak nem szabad fullba kirakni, hanem inkább az ablakot kell átméretezni. Ezen kívül is lenne még egy-két ötletem, de azok már elég elvetemültek. Elvileg ki lehet nyerni a beágyazott stream -ből az flv -t és azt megnyitni videólejátszóban. De ehhez kéne a konkrét link, mert nem minden esetben működik a trükk. Amiről viszont még nem esett szó, az a JRE. Erre sincs megfejtés androidon (meg úgy egyébként, arm -en). Egyes netes játékok használják ezt a Java környezetet. Ezek csak akkor játszhatók droidon, ha készítettek hozzájuk klienst appot.
-
törölt tag
válasz
smilecat #434 üzenetére
Persze, működik a monitorral is. Csak a hangot kell megoldani, ha nincs valamilyen hangkeltő a monitoron. Erre usb -s hangkártyát szoktak használni. 3066 -osokkal működik, de 3188 -nál olvastam olyan típusról, amin nem ment az usb hangkártya. Hogy konkrétan ezen működik -e, ahhoz előbb tudni kéne, hogy ez mi is valójában (mármint a belsejében lévő modulok típusa).
A "laptop esetében" kérdés nekem nem egyértelmű. Ha a laptopot akarod a monitorra kötni, az sztem menni fog. A kütyü képét viszont valószínűleg nem fogod HDMI -n a laptopra küldeni, mivel mindkét eszközön HDMI kimenet van, ellentétben a monitorral/tv -vel, amin HDMI bemenet. Trükközni persze lehet, mert ha pl. sikerül valami átalakítóval egy analóg jelet kicsikarni, akkor azt egy digitalizáló kártya usb -n esetleg meg tudja etetni a laptoppal. De az eredmény rendkívül siralmas lenne. Az USB 2.x sajnos kevés a digitális jelhez. USB 3 -al nincs tapasztalatom. -
HeavyToys
senior tag
válasz
interstate76 #435 üzenetére
Nekem kifejezetten azért kéne, hogy ha csak zenét hallgatok és netezek, akkor ne kelljen bekapcsolni a nagy gépet. Torrentet a routerem nyomja, szóval már ésszerűsítek minden lehetséges ponton
.
Az online streaming problémája azért nem jó, mert ha néha van Everton meccs, azt megnézném azért ezen is!
De azok elég silány bitrátás anyagok, lehet azt még legyűrné valahogy.
.
-
interstate76
addikt
válasz
HeavyToys #433 üzenetére
Mennek a flash tartalmak, csak néha döcögősen (ezt minden bizonnyal egzaktabb módon is meg tudja fogalmazni olyasvalaki, aki nemcsak felhasználói szinten ismeri a dolgot - mindenesetre izgalmas sportesemények online megtekintését nem javaslom droidon, hacsak nem akarsz beleőszülni abba, hogy mindig gólhelyzetben megy el a kép
). Az én egyik fő bajom emellett az volt, hogy a flash tartalmak hangja elmegy, ha másik lapra váltasz. Én pl. gyakran csak hallgatom 1-1 meccs közvetítését, miközben böngészgetek - no ez az, ami pl. droidon nem megy. Nyilván van egy rakat előnye is, felhasználótól függ, hogy kinél mi jelentkezik erősebben. Nálam kb. 2 hét után a hardverapróra került a tab, mert csak hátrányát éreztem egy alapvetően netezésre használt subnotihoz képest (most is egy Lenovo X61-ről pötyögök). A mini PC viszont más tészta, már akkor is megéri, ha mondjuk torrentezni szoktál és ezentúl azon futtatod a letöltéseket, számtalan egyéb funkciójáról (pl. médialejátszás nagyképernyőn) és arról, hogy 10-15e Ft-ért hozzájuthatsz, nem is beszélve.
-
smilecat
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek ha hülyeséget kérdezek, de nem nagyon vágom a témát bár igyekszem utánaolvasni mindennek...
Van ez a kütyü [link] amit ha a monitorom HDMI portjába dugok akkor használhatom az eszközt vagy ez csak TV-vel működik együtt? - ill ugyanez a kérdés laptop esetében is. -
HeavyToys
senior tag
Alap böngészésre használnám. Flash mondjuk jo lenne. Zenét pedig mp3ról nyomatnám csak.
-
törölt tag
Még nem rendeltem meg. Úgy vettem észre, hogy ha az egyik gyárban valaki elsóhajtja magát, hogy "gyárthatnánk egy ilyen kütyüt is", azt a GB már presell -be is teszi. Aztán vagy lesz, vagy nem. Meg az a modul kérdés sem mindegy.
Közben olvasgattam a fórumokat és eléggé elbizonytalanítottak a fejlemények. Úgy látom, hogy Bobék egyre mélyebben nyúlnak bele a rendszerbe. Az az irányvonal, hogy kipusztítják a kínai "szoftverfejlesztők" kreálmányait. Ez egy T428 -nál, vagy egy 908 -nál rendben is van. De pl. a K-R42 -ben lévő plusz funkciók (analóg kimenet, ethernet port, stb) csak ezekkel a kínai hókuszpókuszokkal működnek (már ahogy működnek). Szóval vagy használom a gyári kernellel, annak minden hiányosságával, vagy lesz egy 908 -am, routernyi dobozban és ha pl. kábeles netet akarok, akkor dughatok rá egy lan adaptert, miközben ott tátong az RJ45. Most van egy Measy -m, analóg kimenettel. Az max. 576 -ot jelent. Ezt még az RK3066 is kisujjból kirázza. A 908 -ból is van külső antennás, a dokkoló megvan, max lemondok az IR távról. Légegerem van, tanítható iR -rel a TV -hez. Cserébe élvezhetem Bobék kreativitásának eredményeit.
Ami az A31 -et illeti én úgy láttam, hogy sűrű fagyogatásokra panaszkodnak, főleg 4.2 alatt. Nem vagyok gamer, nekem a grafikus teljesítmény nem jelent annyit, hogy belefejeljek egy A31 -be. -
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #430 üzenetére
Te is rendeltél T-R42-t?
Én már vagy 1 hónapja, de még semmi megjelenés,csak tologatják.
Ma már olyan extrém ötletem is volt,hogy megpróbálok egy A31-es, SGX gpu-s sticket,hogy az mit muzsikál filmeknél,játékoknál.
Hiába kevesebb az ilyen - olyan benchmarkokban az összpontszám egy RK3188-hoz képest,de ahogy látom youtube-on, nem okoz neki neki gondot a 4K filmlejátszás se, akár 4 külön ablakban sem egyszerre.
A mostani játékok szintén meg se kottyannak neki, meg ahogy nézem van ahol duplája a teljesítménye 3d-ben,
mint a mali400-nak. Legalábbis ezen az oldalon ezt láttam: [link]
(alsó táblázat , Mali-400 MP4 , PowerVR SGX544MP2 ) -
törölt tag
Van valakinek külső antennás 908 -asa? Milyen a wifije? Abban is AP6210 van? Az a vad ötletem támadt, hogy ha megint tolják a T-R42 -t, akkor rendelek egy külső antennást, beteszem a Measy helyett a dokkolóba, rakok rá egy folyadékhűtőt és meghajtom, mint.... Még egy fémházason is agyalok. Kaphatna az egész kütyü kívűlről egy folyadékburkot.
-
interstate76
addikt
válasz
HeavyToys #428 üzenetére
Attól függ, mit jelent pontosan a netezgetés. Ha egyszerre max. 5-6 megnyitott lap olvasgatását, akkor tökéletesen jó rá. Ellenben ha egyszerre több lapot szeretnél beállítani kezdőoldalnak, arra - tudtommal - egyik droidos böngésző sem alkalmas. Meg a flash is döcög azért rajta, szóval ha nincs digisportod és a neten szeretnéd nézni egyes közvetítéseiket, akkor bajban lehetsz. Ugyanez igaz a silverlight-os cuccokra (pl. m1, m2 online élő adás - utóbbiakat viszont a mindig TV alkalmazással tudod nézni). Plusz van olyan sajátsága is a droidnak, hogy csak addig hallgathatsz pl. egy YouTube-os videót, amíg az a lap aktív, amin megnyitottad, ergo nem tudsz közben böngészgetni.
Persze lehet, hogy a fenti problémák már megoldódtak, mióta (pár hónappal ezelőtt) kipróbáltam egy tabbal, hogy ki tudom-e váltani a notit. Én nem tudtam, de ha te más szokások rabja vagy, akkor simán sikerülhet.
Külső vinyót kezel, de vagy saját táp kell a vinyónak, vagy aktív usb hub-bal kell használnod.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok! A kérdésrm az lenne, hogy az MK908 alkalmas lehet netezgetős pc kiváltására hdmi csatis monitoron? Külső Hdd-t kezel? Köszi a választ! Üdv!
-
vlevi
nagyúr
Ugyanúgy futnak rajta, mint egy négymagos táblagépen. Tehát tökéletesen. 1280x720 az alapértelmezett felbontás, amit röhögve kiráz a kisujjából az rk3188. FullHD-ban is megy, nekem a Cube U30GT2 tabletem nagyon hasonló hardver, de 1920x1200 felbontásban szépen megyeget.
-
interstate76
addikt
-
janos.cs
tag
[ MK908/T428 Hybrid Firmware (HFW) ]Jelenleg amit erdemes felrakni T428/MK908ra Rom.
-
törölt tag
válasz
vbalint77 #419 üzenetére
Hmmm... A K-R42 kiadja a digitális képet és az analóg hangot párhuzamosan? Ezek szerint ehhez nem kell usb hangkártya, ha hangszóró nélküli monitorral akarom használni? Nekem a Measy -n van analóg AV kimenet is, de az analóg audió csak az analóg videóval működik, a HDMI kimenettel nem. Már nagyon kíváncsi vagyok arra a T-R42 -re. Legutóbb 26. -ára tolták a küldés dátumát. Nehéz szülés.
-
Zirowe
nagyúr
Elég vicces, hogy az új, v3-as stickekben nincs wifi külön wifi antenna. :S
-
vlevi
nagyúr
Tudtommal nincs ilyen. Ha ennyire fontos a rendes hang, és a normális lejátszás, akkor inkább egy dedikált médialejátszót kell keresni. Az egyszerűbb realtek chipesek nem sokkal drágábbak, mint egy droidos stick. Ezek az androidos eszközök sokmindenre jók, de minden téren igaz rájuk, hogy van arra a feladatra jobb célhardver is.
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan android tv boxot ajánlani amit össze lehet kötni pc 5.1 hangrendszerrel.
Van ugyanis egy samsung syncmaster 2493hm monitorom amin van hdmi és beépített hangszórók és szeretnék hozzá egy tv boxot,mert a pcvel szemben elég sok előnye lenne,viszont ha filmet nézek szeretném ha a hang nem csak a montitor hangszóróiból jönne. Lenne hozzá egy genius 5.1-em aminek van stereo bemenete is,de igazából 2 olyan kütyüt találtam amin van rca csatlakozási lehetőség,viszont azok vagy árban vagy tudásban rosszabbak mint az mk808 vagy mk908. -
janos.cs
tag
-
vbalint77
tag
Sziasztok!
Lehet, nagyon láma kérdés, de hogy lehet ezekkel a "mini PC"-kel játszani?
Az irányítást hogy lehet megoldani?
Esetleg létezik valami olyasmi, hogy a telefonommal távirányítom?
(mondjuk egy autós játékban a telefonom a kormány?) -
Különösen akkor pozitív a +1 port, ha megunod a gyenge wifi teljesítményét és kábellel kapja a netet. Az ugyanis egy hubra kötve nem túl gyors. Nálam az usb-n kapcsolódik a net, az otg-re megy a hub, azon keresztül csatlakozik az egér, billentyűzet stb. Így most tökéletes a net is, a többivel sincs semmi gond. Szóval én is a két usb-s verziót ajánlom.
-
törölt tag
Pont most néztem a GB -on, hogy 70 alatt van a T428. Ha megyeget az angol, akkor sztem olvasgass bele a Freaktabon a topikjába! Nekem úgy tűnt, hogy nem fenékig tejföl vele az élet. Az 5Ghz akkor lenne igazán hasznos, ha duálban menne a 2,4 -gyel. De nem így van, ezért csak a 2,4 esetleges zsúfoltsága miatt előnyös. A 908 plusz portját viszont komoly pozitívumnak tartom.
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Ti (tapasztalatok alapján) melyiket ajánlanátok, az alábbi kettő közül:
vagy
?
Számomra a T428 mellett (+), ill. ellen (-) szól, hogy
+ támogatja a 5GHz-es vezeték nélküli hálózatokat
+ közvetlenül csatlakoztatható a TV-hez, kábel nélkül
a MK908 mellett (+), ill. ellen (-) szól, hogy
- nem támogatja a 5GHz-es vezeték nélküli hálózatokat
- nem csatlakoztatható közvetlenül a TV-hez, kábel nélkül
+ 1 extra micro USB a (T428-hoz képest)Köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
Senki sem születik úgy. Én sem. Sokkal több olyan dolog van a világon, amiről gőzöm sincs, mint olyan, amiről van. De azt tapasztaltam, hogy ha ilyen téma kerül szóba körülöttem, akkor ha csendben figyelek, akkor kettős előnyre teszek szert. Van esélyem, hogy ne derüljön ki a tudatlanságom, de ennél is fontosabb, hogy hasznos információkhoz juthatok, tanulhatok. Szerintem tvamos kérdése világos volt. Nyilván olyan válaszát várta, aki már használt linuxot. Az is valószínű, hogy nem az időjárásról akarta kérdezni, hanem a tapasztalatairól. Erre én is kíváncsi lettem volna és ezt sztem itt mindenki így gondolta. Majdnem mindenki. Szerintem megfelelően reagáltam és nem fogok a kardomba dőlni, ha bunkónak tartasz miatta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest