- Garmin topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Nem tudom miért fanyalognak itt egyesek, szerintem tök valid a kérdés.
Minek foglaljon el egy PC ház felesleges teret az asztal körül, ha egyébként megoldható a hűtés. Pl flow through-ra, mármint az egész házat és belső elrendezést...
Nekem rendes Atx alaplapom van, így nem tudok rárepülni vele a mITX frontra, csak mATX-ra,.
Rengeteg olyan házat látok neten amikre itt a forumon is Itx házként hivatkoztok holott éppen csak nem fér bele mATX alaplap, meg csak SFX-L tápegység fér bele különben a kábelekkel tökön lövöd magad. Közben meg simán megoldható hogy a gamelés során a 4090-et kihajtó CPU is meg a VGA is éppen határhőmérsékleten mozogjon léghűtéssel. Persze ehhez belül úgy kell forgatni az alkatrészeket, esetleg extra légcsatornát építeni a VGA flow through részéhez az ellenoldali elszívó ventikig, hogy ne ragadjon be a meleg levegő és fűtse fel a CPU-t.Nem mondom, hangja tujtira lesz, mert a szent sokszögből valamit fel kell adni, de mint műszaki ember szerintem megoldható.
Meg azt se mondom hogy prime95+furmark full burn teszt egyszerre nem fogja túlmelegíteni, de nem is ez volt a kérdés, mert kevés olyan munkafelhasználás van ahol tényleg egyszerre így bezabálnál mindent.
Ha meg csak annyi a cél hogy a 4090-et kiihajtsa game-k alatt, oda nem is feltétlen szükséges a legdurvább proci.A gond azzal van ha ilyen bullygonló márkokat futtatsz csak azért hogy jól felhevítsd az adott egységet, ahelyett hogy elkönyvelnéd a hangorkán és füllhallgatóval használnád a mindennapokban.
Szerk.:
BTW még az is opció hogy az asztalon egy csendes kis mini konfig, ami belefér az általad említett x300 házikóba fixen lerögzítve az asztal távolabbi oldalán, aminek a hátából egy PCIe riser gen 4.0 kábel megy a kifejezett dedikált VGA házikóba(akár külön táppal, ami kapja a főgéptől a bekapcs vezérlő jelet ahogy bányászkonfigoknál csinálták), ami meg az asztal hátsó részén, alulról van felfogatva, így a venti hang nagyrészét az asztallap felfogja.
Így nem egy nagy ormótlan gépházat kell pakolgatni, a két kisebbel lehet játszani elhelyezésileg, némi keretek között.
Én úgy tudom ha elég kitartóan keresel találni megoldást a PC ház nyitás nélkül lecsatlakoztatható riser kábelre ha valamiért a mini házikót el akarod vinni a vonatra. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Bestbuy játékok
- Metal topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Proxmox VE
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged