-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Feldobtam a régi házat hardverapróra, ha valakit érdekel
[link] -
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #59216 üzenetére
Vegyél rx 6600-at. Alzanál 80-87, de kapsz hozzá olyan játékkódot amit el tudsz adni egy tízesért simán, ja és 3000 lejön gvh kuponnal. Különbségre meg szerintem nem lesz olyan nagy a diffi. Meg kell várni az 5. szériát, a tesztek alapján a 40xx nem sikeredett valami jól.
De ez csak ötlet -
HUN_Sector
őstag
válasz
laychi #59211 üzenetére
Az ITX rákfenéje sokszor az, hogy ha tényleg mindenből belefér a nagyobb kivitel, a végén azt veszed észre, hogy az utolsó elem nem illik a helyére, mert mondjuk kitakarja a táp, vagy a vga, vagy a ház oldala, vagy az alaplap hűtőbordái. Szóval sok szívás lehet.
Ennél a Jonsbo V10-nél én a melegedés miatt aggódnék. A fém mesh és a mesh háló között az a legnagyobb különbség, hogy előbbi a légmozgásnak csupán csak töredékét engedi át.
Az általad linkelt Jonsbo háznál itt lesz az egyik(!) szűk keresztmetszet:
PSU: ATX≤150MM, vagy SFX/SFX-L tápA másik az, hogy ha felülre teszed a hűtőradiátort, a nagyobb vastagság miatt beleütközhet az alaplap felső hűtőbordáiba. Én pl emiatt nagyon sokat káromkodtam. Nem tudtam egy sima 2,5-ös ventit feltenni a CM NR200P felső részére, csak slimet, mert bazinagy hűtősapkát kapott a chipset
Szóóóóval ez tényleg soktényezős egyenlet ebben a méretkategóriában.Amit én javaslok. Megnézed a házakat, kiírod melyek tetszenek, melyekre van pl. elég keret, melyeknek van hely odahaza. Aztán egyesével átszemezed a gyártói oldalukat, hogy a te vga-hűtő-táp és egyéb alkatrészbázisodból minden befér-e. Ezzel le fogod tudni szűkíteni a listát.
Ez azonban saját kutatómunkát kíván meg, mivel az ízlésedet házak terén csak te ismered. Ebben a mérettartományban nincs aduász háztípus halmaz, amiket mindenre rá lehetne húzni. Mert mondatnám, hogy itt egy frankó Jonsbo VR3, ha azt mondod, hogy nem tetszik, vagy drága, vagy a 240-es aio típusod mégiscsak kiderül hogy a csövek miatt nem fog beférni. Én pl. legutóbb két hónapig(!) csak gépházakat néztem.De nézd csak, ez is ITX ház, aztán mégis mekkora már: (Thermaltake the tower 100)
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
válasz
laychi #59199 üzenetére
Vannak bazi nagy ITX házak, az in win 901-esem is ilyen (amit az istennek sem tudok eladni). No és vannak konszolidált méretű matx / itx kuckók.
Két opció van ebben a méretben:
- atx méretű itx ház, tehát 40 cm hosszú, 40 cm magas, meg kb 20 széles.
- nagyobb cube matx kockaház kivitel
vagy az igényeken kell egy picit csiszolni. No azért annyira nem sokat.Az életed könnyebb lesz, ha az AIO-t lecseréled egy normál vastagságúra. Az korlátoz be a legjobban. Az NR200 egyébként esélyes, hogy tudná fogadni a konstrukciódat, fém mesh oldalfallal a 240-es aio-hoz való t artót is fennhagyhatod, így oldalradiátorosként is rendben lesz a hűtés. A vga maradhat horizontális, nem kell használni a riser kábelt sem.
Viszont vagy nyomtattatsz, vagy nyomtatsz, vagy veszel egy atx tartót a táphoz. Tudni kell, az itx az sfx tápokhoz és a ksiebbekhez igazodik. Az, hogy ez a ház kezeli ilyen-olyan módon az atx méretet, nagy szó.
Ez talán az arany középút a házak tekintetében.
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
status report (egyelőre idle-n)
CM NR200P + CM Hyper 202 HALO White - cpu értékek 38-41 fok. Az 55-60-hoz képest nem rossz előrelépés, az 50-es stock hűtőhöz képest is
-
HUN_Sector
őstag
Nekem 3200-t tudna az i5 11400, a bios belőtte magának 3600-ra a 3600-os ramokat.
Szóval már semmilyen érték nem jelent semmit -
HUN_Sector
őstag
Azt nem néztem hogy több ház egyidejű vásárlásával vajon nő e a költsége a szállításnak.
Na de mindegy is, vettem idehaza egy jonsbo c6 mesh házat barkácsolni. Matx, de kisebb mint az itx nr200p-m. Ha beválik, ezt lakom majd be a következő generációs APU-val. Nem akarok több ITX adót fizetni, megfizethetetlenek lettek az alaplapok -
-
HUN_Sector
őstag
Batár nagy ház (holott mini a termékpalettájukon), de jó az ára, 76 euro a fehér. Sajnos a szállítás cseszi szét a limitet. Többen érné meg összeállni és többet rendelni, de nagyon rétegtermék:
[link] -
HUN_Sector
őstag
b - talán jobb - opció a forrasztóón (jóval az üzemi hőmérséklet felett olvad és ahhoz van forrasztópákám, hogy belecseppentsem)
Itt látható, hogy a Jonsbo furata és a menete a kutyafüle kategória. Van noctua low profile hűtőm, de abban olyan a furat kialakítás, hogy még én is rácsimpaszkodhatnék - kis túlzással -
HUN_Sector
őstag
Mint írtam, semmi ellenállást nem tanúsított a hibás menet. Mint amikor egy anyát elkezdesz feltekerni egy csavarra és erőkifejtés nélkül megy. A furatok a fémben 3 spirálvonalból vannak kialakítva, az nem alkalmas rendes megfogatásra.
Megnézem mivel tudnám kiönteni. Olvadt fémmel nem nagyon tudok itthon dolgozni, de a lyukakat nagyobbra tudom fúrni, illetve eggyel nagyobb csavarral is tudok bele új menetet vágni. Ezt a bordát szerintem meghagyom barkács alapnak. Akár egy 12,0 cm-es venti kialakításának vizsgálatával. Kukába nem lesz dobva, az biztos -
HUN_Sector
őstag
4 darab egyforma, univerzális csavar volt a hűtőhöz.
aa mostani ideiglenes gyári megoldás meg bepattanásig
megy, ott nincs is erre opció.A kiszaladt menetű hűtőn látszik, hogy egységes felületen volt a cpu-n a hűtőzsír. A peremre kiülés a szakadást okozó meghúzás következménye. Jonsbo hűtőt soha többé
Más:
Ez az ITX egyre több bosszúságot okoz. Egy matx sem sokkal nagyobb, egy csomó jó ház van abban a méretben, olcsóbb, az itx házak meg szteroidkezelést kaptak méretben.
Lehet legközelebb már én is eggyel nagyobba költözöm vissza -
HUN_Sector
őstag
Garanciális, így ezt nem dobnám el kupaktalanítással.
Most a gyári intel hűtő van fent a feljebb taglalt menetszakadás óta. Ezzel kb -5 fok minden értékre és nem megy fel 100-ig, a magok nem kapnak leszabályzást, 90 körül megáll a max hőmérséklet. Gyári hűtővel... eszem megáll. És még zajosnak sem túl zajos.
Házat nem találtam amire ki tudnám cserélni a meglévőt (egyik sem fér el a magasság miatt - a Lian Li Air O11 Mini lenne pedig a befutó), de így is lehet egy CM 212-es hyper evo toronyhűtőre beruházok.
Közben érdekesség:
Leszedegettem ventiszabályzó programokat és az egyik mért hőmérsékletet, az harmincx fokokat dobált az idle cpu terhelésre. Miközben a HWCPUID és a BIOS 50 felettieket ad ki ugyanarra. Egymás mellett a két program eltérő mérési adatai. Na ezen igazodjon ki valaki
-
HUN_Sector
őstag
Néztem, tudok e még rajta húzni, nagy ellenállást a hűtő csavarja nem tanúsított.
Végeredmény: gyári intel hűtő lett a házba téve (kiszakadt a menet a jonsbo low profil hűtőből)
A hőfokon természetesen ez sem változtat, de egyelőre nincs más.Jó hír, viszont a cpu hűtő halálával lett egy slim 92mm-es ventim.
-
HUN_Sector
őstag
(nem lett változás)
-
HUN_Sector
őstag
A biosnak nekifutok mégegyszer. Kb fél éve updateltem az akkori verzióra, az msinfo azonban 2021-es állapotot jelez, pedig az update sikeres volt.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #59093 üzenetére
BIOSban a CPU rögtön indítás után 50 fokos
A BIOS a legfrissebb#TESCO-Zsömle: A pasztázást kizárnám, már vagy kétszer újrapasztáztam, jó minőségű hővezetővel, ideális mennyiséggel.
A szilikon esetében mit értesz? A gyári fém kupak alatti részre gondolsz? Azzal sokat nem tudok csinálni. -
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #59090 üzenetére
Nem machináltam, bolti, gyári i5-11400-as.
A vrm-et most nem néztem, de egy korábbi mérés peakje 65 fokra írta, ami kizárt, mert forróság ömlik onnan. A cpu-ra a CPUIDHWMONITOR progi ellenben 100C peaket ad ki teljes torture terhelésen (miközben langyos szellőt fúj ki a cpu hűtő).
Ez most idle állapotban, csak a google chrome megy. Képzelheted mi lesz, ha nyomok rá egy 3D alkalmazást.
15 perc Cyberpunk 2077 (fhd, ultra) után:
Lehet a hőmérőszenzor sz*rt be. Szóval feladom. Hónapok óta ezt próbálom megoldani, de esélytelennek látom.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59087 üzenetére
92x15 a cpu, 92x25 a hátsó. Mivel a kettő bracket (fém kar) ami a cpu hűtőt tartja a 15mm-re van méretezve, nem csereszabatos sajnos.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59084 üzenetére
92 mm * 15 mm-es. Sajnos ebben a méretben nincs slim amivel megcserélhetném. 120mm * 15 mm-es nem fér be az alaplap bordái miatt, maximum toronyban, de az meg nekem nem tetszik.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59082 üzenetére
Azt nem próbáltam még. Sajnos feljebb nem tudom már állítani, így a vrm részt pont nem éri el, nem tudná hűteni. A kiszívott levegő kb 50 fokos, így az nem túl meleg.
Még az egyik fenti 120-as forgásirányát meg tudnám változtatni, hogy az fentről a vrm-et hűtse, s akkor a hátsó 92-es ki tudná fújni a meleg levegőt, de a légáramlat miatt félek, hogy a cpu meg telibe kapná a lefele fújt meleget.Mris megint ott vagyunk, hogy a ház nem ideális erre a feladatra
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #59079 üzenetére
A vga értékeivel nincs baj, azok rendben vannak. Ha befele fújná, a vga meg kifele, akkor ott egy légpárna jön létre és az alacsony távolság (1 cm) miatt nem lenne szerencsés.
#Francia91: köszönöm az infót
Egyelőe sajnos nicns is olyan ház, ami 32 cm alatti lenne, fehér, mesh paneles és üveglapos, kellően keskeny, rövid, 120-as aio-t fogadna, sok venti hely lenen benne és tetszene is.
Szóval a házcsere napolva (a tower 100 tetszene, de nem fér el, a raijintek metis evo tg meg fehérben drága. A tk-1 még nem jelent meg, de az is túl magas az asztalom polcos részéhez. Hasonló házra meg nincs értelme váltanom.)
-
HUN_Sector
őstag
Filozofálok, de nem vagyok ógörög bölcs...
Ha jól sejtem, a fenti, hűtőbordával borított rész az a VRM borda, igaz?
(alul van az ssd, a bal oldali meg akkor kizárólagosan a chipset)
Minekutána terheléssel, leszedett üveglappal is 90-93 C fok felső értékeket kaptam a procira, gyanakodni kezdtem.
A gép teteje valóban forró, de a cpu cooler langyos levegőt fúj. A cooler felső részénél, felső része felett érezni melegebbet.
Ergo a cpu hőmérő szenzor a vrm értékeit mutat(hat)ja.Hisz az nem létezik, hogy a 30 fokos szobában, per pillanat terhelés nélkül, üvegfal nélkül, a friss pasztával, közvetlenül indítás után, rendesen meghúzott hűtő mellett is 50-55 fok hőmérsékletet mutasson a rendszer.
Ellenben a VRM-nél a 120 fokos hőmérsékletek sem ritkák. Vehetek szellőse4bb itx házat, de valószínűleg az sem fogja megoldani a hőmérsékleti értéket.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
gianni85 #59062 üzenetére
Alul kettő 120-as noctua fúj ki, felette fekszik a 3060-as. Felül kettő 120-as fújki. A jelenlegi léghűtés az alaplap miatt egy pici jonsbo. Papíron 225 wattig tudna ha jól dereng, de mindig 100 fokig szalad a hőfok (több hűtővel, 120-as vízzel is csekkoltam)
Aztán utolsó reményként tettem még hátra egy 92mm-es noctuát, de így is 80 fokos a proci egy grafikailag nem túl erős Stellaris alatt
A házcsere már biztossá vált, csak a Jonsbo TK-1-et még nem kapni
A házikódban a cpu hűtőventi ventilátor cseréjén nem gondolkodtál még? Azok általában csereszabatosak
-
HUN_Sector
őstag
Rendeltem az nr200p ramaty hűtés miatt egy noctua 92mm-es hűtőventit, ma jött meg.
Elég szűk helyem van az asztalnál, beszereléskor nem láttam, hogy a csavar egy furattal lejjebb ment be.
Csak mondom, ott a kábel megy.Megvolt augusztus 20-a
De attól függetlenül működik hogy szikrázósra csavaroztam a kábeleket.
-
HUN_Sector
őstag
Az intelnek sajnos nem jött be a vga üzletág, talarékra is rakták a fejlesztést. Apu-val tudnák kompenzálni, ők se nem az nvidia, se nem a radeon, ha akarnák, megboríthatnák a piacot
-
HUN_Sector
őstag
A samsung is legyártotta közben az rlső gddr7-es memóriachipjeit
-
HUN_Sector
őstag
Alakul ez, tényleg lassan el lehet hagyni a dvga-t full hd-n
[link]
“az iGPU a GTX 1650 Ti és RTX 3050 közötti szintet hozhatja” -
HUN_Sector
őstag
A thermaltake v1-re próbált már valaki üveglapot rakni a plexi helyett?
-
HUN_Sector
őstag
Ezt a házat véletlen találtam. Na egy ilyen kuckóba örömmel átcuccolnék.
Az ára miatt mondjuk esélytelen.
Segotep Slath Mini [link] -
HUN_Sector
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #59001 üzenetére
Az NR200P-be 330 mm-es vga fér be ha jól dereng. Van hely egy 280-as radiátornak is és sfx/sfx-l, illetve 3d nyomtatással kinyomtatott tartókeret esetén akár ATX tápos is.
-
HUN_Sector
őstag
Lehet hogy lemaradtam az IT szektor fejlődésében, de jól látom, hogy ez az apróság egy radiátor nélküli vízhűtés?
[link]
Most csak gyorsan szaladtam át a manualján, de sehol nem beszélnek pumpáról, meg csővezetékezésről. Water block + controlller hubVagy ehhez egy DIY hűtőt, vizet, meg vezetékezést kell csatlakoztatni a felső kettő foglalatba? (azok is szokatlan kialakításúak, ezért vagyok kicsit értetlen ennél a terméknél)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #58957 üzenetére
Nem tudom, factory defaultnak kell lennie. Mindjárt megnézem. De nem látom hogy leszabályozná a frekit még magas hőmérséklet esetén sem.
Közben átvariáltam a gépet. Két fractal 120-as ventit tettem fentre, kettő noctua maradt lent, a psu racket elölről átrakta az oldalsó helyére (alapértelemzett pozi)
Így egy óra cyberpunk az alábbi eredményeket hozta (in-game állapot mérés, szóval a bal oldali value oszlop a mérvadó):
Konklúzió: a hűtést az b*ssza el, ha az előlapi tartófülekre van helyezve a táptartó.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #58945 üzenetére
Kettő példa volt, vizes, meg levegős.
Az eredmények közül a marssal kb 80-90 között volt az aio eredmény, a peak ami durva. (durvább, bár az alaphőmérsékletet ott is sokalltam)
Fentebb az első mérési eredmény, az aio-s, egy perccel a terhelés után, akkor 70 fok körül van -
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #58856 üzenetére
A peak értékek hasonlóak.
A minimum értékek nem relevánsak, a jelenlegi meg kb annyival tér el nálam amennyiben hidegebb van nálad a lakásban (a gép közelében most 32 fok, a A+ környezeti kategóriás lakás és a gép elhelyezésének átka)
Cserébe a vga-m sokkal hűvösebbMajd megnézem mégegyszer sgy kis cyberpunk után. (hacsak addig nem válik kaphatóvá a jonsbo tk-1)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Grave_444 #58845 üzenetére
a 11400 technikailag ilyen, k*rva meleg proci 100 fok thermal limittel.
Ház NR200P, üvegfalas összeállításban
Thermal grizzly hűtőpasztával
Zotac RTX3060
Az alaplap (mert ez sem mindegy, körbe van pakolva chipsettel a cpu foglalat de durván, ami nem segíti elő a szellőzést, az átfúvatást) egy gigabyte z590 vision d itxProdukálta ezt a hőfokot léghűtéssel, alsó levegőbetáplálás mellett (jonsbo HX6200D léghűtő mellett) és 120-as aio mellett sem változtak az értékek. Kevésbé erőforrásigényes játékoknál 77-80 fok, 85-88-as peak (tehát ekkor kapcsol át nagyobb fokozatra), tripla A-s címeknél 80-90 fok közötti teljes terheltség és 95-96 peak.
A PSU 50 fok alatt marad, az nem generál számottevő hőt
Az SSD szintén normál tartományú.Jelenleg beállítottam vákumra a házbelsőt, azaz a vga alatt van két, a házból kifelé levegőt fújó 120-as venti. Fent az aio bordán meg próbálom átfújni a levegőt, ez tudom hogy pár fokkal rontja amúgy a hatékonyságot (de fizikailag így ment csak a nyomáscsökkentés kialakítása és így nem főzöm meg alatta a tápot). Így pedig természetes módon a hátsó részekről szívja be a friss levegőt.
Egy kétszeres légszállítási kapacitású noctuával még megpróbálom lecserélni az AIO hűtőjét, illetve a levegő elszállítást a házból. Az talán jelent 3-4 fokot.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #58786 üzenetére
Ahogy jónak érzed, neked kell megfelelnie
Mondjuk én elhatároztam, ha a fene fenét eszik, akkor is belehekkelek egy 120-as aio-t - így viszont az előlap felől szív a táp - de 50 fok fölé így sem megy a psu. A cpu más tészta, azt meglesem én is majd egy noctua kakibarna ventivel, aztán ha jobbak lesznek a hőadatok, lefestem fehérre a keretet.
-
HUN_Sector
őstag
Megtaláltam az új tervet
Már csak hagyni kell, hogy bedögöljön a gyerek xbox one-ja
[link] -
HUN_Sector
őstag
Egyszerű a válasz. Ilyen kicsi ITX-be nem való egy olyan régi technika mint a 3,5” hdd.
Ez még a 2,5” ssd-vel is küszködne (top mountként megfojtja a szellőzést), ezekbe m.2 való. -
HUN_Sector
őstag
Kíváncsi lennék a peak miből adódik, amikor terhelés alatt 65-70 fokon jár a proci, a hw monitor meg kihozza ezeket a felszúrásokat (tehát nem konstans, csak egy villanásnyi). Oké, ez már alaplapos ,vagy procis topic lenne, na de hátha másnak is van 11400-as, vagy hasonló i5 procija. Ott is van ez? Léghűtésnél is csinálta. 100 foknál tilt csak le egyébiránt.
(freki csökkentés nem történt, nem szabályozta le magát, a magok egy pillanatra felszúrtak 85 fokra). Az NR200P-ben egész kellemes idő van.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Grave_444 #58585 üzenetére
alapjáratban az alsó ventijeim alulról szívnának. De mivel fent van egy aio ami lefelé tolja a levegőt (kb 50 fok), a psu előre tolja a levegőt (50 fok) és a zárt előlap miatt megkavarja, a vga lefele tolja a levegőt (70 fok), egy lenti, felfele szívó fenti nem lett volna számomra opció. Fizikailag megfordítva, a levegőt lefele tolva a vga szélső lapátjának szellőzését rontaná (belelóg a légáram "űrszelvényébe" és nem hiszem hogy olyan lényeges hozzáadott értéke lenne. Teljes terhelés alatt 70-80 fok között van most a proci, ennyi volt léghűtéssel is (ez egy melegedésre hajlamos proci 100 fokos limittel), viszont kvázi zajtalan most. A kibocsátási pontok a vga-t leszámítva langyosak, azt hiszem elégedett lehetek a végső konstrukcióval. Esetleg egy 92mm-es venti még hátra elférhet.
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Fiúk, lányok.
Két hetembe telt, de megvan. Forgattam, mint a rubik kockát.
El sem hiszem.Mindenhol azt írták, hogy fizikailag nem lehetséges. Mindenki azt mondta, hogy lehetetlen. Meg kell fúrni itt, meg ott, le kell bontatni itt, meg itt. Lópikulát.
FOGD MEG A SÖRÖM!
A tápegység az előlap irányába fúj, egy ssd van ott, de mivel az 50 fokot sem szokta meghaladni, ez nem fog gondot okozni neki.
B*ssza meg, büszke vagyok magamra! -
HUN_Sector
őstag
@HookR: Köszi!
Más: A jonsbo tk-1-el kapcsolatban megkerestem a hazai viszonteladók egyikét a kettőből, a merlinhardvert. Szeretnék kínálatba tenni, de még nem tudnak semmit a beérkezésről, árról.
-
HUN_Sector
őstag
Ez mi? Nano-ITX?
[link] -
HUN_Sector
őstag
Szerintem frankó így. Persze kicsivel nagyobban ott van a tower 100 ami matx deszkát is fogad ha jól dereng.
Ahányszor átszerelem a gépet, annyiszor egyre jobban megutálom az asztali itx-et
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #58539 üzenetére
Alulról szív, megy be a házba. Na de most kiszedtem a modulárist, betettem a normál kábeles fsp-t, szégyen hogy ezzel jobb a kábelmenedzsment
Nyomatok rá egy stressztesztet (cyberpunk) hogy lássam, van e kattogás az aio ventijénél. Bár az előbb azt kicseréltem, és akkor lett egyértelmű a táepgység hiba. -
HUN_Sector
őstag
Megvan a zaj forrása...
Hát... A vadiúj EVGA GM 550-es tápegység ventije. Felbontott volt, szerintem visszaküldött. Most már tudom miért küldték vissza.
Megy vissza ismételten.
-
HUN_Sector
őstag
Noctua csak kakibarnát és szürkét gyárt. Előbbi van mondjuk
Egyébként, most eretnek leszek. Felbukkant bennem egy gondolat és rákerestem, vajon másban is. S igen. Az AIO működik venti nélkül. Nem is rosszul.
[link]
Szóval egy radiátor egy házventi előtt/mögött, vagy önmagában egyaránt járhatónak tűnik. A vastagság miatt egy csomó új opció kerül előtérbe -
HUN_Sector
őstag
Sírok... megegyező terhelés mellett néha fura kattogó hangot ad a lenti venti...
Ötlet valakinek? Megy halkan, minden szép és jó, majd hirtelen olyan hang jelentkezik, mint amikor a kábel beleér a lapátokba, aztán elmúlik és megint megy tovább. Ezért nem gondolnám hogy csapágy.
Amúgy is venti csere lett volna világítás nélküli slimre, de akkor ez csak rásegít a döntésre ha nem lesz megoldás rá. -
HUN_Sector
őstag
A cpu blokkon oldalt tudom csak a csövet kihozni, különben nem fér be a chipset takarólemezektől a cpu foglaatra. De a manual is így mutatja. A radiátor elhelyezés most alsó, vízszintes.
Előre nem lehetett felapplikálni, fentre meg nincs megfelelő csavarom, így B terv jön, nézek egy keskeny 12-es ventit.Van C terv is, de az ITX vga lenne (van itthon csak gyengébb és nem fehér színű)
Egy a lényeg, technikailag nem megoldhatatlan. Ha lenne alumínium, vagy műanyag lemezem, lazán fúrnék rá két lyukat és egy átalakítóként funkcionálna a psu keretre csavarozva a radiátornak.
D terv a Jonsbo tk-1 háza lenne de még nem kapni. Pedig valami gyönyörű
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #58522 üzenetére
Most tettem ebbe a házba egy gm 550-ert Feszülnek a kábelek, főleg a cpu. Nem ajánlom az evga gm családot emiatt. Kávelmenedzsmentről ne is álmodjak.
az fsp nem moduláris tápom esetèben semmi ilyen nem jelentkezett.@rick: nem találtam megoldást, riserrel felállítottam a kártyát. Sajnos erősen nyomja el a vízhűtés kábele. Új házon filózom emiatt.
-
HUN_Sector
őstag
Hátra egy speckó 92mm-es aio-val van feltéve, azt a cikket olvastam. Fentre meg esélyes hogy a műanyag kivágásával.
Utóbbit egyébként én is néztem. Keskeny ventivel meg lehet csinálni. A szürke mesh panel leszedhető, ki kell hajtogatni a lábait mint egy képkeret hátuljakor a fémlábakat. Süllyesztés van a gumialátéteknek, azokat ki lehet nyomni a helyükről. Alátéttel, vagy széles csavarfejjel rögzíthető a 240-es is fentre. De a tápegység miatt feltétlenül 15mm-es centi kell rá a 25mm szabványos vastagságú helyett
-
HUN_Sector
őstag
Na megjött ez a 120-as kis szépség a német amazonról. Papíron 200 wattot tud, rárakok holnap egy 11400-at és megpróbálom valahogy belegózni az nr200p-be. A radiátor két szélső csavarhelye megfogathatónak fest a tápegységtartó rácsán keresztül úgy nézem. (de jó kis buhera)
Meglesem azt is, hogy az sfx tápartó vajon technikailag átakasztható e az előlap belső részére. Ha igen, ott megfordítva a kifújás megmaradna és a felső részhez is el lehetne helyezni...
A horizontális 2 slotos kártya alá már nem fér be. Lesz egy jó kis puzzle
-
HUN_Sector
őstag
Na rendeltem egy ilyet. Bemachinálom valahogy egy nr200p fekvő kártya és kettő felső 120-as venti mellè. Hátha elfér a pau kosáron. Katasztrófa e tekintetben ez a gépház
[link] -
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Fehér moduláris sfx, de még atx sincs már értelmes árban normális gyártótól.
-
HUN_Sector
őstag
Létezik fehér vízhűtés (aio) 120-as méretben? Csak feketeben találok, a 250-es meg nagy lenne…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Netfone
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged