- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PLaci58 #21151 üzenetére
Az út szélén, amikor folyamatosan előzgetik őket? szvsz, igen.
Én nagyon kellemetlenül érzem magam amikor úttest szélén kell tekernem és folyamatosan előzgetnek, sokszor nem is odafigyelve hogy mennyi van a kocsi és a bicikli között...
Ez azonban megint egy más kategória, elég sok helyen - legalább is Pesten - van kerékpárút vagy kerékpársáv. A robogóval azonban nincs más lehetőséged mint az úttest.
Nekem is volt 50cc-s robogóm, és azért kellett eladnom mert 50km/h-s végsebesség mellett nem mertem vele hosszabb távon közlekedni. Még ott is letolnak ahol 50el lehet menni, nem beszélve az olyan utakról ahol 60as, esetleg 70es tábla van. Szerintem egy 60as utazó és egy 70es végsebesség kell a biztonságos közlekedéshez a robogóknál. -
válasz
PLaci58 #21147 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés. Nem tudom ott milyen a közlekedési morál, de itt például szerintem nem lenne nagyobb biztonságban egy motoros ha betartaná a 40km/h-t. Egyszerűen nem veszi fel a forgalom ritmusát és még a kamion is le akarja előzni, ami pedig nem kicsit életveszélyes. Normális sebességgel, de ésszel kéne motorozni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
PLaci58 #20338 üzenetére
Ahhoz mindenképp látni kéne, lemérni. Szemre ez nem megy. Ha nem okoz végsebességváltozást, akkor egész egyszerűen baszottmerev.
Főtengelycsapágyra gondolsz? Szerintem ez nem tudja szétütni. Vagy milyen csapágy? Előbb csúszik meg a szíj a variátoron, minthogy közvetítsen akkora erőt.
-
válasz
PLaci58 #20368 üzenetére
Az a Vespa GTS 250 amúgy sem régi, hogy modernizálni kellene, inkább csak helyrepofozta. De sok hülyeséget tett rá, ami tök felesleges és csúnya is.
...végignéztem... egyáltalán nem tetszik, jobb lett volna ha el se kezdi az egészet, elb@szta azt az eredeti oldscool külsőt.
-
válasz
PLaci58 #20338 üzenetére
Kicserelem akkor, nem tetel, csak rendben legyen!
SzlobiG
runner 125 Akkor a varional lesz valami, osszekevertem, ugye a fotengely vegen van a vario es hatul a kuplung. Mert az elsobol jon az a vartyogas es altalaban terhelesvaltaskor, tehat amikor felporog/odakened neki a kakaot, illetve mikor elengeded a gazt es forog le.
De jo tarsam lesz ugy nez ki ez a kis motor, megint csapattam vele egy jo egy/masfel orat es igen tetszik. Szerintem a blokkja is rendben lehet, mert nagyon megy, kivancsi leszek a fogyasztasra. -
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #19476 üzenetére
Nézd, több hsz.-on keresztül olyan elvi és gyakorlati dolgot kérdezőjelezél meg, amiből egyértelműen látszik, h _e téren_ nincs tapasztalatod. Már az első, erre reagált hsz.-omban megírtam, h kizárt - majd Persu is reagált rá, h nem így van, de Te továbbra is próbálod bizonyítani az igazad.
..erre h reagáljon az ember?! Vagy, maradjak kussban, had maradjon bent a baromság - majd 2 hónap múlva jönnek a user-ek, h itt olvasták a laza ékszíjtól indul szarul a robogójuk...
Másrészből, hol volt a sértés? 4 hsz.-on keresztül írsz helytelen gondolatokat - ebből kifolyólag joggal definiálhatom, h tudatlan és tapasztalatlan vagy e téren.
"...pedig annyi baromságot írtál már ide.
Főleg a kedvenc javaslatod szeretem, hogy "vidd szerelőhöz". Ez nagy segítség."Kérlek listázd ki az összes szakmai baromságot abból több mint 2000, 80%-ban segítőkész tartalmú hozzászólásomból amelyekben hülyeséget írtam.
Ez egy fórum, ha valamiben nem értesz egyet, ki lehet javítani, közbe lehet szólni, érvekkel alátámasztva. Nem most kell dobálózni, h "bezzeg te is mennyi baromságot írtál".
Ha, jól emlékszem egyszer nem volt olyan, h valamely hsz.-om megkérdőjelezted volna...Komolyan ki kell fejtenem a "vidd el szerelőhöz" javaslatot is?! Nem hittem volna.
Idejön egy olyan tulaj, akinek annyi fogalma van a robogójáról, h van rajta valami karburátor, amit tekergetni kell h jó legyen. (Az egyik legutóbbi példa, amire konkrétan emlékszem.)
Fingja nincs melyik a levegőcsavar, melyik az alapjárati, de még csak azt sem tudja, h hol van, vagy egyáltalán mi az a tűszelep.
... s ilyen embernek adjak gyakorlati tanácsot. Bocs, de ennyi felelősségtudat van bennem, h nem bszatom el vele még jobban a robogóját, mivel fingja nincs az egészről. Ezek szerint elvárandó lenne, h online oldjam meg a problémáját...Másik, fentebbi példa; sokat fogyaszt a robogó. Válaszoltam mit kell ellenőrizni.
Ha, kopott a henger, szar a dugó Te mit javasolnál? Vigye el a henteshez? -
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #19470 üzenetére
Már ne haragudj, de a saját tudatlanságodból kifolyólag lovagolsz továbbra is a témán.
Persu is megírta, persze, h laza, mert nincs rajta a külső tárcsa, plusz elképzelhető, h a kuplung tárcsáin sincs a legfelsőbb ponton a szíj. Amikor felrakja az ember, és meghúzza, érdemes mindig forgatni rajta, mert a szíj akkor minimálisan feljebb kúszik, és még rá lehet húzni az anyára.
Amiről Te beszélhetsz, max. hézagolási probléma lehet, de jelen esetben erről szó sincs, mivel varió csere nem volt, illetve minden a helyén van.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
PLaci58 #19470 üzenetére
továbbra sem értem ezt a feszes nem feszes dolgot.
alul még a variótárcsa is le van véve, naná hogy laza.
a csapra nem kell illeszkedie feszesen a szíjnak. A csap nem fogja hajtani sosem a szíjat magában. Mindig nyomnia kell a variónak.
ha annyira vékony már a szíj, hogy ilyet csinál, akkor már csúszik is, meg lehet érezni és pillanatok alatt le is darálja. Ezért mérjük a szélességét a szíjnak ugye. de laza sosem lesz, mert feszíti mindig valami. Hogy szétszedett variónál álló helyzetben laza. inkább a szélességét mérjük, nem a lazaságát.nekem mondjuk meg van a véleményem a rigás-etz éra otthon szerelőiről, azoknál az igénytelenség aztán megvolt. a főtengelyre hegesztett kuplungtól kezdve, a flexxel becsiszolt kapcsolókörömtől elkezdve azok csináltak mindent. vágnám le a kezét a legtöbbnek.
-
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #19464 üzenetére
Jah, ki kell venni belőle 2 szemet, oszt' feszesebb lesz.
..h lenne már laza, ez nem Riga-lánc, de még csak nem is lánc. A szíj előbb kopik ronggyá, vagy elszakad, mint h kitágul.
Ráadásul a kuplung szíjtárcsájának pont ez a szerepe, hisz a kontrasztrugó nyomja össze folyamatosan a két tárcsát, így a szíj minden esetben feszes.
-
kokov
tag
válasz
PLaci58 #19381 üzenetére
Köszi a szerelésit, a karbi meg az aut. szivató az ugyanaz ahogy nézem, szóval hasznos lesz.
Igen-igen, közben nekem is eszembe jutott, hogy DC-ben volt a multi és ott a tekercsről közvetlenül az még messze nem olyan stabil egyen, mint egy akksi, csak ugye én abban a hitben voltam, hogy ez pont fordítva működik, tehát hogy fesz nélkül zár a szivató és nem nyit.Úgy képzeltem, hogy az akksitól folyó áram felmelegíti és akkor nyit a meleggel operálva és azt a relét ami az akksit kapcsolja rá a szivatóra, meg egy bimetál vezérli ami rá van tapasztva valahová a blokkra, mint a kávéfőzőknél a tűzvédelem,így a szivatót a blokk hőmérséklete vezérli, de ezek szerint ez így túl bonyolult lett volna, így inkább maradtak annál, hogy folyamatosan fűtsön az automata és rátették közvetlen a tekercsre és gyakorlatilag az automata szivatónak köze sincs ahhoz, hogy hány fokos a blokk.
Érdekes, de így az akksit kihagyták az egészből szóval DC-ben mérhetem egész nyugodtan
-
PLaci58
addikt
válasz
PLaci58 #19381 üzenetére
Még annyit, hogy váltakozó feszültség van ott, vagyis lüktető egyen feszültség, ezért érdemes a műszert váltó állásban használni. A szívató ellenállása a hőmérséklet növekedés hatására nő.
Szerintem a csatlakozóval lesz gond. A kábelt csak akkor érdemes végigkövetni, ha nem lehet feszültséget mérni. Gyakran egy 12V-os "próbalámpa" jobb ilyen helyeken mint egy műszer (12V, 1-5W). -
kokov
tag
válasz
PLaci58 #19371 üzenetére
hmm, köszönöm szépen a helpet, érthető. Akkor az elejét nem is kell bántani elméletben. Holnap megsasolom, bár most úgy raktam össze, hogy jó volt, indítás után azonnal felpörgött, nem fulladt a gázra hidegen, mint eddig. Valszeg az segített, hogy picit megkocogtattam a szivatót meg matattam ott a vezetékkel, de az se jó, ha állandóan szivatóval megyek, mert a gatyám eltankolom és ezek szerint ha süket a vezeték akkor a szivató nem kapcsol le. Most a füst is látszott alapjáraton, eddig nem látszott.
Úgy döntöttem holnap kiszedem a szivatót és rákötöm egy átalakított PC tápra, az 12V egyen, meglátom mutat e életet a szivató a molexre kötve, ha igen akkor ki kell bontanom a vezetéket a motorból, de most ez kicsit ellentmondásos szitu. Nem nagyon értem igazából, hogy őszínte legyek.
Azért mérhettem rövidzárat, mert a vezeték másik vége a tekercsen van, igazad lehet, ez eddig oké, de ha meg azon van akkor meg fesznek is kéne lenni rajta járó motornál, de az sem volt, ha meg a vezeték lenne megtörve, lecsúszva a tekercsnél, akkor meg szakadást kellett volna mérnem a rövidzár helyett, szóval sehogy nem kerek. Talán a multiméter mérővezetéke szivatott (az is kontaktos néha) és ott volt a fesz, csak nem láttam
, de többször is rámértem pedig, így nem valószínű
de hogy hogy lehet egy ilyen egyszerű dologgal így szívni, nem lehetek ilyen béna basszus, tökönszúrom magam ha holnap nem tudok pontot tenni a végére.
-
DigitXT
félisten
válasz
PLaci58 #19015 üzenetére
Nem spirálos, hanem elektronikus, és nem feltétlen kell csalnia a
távolságmérésben ahhoz, hogy a sebességmérésben csaljon. (Jó
példa erre kb. az összes autó, ahol "halál pontosan" megmondja,
hogy mennyit mentél távra, viszont a sebességmérőjük nagyjából
folyamatosan optimista, azaz többet jelez, mint a valóság. Minek
oka nagyjából az, hogy ne perelhesd be a gyártót, ha megvágnak
gyorshajtásért.) A sebességmérőm 10-15%-ot is képes csalni.Szerintem is függ a guminyomástól - hiszen változik az abroncs
kerülete: arra vonatkozott a kérdés, hogy változhat-e ennyit...Nem emlékszem rá, hogy régebben csalt volna a távolságmérés,
vagy legalábbis nem ennyit, mert mentem már ide-oda úgy, hogy
csak néhány fordulónak a távolsága volt a fejemben, és azok így
kijöttek, ez a legutóbbi meg nagyon nem. Első körben még csak
legyintettem, hogy biztos rosszul emlékeztem az óra állásra, és
nem is annyit kellett volna menni, de utólag ellenőrizve: mégsem.Tegnapelőtt hazafelé ellenőriztem: ~7,5 km-es úton ~7,9-et mért,
ez ~5% eltérés, ami eléggé bosszantó hiba: megnézem a dolgot.runner 125: most nem is a 20 km/h csalásról van szó, hanem a
távolságot szeretném, hogy normálisan mérje. Amúgy lehet vele
"játszani": van rá kütyü amivel az elektronikus mérő korrigálható.
Kérdés, hogy megér-e az egész 17K-t, mert azt nem hiszem. -
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #18913 üzenetére
Úgy tudom nem írja elő, de ettől még vizsgaszabályzat tartalmazhatja, és tartalmazza is.
Arra meg egyértelműen _senkit_ nem lehet kötelezni, h közútun kizárólag csak full protektoros ruhában vezethet még smkp.-t is. - Saját felelősség elve.
Így van és kész, apelláta mehet az állambácsinak.
-
Brogyi
őstag
válasz
PLaci58 #18474 üzenetére
Emberek vagyunk,így különböző a véleményünk.Az én szememben az fűnyíró amiben nem generátor van.A generátor pedig nem arról híres hogy 1-2A-rel töltsön.Hidd el valami ici-pici tudásom van, és nem az internetről.Nagyon értelmesen észrevetted,hogy azok beollózott vélemények, ami persze engem igazolnak.
14 évesen toltam olyan fűnyírókkal.Ma már egyre se vagyok kíváncsi.Az-az 1% amiről írtam valószínű mind 50ccm-es robogó amiben valami módon korlátozva van a töltőáram.Így igazad is van,de egy modern motor ,vagy autó generátort használ.Ott nincs áramkorlátozás.Az pedig nagyon nem jó egy igazi zselés akksinak.Zárszónak legyen annyi elég, hogy 10 emberből 9 azt se tudja mi a különbség a zselés, és az AGM között.Úgy látom te tudod,de akkor használd következetesen." de hagy nevezzem már a dolgokat úgy ahogy szeretném".
Erre reagáltam.Remélem nincs harag? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
PLaci58 #18443 üzenetére
Gépműhely válogatja hogy sikerül a fúrás. Pl találkoztam olyannal, hogy alsó holtpont környékén 1 századdal kisebbre sikerült fúrni. Felül minden oké volt. Mindig ki kell mérni a dugattyút és azt is, amit kapott az ember fúrás után. Ez sajnos alap, mert nem mindenki csinálja meg jól.
Megragadt megint, vagy mi történt vele? -
Brogyi
őstag
válasz
PLaci58 #18461 üzenetére
Amit linkeltél az zselés,de az nem önindítozásra való.Zselést nem használ az automotive üzletág.Legfeljebb AGM és társai.Nézz ide [be].
Hol látsz itt egy olyan akksit ami autóba vagy motorba való lenne?Tipikus felhasználási területe a riasztók és ezninterruptible Power Supply (UPS).Csak az idióta tesz ilyet gépjárműbe.A zselés akksi meghatározása: A zselés akkumulátor belsőleg annyiban hasonlít az AGM akkumulátorokhoz, hogy az elektrolit itt is meg van kötve. Az AGM akkuban az elektrolit továbbra is folyékony kénsav, csak fel van itatva, míg a zselés akkuban szilika-gél segítségével az elektrolitot elzselésítik. A zselés akkumulátorok töltőfeszültsége alacsonyabb, mint a hagyományos savas vagy AGM akkumulátorok esetében (az akku kapacitásának kb. 5%-a). A zselés akkumulátor cella a legérzékenyebb valamennyi tipus közül a túltöltésre, amely korai akkumulátor tönkremenetelhez vezet. További hátrány, hogy a zselés akkumulátor teljes feltöltési ideje hosszabb, mint egy hasonló kapacitású hagyományos akkumulátornak (mivel alacsonyabb a töltőfeszültség), a magasabb feszültségű töltés folyamán keletkező gázbuborékok pedig a zselében alacsonyabb akku kapacitást eredményeznek, megrövidítvén így annak élettartamát is. Zselés akkumulátorok igazi felhasználási területe, ahol az akkumulátor kisütése a 100%-os mértéket is eléri. Nem megfelelő akkumulátor töltő használata esetén az akkumulátor korai halála szinte elkerülhetetlen.
A zselés nem egyenlő az AGM-mel.Akkor is csak a tudatlanok nevezik zselésnek.
Egy KIEGÉSZÍTŐ MEGJEGYZÉS a zselés akkumlátorokról: nagyon gyakori, hogy sokan ezt a kifejezést használják, amikor egy zárt rendszerű, karbantartásmentes akkumlátorról beszélnek. Sokszor hasonló a tapasztalat akkor is, amikor valaki zselés akkumulátorhoz keres akkumulátor töltőt, sok esetben a végén kiderül, hogy az akku egyáltalán nem zselés rendszerű. -
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #18443 üzenetére
Szerintem kizárt, fúrás és a melegedés nem összeegyeztethető, ott valami más probléma lehet.
A típusba való gyertya (hőérték!) van benne? Milyen hűtésű a motor?
Ha, levegős, minden lapátja megvan a ventinek? Burkolat normálisan rajta van?
Vizesnél ellenőrizni kell, h elegendő víz van-e a rendszerben, és nem levegős-e. (Ez ugye előfordulhat, hisz fúráskor lekerül a henger, így a víz újra lett töltve..) -
g@bo
nagyúr
válasz
PLaci58 #18247 üzenetére
nem viccnek szántam.
oké hogy motorozunk, de nem árt tisztában lenni dolgokkal.
nyáron póló, rövid gatya...... nem elég, hogy egy -kisebb- esésnél komoly karistok jöhetnek, de a 40 fokban az ember nem érzi, milyen szépen "fagy" pl. a térde.
jó ha tisztában van/lesz vele minden friss motoros, hogy a balesetek mellett még milyen "szövődmények" lesnek a versenyzőkre.
-
zsolt19900
őstag
-
Tirpitz1
csendes tag
válasz
PLaci58 #18195 üzenetére
Jaja nem egy kategória, 135K-ért vettem ha jól emlékszem. Írgalmatlant szívtam még a kilométeróra spirállal, a végén csináltattam hozzá. Vicces ugyan de kb ugyan annyiba került mint ha eredeti lett volna, 1 év garit is kaptam rá. Sosem stimmelt vagy a hossz vagy a végek a gyári spirálokkal, pedig az órák is eredetiek. Most cseréltünk benne lánckerék szimeringet, meg tegnap vittem át a bőröshöz az ülést újrahúzni.
( készülődik a droid a szezonra)
Nekem jó feketében is ha 32K-ért oda adjáknem sértődök meg...
-
Tirpitz1
csendes tag
válasz
PLaci58 #18193 üzenetére
Nekem ilyen van, egyenlőre bámulunk rá mint faltörő kos a fotocellás ajtóra ez miatt
1 éve van meg kb. Én körübelül 100KG vagyok ( a medve nem játék kateógória ). Így megy alattam 95-100-at. Mivel ugye "A" jogsi nincs. Első körömnél megállítottak vele a rendőrök, de rendben van minden papírja, megcsináltattam. ( adás-vételi, biztosítás ). -
-
kem
addikt
válasz
PLaci58 #18016 üzenetére
Ezzel használtam amióta megvan, kb. 2 hónap és 100km. azért cseréltem le, mert néha kihagyott a gyújtás alapjáraton, és gondoltam ennyit megér(1x00Ft) egy 4-5éves gyertya kicserélése. Az újjal egyenletesebb az alapjárat is amennyire én meg tudom ítélni, jobban reagál a gázra, de más változást nem vetem észre.
-
-
-
válasz
PLaci58 #17733 üzenetére
Nem várok csodát, csak hogy ne fulladjon le teljes gáznál terhelés nélkül. Ez már jelentene szerintem pár plusz kilométert, ami nekem elég is lenne. Jó tud lenni mikor visszaveszem a gázt és megindul picit a gép. Amúgy tudom, hogy egy rakás sz*r, ezt az előző tulaj autószerelő bátyja is elmondta, de ez mind (minőség, kínai, 50ccm, 4T) nem magyarázat arra, hogy nem pörgi ki magát a motor. Amúgy Sepia ZZ mellé vettük, nyilván ez nem fog 65-öt menni mint az. Van normális biciklim is, ez csak azért kell, hogy hajnal 2kor télen kényelmesebben menjek dolgozni. A karburátorbeállítós videót tudnátok linkelni? Köszi! Olaj 1-2 hónapja lett cserélve, azért nem akarok erre pénzt kidobni. Ja az előző tulaj és az autószerelő bátyja megbízható, párom nővérének a fiai.
Szerk: 9 ezer van a mociban, és úgy tudom 8000 a gyertya élettartama. Lehet hogy ez okozna gyújtás hibát ha nem az akksi?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
PLaci58 #17727 üzenetére
rossz gyertyánál mindenképp puffogna a kipufogóba. azt észre lehet venni. durrogna a gyenge szikrától. szegény és dús keveréknél majdnem ugyanazt csinálja a motor. Ha gyulladásképtelen a keverék, mindegy, hogy dússága, vagy szegénysége miatt van, hörögni fog. Ki kéne először találni, hogy most melyik irányba menjünk. De ha ilyen elölről kezdjük, hogy karbiállítás... Nem biztos, hogy az a baja.
ha tele van a kipufogó, és a gázcserét akadályozza, tud ilyet csinálni. vagy ha túl szűk a keresztmetszet fojtás miatt, akkor ugyanígy viselkedik levegőbe emelt kerékkel is. Semmiféleképp nem zárnám ki a fojtást. -
válasz
PLaci58 #17696 üzenetére
Nem nem nem, természetesen nem így gondoltam, hanem esetleg ötletek, tippek, tapasztalatok, gondoltam, hogy nem annyi lesz, hogy "legalul van egy piros csavar, meghúzod, és 120-at megy majd"
De mondjuk "nekem is volt ilyen, ... volt a ludas"
Amúgy ha ennyi a vége akkor is megért 15-öt, ennyiért roncsot meg alkatrészt kapsz, nem működőképes gépjárművet ajándék bukósisakkal, vadiúj gumikkal. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
PLaci58 #17659 üzenetére
azért kell bele erős rugót rakni, hogy a nyomatékcsúcsnál legyen a blokk, amikor elkezdődik a kuplungharang hajtása, és ne b*ssza agyon 3000 es fordulaton a motort, amikor alig van valami nyomaték a főtengelyen. a kapcsolás megint más téma, az röpsúly, a pálya és kontrasztrugó kérdése.
Ha nem akarja valaki, hogy lábbal be kelljen segíteni indulásnál, akkor bizony be kell hangolni a kuplungot nyomatékcsúcsra. Valamit valamiért.
Én pl rühellem a gyökkettővel indulást. akkor veszek babettát és még rá is tudok tekerni. -
Brogyi
őstag
válasz
PLaci58 #17636 üzenetére
Szerintem ez nem jó. A varrásnál, és a lukakon bejön a mínusz,de a múltkor olvastam, hogy valaki nagy mínuszba is nyomta.Ő majd megmondja milyen az mikor bejön a mínusz a varráson keresztül.Bringára még jó lehet, de motorra már nem.Nekem teljesen zárt van, és +5 fok alatt már szívok erősen azzal is 120 körül.Bocsi, ha bringára jó, akkor libazavaróra is jó.
-
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #17475 üzenetére
Hjah, ha beírod a google-ba h Runner, kb. elsőnek dobja ki ezt a kotlát.
_
Ma nézegettem a Vespa-kat.
..nagy megdöbbenésemre láttam, h gyártanak még PX 125-öst?!Az nagyon komoly.
g@bo
Hát, szerintem necces, eleve 4t, szelephézagot kell állítani, karbit is tuti át kell fúvókázni.
De, mondtam már, szerintem ne költs rá, hanem vegyél nagyobbat. -
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #17471 üzenetére
Nem tudom miből gondoltad, h nem kulonolajzassal hajtom, külön van a benzintank és az olaj.
A tuszelep gumis végén egy kicsi koszt láttam, így elképzelhető, tulfolyt és azért dolgozta vissza a karbiba.
Egyébként maga a membranhaz ilyen gumis bevonatú, ugyh az tömit faxan, ott nem is volt nyoma szivargasnak, viszont a membran és a szivocsonk köze raktam pasztat.
Passz, a motor általános állapotából kiindulva gyári minden. Kb. Ez sem volt meg soha szetszedve.
Majd délután kiderül, bízom benne h megoldódik a visszatermeles. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
PLaci58 #17207 üzenetére
Tőlem két robogót is elloptak, szóval én tényleg azt szeretném, ha közúti ellnőrzés során nézzék meg a vázszámot alapból.
De amikor Areám volt akkor én is elhajtottam őket, este 9 kor megállítottak, a vázszámhoz le kéne szerelnem elöl a kis idomot, és had ne kelljen már sötétben.
Azt mondták oké.
hónapra rá ellopták -
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #17207 üzenetére
Na jó, kis túlzással írtam persze.
De pl. a maxi Runner blokk hajlamos magától is konkrétan kettérepedni, de ez akkor sem így működik, h utólag beleverjük mindbe a CM50-et, mert attól 100000%, h 50-es. Ez nem bizonyíték, mindenki tudja, csak némely rendőr egyed nem, akik barlangban nőttek fel, és a mai napig figyelik a kéményt a mikulás miatt...akos3
Jaja.
Sisaktartóba fogom rakni, úgy, mint a lemezes fotón. Kifúrom a sisaktartó műanyagját és az akksi felől ( fent van az is) betolom szépen, majd hátulról zárom azzal a nagy 'anyával'.
-
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58 #17201 üzenetére
..ok, de egy mai modern robogóba, hova a francba lehetne beleütni ezt a "CM 50"-et? Simoknál még csak csak, de egy alublokkot megkoccolsz aztán kettétörik.
Szerintem le kell szrni, én konkrétan tőletek hallottam erről a "CM 50"-ről először.
1-2 nyugdíj előtt álló rendőr ezek szerint hatja, de elmennek aztán kutya nem fogja keresni - mert eleve nincs is._
Egy jó barátom kint van Németo.-ban, vett nekem egy ilyet, jövőre beszerelem. Nexus-ban gyárilag volt, telefont tölteni, pláne GPS-t folyamatosan első osztályú.
-
runner 125
nagyúr
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
PLaci58 #17097 üzenetére
Saját tapasztalataimat írtam le. Kint hagytam néhány téli, mínusz tízes hónapra, egy merő rézgálicos takony volt az úszóházban. Ami döbbenet, hogy összeszedte a párát nagyon durván, mintha szívná a benzin. Ugyanez bent garázsban nem történt meg. Elméletben nem kéne megtörténnie, de kipróbáltam, nem azért írom, mert benne van a bugi az ujjaimban.
-
Brogyi
őstag
válasz
PLaci58 #17097 üzenetére
Fiúk, ez ilyen nehéz lenne? A fém tartályba azért szoktak az öregek benzint rakni, hogy ne rozsdásodjon meg.Könnyen oxidálódik a vas.Biztos nem rozsdamentes drága fémből készítik.
Egy kicsit hasonló mint a tárcsafék.Néhány nap után már rozsdásodik.A benzin elzárja az oxigén, és az aktív levegőben lévő oxidánsok útját.De, ahogy szoktam mondani ha rám hallgatok akkor azt csináltok amit akartok. -
válasz
PLaci58 #16895 üzenetére
Keresztanyám egyszer vadi új Honda Dio-val egy kerekezett, még talán 99-00 táján, nem nehéz, az volt az első és utolsó motorozása, egyszerűen indulásnál tökig csavarta a gázt, azután egy kerékbe emelkedett a megbokrosodott gép és kitörte vele a vaskerítést. Amúgy meg egy könnyű kis 50-es aluhengeres szinte bármikor emelni az elejét, még a gyári NRG is olyan helyzetben elkezdi nagyon tolni az orrát, pedig ez ~100kg.
-
h1n1_900
senior tag
-
DigitXT
félisten
válasz
PLaci58 #16895 üzenetére
Ha valaki nem tud együtt haladni a forgalommal, akkor el se induljon.
Pontosan ugyanazt mondjátok.#16897: hát az, hogy ráülsz, megtekered a gázkart, erre a gép elindul,
mert full automata, még messze nem jelenti, hogy tudod vezetni - még
inkább nem jelenti azt, hogy biztonsággal tudsz vele közlekedni.
(Bicajozni sem tud mindenki.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPEnology
- E-roller topik
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest