Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• O_L_I

őstag

Sziasztok!

Egy pár hete írtam, hogy egy Ryzen 5700G-vel szerelt Rgeek LS65S házat tervezek össze rakni.

A konfig:
    AMD Ryzen 5700G
    Patriot Viper Steel 16GB KIT DDR4 4000Mhz CL16 (1,5V-on lett stabil a 4000Mhz!!!)
    ASROCK B550M-ITX/ac
    WD 1TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280 WDS100T3B0C
    Thermalright AXP90-X47
    2db NOCTUA NF-A4x10 PWM
    250W-os Pico PSU és hozzá tartozó 18A-s adapter.

Nos össze állt a gép, gondoltam megosztok pár tapasztalatot, főleg a házzal kapcsolatban, hátha más is nézegette ezt a fajtát Aliexpresszen.

Először is meglepően gyorsan megjöttek a rendelések kínából (ház, táp). Az első kör is alig két hét volt a második rendelés (erről később) pedig 8 nap alatt itt volt.

Az LS65 ház:
    A ház kívülről tényleg nagyon jól néz ki, masszív, vastag szépen eldolgozott.
    A belső SSD keret nélkül elméletileg be kellett volna férnie a 47mm magas AXP90-X47 nek, hát nagyjából 2 mm-en múlott, hogy nem.
    Sajnos két egyéb gond is akadt, amit egyébként tudhattam volna ha jobban megnézem a képeket, az egyik az hogy a ház hűtés felfogatása is az SSD kereten van, illetve a front USB3 portok is erre a keretre vannak rögzítve, ráadásul a portok belső része pont annyira lógnak rá a memóriákra, hogy a hűtőbordáktól nem fértek el, tehát csak borda nélküli ramok férek be az LS65 házba.

Egy szó mint száz a 65mm magas azén céljaimnak nem felelt meg. Ugyanitt Rgeek LS65 ház eladó :DDD

Úgyhogy Ali felüt, LS80 megrendel (hogy miért nem alapból ezt vettem a mai napig nem tudom)
    Ez a 15mm a világot jelentette, így már minden befér, még az SSD kerettel együtt is.

Két fontos észrevétel annak aki ilyen házat néz.
    1. A front USB portok belső kábelezése vastag is és merev is, úgyhogy nem éppen könnyíti meg a szerelést.
    2. A spec sheeten is említett ház hűtés támogatása inkább csak elméleti. Egyrészt csak felülről van felfogatás így nem áll a hűtő függőlegesen, a csavar furata nem kompatibilis a ház hűtők sztenderd méretével, úgyhogy kb marad a gyors kötöző és még viszonylag távol is lesz a rácstól amitől aztán végképp értelmét veszti a dolog.

Ahogy a melléklet ábra is mutatja a két 4cm-es Noctua egyenlőre kétoldalú ragasztóval van a ház oldalához ragasztva, ami bár nem túl esztétikus, de így legalább ellátják funkciójukat a hűtők és bizony nagyon nagy szükség van rájuk.

Itt egy kis kitérő a hűtés kérdésére. Míg a második ház úton volt már össze volt rakva a gép és ház nélkül használtam jó pár napig. Szabadon még a a CPU és a GPU egyszerre történő szintetikus benchmarkja alatt sem ment fel a hőmérséklet 90 fokig.

A házba betéve ez radikálisan változott meg. Kombinált szintetikus tesztek alatt a jelenlegi beállítások mellett bőven 120W főlé szalad a terhelés é szinte azonnal eléri a 90 fokot és elkezd vissza venni a teljesítményből.
    Eleve úgy állítottam be hűtést, hogy inkább a ház hűtők adják az alaphangot, hogy a kis térből a lehető legjobban távozzon a meleg. Szívtam a fogam mikor több 7000-et kifizettem darabjáért, de így utótag azt kell mondjam hogy enélkül a két kis venti nélkül valsz nem lenne működő képes a konfig, legalábbis OC-val biztos nem.

Az OC-ról csak egy sorban. A RAM 4000-en FCLK 2000, CPU csak simán PBO bekapcsolva, iGPU 2450Mhz 1,3V-on.

Hú ház ez hosszabb lett mint gondoltam, úgyhogy aki végig olvasta annak :R :R

Új hozzászólás Aktív témák