- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
honeypot
tag
válasz
Tikakukac #29315 üzenetére
Ha most akarnák sem tudnák nekikezdeni. Mindenképp muszáj leszek aludni rá mert semmit sem tudok vásárolni. És itt nálunk nem úgy néz ki mintha bármi is kinyitna rövid időn belül. Sőt, épp tegnap kapott egyik ismerősöm 1600€-s büntetést mert elment bevásárolni a szomszéd városba.
-
cross56
senior tag
válasz
Tikakukac #29182 üzenetére
Lehet buta kérdés de mi az a DD?
Egyébként sajnos igen, kb mindenre másik profil kéne. De egyelőre 2-t használok + 1 lito
Na a litophane az pl. csíkos lett picit. Azzal lehet valamit kezdeni?
Sajnos nem kaptam azóta sem választ rá. Írtam hozzá beállítási értékeket is.azbest: annyira sok lehetőség van a hibára, hogy már csak kapkodom a fejemet
-
cross56
senior tag
válasz
Tikakukac #29180 üzenetére
Akkor nem csak beképzeltem. Több komplexebb és nagyobb tárgy esetén is tapasztaltam, hogy azoknál már sok volt.
Na sebaj, ezzel az új beállítással még nem nyomtattam komolyabbat, majd kiderül milyenek lesznek.Az a baj, hogy ilyen több tizen órás darabot még nem mertem nyomtatni. Éjjelre nem szívesen hagynám úgy a gépet, pedig sok érdekes és összetett cuccot lehetne csinálni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Tikakukac #28760 üzenetére
Tudom, én is leírtam már anno amikor utánaolvastam, beszéltünk is róla, de valahogy birizgálja a fantáziámat az a nyamvadt gép azóta is.
Az a bajom az építéssel, hogy nem igazán haladok velük. A múltkor linkelt CNC marómat is már vagy egy éve építem és még most sincs kész (bár most már a Z és Y tengely motortartóit is kinyomtattam, szóval lényegében "csak" össze kellene raknom). De szóval "félek" belefogni egy n+1-edik projektbe, ezért gondolkodom inkább vásárláson...
Mr.Csizmás:
Néztem több ilyen "T-vázas" gépet is, de mivel az X1 is ugyanilyen felépítésű, így megmondom őszintén +1 ilyen gépben nem gondolkodtam. Viszont ennyiért amúgy tényleg megfontolandó, főleg hazai beszerzéssel, mivel ha jól látom egy 10 másodperces keresés alapján, lényegében Ali-ról is ugyanennyibe kerülne. -
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #28681 üzenetére
"kap" vagy éppen inkább annyit fizet olyat vesz
Többféle forgalmazási konstrukció van. Hasra ütős példa: Ha kitesztelt eszközöket akarnak venni gari mellett, akkor X ár. Ha 5% hibaarány még nem garis, akkor X-20% ár. Ha 10% hibaarány még nem garis, akkor X-50% ár. Komplexebb eszközöknél is van úgy, hogy olcsóbb árért bevállalja, hogy a viszonteladó magára vállalja a kockázatotDe amúgy azt hiszem bltouchból is van több generáció, nem egyformák teljesen. Plusz talán még üzemi feszültségben / jelszintben is lehet különböző változat és talán még bekötésben is. Utángyártottaknál külön szívás faktor lehetett, hogy ha nem sikerült eltalálni, annál épp mi a helyes. Még csak most van úton az első utángyártott példányom, szóval saját tapasztalatom nincsen. Csak megnéztem egy rakás youtube videót róluk és így utólag úgy tűnik, hogy némelyik régebbi youtubos teszben, amikor nagyon szidták az utángyártottakat például, akkor nem jól kötötték be és persze, hogy nem jól működött.
A creality esetén meg lehet nem is "kap" hanem licensz alapján ő gyártatja valakivel, nem tudom. -
LógaGéza
veterán
válasz
Tikakukac #28681 üzenetére
Simán elképzelhető. Valamint elég sok faktor van még benne a jó méréshez.
Anno küldtem képet, hogy mit mért nálam a TriangleLab-féle 3DTouch. Múlt héten szétszedtem, és újra összeraktam szinte az egész gépet, új felfogatás, stb. Tegnapi mérésem ilyen lett: [kép]
Az első, régebbi mérés 2,2-es skálával van, ez utóbbi 0,5-0,5-össel. Jól látható, hogy sokkal kevesebb az eltérés, szinte ugyanazokkal a dolgokkal, egyedül az összerakás sikerült jobban. A széleket meg kell emelnem, lazítani kell a csavarokon, és még ez is jobb lehet.
Csak most elhajlott a BLTouch kis tűje, egy rosszul beállított magasság miatt, szóval ha valakinek esetleg van pluszba szívesen átvenném -
cross56
senior tag
válasz
Tikakukac #28340 üzenetére
Nos úgy tűnik mintha középtájt lenne hézag. Az üveglapnál nem tapasztaltam ilyet, azzal szerintem nincs baj.
Tettem csipeszeket is az asztalra, picit talán javított de nagyon nem az igazi.
Ahol hasznos lehetne az a bal széle, de oda nem tudok tenni, mert a tesztcsíkot is odafogja nyomni.
Ha felrakom az üveglapot, és nem rögzítem akkor a tegnapi képen látható módon bal oldalt látok hézagot, és középen. Ha leszorítom akkor már nincs hézag sehol.
Tanácstalan vagyok. -
-
LógaGéza
veterán
válasz
Tikakukac #28152 üzenetére
Sajnos elég rosszul lehet fényképezni, de olyan, mintha "minták" lennének. Ezen talán jobban látszik: [kép]
Nem csak egy vonal van, hanem teljesen körbe ér a dolog. Néztem munka közben a nyomtatót, szépen egymás után húzta le a vonalakat, nem tudom, hogy miért lett ilyen. -
spacelab
tag
válasz
Tikakukac #28106 üzenetére
Ezen gondolkodtam, hogy miért nem aluval jön. De most így jobban belegondolva, lehet, hogy már alapból így, törve kaptam. Ugyanis van 4 féle márkájú filament itthon, de csak a crelityvel tudok nyomtatni, a többivel valami baj van, nem jön elég anyag. Lehet, hogy az lesz a baj. Nyomtatok egy pót kart amíg megjön az alu.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #28085 üzenetére
"Tehát instant átalakítás nélkül is lehetett vele bírni, csak ugye na."
Az érzést ismerem, de airsoftban is kellett szinte 3 év amíg a boltból megveszem és örülöktől eljutottam a csak aftermarketből építsünk csúcskategóriát 300k+ hufból szintre, más skillset van pár év után az emberben, és ránézésre tudja hogy hova kell nyúlni, hol a gond...Nincsenek illúziók, tudom hogy ha elkap a szíj, simán rá fogok függni, és akkor abs, nylon és más anyagok miatt úgyis elindul a rendelés és mókolás, az e5pro ilyen szinten meg jó alap egy dobozoláshoz is -nyilván e3-al is meg lehet csinálni az ikeából
-
Azért köszi az infót, még megrágom, de február közepén azért erre pontot teszek -
törölt tag
válasz
Tikakukac #28076 üzenetére
Nyilván mindennél is van jobb általában, nem az első hobbi ilyen szinten
Eddigi tapasztalataim alapján jobban szeretek új hobbiba úgy szállni be, hogy egy rendes, középkategóriával legalább, amivel már azért van sikerélmény, és nem azzal kezdi az ember hogy a felét kibelezi indulásnak, mert ezzel lehet a legjobb hibákat behozni, amit szűz kézzel annyira nem mókás megoldani...
Ezért tudok/akarok kifizetni felárat mondjuk e3v2-ért ha már e3, mert out of the box nem akarom a sima e3-at széttúrni, kalibrálni az extrúdert, hotendet cserélni, a motorvezérlést cserélni, etc, arra ráérek akkor, amikor "kinőttem"... Nyilván itt is el fog gurulni a gyógyszer mint pl airsoftban, nincs ezzel baj... Ezért is agyaltam e3v2 és e5 pro között, a z tengely miatt illetve a nagyobb használható magasság miatt főleg kacsintok az 5 pro fele... Amennyire láttam a rezonanciából adódó nyomtatási problémákat jobban kezeli az 5...
Nyilván tudom, hogy mindenre is költeni kell, az e5-höz is láttam hogy már a gyári spool is kb arra elég hogy az alap merevítéseket és kábelvezetőket kinyomtasd, mert azzal kell kezdeni... De ha már belefér a keretbe nem fáj letenni a gyári "upgrade"-ekért a pénzt, aztán amikor megjön az ihlet, majd építgetni...
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #27937 üzenetére
Szerintem ennek az az oka, hogy a DD meg precizebben nyomja ki az anyagot, mivel nincs benne annyi rugalmas energiatarolo, mint a bowdenesben, igy amit kap parancsot azt ki is paszirozza magabol. De ez csak masodlagos ok. Ezeket a vonalakat vizsgalva latszik, hogy mind a ket XY dimenzioban konzisztensen vagy vastagabbak a retegek vagy vekonyabbak, ami csak attol lehet, hogy a retegvastagsag (z iranyban) pontatlan. Ha feltetelezzuk, hogy a terfogataram pontos marad mindvegig, de mivel egy teljes reteg egysegesen vekonyabbra vagy vastagabbra sikerul, formatol es merettol eltekintve, igy ez szinte biztos, ha nem igy lenne, akkor retegen belul valtozna a hiba. Meg nem volt lehetosegem mikroszkop alatt megmerni, de meger egy miset. A Z pozicionalas valamilyen hibaja okozhatja(esetleg talca megmozdul a rugok miatt, a fej gorgoi mashogy futnak, stb.).
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #27504 üzenetére
Hat, a jo mernokok altalaban CMM-et meg CNC-t terveznek, nem 3d printert
Amugy ha megnezed mamar minden sarki bugris 3d nyomtatot akar tervezni, epiteni stb., szoval nyilvan felhigul a piac es hat az olcso termekeknel jut kevesebb penz szakemberre. Szerintem ez egy rendszerbe kodolt dolog.Ha 3 bolcsesz osszeall, hogy 3d nyomtatot akar gyartani, akkor mar par latvanyelemmel es dizajnos kinezettel fog vevot talalni maganak.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #27502 üzenetére
Szerintem kb. semmilyen, egy gyors kickstarteres osszetakolashoz lehet hasonlitani. Sot a legutobbi gepuket most igy is csinaljak. Meg igazabol hiaba tervezik meg jol, a vilagon nem tul sok gyarto teszteli a raktarozasi/szallitasi eljarasait es azok hatasait a keszulekekre, tehat pl. az altalam tapasztalt gorgos problemat nem valoszinu, hogy tul sok gyarto elozte volna meg, minthogy belefutna.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #27492 üzenetére
En sem ertem. Szerintem a forumokon es a supportnal lerendezett siras tobbe kerul nekik.
Most rakosgatom ossze az ender 5 plus-t. Hat, vannak itt dolgok, Ender 3-bol sokkal sokkal jobbat fogtam ki igy elso erzesre. Mar helybol a felig osszeszerelt allapotban szallitas egy vakvagany. A gyarilag osszerakott XY koszoru(a teteje) szallitas kozben serulhetett vagy tul sokat allt raktaron es emiatt a muanyag V-slot gorgok deformalodtak az Y tengelyen. Ha abba a pozicioba ernek, amiben szallitaskor voltak, akkor ut egyet mozgas kozben, nyilvan mivel osszelapult legalabb egy gorgo, oda konnyen atgordul es a tovabbgordulesnel hirtelen ellenallast kepez. Es ez meg csak a szallitas okozta problema
-
LógaGéza
veterán
válasz
Tikakukac #27445 üzenetére
Én erősebben szedem le a cuccot az asztalról újra kell szinteznem
Még mindig nem érkeztek meg a sárga rugók...
Mondjuk a KlipperSCREWS_TILT_CALCULATE
kódja sokat segít benne.Ezt hogy érted a rugónál? Pluszt raktál bele? Ahogy nézem ennél a végső állás az, ahova a rugó tolja, jobban nem tudom széljelebb nyitni.
Gondoltam én is a DDre, de mindenhol azt olvasom, hogy DualZ nélkül csak ront a dolgon, mivel annyira nehéz lesz a fej... A DualZ meg csak újabb problémákat szül... -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Tikakukac #27388 üzenetére
Valamelyik jobb Filanora volt, szóval nem a filamenttel volt gond. Viszont a helyiség közel van a mosókonyhához ahol nem mindig a szárítógép szárít (bár van).
Nagyobb méretű cuccokat nem jól szárít a szárítógép ezért van amit teregetni kell. Filamentet nem próbáltam vele még szárítani, de lehet nem is lehetne hacsak valami furmánnyal nem lehet leállítani a dob forgását. -
fabula
őstag
válasz
Tikakukac #26979 üzenetére
Hát...? Mindenki azt hiszi, hogy tényeket ír, a saját tényeit
. Ebből pedig az jött le, hogy tényszerűenn mindenkinek az a jó nyomtató, ami van neki és be is jött. Nem lehet azt sem tudni, kinek milyen nyomtatás a "megfelelő", ezért éreztem kissé hitvitának, hiszen mindenki csak a saját érveit ismételte.
A hívőknek pedig a "szent iratok" is tények. Én pedig senki hitét nem vonom kétségbe, legfeljebb másban hiszek.
Félretéve a viccet, én elhiszem, hogy a Prusa jobb mint az Ender 3, és nem az ára miatt. Az is igaz, hogy minden nyomtatón lehet javítani a gyári állapotához képest, csak kérdés mennyit és érdemes-e azt rákölteni.
Én most a 4MAX-ra költöttem még annyit, amennyit nekem megér, és ez nem volt olyan sok a leárazásokkal és kuponokkal. Ha bejön jó, ha meg nem , akkor megint tanultam valamit.
Én pl.a 4MAX mellé vettem egy Anycubic Kossel Linear Plus deltát jócskán leárazva kíváncsiságból, és meglepetésemre ahogy összeraktam a dobozból, lecseréltem a legfrisebb 2.x Marlinra firmware-ét és beszinteztem, nagyon szépen nyomtat. Eddig csak pár apróságot nyomtattam hozzá "tuningnak" kábeltartókat és kábelvezetőt. Most fogok nyomtatni hozzá még sarokmerevítőket és amíg így működik, hozzá sem fogok nyúlni.
Eddig 4 nyomtatóm volt és ebből messze a két Anycubiccal, ezen belül is a deltával volt a legkevesebb problémám eddig. Valószínűleg igaz, amit írtak, hogy azért nagy a szórása az olcsó kínai nyomtatók minőségének, ez a Prusánál azért legalább két nagyságrenddel kisebb lehet.Sok sikert a Prusához. Ha lenne rá keretem, én is szívesen kipróbálnám, várom majd a megosztott tapasztalataidat.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #26974 üzenetére
Egy ideje eléggé pörögsz már ezen. De tényleg hasznos is lehetne, ha akár a jól sikerült kockát befotóznád egy enderes kockával együtt és bemutatnád, hogy miben más a kettő. Mert most inkább csak túráztatod a srácokat, ha egyetértenek akkor azért, ha nem értenek egyet akkor azért
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #26970 üzenetére
Ugy latszik, mert en a tapasztalaton az adott gep kiismereset ertettem jelenleg. Marpedig az csak akkor lesz, ha hasznalod is a gepet.
Az, hogy mit kell szervizelni megint mas kerdes, a szervizeles nem a menettulajdonsagokat valtoztatja, kevered a tuninggal
Majd fogsz a prusaval is szopni, nem kell elhinned, ugyis megtapasztalod majd. Jelenleg azt mondanam, hogy olyan $5000 korul kezdodik olyan nyomtato, amivel nem kell ugy mokolni, mint ezekkel. Itt az a fo kulonbseg, hogy az i3 kevesebb problemaval megy nullarol osszerakva, az enderhez kepest.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #26967 üzenetére
Abban viszont baromira nem mindegy, hogy mennyi tapasztalatod van vele. Ha 10 eves autot veszel, akkor sem mondhatod azt, hogy 10 eves tapasztalatot szereztel. Azt neked kell osszeszedni vele:
azbest is megmondta: nagy a szerelem. Majd megvarjuk mig lesz tapasztalat is. En egy even at hasznaltam munkaban i3-at, szoval nalam mar nincs meg a rozsaszin kod
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #26956 üzenetére
Nem azt irtam, hogy annyi kell, hanem azt, hogy az okozza a kulonbseg nagy reszet. A 100k-t meg ugy nezd, hogy lustasagbol megveszem a caxtoolnal barmekkora felaruk is van az alis forrasokhoz kepest.
En ezert is irtam, hogy akkor mar inkabb voron, az legalabb zart kocka es nem a koncepciohibas tancolo talcas megoldast alkalmazza, mint az ender es a prusa i3. Azt nem tudom, neked miert jott ki, hogy jobb egy koztes lepcso, de hat nem is akarom ezt eldonteni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #26949 üzenetére
Hat annyi azert meg nem eleg. Mondjuk en nem LR-re raknam at, hanem rodra, kell meg a dual z is, merevebb talca is kell es egy alaplap csere. Ezeken felul a prusa sem tobb, azert nem allnak sok elembol ezek a nyomtatok es nagy varazslat sincs itt
Enderbe meg hiaba dobunk be sok idot, igazabol az inkabb arra tanit meg, hogy milyen valtoztatas mennyire szamit es kitapasztaljuk a korlatokat, de egyikunk sem a mechanikai alapok atepitesevel indit, sot nem is nagyon jatsza meg. Pedig arban nem is az teszi ki a nagy reszet egy nyomtatonak, most az a par rod+csapagy meg extra motor, zrod es egy rendes DD hotend megall egy 100-asbol es ennek a nagy resze a hotend.
-
snowman
tag
válasz
Tikakukac #26949 üzenetére
Prusa vs Ender: én ugyan még nem
szívtampróbálkoztam Enderrel, de mindig is valami hasonlót gondoltam róla azt a sok szenvedést olvasva itt, amit itt a topikban műveltek vele és társaival.Amikor én vettem a Prusa MK3 kit-et, akkor még 200e körül volt az ára, és az ócsó alternatívák ára kicsivel 100 alatt mozgott. Azóta eléggé elszállt az euró és az ára is emelkedett, szóval nehéz most ezt javasolni bárkinek is, ha csak az árat nézzük.
Viszont az, hogy összerakja az ember a baromi részletes szerelési utasítás alapján és utána egyből használható és jól nyomtat, ha valami komolyabb probléma van akkor ott a 24 órás support és a hibás alkatrészt egyből küldik, na az nekem megért annyit, és most is megérne.
Én a tervezéssel és magával a nyomtatással akarok foglalkozni, nem pedig a nyomtató vég nélküli buzerálásával.
-
Reggie0
félisten
-
LamaCube
addikt
válasz
Tikakukac #26941 üzenetére
Én nem kételkedem benne, hogy jobb. Sőt még szép, hogy jobban dolgozik ennyiért. Mondjuk itt azt kell eldönteni, hogy ki mire használja. Nekem, aki még most tanulom, bőven sok az Ender 3 V2 is. 6-7 évvel ezelőtt milliós tétel volt egy ilyen minőséget produkáló nyomtató, ami most 60-80 rugó. Természetesen mindig jobbat szeretne az ember és miért ne vegye, építse meg, ha megteheti. Ezen kár vitázni.
-
LamaCube
addikt
-
Reggie0
félisten
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #26928 üzenetére
sok-sok tesztelés és hozzá igazított gyári profilok
Amúgy valószínűleg a motorba integrált rod is sokat segít. A couplereknél akárhogyan igyekszem, mindig van a motornál és kis eltérés a középpontosságtól, pedig már vagy a harmadik fajta megoldást próbálom. Meg persze a dual Z sem hátrány. És az hotendnél a minőségibb kidolgozás, persze 10x vagy még nagyobb áron illik is (konkrétan nozzle és hasonló alkarészeknél).
-
Holleanyo
tag
válasz
Tikakukac #26918 üzenetére
Lehet, hogy jó a Prusa, de nem hiszem, hogy odaverne egy jól beállított Endert. Az előnye az lehet, hogy nem kell annyit tákolni egy jó nyomathoz. Nekem a Prusába azok a szines, tiritarka alkatrészek nem tetszenek, kicsit olyan, mint amit a Tingiről nyomtatott ki otthon Gipsz Jakab. Amúgy gratulálok hozzá és jó nyomtatást! Milyen ordas nagy difiket tapasztaltál?
-
Dalee
aktív tag
válasz
Tikakukac #26843 üzenetére
Az alja csak egy réteg brim, ami nyomtatáskor természetesen tapadt, csak a fotóhoz tettem vissza a nyomtatóra.
Eddig Spectrum filamenteket használtam, most vettem ezt a barna filanora filamentet, gyári ajánlás 200-220 oC én 205.ön nyomtattam, magasabb hőmérsékleten szálat húz, de akkor is matt. Szerintem ennek a szálnak matt az alapvető színe (de nem biztos). Szerintem a réteg tapadás jó, csak erős közvetlen megvilágítást kap, közvetlen közelről, felülről.
Nyomtattam ugyanezt a tárgyat filanora pirossal, a gyári ajánlás 215-235 oC, én 220-on nyomtattam. végig fényes.
Véleményetek szerint min változtassak?
-
jozsi252
veterán
válasz
Tikakukac #26628 üzenetére
Találtam egy ilyet - -> Headlight washer cover/lid Ford Mondeo MK3 EU
Letöltöm a file-t, hozzáadom a nyomtatóhoz, és elvileg el is készíti a fent említett dolgot? Nyilván a minőség függ a nyomtatótól, de úgy alapjába véve a forma meg minden gondolom megmarad ahogy kell?Totál kezdőként melyik nyomtatót tudnátok ajánlani? Mondjuk úgy 150k környékig van olyan amit érdemes megvenni? Mondjuk a Artillery Sidewinder X1 V4 jó lehet kezdésnek? Ha esetleg veszek, akkor jó lenne olyat amivel először nem kell sokat szívni, legalábbis amíg meg nem ismered a nyomtatók világát.
Rulez81
Ennyire nem szeretném túlkomplikálni a dolgot. Egy sima nyomtatott bőven elég lenne. Találtam is egy stl filet (fent) ami tökéletes lenne számomra.
-
dugesz77
őstag
válasz
Tikakukac #26628 üzenetére
Nekem is lassan kész a hétvégi project. Ismerősnek síbakancsra új sarok. Nem kapható + modellt sem találtam hozzá, nincs más tervezni kell. Elkészült 3 próbadarab PLA-ból majd készülhet a végleges TPU-ból(remélem bírni fogja/nem csúszik nagyon havon
) Még mindig nem tökéletes de haladok.
Nem nagy feladat , itt sokaknak megvan ez kisujjból, de jóleső érzés, hogy az én tervem/munkám. Nem gondoltam volna másfél éve, amikor belecsöppentem ebbe ,hogy ilyesmikbe belefogok. -
jozsi252
veterán
válasz
Tikakukac #26626 üzenetére
Amúgy mennyibe kerül egy ilyen nyomtató ami alkalmas lehet ilyen kisebb dolgok nyomtatására? Mondjuk hogy ár érték arányba hol kezdődik amit érdemes megvenni egy totál kezdő felhasználónak? Mondjuk úgy 150-200k környéke?
Régebben tudtam volna Craftbotot nagyon nagyon jó áron venni, mert aki ott dolgozott ismerős jó áron tudott volna hozzájutni, de fasz voltam hogy nem mentem bele. Nem pont emiatt hogy most kellene, hanem úgy általában hasznos dolog a 3D nyomtató. Youtube-on rengeteg videót nézegettem hogy miket csinálnak vele, akár egy sima háztartásba is, de bárhol máshol is. -
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #26322 üzenetére
"figurákat akar nyomtatni és festeni aztán eladni"
És akkor még csak a technikai részletek veszélyeiről volt szó. Viszont üzletszerűen csinálva már más problémácskák is felmerülnek: vállalkozás indítása (pár perc alatt megvan, főállás mellett havi fix 30 eft körül megvan a költsége), és a mit is akar nyomtatni kérdése. Mert hogy elég naiv dolog netról szedegetett modelekkel üzletelni. Amíg csak hébe-hóba vásárol tőle valaki, lehet megússza, de amint kicsit népszerűbb lesz, megtalálják a jogvédők. Még saját model készítésnél is lehet gond, ha jogvédett azt amit ábrázol. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Tikakukac #26322 üzenetére
ja, én is ezt mondtam, vegyen egy V2-t, és egy hétvégén szánjon rá a reszelgetésre jutub alapján, és utána szigorúan ne bökögesse a gépet, csak karbantartási céllal.
#26321mips ahhoz képest valamelyik csoportban pár hete láttam Anet A8 fanokat
"áá szuper gép az, csak ki kell cserélni a Z rodot, megerősíteni a vázat, alaplapot cserélni, tápon hegeszteni biztosítékot, stb." aztán az egészből csak a hotend marad eredeti, de szerintük ez out-of-box jó cucc.
-
-
Scallion
senior tag
válasz
Tikakukac #25920 üzenetére
Csak viccelek. Volt prusám , de amire én használom (épitkezésen biszbaszokat gyártani ) eddig az ender 2-k váltak be.kicsi nem nyomtat csúnyán ,olcsó , ledobom a sarokba őket ,ha nagyobb cucc kell másnapra kész. Ez pont olyasmi , szerintem kipróbálom a móka kedvéért. Bár kitenni az extrudert nagy baromság ilyen stabilitásnál.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #25455 üzenetére
egyébként csupán az a cura bánata, hogy a pyQt csak 2.1 és 4.1 verziókat támogatott és közteset nem. [link] Ahogy írják (legalábbis az 2018as állapotában) elég lenne neki 3.x -es támogatás is. Így járás. Valahogy rendes gpu mellett is be lehet force-olni a kompatibilis módot, régebben csináltam már, de nem emlékszem melyik menüben van.
Szóval fapadosabban is elég jól megy, csak a play gomb és a layerek lefektetésének animációja hiányzik. És nem csövek, hanem vonalak adják a formát. Lehet, hogy ez akkor hiányzik teljesen, ha 3as opengl sincs. Hd4000 windows alatt, cura7
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #25419 üzenetére
Linux alatt megy a HD4000 -rel is a cura szimuláció. Win alatt az hiányzik és a layer view (preview?) is másmilyen - de van.
OpenGl támogatás:
4.0 on Windows <- kevés
4.1 on MacOS X
4.2 on Linux (since Mesa 17.1)A creality progi is cura alapú, jaja.
azon a linux sem segít -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #25245 üzenetére
Van, amikor a kihívás miatt csinálja az ember, és az elmúlt időszak műszaki fejlődése több esetben bebizonyította, hogy a túlgondolt, túlbonyolított vagy szándékosan magas áron tartott technológiák fillérekből működőképesen megvalósíthatóak!
Lásd 3d nyomtató. De lassan kb minden amire a kínaiak rászabadulnak! -
Wasquez
senior tag
válasz
Tikakukac #25239 üzenetére
Pontosan már nem tudom megmondani, 2018-ig csináltam fröccspróbákat, és ott kellett beszereznem kis mennyiséget, ami rémlik, hogy a 250 kg 70~volt pp alapanyagból és Fehérváron van a cég telephelye, akik nagyban forgalmazzák a granulátumokat. Resinex, meg Albis volt a két alapanyag lelőhely. Volt, hogy 1 zsákért kellett mennem.
-
dugesz77
őstag
válasz
Tikakukac #25241 üzenetére
Hát igen. Mire minden összeáll már rég egyszerűbb megvenni a bolti filamentet. Tisztább -szárazabb érzés. Otthoni körülmények között szerintem a méret sem tartható olyan szinten mint a gyártók tudnak. Lenne gond elég ha még ez sem lenne állandó.
Vagy kihagyni az egészet és a 3d nyomtató eleve pelletből dolgozna. -
Saccco
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged