- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scallion
senior tag
válasz
tibitron #45142 üzenetére
Igen de így mihez igazítod a platformot ? A levegőben találomra. Az elegoo is úgy ajánlja ahogy mondtam. Más, a fóliád mennyire átlátszó a 3-ashoz képest? Mert a ultra meglepően átlátszatlan, kénytelen voltam a 4-es fóliáját használni hozzá mert tompák a körvonalak. Mondjuk úgy látom te bekapcsolod az anti aliasingot úgyhogy neked még tompább.
-
Scallion
senior tag
-
Scallion
senior tag
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #42885 üzenetére
A falvastagsag biztosan szamit. A vekonyabb falakhoz probald meg a mozgatast lassitani, ne csak az emelest, hanem a visszahuzast is. En 60-ra szoktam allitani minden sebesseget, a saturn 2-on, aminek ketfele sebesseget is meg lehet adni, ott 60 az elejen aztan 180. Ha a lassitas nem sikerul, akkor a visszaengedes es a levilagitas utani varakozast is novelheted 1-1 masodperccel, lehet csak ideiglenesen elhajlik az anyag az aramlastol, de amikor megall a gyanta, utana visszahajlik a helyere.
Rakd fel az UVtools nevu ingyenes programot is es azzal ellenorizd a modelt, hogy nincs e benne hiba, pl. suction cup, mert az aztan sokfele hibat tud okozni.
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #42859 üzenetére
Ne supportra nyomtasd, hanem kozvetlen a talcara.
A success oldalon mindegyik cone jo, de a failed oldalon eleg nagyok a csonkok es egy ossze is er. Ez azt jelenti, hogy tul nagy a levilagitasi ido, csokkenteni kell. Addig kell csokkentened amig eppen jo marad a success oldalon, vagy ez ritkabb, de eltunnek a csonkok a failed oldal tetejerol. Altalaban a success oldalon elobb lesz hibas cone, minthogy eltunne az osszes csonk a faileden.
-
haxiboy
veterán
válasz
tibitron #41795 üzenetére
Bármilyen csigalassú nyomtatóból gyorsat csinál a Klipper. 20 perces, elfogadható minőségű Benchy-t nyomtatok az ender3-ammal. Ha tényleg szépet szeretnék akkor 30.
Én nem firmware szerint választanék, hanem hogy mennyire elterjedt az adott nyomtató, minél nagyobb a közösség, annál egyszerűbben megoldhatod a problémáid magad.
(Na meg annyival több mod van hozzá).Mondjuk a neptune 4 jó nyomtatónak tűnik, ha root-ot adnak a klipperhez/linuxhoz akkor nagy gond nem lehet vele. Minden más, ami esetleg nem standard pedig cserélhető a későbbiekben.
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41622 üzenetére
Kezdetnek jo, aztan majd kiderul, hogy mennyire volt eleg
Lehet kevesebb ido, foleg ha desztilalt vizzel mosol. A lenyeg, hogy vizcseppek vagy fenyben lathato nedves reszek ne legyenek. Valamennyit fut az UV-s vilagito is, az leszaritja a vegen. En olyan 6-8 orat szoktam varni. Erdemes tobb edenyben mosni, hogy a vegso mosasban mar keves szennyezoanyag lenyen leoldva, ugy meg kevesebb folt marad.
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41597 üzenetére
Igen, es a visszahuzas utani piheno idohoz is nyugodtan tegyel egy masodpercet.
En az emelest is 60-ra allitom, 80 az mar szerintem gyors. Az olvastam, hogy vagy 60 es alatta celszeru tartani vagy 180 es folotte, mert az egyik lassan lehuzza, a masik hirtelen letepi(de ekkor nagyobb az eselye, hogy a talcarol is leesik). A ketto kozott a FEP folia nem szereti, gyorsabban oregszik.
-
icemad
nagyúr
válasz
tibitron #41573 üzenetére
Androidos telefonod van? Ajánlom a SwiftKey billentyűzet programot a Microsofttól. Nem akarok kötekedni, mert aránylag érthető amit írsz, de ez tényleg segíthet. Fiaim is ezt használják, sosem tanultak magyar helyesírást, mert Hollandiában kezdték el az iskolát. Angol meg holland írás megy, de a magyar nagyon nagyon nehéz nekik. Remélem nem sértődsz meg, szerintem tényleg jó program.
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41571 üzenetére
Ugyanazokkal a beallitasokkal ugyanolyan gyors lesz, mar csak azert is, mert a beallitasok mindig sebesseget, idozitest vagy retegszamokat tartalmaznak, a matek pedig adott.
A mars4 ultra nagyon jo kis nyomtatonak igerkezik, vegre megapta a feshnel lencset es jo kicsi a felbontasa xy-ban (18um).
-
smithsys
aktív tag
válasz
tibitron #41558 üzenetére
Ha csak kis dolgokat nyomtatsz, és egyik sem teherviselő elem, akkor én feleslegesnek gondolom a Mars 3 mellé még egy FDM nyomtató vásárlását.
A resin printerekkel sok esetben gyorsabb is a nyomtatás, illetve lényegesen részletgazdagabb nyomatok készíthetők vele. Nyilván kell a gyakorlás, tapasztalat, de ezt nem tudod elkerülni akár ilyen, akár olyan nyomtatód van. -
JulianSinulf
őstag
válasz
tibitron #41539 üzenetére
Szerintem én nem írtam, hogy jobb lenne. Csak azt írtam, hogy szerintem azt kellene venned. Meg, hogy a te döntésed. Azt veszed, amelyiket szeretnéd.
Amúgy meg tényleg nézd meg a szeletelőben a sebességet. Esetleg szeleteld le ugyanazt a tárgyat ugyanazokkal a beállításokkal (falvastagság, kitöltés, alsó/felső réteg) mind a kettőn és hasonlítsd össze.
Nekem mindegy, én nem foglak győzködni semmiről.
Részemről ezt lezártam most.
Sok sikert az új nyomtatóhoz! Remélem beválik, akármelyiket is választod! -
JulianSinulf
őstag
válasz
tibitron #41537 üzenetére
Ahogy érzed, a te döntésed. Max visszaküldöd.
A tálcamozgatóstól sokat nem várnék ilyen felszereltséggel. Nézz meg egy MK4-et. Mi van rajta és milyen videók készültek mióta kijött. Egyelőre ne az árát nézd, hanem, hogy mire képes. Aztán nézd meg az árát és gondolkodj el azon, hogy vajon az ilyen "olcsók" mire képesek.
Én utánanéznék a FlashForge Adventurer 3-nak is. Akkor már.
Meg vannak, akik Kobra-t vettek és dicsérték.
És tényleg nézd meg a szeletelőben a sebességeket. Hasonlítsd össze a sovol06 és plus nyomtatókkal. -
JulianSinulf
őstag
válasz
tibitron #41525 üzenetére
Értem.
Akkor szerintem először izzítsd be a szeletelőt, amit használni akarsz hozzá és nézd meg a sebességbeállításokat.
Az a 250 könnyen lehet, hogy csak az utazásra vonatkozik.
A bambu tud 500-at. Utazva. A külső falat 200-zal nyomtatja, a kitöltés asszem 270, a belső fal meg 300. És mindezt felülírja a filament max flow rate-ja, vagyis PLA esetén a 200-at éppen nem éri el, csak bambu PLA-val.
Sok gyártó nem is ajánlja a túl gyors tempót.
Az anyagnak meg is kell olvadnia és az extrudernek tudnia kell tolnia is, hogy meglegyen a sebesség. Szóval a fej sem mindegy.
Nameg tálcamozgatás esetén igencsak meglátszik a sebesség a falon, ha nincs input shaping. Az meg vagy klipperesen van, vagy az MK4-en, már.
Még a coreXY-nál is meglátszik, csak sokkal kevésbé, sokkal jobban meg kell nézni.
Mondjuk kis tárgyaknál nálad lehet, hogy nem lesz észrevehető.
Ha nem akarsz P1P-t venni, akkor vedd a plus-t. Szerintem.Ha jó az ágy és a mechanika, akkor nem kell szintezni folyamatosan. A prusa mágneses szintezést használt az MK3S+-on. A z-t nekem kellett belőnöm. Hogy utána mire volt jó a szintezés és mennyire volt pontos, azt nem tudom. Viszont sosem volt gondom a tapadással és jók lettek az első rétegek is.
Ha egyenes lenne a Bambu ágya, akkor azt sem szinteztetném állandóan. De nem az, így inkább szinteztetem minden nyomtatás előtt. -
icemad
nagyúr
válasz
tibitron #41519 üzenetére
Hát erről sokat nem tudok írni. Összeraktam, működik. Valami szoftveres gubancom van, mert a gyári szoftver csak 4.8 cura, ebből meg már van 5.4 is talán. A gyári Elegoo felajánlja a frissítést, de a laptopra nem megy fel, mert opengl problémája van. Na viszont ez lehet amiatt is, mert régi a laptop. De műhelybe nem veszek újat.
A neptune 3 pro egész jó gép, de sok tapasztalatom nincs ezekkel. Eléggé masszív az egész, a fej hőmérséklete megfelel a programban látható értéknek, az asztal hőmérséklete is nagyjából megfelel, de a közepétől kifelé csökken egy kicsit. Az automatikus kalibrálás szerintem nagyon hasznos, és jól is működik. -
JulianSinulf
őstag
válasz
tibitron #41514 üzenetére
A klipper pont nem hátrány. Mi a visszalépés?
Szerintem az a biztos, hogy veszel két sovol06 plus-t, hogy legyen egy tartalékban, mert úgy láttam, hogy szereted, ha van tartalék
Szóval nyugodtan vehetsz egy P1P-t, mert az "kb ilyen áron" van.
Viccet félretéve, lehet, hogy érdemesebb lenne egy P1P-re gyűjtened és azt venni.
Én nem ismerem a sovol-okat, se az elagoo-t. Utóbbit biztos nem vennék. Előbbi jó lehet kezdő nyomtatónak, ami nem drága. Továbblépni biztos, hogy valami coreXY felé mennék. A delták is tetszenek, de méretesek. Ezért inkább a coreXY.
Ezt is tettem. -
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41492 üzenetére
Sorrendben. Elsodleges szempont, hogy a success oldalon jo maradjon az eredmeny. Masodlagos szempont, hogy a failed oldalon minel kevesebb maradvany legyen.
Ha marad a failed oldalon es a success oldalon elkezd romlani, akkor inkabb novelni kell az idot, hogy a success oldal legyen jo. -
2thletme2day
őstag
válasz
tibitron #41483 üzenetére
Ez falba való MTK kábel így kép alapján. Én ezt nem raknám fel a gépre. Arra van kitalálva, hogy behúzod valahova aztán úgy hagyod, nem mozgatod. Az asztalnál folyamatosan mozgatod/töröd.
Annyi még, hogy az asztalról leforrasztani a vezetéket nem lesz piskóta. Kell hozzá majd egy bika páka vagy hőlégfúvóval melegítened kell az asztalt mert a jó hővezető képessége miatt elvonja a hőt a forrasztani kívánt területről.
-
fabula
őstag
válasz
tibitron #41479 üzenetére
Ne vágj fel semmit, vegyél egy négyeres szilikonos sodort kábelt. Az nem baj, ha a termisztor vezetéke vastagabb. Az eredeti termisztor vezetékről meg kb 3 cm es hosszal levágod a csatlakozót és ráforrasztod. Mindegy hogyan, mert nem polaritásérzékeny (a termisztor egy hőre változó ellenállás).
A négyeres kábel is lehet bármilyen színű, csak a piros és a fekete helyére ugyan oda köss be a más színt, pl. piros-kék és fekete-fekete). A színek nem számítanak, csak a fűtésnél a keresztmetszet és a szilikon szigetelés a hőállóság miatt.
Ha kétereset kapsz, azzal is meg lehet csinálni két darabbal, sőt négy egyeressel is. Ezeket összefogathatod egy kábelharisnyába és kész. -
tibitron
tag
-
JulianSinulf
őstag
válasz
tibitron #41471 üzenetére
Ez tényleg "4 eres" kábel. Bocsi Guba4.
Fel is vághatod a szigetelést a 4 ér körül, így csak a piros/feketét kell cserélned. De, ha csak az egyik van megtörve, akkor elég azt.
Ha viszont a sárga vezeték hibás, akkor kell rá dugasz is.
Elég leforrasztani a tárgylemez aljáról és ráforrasztani a másikat. -
JulianSinulf
őstag
válasz
tibitron #41467 üzenetére
Ha lejárt, akkor mindegy. Ezt a "eredeti csomagolást nem szabad felbontani" meg nem értem. Mármint értelmetlen. Különben, hogy próbálnád ki? Ezt ők sem vehetik komolyan. A német oldalon is benne van, de simán visszakaptam az Flsun V400 után a teljes vételárat.
A lényeg, hogy meglegyen az eredeti csomagolás.Szerintem először nézd meg a kábelt és, hogy jó e a fűtés. Rendelni ráérsz akkor is, ha már biztos vagy benne. De lehet, hogy a support küld valamit és megúszhatod olcsón.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
tibitron #41462 üzenetére
A 3djake-nek max vissza tudod küldeni, hogy nem jó és nagy valószínűséggel visszakapod a pénzed. Feltéve, ha még ezen határidőn belül vagy. Ha nem, akkor kérdéses, hogy mit tesznek. Lehet, hogy elküldik javíttatni, de az is lehet, hogy akkor is visszaküldik a pénzt, mert nem működik.
A Sovol-t nem ismerem. Ők lehet, hogy küldenek egy cserekábelt. Ha jó a support-juk.De először szerintem mindenképp mérd ki a kábelt és a fűtőelemet. Mérés közben érdemes mozgatni, ha elsőre esetleg jónak tűnne. Ha mindenképp jónak tűnik, akkor érdemes megnézni a csatlakozásokat, forrasztásokat, hogy azok is rendben vannak, nincsenek eltörve.
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41429 üzenetére
Hat, alap gyari beallitas sosem jo. A levilagitasi idoket a resin gyartoja adja meg. Ha az nincs meg, akkor indulj el 4 masodpercrol es onnan vedd le fokozatosan, amig hataron nem lesz a cones calibration. [link]
Amig a cones calibration-t nem csinaltad meg, addig nem is erdemes nyomtatni semmit se. -
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41420 üzenetére
Nem. Tankot clean akkor kell, ha valami levalt a talcarol vagy valami darabka uszkal a kadba toltott gyantaban es le kell onteni rola.
A szintezest erdemes megcsinalni, az elegoo-nak ez a gombcsuklos rendszere eleg fos, konnyen elmozdul, ebben az 50ezer forintos creality is lekorozi.
Ha csak a filmen van maradvany es nem uszkal semmi a kadban, akkor en leonteni nem szoktam a kadat, csak nyomok egy tank cleant, majd gumikesztyuvel belenyulok a kadba es lehuzom a filmet. Supportot ilyenkor hiaba teszel, a problema az is, hogy az elso par reteg nyomtatasakor a maradvanyt belepaszirozza az LCD-be, ami miatt ki is tudja lukasztani a filmet, de ha kelloen vastag anyag maradt ott, akar az LCD-t is eltorheti.
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41400 üzenetére
Eloszor is nyomjal vat tisztitast es a szeletol huzva szepen huzd le, hogy tiszta legyen a folia. Utana szintezd be ujra, de A4-es papirlapot hasznalj, ne a gyarit, mert az tul vastag.
Ha van otthon szaraz PTFE spred akkor azzal fujd le belulrol a foliat, majd wcpapirral vagy torlopapirral torold at, hogy ne legyen homalyos.
Utana a Z iranyu sebesseget vedd le 60-ra. Ha ketsebessegu a nyomtatod, akkor a kezdeti emeles magassagat vedd feljebb 6mm-re. -
Scallion
senior tag
válasz
tibitron #41404 üzenetére
alulra 25-nek elégnek kell lennie, a 2,5-öt emeld 2,7-re, nyomtass kalibrációt.
És szintezz be előtte rendesen. -
szabieable
aktív tag
válasz
tibitron #41400 üzenetére
Minél nagyobb a levilágított felület annál nagyobb erővel húzza fel a fepről a kikeményedett gyantát, vagy gyors a sebesség, vagy kevés a lifting vagy laza a fólia vagy kevés a support... ezek permutációjába még belejátszik a hőmérséklet és gyanta viszkozitása
Első körben újrasupportolnám, hogy ne párhuzamos legyen a test a fóliával
Illetve ereszd rá a sliceolt fájlt az UV tools nevű cuccra, megmutatja, hogy hol hagytál suction cupot/szigetet, unsupported areat a modellen -
Scallion
senior tag
válasz
tibitron #41364 üzenetére
Én a mosó funkció miatt mondtam, az nagy könnyebbség hogy nem kell szenvedni egy edényben. kb . kézi mosás és mosógép közti különbség.... A művelet a mosóval olyan tiszta , én pl csak az utolsó lépéshez veszek kesztyűt. A tárgy leszedéséhez a platformról. Az nekem kb 1 másodperc, és utána letörlöm a platformot ezért kell a kesztyű. Egyébként nem érek a gyantához csak ebben a lépésben. A tárgyat úgy szedem le hogy pont a szárítóventi elé esik, és kész mehet a következő.
-
Scallion
senior tag
válasz
tibitron #41361 üzenetére
Ha van rá keret vegyél egy rendes mosó levilágítót ami a nyomtatódhoz való. Ha már gyakorlott leszel az egész procedurát el tudod végezni egy 20x30-as szilikon lapon úgy ,hogy semmi nem lesz gyantás. Amit a neten látsz azok full szerencsétlenek, negyedannyi kosszal sem jár a dolog.
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41356 üzenetére
Ezt ki kell tapasztalni, mert a lukak befolyasoljak az anyagaramlast is, ami mindenfele hibakat okozhat az oldalfalon. Peldaul a formatol fugg az anyag zsugorodasa is. Neha jo, neha art. Ha nem muszaj en nem szoktam lyukazni, de ez nyilvan megnoveli a koltsegeket. Donteni sem muszaj, sot en szoktam kozvetlen a bedre nyomtatni is.
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41352 üzenetére
Igen eleg. Nekem nincsen magneses talcam, csak normal, de en minden nyomtatas utan elmosom, illetve lesorjazom, hatha megserult a spatulatol.
Nagyjabol eleg, de tapasztalataim szerint legalabb ketszer kell mosni, mert az elso mosas utan eleg nagy lesz a gyanta koncentracioja ahhoz, hogy meg ne legyen kelloen tiszta a targyak felulete, ami miatt ragados marad. En az alkoholos mosasnal ketszer mosom alkoholban es egyszer vizben. Meg a masodik alkoholos mosasban is eszrevehetoen gyulik a gyanta. -
rustysaw
csendes tag
válasz
tibitron #41251 üzenetére
Köszönöm. Az említett két nyomtató közül választanék, de gyűjtöm az infókat. A Sovol nekem a mechanikája miatt talán jobbnak tűnik, de ahogy látom az eredményt, azaz a nyomtatási minőséget tekintve mindkettő azonos ebben a kategóriában. Még nézegetek hozzá néhány Anycubic modellt is, eddig a Vypert gondoltam harmadiknak, mármint a leszűkített körbe.
-
-
fabula
őstag
válasz
tibitron #41282 üzenetére
Én egy ilyen UV lámpát vettem [link] , meg egy kisebb négyszögletes fekete szemetest és abba oldalra beleszereltem, belül meg körberagasztottam alufóliával. Alá teszek egy fényre forgó kis tányért [link] , arra ráteszem a tárgyat és 3 percig bekapcsolom. Ennyi és tökéletes. A műkörmös kikeményítők jellemzően kicsik és nem forgatják a tárgyat.
-
fabula
őstag
válasz
tibitron #41268 üzenetére
Ha miniket akarsz nyomtatni, akkor jó a vizes gyanta, én is csak azt használok. Szerintem rendesen túlparázod ezt a dolgot, vizes gyantával kevesebb a macera és nics IPA szag sem. A vizes gyanta nem olyan büdös, mint gondolod és ha szellőztetsz, simán nyomtatható szobában is.
Én egy műanyagdobozban vízben lemosom - persze gumikesztyűvel megfogva - majd berakom kb. 3 percre egy saját készítésű olcsó UV kikeményítőbe és utána már nem kell félni tőle.
A mosóvizet zártan lefedve tartom - van a doboznak tömített fedele - és miután már több tárgyat lemostam vele, kirakom a napra és megköt benne az a kis lemosódott gyanta, utána már kiönthető.
Az elhasználódott kesztyűket, meg a gép tisztításáshoz használt papírtörlőket szintén egy zárt dobozban tartom, amikor tele lesz, kirakom ezeket is a napra, majd utána megy a kukába.
Ennyi.Attól, hogy kisebb méretű FDM nyomtatót veszel, az ugyan úgy nyomtat, mint egy nagyobb, semmivel nem jobb minikhez.
Festeni meg a gyantát is lehet, illetve kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest