Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyogo83

Topikgazda

válasz sityupityu #74346 üzenetére

Egyebkent regen filoztam rajta, miert lehet ez a zsiros/nem zsiros variator dolog.
    Mert talalkoztam 125-os Leonardoval, aminek szinten a service manual szerint zsiros a gyari variator, de anelkul sincs gond ha ugy megy, max ha nagyon sokat futott, akkor zorog alapjaraton zsir nelkul.(De akkor en mar variatort is cserelnek, mert legtobbszor hiaba minimalis kopas latszodik, de nem normalis)

Kb arra jutottam, hogy attol fugg, milyen otvozetbol csinaltak a gyari variatort, illetve milyen gyari gorgoket adtak melle. Mert ami normalis gorogket mar kapsz (Malossi, Pulley, DR, stb), legtobbnek szinte ilyen teflonos/csuszos puhabb anyagbol van az anyaga. Emiatt az szinte hamarabb kopik minthogy kikezdje a gorgopalyakat.
    Gyanitom a gyari gorgok amiket beleraktak ezekbe meg kemenyebb/masabb anyagbol voltak, amik zsirzas nelkul hamarabb kikezdtek volna a variatort.
    Ezert is van csak nehany regebbi robogonal a gyari leirasban a zsirzas, ami szerintem csakis gyari gorgore vonatkozik.

Legalabbis en nem nagyon vagyok oda ezert a zsirzos otletert normalis minosegi gorogvel a gyari variatornal, ha csak eleve nem eloiras (mint ahogy emlitetted a Stage6-nal, iletve van meg 1-2 Stage6-os variator 500-as robikhoz, amikhez szinten adjak kitben).

Új hozzászólás Aktív témák