- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #10322 üzenetére
Esetleg megpróbálkozhatsz a VirtualVCR-rel, bár W7 alatt még soha sem próbáltam.
Távirányító esetén pedig meg kell nézni, hogy nincs-e valahol olyan beállítás, hogy MCE módban menjen. Az szokott ilyen problémákat okozni.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #10309 üzenetére
Milyen sw-rel használod? Mert a képminőséget lehet csak az befolyásolja.
-
Flashget
félisten
válasz
Speeedfire #10200 üzenetére
Na most pl. a digikábelhez DVB-C tuner kell, ahhoz, hogy a digitális sávon jövő csatornákat tud nézni.
Ha sima analog kártyát veszel akkor jönnek az adások csak elég tré minőségben.
Ami neked kell az a hybrid tudjon analogot meg DVB-C-t.
Ha visszaolvasol sajna nem nagyon van DVB-c tuner..ami van elég drága.
Viszont van egy új Avermedia tuner bevonuló az országbaA717 néven keresd a topicba
da ha valami csoda folytán kitalálod, hogy az olimpiát HD-ben akarod nézni, felvenni az M1-ről és ehhez szerzel mindigtv antennát is, akkor DVB-T tuner kell.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #10200 üzenetére
Első körben tisztázni kellene milyen jelet is kapsz a szolgáltatótól.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #10198 üzenetére
Analog vételhez nem DVB-C tuner kell.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Speeedfire #10194 üzenetére
némileg kevesebb a Set Top Box mánia miatt érthető, hogy kevesebb fogy belőle, de akad azért.
-
azbest
félisten
válasz
Speeedfire #10192 üzenetére
Nem, a kábeltévé az dvb-C. A dvb-t adáshoz normál antenna kell, ha rosszabbul lefedett helyen vagy akkor komolyabb tetőantenna, ha jó helyen akkor meg egy 12 centis botantenna vagy szobaantenna is megteszi.
Ezzel alapból csak ingyenes adásokat nézhetsz, de tetszőleges smartkártya olvasóval ami az oprendszered alá beüzemelhető megolható a mindigtv előfizetői kártya használata is (csak akkor alternatív program kell hozzá, pl homesys vagy smartdvb hogy pár ingyeneset említsek).
-
azbest
félisten
válasz
Speeedfire #10190 üzenetére
teljesen átlagos dvb-t vevő, ha minden igaz ite af9015 chipsetes tuner. Van rendes táviránítója, média centerrel is megy.
Hasonlót rendes szoftver és távirányító nélkül kínából 2000 körül kapni, plusz 1500at szerintem megér a körítés ami jár hozzá.Windows és linux is felismeri és kezeli.
[ Módosította: #65675776 ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Speeedfire #9961 üzenetére
Ne vegyél rá mérget !
Nekem van egy MCE minosítésű dual tunerem, történetesen a Hauppauge PVR 500
(2db pvr 150 nek felel meg)
És pl a Win 7 enterprise alatt hol megy hol nem, de inkább nem !
behangol, de egy képkockát nem ad
feltettem az ultimate 32 bitest látszólag nincs gond, de még sokat így nem teszteltem.Holott vista x64 alatt az égatta világon semmi gond nem volt, tehát, hogy a vista s driverrel tutura megy a tuner win 7 x64 alatt sajna nem biztos, és ráadásul a tv uner pont olyan érzékeny téma az egész informatikán belüll, ha egy kicsit is nem tökéletes a hw köenyezet már zavaros is lehet
Erre egy példa, a 3 gépem közül az egyik 1 éves kb, a másik 3 a harmadik van vagy 6 éves
Win 7 egyiknek sem gond 64 biten sem
ugyanazzal a tunerral, ugyanazzal a kábellel ugyanabból a konnektorból a gép is ugyanott van ugyanaz a táp stb... és mégis eltérő minőség !
A fene sem érti !(#9973) Speeedfire
Soha ne mondd, hogy soha, én is így voltam az elején, oh csak lehessen tv zni, mára már 2 hw es encoderrel rendelkelző tunerem van mind a 2 duál az egyik hybrid is, most már csak az antennával küdök ! -
törölt tag
válasz
Speeedfire #9971 üzenetére
Annyiért már hw encoderest lehet venni. De az csak akkor szempont ha sűrűn akarsz felvenni.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #9966 üzenetére
1k-t mondjuk adnék érte, de többet már nem. De ha ennyire mindegy, akkor nyugodtan megveheted.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #9964 üzenetére
Azt nem is venném már meg. 2k-t nem adnék érte legalábbis. Egyébként a Vista-s driverrel simán megy W7 alatt. 3k körül már találni TV2000 XP Global-t, ami minden szempontból jobb. Pl van hivatalos W7 drivere. A Vista-ssal az a probléma, hogy nem támogatja a W7 drivermodelljét. Működni ugyan működik, de pl a sw-en belül nem tudod állítani a fényerőt.
-
azbest
félisten
válasz
Speeedfire #9959 üzenetére
Ha van hozzá drivertámogatás ahhoz az oprendszerhez amit használsz és hasznát veszed miért is ne.
Arra érdemes itt is figyelni, hogy a vannak régebbi chipsetek, amelyekhez nincs driver 64bites rendszerre (brooktre/conexant bt8x8), valamint olyan pci csatolós chipset is van, amely 2+GB rammal 64 bites rendszer esetén problémásan működik (conexant 2388x). -
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #7290 üzenetére
barmelyiket az ebben a topikban par hsz-el elotted ajanlott leadtekek kozul.esetleg Avermedia haza tajarol.
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #7288 üzenetére
digi fele DVB-C-hez a DVB-C/T/S-el kulon foglalkozo topikban ajanlottak nemreg egy modelt. Diginel az STB nincs kartyahoz kotve, igy ha talalsz DVB-C-s tunert, belerakod a digis kartyat menni fog. UPC-nel stb-hez van kotve ugy tudom az elofizetoi kartya, igy ott a dvb-c bukik, mint a gyongyhalasz.
Szerintem hibrid tunert felesleges hajtanod, hacsak nem akarsz foldi digitalis szorasu (DVB-T, mpeg4 formatumot szereto) adast nezni.
Digis,upc-s STB-vel a tuner video-injet kotod majd ossze. ennelfogva az egyszerubb, video-ines, taviranyitos usb-s cumok johetnek szerintem nalad szoba.
udv
Balinov -
törölt tag
válasz
Speeedfire #7286 üzenetére
10k-ért még a DVB-C tuner is lényegében esélytelen, pláne a hibrid.
ReJim: Sima digitalizálókártyák és tunerek is vannak ilyen képességekkel. Tipikusan nem olcsón, 20k alatt biztosan nem találsz.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #7285 üzenetére
nah az egyik analóg a másik meg digitális
szóval akkor hybrid kellene nekem
akkor az is gondolom kicsit ugrik
viszont az usb és a távirányító még mindig fontos -
zhagyma
őstag
válasz
Speeedfire #7282 üzenetére
Analóg vagy digitális adást szeretnél venni? Az analóg olcsóbb, míg a DVB-C kicsit "húzos" ...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #7281 üzenetére
áp !
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest