Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz sittes79 #1350 üzenetére

Érdekes kérdés!
    Ha így kérdezed, akkor tedd a listába az MK802IV -et is! A Chromecast -nak az árán kívül nem sok előnyét látom. Az előbb néztem miniPC -vel a Play -t és hozza a Chromecastos programokat. Túlságosan nem mélyedtem bele, de úgy tudom, hogy az első szériások még nyithatók (hekkelhetők) voltak, de aztán a Google bezárta a rést. A gyári lehetőségek meg inkább az USA -beli felhasználóknak hasznosak (pl. online TV szolgáltatás).
    A málna már érdekesebb dolog. Szerintem az akkor jó választás, ha a soros portra akarsz építeni. Pl. otthoni automatizálás, távvezérlés. Rengeteg hardvermodullal bővíthető és a szoftveres, valamint a közösségi támogatása is komoly. Hátránya, hogy gyengébb a hardver és nincs belső memória, tehát csak külső kártyáról tud indulni a rendszer. Szóval nem egy gamer cucc. Elvileg létezik az Androidos mini PC -kre is soros kimenet, de a szoftveres támogatása már sokkal gyengébb, a közösségit meg ne is említsük. Keresgéltem a Freaktabon, de nem nagyon találtam olyan topikot, ami érdemben foglalkozik soros portos vezérléssel Android alatt. Ha egy Androidos kütyüt szeretnél, akkor meg egyértelműen MK908II (mármint a Te listád alapján). Én úgy látom, hogy a médialejátszás terén is van fejlődés, lassan eléri a jól használható kategóriát (bár az XBMC épp az előbb dobott FC -t az újraflashelt Neomode 1.9a -n :N ). Az MK802IV -et azért említem, mert egy jó köztes megoldás a málna és az Android között, mivel az összes ilyen kütyü között messze ennek a legjobb a linux támogatottsága. A Riko -tól ügyes húzás volt a linux gyári integrálása és a pletykák alapján a közösségből is igyekeznek bevonni fejlesztőket.

Új hozzászólás Aktív témák