Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Zamma #57553 üzenetére

Nem tudom miért fanyalognak itt egyesek, szerintem tök valid a kérdés.
    Minek foglaljon el egy PC ház felesleges teret az asztal körül, ha egyébként megoldható a hűtés. Pl flow through-ra, mármint az egész házat és belső elrendezést...
    Nekem rendes Atx alaplapom van, így nem tudok rárepülni vele a mITX frontra, csak mATX-ra,.
    Rengeteg olyan házat látok neten amikre itt a forumon is Itx házként hivatkoztok holott éppen csak nem fér bele mATX alaplap, meg csak SFX-L tápegység fér bele különben a kábelekkel tökön lövöd magad. Közben meg simán megoldható hogy a gamelés során a 4090-et kihajtó CPU is meg a VGA is éppen határhőmérsékleten mozogjon léghűtéssel. Persze ehhez belül úgy kell forgatni az alkatrészeket, esetleg extra légcsatornát építeni a VGA flow through részéhez az ellenoldali elszívó ventikig, hogy ne ragadjon be a meleg levegő és fűtse fel a CPU-t.

Nem mondom, hangja tujtira lesz, mert a szent sokszögből valamit fel kell adni, de mint műszaki ember szerintem megoldható.

Meg azt se mondom hogy prime95+furmark full burn teszt egyszerre nem fogja túlmelegíteni, de nem is ez volt a kérdés, mert kevés olyan munkafelhasználás van ahol tényleg egyszerre így bezabálnál mindent.
    Ha meg csak annyi a cél hogy a 4090-et kiihajtsa game-k alatt, oda nem is feltétlen szükséges a legdurvább proci.

A gond azzal van ha ilyen bullygonló márkokat futtatsz csak azért hogy jól felhevítsd az adott egységet, ahelyett hogy elkönyvelnéd a hangorkán és füllhallgatóval használnád a mindennapokban. :D

Szerk.:
    BTW még az is opció hogy az asztalon egy csendes kis mini konfig, ami belefér az általad említett x300 házikóba fixen lerögzítve az asztal távolabbi oldalán, aminek a hátából egy PCIe riser gen 4.0 kábel megy a kifejezett dedikált VGA házikóba(akár külön táppal, ami kapja a főgéptől a bekapcs vezérlő jelet ahogy bányászkonfigoknál csinálták), ami meg az asztal hátsó részén, alulról van felfogatva, így a venti hang nagyrészét az asztallap felfogja.
    Így nem egy nagy ormótlan gépházat kell pakolgatni, a két kisebbel lehet játszani elhelyezésileg, némi keretek között.
    Én úgy tudom ha elég kitartóan keresel találni megoldást a PC ház nyitás nélkül lecsatlakoztatható riser kábelre ha valamiért a mini házikót el akarod vinni a vonatra. :D

• AxBattler

félisten

A 2-es pont akkor jó, ha TB3-as kábellel csatlakozik a VGA, és egyszeri az asztali géphez, egyszer meg a notebookhoz csatlakoztatom... egyébként semmi értelme, mert maga a dokk kerül 60-70k HUF-ba.

#57559Ispy
    +1
    ITX-be nem raknék 65W CPU-nál + 300W VGA-nál többet fogyasztó kombót.

• Ispy

nagyúr

a fizika szemét egy dög, én továbbra sem erőltetném az ilyen csúcshárdvereket itx-be, mert vagy szenvedés a vége, vagy rohadt drága, vagy mindkettő :D

persze ha valaki mindenáron, akkor lehet, de két ház? akkor miért nem egy nagy?

• Rick4

félisten

Bármi is történjen, egy ház, és jó szellőztetés. Semmivel sem hátrányosabb, mint egy nagyobb ház, de rosszul megoldott szellőzéssel...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés