Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dni

őstag

Eldőlt a CPU hűtő kérdés is. Találtam aprón egy Noctua L9i-t 9k-ért így erre esetett a választás. Már be is szereltem, a kis átalakítóval együtt, így szépen halkan teszi a dolgát.
    Több dologból is "jobb" került beszerzésre, mint amit előbb terveztem, i3 helyett i5 6500T, 8GB memória helyett 16GB HyperX FURY lett, szintén akciós HA beszerzésből és hát z egyszerű Modecome, Realan ház helyett OrigenAe mm100. De nem bánom, szerintem az elkövetkezendő két-három évben nem igazán kell hozzányúlnom.
    Már csak egy wifi-bt kártya érkezését várom a jelenlegi helyett, ami macOS kompatibilis és gondolkodom egy m.2 ssd-re váltáson a mostani 128GB-os SSD + HDD kombó helyett, de még nem barátkoztam meg az árával :D

Teszteltem a fogyasztás és a hőmérsékletek alakulását. Egész jó kis kemence lett belőle. Az egy órás full terhelés teszt végére elég forró lett a ház, ha nem az asztalom alatt lenne, akkor télen használhatnám tea melegen tartónak is :D

Normál használat mellett, nem melegebb a proci mint 45 fok, mindeközben pedig szinte néma a gép. Még egy ház ventit be fogok tenni, a gyári számomra nagyon hangos így, azt most be sem raktam. Egy NoiseBlockert BlackSilent-et fogok beszerezni. Még nem döntöttem el, hogy a simát vagy a pro-t, de lehet ebből is rámegyek a Pro-ra mert az még halkabb.
    Sajnos a második „venti helynél” kimaradtak a felfogatási pontok, így csak befújó venti kerül beszerelésre. de még az első elhelyezése se egy leányálom, mert majdnem beleér a 4 tűs tápcsati.

Az áramfelvétel 20W/h körül alakul ha csak netezgetek, teljes tesztelés alatt pedig 50-60W/h-ot mértem egy egyszerű Somogyis fogyasztásmérővel, így bőven van tartalék a 120W-os picopsu-ban és külső kockában.

Új hozzászólás Aktív témák