- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57265 üzenetére
Én se szoktam, azért is írtam, már megrendeltem a 3060-ast az alzánál, (ugye ők azok, akikkel baj van, plusz még drágák is
) ki is van fizetve, de a héten más dolgom volt, és nem jutottam el Pestre, tehát már meglett volna, de így még most le tudom mondani, ha van rá nyomós ok, csak egy kérdés volt, mondjam-e le vagy sem!
De megbeszélve, marad.. -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57263 üzenetére
Oké, köszönöm, akkor marad az. Igazából nincs nagy gond, ha mégsem az lesz a tuti, eladom, veszek másikat, csak rossz döntést nem szeretnék hozni, mert van valamennyi idő arra, hogy ezt eldöntsem, de rágódni nem szeretnék napokig ezen, van fontosabb dolog is..
viperabácsi: ITX gépbe tenném, annyira nem off ez..
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57259 üzenetére
Köszi, de csak új termék jöhet számításba, nem az ára dominál, egy valami kell csak, hogy ne legyen ott a bazinagy üres lyuk, ahova egy videokártya való, ezért merült fel a 3060, majd ezzel szoros összefüggésben azonos áron, de picit jobb FPS számokkal a 6650XT, sőt, mivel az még hosszabb is némileg, és kényelmesen befér, élvezne némi prioritást, más szempont nem különösebben játszik, de ez a DLSS érdekes téma, az alapján mégiscsak RTX vonal, nem?
144Hz-et tudjon 3840X1080-nal, egyelőre más kitétel nincs.Ispy? Ha nem látsz be a táphoz, már jó lenne egy 1030-as is, de sajnos az még kicsi.
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57255 üzenetére
Tehát maradjak a 3060-nál? Nem játszom, szóval nem azért kell, de ha már itt a gép jó paraméterekkel, ne pont egy normális VGA hiányozzon belőle, de ha már veszek valamit, ugyanannyiért nyilván a jobbat szeretném. És így talán majd évi 1-2 alkalommal elindítok valamit, ahol viszont számítani fog, mi van benne, a videoban viszont elég egyértelmű előny mutatkozott az AMD kártya javára!
Amúgy ha semmi sincs optimalizálva, hogy lehet jobb fps-t elérni egy amd kártyával?
Ez talán elég hiteles forrás, itt is ugyanaz jött ki? [link] -
Rick4
félisten
Hirtelen nincs jobbhely, így itt kérdezek, biztosan van tapasztalatotok a kérdésben.
Jövő héten lesz időm a 3060-asért elmenni, az egy inno3D 12GB-os 3060-as, de közben felmerült, hogy van egy másik opció, ASrock 6650XT 8GB, árban nincs különbség, ugyanannyiért (picivel 140K alatt) sok játékban 10-12% FPS előnyt hoz ugyanolyan beállítások mellett. Érdemes abban gondolkodni? PL ilyeneket találtam: [link] [link]
-
Rick4
félisten
Valójában három is, mivel az openwrt rá tud akaszkodni egy mobil által hotspotolt mobilnetre, aztán azt osztja a belső hálón, az is elég, telekomos van a két telefonon, voda az autó fejegységen, bármelyik megosztható, és már megy tovább a külső elérés is.
Elsősorban itthoni belső elérés kell fixen, a nas egy- egy mappája a két gépen a D meghajtó, nincs csak egy- egy SSd a c meghajtónak, felcsatolt mappákba dolgozunk, és akkor a másikét is látjuk, bele is tudunk írni, kívülről, telefonról is elérhető, mentés is van róla, szóval viszonylag egyszerű így.
Ha gáz van, gépek kikapcs, noti bekapcs, elmegy 2.5 órát akksiról, ha kell, kiülök a kocsiba, és akkor többet is, és akkor csak a nas szívja a szünetmentest, azért annyira hosszú áramszünet ritkán van, hogy minden szétessen, inkább a véletlen 15-20 percek kellenek, mikor valamit be kell fejezzek, és se áram, se net, de itt egy egy percig volt gond 2 év alatt.. Arra jó ez...
nálam nem csak ez dominált, a routerek többsége képtelen arra, hogy külső net hiányában rendesen működő belső hálót működtessen, itt a kamerák, nasok, gépek kell, hogy működjenek akkor is, ha a modem bohóckodik, mert az mégsincs rendben, hogy kiüti a szomszéd utcában a busz a karót, elszaggatja a netkábelt, és nekem nem veszi a nas a kamerát... Szóval több más ok mellett olyan vitathatatlan érdemei vannak, ami miatt nem szívesen cserélem, ez a router kiszolgál minden tekintetben, csak tudakozódtam, nyerhetek-e bármit pluszban, ha külön építek neki gépet. De nyűgösebb az, mint amennyi előny lenne belőle, így elengedem, köszi az infókat!Na akkor találunk a kis kontron lapnak valami más funkciót, egyelőre csücsül tovább a szekrényben!
-
Rick4
félisten
Van itthon dedikált, épített nas, kettő is, egyik megy nonstop, és csinál mindent, az egyik egy kis itx asrock j4025 16GB rammal, a másik meg egy szintén kis itx asrock J1900 8 gb rammal, utóbbi csak este 9- től 9:20-ig van bekapcsolva, és menti a napi fontos dolgokat az előzőről. Mindkettő, plusz a két gép, monitorok is egy 1KW-os szinuszos szünetmentes mögött van, ami külső akksis, és egy 56Ah-s autó akksival megtoldva küzd az ellen, hogy ha elmegy az áram, az egész kóceráj kb 200w, szóval így azért bírja valameddig.
Ezek a kis gépek megoldanak mindent, kamerák, torrent, fájlszerverkedés, és annak biztonságos tárolása, az 1-es nas kb 15-16w körül eszik működés közben, tehát ez a rész rendben, a rajtuk lévő adatokat kellene védeni, erre gondoltam a jelenlegi ax3600 as routernél meg az openwrt-nél jobb megoldást, de ha azt mondod, azért, mert erősebb, nem tudna többet, akkor nem kergetem a dolgot...Plusz fontos rész, ha bármelyikkel gond lenne, ott a helyettesítő, routerrel is történet bármi, ott a másik minden tekintetben beállítva, ha pukkanna az első, kihúzom, bedugom a másikat, 1 perc, és minden megy.
De ugyanez van tévékkel, autókkal, hűtőkkel, mikrókkal, mindenből van több, hátha!
Szóval az egy gépre mindent dolog ezért is van elvetve, bármi van, fél napig nincs net vagy nincs fájlmegosztás, az ide nem oké, itthonról dolgozunk tizenéve, kell az adathozzáférés. -
Rick4
félisten
Oké, és egy combos routerhez képest mire számíthat az ember? A 3x-os fogyasztás és a dupla ár mit ad pluszban?
Mert most van gbit le/fel, 1 éves stabil uptime, 5w-os fogyi, gépre ax210-es kártyával 1.7Gbit-es wifi linksebesség, telefonra is 8-900-as linksebesség, adblock, wireguard, azaz minden működik, de nem tudom, mit nyerhetek.. -
Rick4
félisten
Van itthon több lap is, dual lanosból is van több, felesleges ax210-es kártya is van, szóval nem is lenne akadály, de a szopófaktort szeretném elkerülni, mert a jól bevált xiaomi ax3600 szépen teszi a dolgát openwrt-vel is, nem tudom, egy erősebb gép mennyivel jobban véd meg, ha most sincs semmi támadás, próbálkozás, szóval szándékosan nem siettem el a dolgot...
Olyat nem találok, aki ugyanezt akarta volna megépíteni, és látnám, mennyire körülményes.. -
Rick4
félisten
válasz
Melorin #57236 üzenetére
Köszönöm, átnézem, de ezek fényében inkább megcsinálom a félretett lappal, amúgyis szekrényben pihen egy ideje.
Viszont van itt 8-10 itx lap procival, rammal, kell a dual lan, vagy a szimplával is mehet? Több dual lanos is van, ha csak az a jó, illetve van beépített wifis, meg tudom oldani vele, hogy azon az antennán wifi routerkedjen?
Van 3 db xiaomi ax3600-as routerem, nem szükségszerű, de nyilván egyszerűbb lenne, nem használnék két külön eszközt két külön funkcióra.
Sajnos elképesztő kevés infó van ezzel kapcsolatban.. -
Rick4
félisten
Lehet nem is jót linkeltem, mert már annyit néztem, a másik a 226-os vezérlővel van kiadva, de nyilván így nem feltétlenül erőlködöm vele...
Melorin:
Van ennek a témának olyan topicja, ahol utána lehet olvasni? Túl sok dolog van itt, amit védeni kellene, és már annyira nem is a ráfordított pénz számít, hanem a biztonság... -
Rick4
félisten
válasz
Melorin #57227 üzenetére
Hol találtál ennyi infót róla? Akárhol néztem, nem csak hogy kevés volt az infó, de még rosszat se írtak!
Vagy akkor fordítsuk meg.
Van itthon egy kis rack jellegű itx házam 1 mm-es anyagvastagságú lapokból építve, van benne egy be quiet 300W-os tfx tápegység, meg van egy i7-4860EQ -s procis kontron itx lapom 8GB rammal. Szerverként eszik kb 25W-ot, a benne lévő dual lannal simán felrakok egy pfsense-t, és kész vagyok, szerinted ne akarjak ilyen kisgépet? -
Rick4
félisten
Megmondom neked, mikor vásároltam. február másodikán, és ott hagytam közel 500 ezret. Januárt 16-án 50 ezret, január 9-én 82 ezret, azaz hidd el, NEKEM ott érdemes vásárolnom. Hogy miért, azt már leírtam. Hogy ez reklám? Mitől reklám, h leírom, hogy VELEM mi és hogy történt? Semmitől! Az, hogy neked most egy termék másképp jön ki, az égvilágon semmiféle összefüggésben nincs azzal, amit tőlem olvashattál és értelmezhettél VOLNA!
Nem tetszik a tényszerű véleményem? Semmi baj, elfogadom a tiedet is, csak az úgy megy, hogy tényekkel alátámasztva cáfold meg az enyémet.. Mit írtam?
PCX-es sztorimat nem sikerült cáfolni.
alzás sztorimat nem sikerült cáfolni
aqua-s sztorimat nem sikerült cáfolni.
easyshopos sztorimat nem sikerült cáfolni.
Ennek ellenére érvek nélkül megpróbálsz a tényekkel vitába szállni!Csak halkan írom, december végétől idáig elköltöttem több számtech boltban, itt- ott kb 1.5-1.8 millió forintot. Volt benne pcx, mert ami kellett, ott volt jó áron. Volt aqua, mert volt, ami ott volt jó áron.
Azt is leírtam, hogy tegnap rendeltem meg az alzánál a 3060-ast, mert ott volt jó áron.Neked ebből mi nem ment át?
Hogy találtál egy terméket, ami valahol olcsóbb? Azt olvastad ugye, hogy írtam, ezer forintért nem fogok két helyre menni, ha dolgom van Pesten...
Kicsit kupi van, de ez van, kb a fele a cuccoknak, másik szobában vannak már összerakott gépek, ütes gépházak, meg még van egy csomó cucc az előszobában is...... Viszont elég jól szemlélteti, hogy nekem egy vinyó árával hiába jössz.És akkor az alza üzletpolitikájáról ennyit:
Megrendeltem először:1 órával később visszamondtam, és megrendeltem újra, mert változott az ára:
Szóval babám nekem hiba írogatod, hogy ma és most valami annyi amennyi, pl az alaplapom 88K volt, mindenhol máshol 90K fölött, prociért 187400ft-ot fizettem, mindenhol máshol 188-190K volt, ramokért 75990-et adtam, máshol 78- 79K volt.
És akkor tisztelettel kérdezlek, melyik állításom nem fedi a valóságot? Hol vezettem félre bárkit, vagy hol írtam olyat, ami nem igaz? Sehol, öcskös, sehol!
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57148 üzenetére
Csodás, azért ennél az appra kattintva egy kicsit frappánsabban meg lehet oldani ugyanezt.. Viszont pont az van, amit beszéltünk, egy ideje nem sok lényege van a biosnak felhasználói szinten, telepítéskor kiválasztod, hogy hova települjön az oprendszer, majd egy windows manager indul, tehát nem kell boot sorrendet választanod, az órát- dátumot magától frissíti a rendszerből a lap biosára, net esetén újra aktiválja a win key-t, a tuning, venti beállítás, és minden más is megy biosba lépés nélkül, szóval mára szerintem nagyobbrészt elvesztette a jelentőségét, minden fontos funkció megoldott, őszintén nem is tudom megmondani, bios frissítésen kívül mikor mit kellett állítanom a biosban..
Grave444: Én sem, ezért van fent ez, mivel az aura sync és beállítások tömkelege, játékokhoz rendelt különböző profilok beállításai, venti beállítás, gpu- gpu tuning opciók, emellett bios- driver- segédprogram frissítéseket is felajánl, és egy kattintással frissít, de még játék ajánlatok, kedvezménykuponok is vannak, és a lap gyártója által fontosnak ítélt híre, discord csati, minden egyéb egyetlen helyen ott van. Pont jó helyen van az az egy ikon ott a start menüben, viszont amire nem akarok kattintani, arra nem kattntok..
Pl most kirta, hogy az rgb-s memóriákhoz van frissítés. Asszem 3 katt volt. Ha nem ezzel az 3 db kattintással, akkor hogy tudom meg, hogy van bármi? Elmegyek mindenhova, kikeresem a lapot, megnézem, van-e update, és összehasonlítgatom a verziószámokat?
Hát nem.. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57146 üzenetére
Én úgy tudom, a fastboot alatt kihagyja azt a szekciót, amikor gombnyomással van időd a biosba lépni..
Mondjuk asrockoknál volt a normál, fast, meg ultra fast mód, és a restarttouefi appot kellett feltenni, ha a biosba akartam bejutni, semmiféle gombnyomásra nem ment már, megnyomtam a gombot, és már a kis win-es betöltő karika forgott..De itt van ez is.. [link]
-
-
Rick4
félisten
Van egy érintőképernyős led vezérlőm 5.25-ös helyre, 5 ventit kezel asszem 3 ide- oda elhelyezhető hőszenzor jelei alapján, de évek óta nincs már mibe raknom, úgyhogy egyelőre a dobozában pihen.
Grave444: Azért a normálisabb lapoknál van a laphoz tartozó gyári windowsos program, amivel beállítod ezt, és a biosban ugyanaz fixálódik...
-
Rick4
félisten
Nem tudok erre mit mondani, pedig 3 ilyen tápom is van, 2 db 250-es, és egy 350-es, gépházban főleg nincs hangja, de volt, hogy az asztalon a fejemtől 70cm-en belül ki volt pakolva valami tesztelés miatt, akkor sem volt hallható..
Nyilván lehet ez terhelésfüggő is, bár nem tudom, hogy hőre emelkedik-e a venti fordulat, nálam nem volt soha agyonterhelve, egy kis itx lap, valami jobb proci, ram, ssd és kész... Ekkor nem lehetett észrevenni a hangját, bár az emberek füle sem azonos, demég a bántó zörejek, frekvenciák megítélése is elég szubjektív, azt hallom, ha a régi házban a régi venti 1200-as fordulat fölé emelkedett, és a közeli rács miatt suhogó hangja volt a levegőnek, ezt nem hallom.. -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57106 üzenetére
Nade az csak pluszfényt ad, ami miatt nem annyira koncentráltan csak a monitorból a fény, de ezen kívül más eredménye nincs szerintem, én a levett fényerőben látom a lényeget, tévét is 7-es fényen használom este, direkt annyira le van véve, hogy nem vakít. Szép meg minden felvett fényerővel, csak épp hosszú távon nem jó az, ahogy nem volt jó az sem, mikor anno még a katódsugaras monitor előtt ültünk..
Hivatalosan nyáron kint mindig kellene napszemüveget hordani, de legalább UV szűrős cuccot, a szürke hályog is ilyesmiből alakul ki, szimplán megkezdi az UV fény az ember szemében a dolgokat, ugyanúgy, mint ahogy kifakul a napfénytől egy műanyag darab is... -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57102 üzenetére
Háát, valóban van ilyen, hogy az első vevővel lesznek hivatalosan szerződésben, de mint mindenre, erre is van szabály, simán korrekt adásvételit kell írni, és akkor a tulajdonjog mellett minden más jog is rád száll a vétel pillanatában, garis ügyintézés esetén be lehet mutatni az adásvételit nekik is, hiszen ameddig ők erről nem tudnak, addig joggal hiszik, hogy az eredeti vevő megbízásából van jelen xy...
Annyira nem szoktam sztárolni senkit, ha nincs rá igény, de én elég sok cuccot veszek ott, a két monitor, a gépek, minden xirxar onnan van, sokszor mindnekinél olcsóbban, és 1 nap alatt van náluk minden, a gépház is csak azért jött az aqua-tól, mert itt csak a rézvörös lett volna.
Aqua sztori: Megrendeltem januárt 27-én házat, nem volt sima ügy, mert + 1 hetet írtak. Két nap múlva jeleztem, hogy mennem kell Pestre, ha megvan a ház, nem kellene szállítnai, ott megyek el a Karinthy úti üzletnél. Nincs még meg, majd szólnak. OKé, két nap múlv amegint írok, van-e infó, mert jövő héten kedden megint megyek, még nincs. Szerdán írok, most derült ki, pénteken megyek, még semmi hír. Pénteken 3-kor már Budaörsön vagyok, fél 4 után indulok haza. 4-kor jön az sms, hogy megérkezett a termék, és átadják a furátnak. Ma ideért.
Ugattam, hogy szóljanak, baxtak szólni. És mivel amúgyis csak 1 év gari volt rá, ezt épp megvettem tőlük.easyhop a legalja, talán pont itt írtam pár napja, másodszor csinálták meg, hogy rendelhető a cucc, végül sosem ér oda. 5 venti elosztóból 2 hét alatt tudtak volna prezentálni 1-et, és plusz pénzért átvehetem a ző telephelyükön!
Crabface: Nem vettem annak, kicsit rá van tolva a szín, weboldalánál nem kell a színhűség, meg kalibrálás sem, de vissza van véve a fényerő és a kontraszt is, nem kell megvakítson.
Emiatt elvileg nem kell színszűrős szemcsi sem, de ne süsse már ki a szemem... -
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57096 üzenetére
Lehet pisiszínű, de akkor keress gyorsan urológust, ha a tied ilyen .
Rá van nyomva az éjszakai szín mindig, sokat ülök a gép előtt, gyakorlatilag 2005 óta folyamatosan, már kell a szemüveg, nélküle a telefont se tudom elolvasni, igyekszem kímélni...
Hogy ennek az az ára, hogy vesebeteg- pisi színű a ph? Háát, ez van!VTom, nem titok, írtam már szerintem firstshop.
Ispy? Meglepően jó, rosszabbra számítottam. Maradt két marék csavar, minden volt hozzá, semmit se kellett a sajátomból használni, és ami a csúcs, még kis speakert is mellékeltek...
Régi vágyam volt, hogy csippanjon a gép induláskor, szóval most teljes a boldogság! -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57099 üzenetére
pcx már eleve onnan kezdi a törvénysértést, hogy felad neked egy csomagot, és aznapra kiállítja a számlát és a garijegyet. Hogy te csak 2 nap múlva kapod meg? Aznap biztosan nem, de nekik telik szépen a gari... Kérdésre, hogy ez így nincs jól, háát, így jártál, mi így csináljuk...
Holott a törvény egyértelműen fogalmaz, a garancia kezdete az a nap, amikor a vevő birtokba veszi a terméket, vagyis az a nap, amikor a futár a kezedbe adja.Aqua konkrétan megírja, hogy ők cégnek 1 év szavatosságot adnak. (2-t ír a törvény mindenre!
Alza inkorrekt, ugyanis volt velük egy jó sztorim,
Vettem egy tévét, nyaralóban volt letéve, volt, hogy egy hónapban 1 órát ment, fel se tűnt a hiba, aztán mikor több napig ott voltunk, és többször be lett kapcsolva, feltűnt a gond. Visszavittem a tévét, hogy a készülék elfelejti a beállított fényerő beállítást egy sima kikapcsolással másnapra, de ugyanaz van kihúzással is, a hibajelentésben alapos leírás, video és minden egyéb mellékelve, tévé lerakvaOtt ugyan nem értem rá a dologgal foglalkozni, de 25 napig húzták a dolgot, és persze hogy törvényszerűnek tűnjön részükről, még a 15. napon küldtek egy mailt, hogy folyik a javítás, csak még nincs kész, oké, majd meglesz, kit érdekel.
25 nap után jön a mail, hogy mehetek, kész a tévé. Megyek (nem a szomszéd utcában, hanem 160km-re lakom, szóval más dolog mellé kell odategyem) és ott a tévé ami mellett ott a papír, hogy a szerviz nem találja a hibát. Na ekkor durrant el az agyam...
Szerintem meg se nézték, de azon mi tart 25 napig?És akkor a lényeg, amit én is csináltam:
Ha problémád van egy termékkel, és fogyasztónak minősülsz, akkor ugye az ismert szöveg szerint törekedni kell a 15 napra javítás esetén. Viszont van egy NKM rendelet, ami előírja, hogy amennyiben a kérésed teljesíthetősége nem egyértelmű (mikor visszaviszed, javítást vagy cserét kérhetsz, vagy az eladó- átvevő nézi meg, és írja rá a papírodra, teljesíthető-e ha nem tudja megmondani (ilyesminél hogy tudná) akkor a kötelezettnek (eladó) 5 munkanapja van hogy téged értesítsenek a kérésed teljesíthetőségéről, azaz az átvételtől számítva 5 munkanap alatt el kell juttassa a szakember kezébe, aki meg kell állapítsa a hibát, hiszen hogy másképp tudna nyilatkozni, hogy javítható vagy cserés, és csak így lehet a 15 napra törekedni, másképp nem!
Namost ezt ők elismerni nem hajlandóak, de már kétszer próbálkoztak nálam, első a tévé volt, második terméknél már nem vártam annyit, a 7. napon megkaptak egy mailt egy hasonló szöveggel, konkrét törvényi hivatkozással, plusz súlyos szerződésszegésre hivatkozással a szerződéstől elállás bejelentésével, azonnali pénz visszautalásra felszólítva őket.
Mivel már megállapítható volt, hogy nem teljesítették a törvényi kötelezettséget, más lehetőségük nem maradt, jött a pénz vissza, és ennyi. És hid del, nem kell őket sajnálni, mert akinek mondjuk egy tévéje, telefonja, bármilyen számára fontos eszköze van, azt ugyanúgy xopatják 20-30 napokig...A 3060-asom is tőlük jön, picit változik a helyzet a céges vásárlással, de az eszközök még mindig ott vannak a tarsolyban. Ha leírták a papírra a 36 hónapot, neked az lenne a legjobb, ha megmakkanna, és pénzt visszaadnák.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57083 üzenetére
Hmm, olyankor bizony nincs másik opció, helyben kell kibontani, és jelezni. Amúgy a céges vásárlásról csak annyit, hogy aqua, pcx és társai céges vásárlásnál nem adnak garijegyet, hanem 1 évet kapsz a számla dátumától és helló, ezzel szemben ahol én vásárolok, nem hogy jobbak az árak, de a céges vásárlóknak is megadják a teljes gariidőt, azaz most pl az ssd és a vízhűtésnél 5 és 6 év, másnál 36 hó, ha nem itt veszem, kaptam volna simán egy évnyi lehetőséget... Tetszik vagy sem, erre bizony figyelni kell, legalább úgy, milyen hosszú garit adnak egyesek, és amikor gond van, hogy állnak a kérdéshez...
De ha ilyen a lap, azt cserélni fogják, hiszen a szavatosság mindenképp véd...Itt közben reggel megjött a gépház, nekifogtam szépen bepakolni a dolgokat, talán 5-10 "felmenőszidással" megúsztuk, elég jó a házikó, meglepően jó, az elrendezés és a rögzítési lehetőségek pedig az eddigiekhez képest tényleg példaértékűek. Szerdán még bekerül egy zsírúj 12GB-os 3060-as aztán szerintem nem fog akadni a pasziánsz.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57080 üzenetére
A tied elég furcsa, nálam az összes hibátlan, és nincs folytonossági hiány a két vége között...
Ezt elég nehéz kimagyarázni, tuti gyári hiba, de ami ennél rosszabb, nem csak esztétikai jellegű, a szélső kis aranyszínű fül simán felhajolhat, ha beledugsz egy ssd-t, és talán ott van vége a dolognak. Amennyiben be tudod úgy dugni, hogy az a szabadon álló érintkező az ssd felületére kerüljön, és nem elhajlítod bedugáskor, akkor más hátrányod nem lesz a dologból, max a tudat, de lehet sose kerül ki többé onnan az ssd, így nincs lényege.
Viszont ha online vetted, 14 napod van elállni, és azt választanám. -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57078 üzenetére
-
-
Rick4
félisten
A két DIMM slotba maximum 64 GB DDR4 RAM-ot pakolhatunk, és tuninggal egészen 4800 MHz-ig merészkedhetünk.
Furcsa ez, hogy lehet CSAK 4800? Asus ROG B760i itx ezeket az adatokat mutatja:
2 x DIMM, Max. 64GB, DDR5 7600(OC)/ 7466(OC)/ 7200(OC)/ 7000(OC)/ 6800(OC)/ 6600(OC)/ 6400(OC)/ 6200(OC)/ 6000(OC)/ 5800(OC)/ 5600/ 5400/ 5200/ 5000/ 4800 Non-ECC, Un-buffered Memory* -
Rick4
félisten
Valahol nekem is a dizájn volt a fontos, de első körben az is, hogy az új konfiggal a régi ház már vállalhatlatlan lett volna, 215W TDP-t nem egyszerű elvezetni, és azt egy 9 centi vastag házzal már nem tudtam volna megoldani, csak amit a múltkor írtam, hogy élt pár napig egy olyan ötlet, hogy kivégom a fedőlemezt, és ott kikandkál 80 deka hűtőborda.
Az meg már annyira Frankensteines lett volna, nem a megdöbbentő gány gépátalakításos topicba akartam képet posztolni az új konfogról.
A meleg szeret felfelé szállni, az igaz, pláne egy olyan gépházban, ahol már a kémnyhatás is érvényesül!Amúgy a meleg csak szélcsendben tud felfelé szállni, egy kis szellő már megborítja az irányt, ezért lesznek a ventik, hogy arra vigyék, amerre jobb lesz az összhatás, a hátsó ventiről tudok, csak az a keresztülhuzatásba (tehát hogy alul és felül egyirányba, egymást segítve dolgozik két venti) inkább beleszól, mint segítené, az átmenő légáramlat helyett egy örvényló, itt - ott megrekedő csak bajt csinál...
-
Rick4
félisten
Azért kérdem, mert tegnap este jöttem rá, hogy a táp fölött is van venti hely, azaz tudok egy keresztülszívós rendszert csinálni, csak azt nem tudom, szét kell-e szedjem a 750-es EVGA tápot, és meg kell-e fordítsam a ventijét, mert abban a pillanatban véget is ér a gari, vagy attól elszeparáltan lehet megoldani?
A terv az, hogy felülre megy a vízhűtés radi, és nem alulról nyomom meleg levegővel, hanem kintről szívok rá hideget, az megy keresztül a házon, és alul kifelé, vagy keresztül a tápon, vagy ha ez nem lesz jó, mert belül nem melegíteni kellene a radin átfújt levegővel, hanem a kissé meleg belső levegőt átfújni a radin kifelé, akkor alulról szív, és felfelé tol, de akkor rossz felé teker a tápegység ventije.PROTRON: Így is szívás van, mert a 120-as AIO is a nagyon nagyon szájösszeszorítva lesz jó az új procinak, lehet lyukra futok én is vele, ezért is próbálom rendes levegővel megoldani..... Szóval ezen a szinten nekem ez a ház se tökéletes, csak közel áll hozzá.
-
Rick4
félisten
K. nagy, de ebben elfér egy 33 cm hosszú VGA kártya, és sokminden más is.
Naaaa, Azt meg tudod néni nekem, hogy alul a tápegység- rekesz el van zárva a gépház belsejétől teljesen? Tehát ha oda felrakok egy 120-as ventit, az honnan akar majd szívni, vagy hova akar majd fújni? A tápra, vagy külön van valami légáramlás a rácsokon keresztül?
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56976 üzenetére
Valahol ők is egy nagyker által vannak megvezetve, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni, hogy nekik is ígérgetnek, viszont a legalja az easyshop, kellett volna 5 szett phanteks rgb led elosztó- hosszabbító kábel, ott "volt" kemény 793Ft-ért, megrendeltem, másfél hét után írták, hogy egy darab van, és azt kérem-e. De persze a saját telephelyükön pénzért tudom átvenni! Ugyanezt megcsinálták már egy éve is, azaz náluk végképp semmi nincs, várni várhatsz rájuk, máshol addig elkel a picivel drágább, de létező termék, aztán úgy jártál!
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #56955 üzenetére
Lesz majd az is, de a porcorngép külsőm csak kedden érkezik, amúgyis kínlódni akarok még az rgb-s vackokkal, szóval addig marad kint az asztalon..
i7-13700K lesz 32Gb DDR5-ös rammal, meg egy 760-as itx asus rog lapocskával semmi komoly!Pasziánsz röccenés nélkül fog menni.
Ispy: Milyen popcorngép???
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #56953 üzenetére
Én is végignéztem minden opciót amit lehetett, de rossz tulajdonságom, hogy minél kisebb házba minél erősebb gépet akarok, és már így is bajban vagyok, választanom kellett egy 1 kilós hűtő vagy a vizes hűtés között, és utóbbiból is csak a kisebb fog beférni, pedig a ház se olyan kicsi, thermaltake the tower 100...
Már megint érzem, hogy szívás az itx vonal, de most se sikerült lejönni róla! -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #56934 üzenetére
Köszönöm, világos, megfogadtam, már a kosárban a vizes motyó. Itt elvileg függőlegesen áll a lap, és felfelé tol- szív majd minden, tehát még ha kéményhatás nem is lesz, alulról a hidegebb levegőből jut befelé, és gondolom na mindegy csak egy picit tesz hozzá, összességében nem rossz irányba viszem a dolgokat..
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #56915 üzenetére
Persze, lehet mATX is, csak a rendelkezésre álló helyen valahog yki is nézzen, de sokat ne foglaljon, ha lehet, úgy látszik tényleg ez lesz az arany közéépút!
A monitorok mögött van hely bőven, két 49"-os samsung van egymásnak háttal, a falnak kb 45°kal elforgatva, ott viszont nincs szem előtt, így a dizájn is mindegy lenne, és kellene egy külső power gomb is, vagy akkor egy kisebb alapterülető popcorn- masina forma lesz, és mellette is lesz hely. Ezek alapján marad az álló, de magas, felfelé elfér.A cpu topicjában azt mondja mindenki, ne vergődjek a léggel, nem lesz elég, kell oda a víz. Kicsit idegenkedem tőle, de így voltam sokmindennel, ami utána megszokottá vált.
Ez a Milo nem néz ki rosszul, de csak új, bolti cucc játszik, és ha már ennyiért jön valami, legyen benne egy ki csicsa... Jó, meg szép, de nem köszön vissza az ára...
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #56909 üzenetére
Biztosan igazad van, csak amikor erről sokszor volt szó, engem annyira nem kötött le a ház kérdés, mert megvolt a jó kis chieftec. még most is rezeg a léc, mert azt mondják, azt a procit csak vízzel tudom hűteni, effektíve szükségem nincs akkora tle3jesítményre, a jelenlegi konfig működik szépen, de annyira már nem akarok belebonyolódni, hogy még vizezzem is... De mint az ablakos itx ház, lehet pár héten belül közelebb kerül majd hozzám!
qkacka: Nem rossz, utánanéztem, de végülis a méreteit a rendelkezésre álló helyre képzelve a komplett baloldali részt elfoglalja, és semmit se lehet a tetejére tenni, tehát lesz ott egy holt tér, amivel onnantól semmit se lehet kezdeni. Valamint azonnal moddolni kell a felső lemezt, és ennyi negatívum mellett az ára is acélos, inkább el is vetem ezt a féle megoldást, inkább egy falra rakott tv alá passzolhat házimozi elemként..
Viperabácsi: ez se rossz megoldás, mondjuk bele se gondoltam, hogy lecserélem az előlapot, egyből olyat kerestem, ami megfelel, egyelőre a THERMALTAKE - THE TOWER 100 tűnik nyerőnek, színben is van választék, meg akkor a torony kivitelben már hely is marad, hozzányúlni se kell.
Köszönöm, foglalkozok a témával..
-
Rick4
félisten
Összetalálkoztam pár új infóval, úgy néz ki, új gép lesz belőle, ezért a jelenlegi cuccnak mennie kell, az új proci viszont 215W TDP-s lesz, így a kis sfx tápos chieftec házikómnak is pápá lesz.
Kinéztem egy viszonylag kicsi házat, amiben biztosan elférnék, de nem tudok róla semmit, ismeri esetleg valaki közelebbről a RAIJINTEK Metis Plus ITX házikókat, esetleg egy THERMALTAKE - THE TOWER 100?
Csak olyan jöhet szóba, aminél szemből nézve vagy szemből, vagy jobbról van az ablak, mert két egyforma irodai asztalunk van, 160x160-as, félköríves kivitel, és csak magamnak balról tudom felrakni az asztallapra, nem sok másikat találtam, aminél ilyen lenne a kialakítás. Olyasmi is érdekelne még, ami kis lapos, mint egy dvd játszó, a magassága kb egy atx táp magasságával egyenlő, és a közepéből ki tudok lógatni egy toronyhűtőt, keresgéltem, de nem sok találat van a hülyeségemre! -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
makoss #56884 üzenetére
e miért kellene azonosnak lennie egy SSd (és akár egy vinyó esetében is) az írásnak és az olvasásnak?
Ritka kivétel, ha a két érték véletlenül azonos, ez nem a csatoló, kábel, külső ház szűk keresztmetszete lesz, hiszen az oda- vissza ugyanannyira lenne limitálva, ha rajta múlna, hanem az SSD-é. Ennyivel tud írni és kész... Talán beleszólhat az elektronika korátja, valamennyit, de nem hinném, hogy egyirányba ekkora eltérés lenne, ellenben az SSD-knél a 3500-as olvasás mellé simán társul 1700-as írás, és mivel az írás megmozgatja az SSD-t, tehát a chipen belül változás történik, mindig az a lassabb. -
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #56880 üzenetére
Nálam volt tervben a gyártása egy ugyanilyennek, csak aztán mindig volt fontosabb, és nem foglalkoztam vele, de meg lehet még mindig csinálni.
Amiben én még látnám a perspektívát, az egy plexi anyagú ugyanilyen, átlátszó cucc, megtámogatva némi "edge led" megoldással... -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #56875 üzenetére
Nálam is van, mikor ilyen apróságok miatt idegállapotba kerülök!
Pl hét végén két napig routert telepítettem, mivel ugyanabból 3 is van itthon, és az asztalomon volt a páciens, viszont kellett a net, jött egy kábel, bedugtam a notiba, és a gyári formázó programjával újra flasheltem. Aztán egyszer csak elment a net. Nem figyeltem, és a fő routert formáztam nullára, a szürke helyett a sárga kábelt kellett volna a notiba dugni!
Na akkor pont így válaszoltam én is a kérdésekre! -
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #56858 üzenetére
Az adattárolás önmagában még kevés, pláne hogy én mág az árát is megnéztem.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #56818 üzenetére
Összevásároltam mindenféle cuccot év végétől fogva kb 1.5-2M értékben, hogy majd szórakozok az összerakással, meg telepítgetéssel, aztán volt egy ötlet, hogy az asszony kis itx gépét cseréljük, i5-10600 van neki, mindenre elég, de az én ryzen7-5700g-m mellé nem tud felzárkózni, na mondom majd most, talán a kis lapos chieftec fi03b-s házakat is lecserélhetném valami ablakos, kissé dizájnosabb cuccra, aztán a piacot figyelve 2 hónapja egész egyszerűen nincs amd-s itx lap épeszű áron, sőt, választék sincs, 1-2-3 napokra tűnnek fel valamik, amik tartósan megvannak, és bármikor megvehetőek, azok a 100K fölöttiek. A harveraprón is 60-70K körül bukkannak fel jobb lapok, de külföldről se tudok beszerezni semmi normálisat.
Ehhez képest a micto itx méret 2-3 centivel nagyobb takar, ami 2méterről már az asztalra kirakott lapnál se tűnik fel, nem hogy beépítve, árban töredék, de minimum 0.6-os a szorzó, a házaknál meg ahogy látom, az atx tápos változatoknál nincs olyan méretbeli eltérés, ami miatt értelme lenne jelenleg itx vonalat kialakítani, ha csak nem köt valami. Ezek ugye a Dvga nélküli használat, kevés hely, monitor hátuljára csavarozhatóság, vagy vékony és kisfogyasztású gép beszerzése.
Egymás mellé téve egy nzxt 210-est, egy aerocool cs107-est, egy spirit of gamer deatmath3-ast, szinte nem is látni, melyik itx és melyik nem. Ha a külső méret közel azonos, nincs értelme itx lapra locsolni a plusz pénzt. Akkor tényleg legyen több ram, jobb proci, vagy komolyabb VGA, egy 20K-s ráfordítás szépet dob annak a komponensnek a teljesítményén.
Ha bármelyik nem kizáró preferencia, én lebeszélném még magam is az itx vonalról. -
Rick4
félisten
válasz
agszabv #56815 üzenetére
Nekem azok az igazi itx házak, ahol annyira eltér a méretosztály, hogy szemmel láthatóan egy pici gépről van szó, viszont abban a pillanatban, ahogy a videokártya is szóba kerül, rögtön feljebb kell lépj, mert sem a vga, sem a táp nem fér be a legkisebbekbe, ott viszont érdemes megfontolni, engedi-e a büdzsé az itx méretet, ahol jellemzően minden drágább. Amennyiben nem lesz szem előtt, szerintem nincs jelentősége az itx méretnek, egy sima mikro atx is jó vétel lehet, kisebb méretű, de formás házak vannak olcsón, pl aerocool cs107, amiben elég jól lehet pakolni, és nem drágítod meg 50 ezerrel a végösszeget azért, mert mindent itx méretben akartál venni.
-
Rick4
félisten
válasz
agszabv #56812 üzenetére
Heló!
A kisméretű ház lényege, hogy a szokásos ATX álló tégla helyett lehet fekvő, tégla, kocka, ablakos, zárt, legalább ezt kellene pontosítanodm mik a személyes preferenciáid ahhoz, hogy lehessen érdemben segíteni.
Onnan már könnyen meg lehet találni azt az alkatrészt, ami bele fog menni. -
Rick4
félisten
synology nasok gyárilag ezzel vannak szerelve, és az égvilágon semmi gond sincs a csatival, szerintem a két 1.5mm-es tüske nagyobb felületet ad ki, mint a sima 2.5-ös lyukban az egy tüske, és a két másik tüske, plusz körben meg végig testel. Sose hallottam olyat, hogy gond lett volna.
Itt azt írja 7.5A/ pin, azaz két pinnek 15A 48VDC, az nálam 720W... [link]
Ha ez nem elég, és elég, ott valami baj van...Hidd el, oka van annak, hogy a 200W-os tápkockára nem sima dc dugó került itt is: [link]
-
Rick4
félisten
Nem tudom, milyen adaptereket láttál, meg melyik a 4 pines, a mini din, azaz kppx? Arra van 1500ft-ért áralakító kábel, és véglegesen megoldottad...
Konkrét adaptert nem tudok ajánlani, azt neked kell kiválasztani az összeállított gép valós fogyasztása alapján, de az adapter.hu-ról már vettem, nincs vele gond, vannak itthon kis 60W-os deer tápegységeim, azokkal sincs gond, több lc power 75w-os tápegységből tízéves távlatban egy adta meg magát, szóval ha a megfelelő fogyasztású eszköz van mögédugva, nem lesz sok problémád.
Én idővel elmentem olyan erős procik irányába szigorúan az itx vonalon, hogy nem volt ésszerű sem a hűtéssel, sem a táppal ellőni a keret nagy részét, úgyhogy ezokból váltottam tfx tápos házakra, mostis azok vannak használatban, plusz van itthon kb 20 alaplap, proci, ház, miegymás, valahol ez nekem hobbi, csak ilyen időjárási frontok közepette nincs kedvem összepakolgatni őket, de egy nzxt h200-as házat nézve még azon is elgondolkodtam erősen, hogy itx vonalon ide érdemes fellépni, sima atx tápegységet fogad, és az a teljesítményéhez képest a legolcsóbb megoldás. Sajnos eljött a fleismerős pilalanta, hogy 65mm alatti vastagságú házaknál meg kell maradni a gyengébb prociknál és a max 100W-os fogasztásnál, és akkor épeszű áron van pico psu vagy paneltáp, meg tápkocka is, felette minden irreálisan drágul. -
Rick4
félisten
Természetesen amit kaptam semmi köze az EDAC-hoz.
Gondolom nem tetted szóvá a kicsolmagolás után, de akkor kellett volna visszaküldeni. Létezik amúgy 300W-os pico psu, meg lehet hozzá venni 300W-os kockatápot is, olyasmit kellett volna keresni, hadd maradjon tartalék.Érdekes amúgy, nálam lcpower házakban vannak paneltápok gyárilag, van, amelyik 2012, másik 2014 óta megvan, és működik hiba nélkül, volt, amiben évekig használtam i7-6700-as procival kis konfigot, szóval a napi 12 órán keresztüli 50-60w-ot bírja 10 éven át, én kísérleteztem vele, és stressz tesztek alatt elment a fogyi 100W-ig is mindenféle lekapcsolás nélkül, aztán cseréltem i7-8700-ra, és ott is egy aida teszt vitte fel 120W fölé a fogyit, hogy lekapcsolt, de az sem hiba volt, hanem védelem, az a kis ház a benne lévő paneltáppal a mai napig működik. Van itthon 160W-os pico psu, még nem teszteltem, de gondolom az simán bírná a folyamatos 100W-ot.
Az adaptered 19V-nál ad le 6.3At, épp csak 120W, valószínű a folyamatos terhelés 100W vagy alatta jó neki. Ezek szerint sikerült kifognod egy gyenge minőségű terméket, láthatóan 4-5x-ös áron. -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #56784 üzenetére
Hmm, ha az image jól volt kiírva, és a pendrive-ról bootoltál, akkor boot után némi szüveg kíséretében a monitoron kapsz egy ip-t, oda fellépsz egy másik gépről, és ahogy írtam, a menüben haladva max 10 katt után már a boot loader feliratra kell kattintani, restart után 3-4 perccel megy a webes felület, onnantól ugyanaz, mint ha vettél volna 6x-os áron egy hardvert, amibe betoltál egy vinyót...
Ha az ubuntu megy, akkor csodálkozom, hogy ez nem megy... -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56777 üzenetére
Médialejátszó topicban mindig aktualizálják a frissen megvehető jó eszközöket, nekem egy többéves német amazonról vásárolt Egoiggo s95x nevű cuccocskám van, simán vállalható most is, de erősebb hardverrel, több rammal is a 10K-s kategóriák ezek.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #56772 üzenetére
Ez a része jobban működik, mint régen, abszolút minimális informatikai tudás kell csak, van az ARPL, amit letöltesz, majd kiírsz pendrive-ra, bootolsz, kap ip-t, pc-n fellépész oda, és egy kis gui felületből pár le- fel lépéssel, enterrel kiválasztod a neked tetsző eszközt, utána van még random sn random serial nr, vagy ha van sajátod, azt is beírhatod, build loader, boot loader, és perceken belül megy fel a komplett szoftver, tényleg 15 katt az egész.
A legfrissebb is megy saját hagyományos webes felületről frissítve, nem kell semmit se trükközni, sőt, ezen hamarabb fent volt a legutolsó update, mint a ds920+-on, mert hogy utóbbi sehogyse akarta megtalálni...Mindez összesen kb 5 perccel hosszabb idő, mint ha egy syno eszközt veszel ki a dobozból, és dugsz össze, viszont az élmény utána, hogy szalad a vas, megfizethetetlen.
ispy: Ez azért nem ennyire egyértelmű a teljes termékpalettát nézve, volt az intel atom bug, aminél meghalt a nas, és a gyártó alaplap cserével orvosolta sok sok 10 ezerért, míg valójában egy 4ft-os ellenállást kellett csak beforrasztani, rengeteg 5-6 éves eszközzel van tápegység gond, abszolút a szemét kategória a tápkocka, amit gyárilag adnak, és amit egy ilyen tápegység meghalás után újonnan meg 30K-ért vehetsz meg, szerencsére 1500ft egy 5.5X2.5-ös lengő aljzat ép a kppx 4p dugó adapter, onnan olyan adaptert dugsz rá 6 ezerből, amilyet akarsz. minden héten derül ki új meg új tápegység cserés eset, hoki a hdd keret, ha úgy szállítod a nast, hogy benne van a vinyó, simán megsérülhet a kis rázkódástól a sata csati, és nem fog menni a vinyó, ventik elég hangosak is, és hamar nagyon zajossá válnak, szóval inkább venném meg 20 ezerért a szoftvert, mint akármennyiért az eszközt, pedig ismétlem, volt több is, a 920+-t most nemrég adtam el még 2 év garival, karcmentesen.
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #56768 üzenetére
Ez egy összetettebb kérdés, a synologyban a szoftver ér valamit, a hardver a töredékét éri annak, amiért egy készüléket megvehetsz, ez van megkerülve, egy pendrive vagy kicsi ssd bootol, ami eredetileg is ugyanígy működik, onnantól tölt be a lemezről a szoftver. Xpenology a projekt neve, keress rá, itt is van topikja, bár én az eredetire járok, mert ott értelmes diskurálás folyik...
A syno szoft elég intuitív módon, gyakorlatilag katitngatással eléri mindazt, amit egy egyszerűnek nevezhető nas szoftveren sok utánaolvasással, fórumozással végül ssh-n telepítgetve kell megcsinálni, másik nagy előnye, hogy a hardverigénye más hasonló rendszerknek a töredéke, ha az embernek valami normálisabb gépe van otthon, akkor még virtualizálni is tudja, azaz futtatsz otthon a windows alatt egy vmware-t, virtualboxot, abban fut a syno szoftver, és minden funkciója működik, külön ip-n eléred a hálózat többi eleméről, stb stb..
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56760 üzenetére
Lehet a mini pc-t bármire tartani, mert hardveresen oké, de ezek a médialejátszók mint írtam, céleszközök, mindent tudnak amit kell, csuklóból van kadenciahelyes lejátszás, mindenféle dolby passthrough és olyan dologok, amiket egy sokkal drágább, sokkal erősebbet fogyasztó gép csak telepítgetve, állandóan álligatva fog tudni.
Médialejátszásra a médialejátszó és rajta egy kodi a tuti választás. -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #56758 üzenetére
Sőt, még egy 10K-s médialejátszó is, talán ha 3-4w-ot eszik, kodival mindent tud, táv is van hozzá gyárilag. Mivel céleszköz, ennél semmi se fogja jobban, olcsóbban tudni, a különbözetből meg elég szép háttér kiszolgálót össze lehet pattintani. És akkor már AMD vonalon egy yzen5-3400 helyett vennék egy ryzen5-4500-at, épp tegnap vettem belőle kettőt, elvileg holnap már lapba is kerülnek.
Nincs VGA, de 50%-kal több mag, és 60%-kal nagyobb teljesítmény. Ja, és a 3400-as boltban 76K, a 4500-as 33K...
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56754 üzenetére
Épp a ds920+-ét, merthogy a J4125-ös "gyári" proci elég közel van a j4105-öshöz, de minden jobb modellét lehet.
Volt amúgy DS920+-om is, most egy ilyen 280K, és sajnos kb 0K a reaális piaci értéke a hardver teljesítmény alapján, ennyiből összeraksz jóval erősebbet. Anno az elején egy DS212j-vel indítottam, csak olyan harmatos volt, hogy besírtam, akkor kezdtem el keresgélni, aztán idővel elhintettem itt pár helyen a témát.. -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #56748 üzenetére
Ilyen itthon épített nasokat 11 éve használok, van itthon asrock q1900b lap, 2x8GB rammal és egy 2TB-os vinyóval okos hosszabbítóval, valósban 11-12W-ot eszik, a másik szerverem asrock j4105B, 2x8GB rammal és egy 6TB-os vinyóval 13W-ot eszik, próbáltam ugyanezt i7-6700-as procival, asrock h110m-itx lappal, van erő, de feleslegesen, így ki is került, az 17w-ot eszik, persze ez idle fogyi, egy olyan rendszernél, amit én használok, elég nehéz ezeket csúcson járatni, probéltam még a kis itx-es kontron ktxm87-itx lappal is, az is 16-17w körül elvolt.
én a synology rendszerét használom az általam épített gépen, torrent, féjlszerver, médiaszerver, kamera megfigyelő központ, meg amit csak akarsz, azt fogja tudni, nálunk pl közös mappákat használunk, a d meghajtó a nasban van, felcsatolt mappaként funkcionál, sőt, még a letöltés se az SSd-re érkezik, hanem az is a nas egyik mappájába megy. Annak idején még 2012-ben én voltam itt a ph-n az első, aki elkezdte használni, akkor még hp microserveren, csak aztán az lett, ami lenni szokott, saját hardverből ugyanolyan teljesítménnyel jóval olcsóbban, vagy ugyanannyiért jóval erősebb teljesítményt lehetett összerakni, úgyhogy ment a microserver is, pár kör harvderksérlet után a jó kis asrock q1900b lett, már 2012 óta megy, igaz mostmár csak backup funkciót tölt be, és napi 15 percre kell bekapcsolnia, a j4105 látja el a fő feladatot, de a régi a mai napig hibátlan, sose volt vele baj. Paneltáp, 60W-os adapter, és egy röccenés sincs.
Kell egy pendrive, vagy mint nálam egy kis 20Gb-os SSD, balena etcher image kiírás, bootolás, utána már csak a webes felületen 5-6 katt, és indul a móka.
Persze ez csak egy opció, van mindenféle ingyenes nas szoftver, de még egy widows is meg tudja oldani amit kell, végig kell próbálgatni pár próba telepítéssel, neked melyik hozza az elvártat a leginkább kézreálló kezelhetőséggel.
Ez annyira bő téma, hogy itt nehéz lenne offolás nélkül átbeszélni, általánosan, és mindnek külön is megvan a maga topicja, javaslom olvasgass itt- ott a végső döntés előtt. -
Rick4
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #56745 üzenetére
Vételár mínusz 20% a korrekt.
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #56739 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
lionskull #56737 üzenetére
Nekem kettő ilyen is van, szerintem elég jó választás, bár én azonnal lecseréltem a ventiket két Arctic 12 PWM-re, amik 1100 körül gyakorlatilag némán dolgoznak, igaz az eredetihez képest ez dupla magaság, de nekem befért, ráadásul annyira közel van a tetejéhez, hogy ez már egész biztosan csak kintről szív. A ryzen7 5700g most épp 41°C-on van.
-
-
Rick4
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged