Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Macrodroid
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
JulianSinulf #40119 üzenetére
"... ABL-t lenne érdemes kikapcsolni...".
Na ez az! Csak hogyan? Amit az előző bejegyzésem végén írtam az igaz? Vagyis hogy csak eltárolja a mért eltéréseket, és nyomtatás során annak megfelelően korrigál. De akkor miért romlik el ABL után a kézi beállítás? Ha kézi beállítás után nem csinálok ABL-t, akkor valami előzőleg eltárolt ABL mérés alapján korrigál ami biztosan rossz? Vagy ki lehet nullázni az eltárolt ABL értékeket? Vagy nem is így működik? -
jattila48
aktív tag
válasz
fabula #40117 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ki fogom próbálni a javaslatokat. A nyomtatási felület az asztalhoz mágnesesen tapadó arany színű érdes felületű hajlékony acél lap (nem tudom mi a hivatalos megnevezése). Nem mostam le, de nem is volt összekoszolva, mert ahogy a dobozból kivettem, hozzá sem értem, úgy próbáltam rá nyomtatni. Az anyag a géppel adott fehér PLA, asztal 60, fúvóka 200 fokra állítva. Közben Reggie0 javaslatára megszorítottam a jobb oldali Z tengely csigát, ez egy kicsit laza volt (az ellenoldali csigát kézzel el lehetett forgatni, miközben csúszott az alumínium tartó oszlopon).
Említitek a ragasztó használatát. Milyen ragasztót lehet használni? Papírboltban kerestem vízben oldódó (PVA?) ragasztót, mert valahol azt olvastam, hogy ez kell, de nem igazán értették, mit is akarok.
A szintezésről: kézzel a papírlapos módszerrel, a rugós lábakat csavargatva elég jól beállítottam, a fejet középre pozícionálva beállítottam a Z korrekciót is, aztán automatikus szintezés, ami el is rontotta a kézi beállítást. Egyik sarka alatt szorult a paírlap, másik alatt hozzá sem ért, kezdhetten elölről. Azt gondoltam, hogy az automatikus szintezés nem állít az asztal magasságán (hiszen nem tekergeti a rugós lábakat), csupán megjegyzi az esetleges felületi eltéréseket, ami alapján nyomtatás során szoftveresen folyamatosan korrigálja a Z pozíciót. Ez így van? -
jattila48
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy Creality Ender 3 S1 Pro nyomtatót. Még csak próbálgatom, de nem igazán működik jól. A géphez adott kínai macska modellt sehogy sem tudja kinyomtatni. Néha az első réteg nem tapad le rendesen, ekkor "keresztbe kasul" húzza a szálat, de ez a kisebbik baj. Eljut kb. 40%-ig és ott egyszerűen fellöki a fej a modellt. Ez kétszer egymásután csinálta meg.
Az is lehet, hogy elenged a tapadás, és a szál elhúzza, de ezt nem tudom megállapítani, hogy most melyik eset áll fent. Szintezést többször csináltam (papírlapos kézi módszer és automatikus is), a Z korrekción is állítottam (ekkor az első réteg már kb. jó lett), de nem sikerült orvosolni a problémát. A nyulat szépen kinyomtatta, mást meg még nem próbáltam. Szerintetek mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tippmix
- További aktív témák...
- HP SPECTRE X360,4K Touch,core i7,IntelHD+RX VEGA 4GB!!!VGA,8-32GB RAM,256-512 SSD,ÚJ AKKU
- Macbook Air M2 15 8/256 Apple garancia
- Újszerű ThinkPad E14, core i5 1135g7(8x4,2Ghz),IRIS XE VGA,8-32GB RAM,256-512GB SSD,
- ThinkPad Yoga Áthajtható Érintős FullHd,Core i7,TOLL,világító billentyűzet,8GB RAM,240GB SSD,Jó akku
- Lenovo 15,6",A4 6210,R3+R5 m330 VGA,8-16GB RAM,SSD,Jó akku,jó állapot
- 3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Xbox Ultimate előfizetések
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest