- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
gyemipapa #43867 üzenetére
Most még arra kérlek, hogy olvasd el a nekem és másoknak irt szarkasztikus kérdéseidet és válaszaidat erről a filamentről. (Beleértve a mostanit) Utána fogod látni miért ilyen stílusban kaptad a választ.
Senki nem azért oltott le, mert megírtad, hogy ennyi a filament, hanem mert megírtuk, hogy ez ennyibe kerül, és nem akartad megérteni. És nem, engem nem tölt el jó érzéssel, hogy le lettél "dorongolva" vagy mi -
Joshi
titán
válasz
gyemipapa #43826 üzenetére
"Creality Ender-PLA Value Pack(2 Spools Pack) White + Black"
Ebből már másodszorra rendeltem, mert ennyire olcsón sehol nem lehet kapni ilyen filamentet. Viszont most a legutóbbi rendelésemnél a két pakkból az egyiknél a vákumcsomagolás meg volt ereszkedve kicsit, vagyis már nem volt vákumos. Szóval csak óvatosan a rendelgetésekkel. Szerintem ezek megmaradt készletek lehetnek. -
fabula
őstag
válasz
gyemipapa #43859 üzenetére
Továbbra is félreértesz, szerintem is ez a legolcsóbb itthonról, a többi csak poén akart lenni és nem csak neked szólt, mások is olvassák a hozzászólásokat
.
Szóval rendesen elbeszéltünk egymás mellett, a bocsánatkérésed pedig a stílus miatt elfogadom, a tartalomra nem vonatkozik.
Amúgy meg itt a fórumon már jó ideje ismerjük ezt a dupla tekercses Creality PLA filamentet és sokan vettünk is belőle, amikor fel-fel tűnik az Alza-n ilyen áron, mert legtöbbször csak pár óráig kapható, én is vettem már belőle.
Azért jacasolm mielőtt megsőrtődsz, előbb olvasd el kétszer is, amit a másik írt.
Szóval részemről ez a téma ennyi, már eddig is túl lett tárgyalva, szerintem.
-
fabula
őstag
válasz
gyemipapa #43850 üzenetére
Te valamit nagyon nem értesz és nagyon el vagy tévedve és igen, benned van a hiba. Én nem sokallom, hanem - ha jól értem többünknek - az jött le, hogy szerinted nincs 1 kg filament 3800 Ft-ért, én meg leírtam, hogy valóban nincs, csak ez a két tekercses, aminek kilója 3800 + szállítás, tehát még ez is drágább
.
Én nem értem, neked mi a bajod, de a frusztrációidat lehetőleg ne itt éld ki és kérlek, hogy kerüld az ilyen minősíthetetlen hozzászólásokat, mert ha ez sem megy, akkor sok problémád lesz még.
Előre is köszönöm a megértésdet, további szép estét. -
válasz
gyemipapa #43829 üzenetére
Nem szégyen, hanem fejlesztői döntés. Csak gondold végig, hogy olcsó, belépő szintű nyomtatóhoz miért járnak fillérse megoldások. A beépített mikrovezérlők (bluepill szintű dollár nagyságrendbe kerülő darabokról van itt szó) nem éppen izmosak, az SD kártya kezelés sokkal egyszerűbb és kevésbé költséges. Erőforrások szempontjából logikus választás, mert az USB host/ OTG támogatás flash és RAM igénye lehet túllóg a lehetőségeken. Kis pénz, kis foci...
Vigyázz, mert három útból választhatsz: 1. Megunod az egészet és csak porosodni fog. 2. Rákapsz, de nem akarsz küzdeni, ezért veszel valami drágább, de "csak használni kell nyomtatót". 3. Ha meglesz az OctoPI, akkor majd elkezdesz gondolkozni a klipperesítésen, majd jöhet még egy lépés és már meg sem fogsz tudni állni a lejtőn...
-
Scallion
senior tag
válasz
gyemipapa #43807 üzenetére
3D nyomtatásban tud nagyon mély lenni a nyúl ürege.
Kezdetben én is eldöntöttem ,hogy nem költök 1 fillért sem az ender 3-ra. Meg is álltam, csak csendesebb alaplapot vettem, meg üveglapot rá, meg átalakítottam direct drive-ra , meg a raspberry . és itt meg is álltam a többi eredeti.
-
fabula
őstag
válasz
gyemipapa #43800 üzenetére
Vannak fent mindenfelé kész doboztervek a Thingivers-en, Printables-en, stb. keress rá, nem nagy szám egy egyszerűt kinyomtatni, nagyjából egy téglatest két félből
.
Ha meg nem találsz neked tetszőt, akkor egyszerűen megtervezheted a TinkerCAD-ban [link] . Na ez sem bonyolult, hidd el.
Tápot meg nem kell nyomtatni, leírtam az alternatívát, csak két szál kábel meg csavarhúzú kell.
Az Octoprint telepítése egyszerű, az RPi hivatalos oldalán fent van a telepítője, beállítás meg csak annyi, hogy beállítod a wifi nevet és jelszót egy txt-ben notepaddal.
Mindehez komplett videók vannak fent a neten, hidd el, egyáltalán nem bonyolult és nem kell hozzá informatikusnak lenni. Ha telepítettél már bármit a telefonodra, PC-dre, akkor ez is menni fog.
Utána az RPi-t rákötöd egy rövid és jó minőségű USB kábellel a nyomtatódra (ha adtak hozzá, az jó lesz) és egy böngészőben belépsz az Octoprint felületére.
Szóval csak ennyi, de továbbra sem akarlak rábeszélni semmire, csak jó szándékkal informálni.
Mindenki valahol a nulláról kezdte a tanulást, te se félj tőle, itt az idő elkezdeni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
gyemipapa #43800 üzenetére
nekem se volt, aztán mégis lett saját configos octopi-m. (yt, github, reddit alapján meglett)
vedd csak meg az rpi-t, indoknak elég lenne hogy egy nap amikor nyomtatsz, hány percet töltesz ott, ezt felszorozva excelben havi szintre a jellemző melós/átlag órabéredre. máris nem lesz drága a málna -
gyemipapa
senior tag
válasz
gyemipapa #43793 üzenetére
Amúgy f*ngom nincs, hogy kellene egy RB-t bekonfigolni, összelőni a hálózattal, laptoppal.
Nyomtatásban kezdő vagyok, nem hogy egy hozzá való dobozt is nyomtassak, meg még a táppal is bajlódni. Nyitott vagyok az újra, de ez jelenleg nekem túl összetett, azt gondoltam, egy "sima" adapterrel megoldom. -
válasz
gyemipapa #43786 üzenetére
Az SD kártya kezelése nagyon egyszerű mikrovezérlővel az USB-hez képest. Lehetne építeni konvertert, de gyorsan szétnézve a polcon, hogy mit raknék bele az is RPi Zero árkategóriás lenne. Összegezve semmivel sem járnál sokkal előrébb és a Pi-n futtatható kényelmi funkciókról még nem is volt szó.
Esetleg van egy alternatíva, bár az sem USB-s. Mikro SD-vel még nem láttam, de fotózásnál használtam wifi-s SD kártya adaptert. Azzal már kényelmesen fel lehet tölteni a gcode állományokat.
Még egy ötlet: Ha a gépedhez lehet ESP-vel wifi adaptert faragni, akkor ha nem is gyorsan, de azzal is lehet adatot átvinni és olcsón megúszható.
-
fabula
őstag
válasz
gyemipapa #43793 üzenetére
Net nem kell hozzá cak belső hálózat, az meg független a nettől, ha nem házon kívülről akarsz nyomtatni, de gondolom nem, mert azt USB pendrive-al sem lehet
.
RPi-vel meg lehet vezetékes hálózaton is nyomtatni, nem csak wifin.
A tápot meg írtam, egy Rpi A3+-hoz meg lehet oldani a ynomtató tápjáról egy ilyen [link] , kemény, szállítással együtt 595 Ft-ba kerülő DC-DC konverterrel. 8GB micro SD kártya meg itt [link] 865 Ft-ért, de mondom mégegyszer, te tudod mit akarsz és neked mi a drága.
Ja dobozt meg fillérekből lehet nyomtatni hozzá.
Cura helyett meg használj Prusa vagy Orca slicert, sokkal jobbak és nem csak szerintem. Mennek net nélkül is.
-
fabula
őstag
válasz
gyemipapa #43784 üzenetére
Nem kerülte el, csak kíváncsi vagyok, hogy talász-e ilyet, mert ilyenről eddig még nem is hallottam kb. 40 éves aktív informatikai és több, mint 5 éves 3D nyomtatós pályafutásom alatt.
Mi az, ami olyan drága dolog kell az "R" kártyához? Egy 8 GB-os SD meg egy táp, esetleg a nyomtató tápjára egy átalakító. Nézd meg az Alis árakat, ezek sem kerülnek sokba.
Minden esetre jó alternatívát ajánlottam neked egy olyan helyett, ami valószínűleg nem is létezik, de ha tévednék, mindenképp írd be ide, látom mást is érdekel.
-
fabula
őstag
válasz
gyemipapa #43780 üzenetére
Az RPi 3A+ 12 e Ft bruttó [link] új árban. Ez azért tényleg nem olyan drága a mai inflációs árak mellett, de lehet használtan még olcsóbbanis megkapod. De igaz, hogy ez neked drága, azt te tudod, én csak javasoltam egy univerzálisabb megoldást.
Amúgy mennyibe kerül az SD kártya USB pendrive átalakító és hol kapható? Tényleg kíváncsi lennék rá. -
fabula
őstag
válasz
gyemipapa #43776 üzenetére
Nem olyan drága az és kényelmes, de te tudod, neked mi a jó
. Egyébként sem a "költséghatékonyságot" nevezted meg szempontként, csak azt, hogy ne kelljen az SD kártyát ki-be dugdosni, annak meg megfelel
. Persze ha wifi sincs ...
Ha majd találsz egy ilyen adaptert, írd már be ide a fórumba is a típusát, hátha mást is érdekel. -
Joshi
titán
válasz
gyemipapa #43733 üzenetére
A Windows 11 Pro alapba tartalmazza a 3D-megjelenítőt. Ha nincs fenn le kell tölteni.
-
kriszpontaz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fűnyíró topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Linux kezdőknek
- Overwatch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged