- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Tothanta #50707 üzenetére
A lyukakat pont sosem fényképeztem le. De itt egy kép a szeletelésről. Középen a szürke körök a support, aztán egy vékony levegő, ott látható a plate, majd a tárgy ismét szürkével jelölve.
A fekete rész az, ami ismét a tárgy és a lyuk alja. Ez már a következő réteg, míg a szürke az alatta lévő réteg. Mint látható, először ezzel kezd. Ha nincs support, akkor is így csinálja. De hihetőbb, ha megmutatom.
Nincs support és simán a levegőbe nyomtatná. De ott nem fog megállni, vagyis nem lesz szép, sima.
Ez egy M3 csavar fejének a helye.Anyagnál PLA/PETG páros. (Más anyagnak más a párja.) Ezek nem tapadnak igazán egymáshoz, csak épp a nyomtatás idejére. De itt arra érdemes figyelni, hogy a PLA ne Silk legyen, mert az nem fog a PETG-re tapadni. Tapasztaltam.
Ezt a házat fekete PETG-ből nyomtattam és fehér PLA-t használtam support interface-nek. A szín mindegy, de célszerű eltérőt használni, hogy egyértelmű legyen, mit kell leszedni. Van, hogy a support elválik az interface-től, így azt külön le kell szedni a tárgyról. De az már nagyon könnyen lejön. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Tothanta #50706 üzenetére
Lakótérben. Most épp mögöttem van a nyomtató, mikor megy, gyakran ülök a gép előtt.
Ha olyan az anyag (Sunlu PLA-CF), akkor vagy ajtót/ablakot nyitok vagy inkább kimegyek a szobából, becsukom az ajtót és később kiszellőztetek.
Ha eleve csukva tartom az ajtót, akkor nem szívesen megyek be nyomtatás közben, mert érezhetően büdösebb van benn. Nyitott ajtónál eloszlik a szag a lakásban. Az meg amúgy is rendszeresen szellőztetve van.
ABS/ASA veszélyesebb, de nyitott nyomtatóval nem igazán kell ilyenben gondolkodnod.
PLA/PETG/TPU ami számításba jöhet, ezek mellett meg lehet lenni.
A hűvösebb levegő előnyösebb a tárgyhűtés szempontjából. Esetleg tovább tart felfűteni, amit fel kell fűteni, de nem hiszem, hogy ez olyan számottevő. Akkor lenne lényeges, ha zárt nyomtató terét akarnád felfűteni.
Van olyan yt-s, aki a pincében csinálja, 17 fok körül.
Nekem ez már eleve ott tartózkodásban is hideg lenne. (Ezért sem megyek a pincébe.) Mondjuk nem fűtött garázs, télen akár 0 fokkal nem biztos, hogy jó ötlet. A nyomtatók adatlapja általában írja az üzemi hőfoktartományt. Azt mindenképp vedd figyelembe. Aztán a nyomatokon majd meglátszik, hogy jó e úgy vagy nem. -
Emunem
őstag
válasz
Tothanta #50706 üzenetére
ha lehet ne lakótérben, nyomtatás ideje alatt csak a fanatikusok maradjanak bent.
15 fok alatt már elég sok probléma merülhet fel. Nekem mondjuk volt, hogy 13 fokban kellett dolgoznia, de a szekrény adta zárt tér, meg a nyomtató is zárt, így nem volt gond. (hamar felment 20-ra a benti hömérséklet, maradt is 2 napig 15 felett..)
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Tothanta #50703 üzenetére
Az AMS nem csak a színes nyomtatás miatt hasznos, főleg, ha nem akarsz színesen nyomtatni, bár, ha van, akkor úgyis ki fogod próbálni.
Ha olyat akarsz nyomtatni, amit alá kell támasztani, mint itt pl. a fórumtárs a csőjével bíbelődött, nem kell annyit agyalni, csak a megfelelő anyagpárt kell összerakni és az interface réteget a másikra állítani. Nagyon szép réteget kapsz így ott, ahol a support találkozik a tárggyal.
Én gyakran nyomtatok elektronikai dolgoknak házakat. A csavarokat általában süllyesztem, így a lyukba mindenképp kell support. Olyan passzentosra sikerül csinálnom, hogy a csavar pont addig megy be, amíg a fej síkban lesz a felülettel. De ehhez az kell, hogy a lyuk aljának megfelelően sima, egyenletes felülete legyen. És ezt el is érem egy másik anyagnál. Amire figyelnem kell, hogy a támaszték aljának elég sűrűnek kell lennie, hogy szépen rámenjen az interface réteg, amire majd jön már a tárgy rétege.
És, hogy miért ilyen passzentos a méretezés? Mert így más helyen is spórolok, így kisebb lesz a ház.Méretet tekintve a kicsi is jó lehet, de, ha már épp hiányzik 1 cm, akkor megette a fene.
Lehet darabolni, meg összeilleszteni, a szeletelők egész szépen tudják, de egyben nyomtatva szebb lesz és akár stabilabb is. Emellett kevesebb gondolkodást is igényel, mert darabolásnál megintcsak figyelni kell az elhelyezésre, mi lesz a levegőben, stb.
Lehet, hogy célszerű eleve tervezésnél ezt is számításba venni és úgy megcsinálni a modellt. De ez adott esetben megint kompromisszumos lehet. -
doc
nagyúr
válasz
Tothanta #50703 üzenetére
sokan mondjak hogy mennyire jó és hasznos az AMS, nekem nem hiányzik, bár én leginkabb funkcionális dolgokat nyomtatok ahol nem kell több szín. Azért hasznos tud(na) lenni ha gyakran valtasz anyagot/színt.
En el szoktam férni a Minin, bár néha tényleg jó lenne meg pár centi. Azért az esetek egy részében megoldhato, pl mikor kellett egy A4 méretű fiók, csinaltam egy customizalhato modellt ami több darabból összerakhato módon megcsinálja
[link]
mondjuk nálam erős korlátozó tényező volt a hely ahol el kell fernie a nyomtatonak, az A1 Minit meg éppenhogy be tudtam oda paszirozni, nagyobb már nem fér
-
Emunem
őstag
válasz
Tothanta #50653 üzenetére
A1 mini / sima A1 kisebb bukóval szállsz ki, ha már leégett a szerelem tüze, és senki nem akar már vele foglalkozni. A piac jelenlegi álláspontja szerint (2025/04) ez fiygelhetö meg, hogy a használt bambu gép néha nyereséggel is elpasszolható. (Akcióban véve, nem akciókor eladva, kb 1 évesen)
-
-
ptesza
senior tag
válasz
Szia! A gyermekeknek a lehetőségekhez képest a legjobbat vegyed. Tanulni akarnak de nem ' megleckéztetés árán mert akkor elmegy a kedv az egésztől és akkor jogosan hiheted azt, hogy ez csak fellángolás volt. Vegyél egy Bambulab A1 minit. Az AMS-t se hagyd ott . PLA filamenteket vegyél hozzá pluszban legalább 4 szint. Fekete, fehér és két színes. Ez bármilyen márka lehet. Mostanában nem fujjognak egyik gyátróra sem. Ha te is kedvet kaptál és egy picit nagyobbat szeretnél akkor az A1 -et válaszd .
-
kavalkád
senior tag
válasz
szerintem egyik sem ipari hulladék, bár nem tudom, hogy nálad mi számít annak.
én tavaly vettem használtan egy Neptune 3-at, a kezdeti nehézségek és beletanulás után elégedett vagyok vele. nem egy felsőkategóriás model, viszont ez olcsó volt és hobbira pont megfelel. hardveraprón/jófogáson általában találni eladó példányt, ha használttal is beéred.Anycubic-ot is használnak itt páran, arról nincs infóm.
lehet jobban jársz ha megírod mennyit szánsz rá és akkor tudnak itt ajánlani jobbat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Reklámblokkolók topikja
- Mobil flották
- Diablo IV
- NOTEBOOK / MacBook beárazás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garanc
- HP ProDesk 400 G4 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest