Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
(rögzített hozzászólás)
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?SSD kibeszélő topikba írj és ne ide, ha:
- már túl is vagy a vásárláson, és szeretnéd a tapasztalatodat, akár tesztedet megosztani,
- még csak gondolkozol a vásárláson, és mások tapasztalatai érdekelnek valamilyen SSD-vel kapcsolatban,
- bármi kérdésed, észrevételed lenne egy SSD-vel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint82
senior tag
Sziasztok!
Először is BÚÉK mindenkinek!

Hardverarpón még tavaly nyáron vettem egy gépet, aminél átvágott a tulaj és egy xar ssd van benne elképesztő módon belassítva a gépet.
A gép:
LENOVO 100-15IBD (80QQ0048HV).
Oprendszer van az ssd-n, minden más a HDD-n.A benne lévő SSD (fotó is van):
Kingston SV200S37A [kép]Az SSD a CD/DCD helyére lett betéve, így CD/DVD most nincs benne, de benne van a 500gb gyári vinyó is.
Most jártam végig a szokásos köröket (Lenovo szervíz, Kingston stb.), és arra jutottam, hogy cserélem az SSD-t.
Lévén, hogy a gép sem egy erőmű az alábbiakra gondoltam volna:
KINGSTON UV400
SAMSUNG EVO 850
legvégső esetben EVO PROLeginkább a Kingston felé hajlok az ár és normál használat miatt (tudom, ez csak 120gb, de adatok tárolására ott lenne az 500gb normál HDD).
Pár kérdéssel kapcsolatban kérném a segítségeteket:
Normál (internet, filmezés, office stb.) használat mellett ezek közül mi a leginkább ajánlott ár/értékben?
A jelenlegi keretbe ezek közül bármelyik beépíthető-e?
A gépem tudja-e kezelni ezek közül bármelyiket?Előre is köszönöm mindenkinek.

-
csocs
tag
Sziasztok, Samu 850 EVO még mindig ajánlható, ugye?
M.2 foglalatba keresek 250GB-os méretben SSD-t, ezt találtam a legjobbnak most is.
Van egy SATA3-as 850 EVO-m, szűk egy éve, azzal minden rendben van. -
Frawly
veterán
válasz
sityuka80
üzenetére
13 ezret szerintem megér (főleg, mert úgy a HDD-t is benne hagyhatod a gépben), persze attól is függ, hogy mennyi idős, mennyi írás van rajta. Pont azt írtam, hogy nem lesz lassabb, mint egy 2,5 colos meghajtó, de gyorsabb sem. Csak azért bátorkodtam erre rávilágítani, mert össze szokás keverni az M.2-őt az NVMe-vel.
-
Frawly
veterán
válasz
sityuka80
üzenetére
Szemre nem látok benne kivetnivalót, átlagos M.2 SATA TLC-s SSD, de nincs vele tapasztalat. Attól is nagyban függ megéri-e, hogy mennyiért kapod meg. Ahogy látom 20k környékén kapni olcsóbb helyeken, de arra készülj fel, hogy hiába M.2, attól SATÁ-s meghajtó, nem PCIE-s, és nem lesz gyorsabb, mint egy SATA3-as vagy mSATA-s SSD. Akkor vegyél ilyet, ha olyan laptopba lesz, ahová nem fér be extra SATA3-as SSD.
-
dugo_
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Nem valószínű. A legalsó mondat alapján két darab x1-es sáv van beledrótozva, ami a régebbi 2.0 x2 portoknál szokott lenni, nem tudná kihajtani a mai 3.0 x4-es SSD-k sebességét:

Szóval nem nyernél semmit egy PCIe SSD-vel. M.2 SATA lehet még megoldás, ha két darab kábelt el akarsz tüntetni.
-
concrete86
aktív tag
-
Raymond
titán
válasz
concrete86
üzenetére
Azt hiszem mert ez a budget business szeria. A Vostro gyakorlatilag Inspiron, de csak azert letezik hogy azok a cegek akik olcso gepeket akarnak toluk meg tudjak ezeket venni a viszonylag gyakori "no consumer models purschased" vallalati policy-val is.
-
-
dugo_
veterán
válasz
concrete86
üzenetére
Sima SATA 2,5" van benne, nem látok benne M.2 slotot.
Ha nem törsz össze semmit, akkor nem bukod a garit. Nem látok plombált csavart sem.
Szerk.:
Viszont lehet típusszám szerint eltérés, csak bele kéne nézned először.
-
Frawly
veterán
válasz
Beretvás
üzenetére
Ellentmondást érzek. A limit nem aggaszt, de a TLC (aminek az egyetlen hátránya, hogy limites) igen. Felesleges aggódni. A TLC-nek tényleg nincs más hátránya a limiten kívül, ilyen kicsi írási statisztikával még a legolcsóbb, legkisebb limites planár TLC is kiszolgál, nem hogy a 3D TLC. Ilyen felhasználásra felesleges MLC-t venni, semmivel nem gyorsabb (a SATA3 sávszélességét a TLC-s meghajtók is kihajtják, időzítésben sem maradnak el), semmivel nem jobb, csak több írást bír, de kevés írással nem használod ki a benne rejlő írási lehetőségeket, így pedig csak pénzpocsékolás lenne a drágább MLC-t megvenni, és egy csomó írási lehetőséget potyára benne hagyni. A 850 EVO jó választás, melléfogni nem lehet vele, az egyik legelterjedtebb típus, semmi problémát nem jelzett még vele senki, 5 év jótállás is komoly biztosíték, átlag felhasználásnál semmi nem szól ellene.
-
Beretvás
veterán
köszönöm mindkettötöknek..
még egy utolsó kérdés: ezekkel nem kell semmit mókolni már ugye? beteszem formázom és telepithetem is rá?
-
dugo_
veterán
válasz
Beretvás
üzenetére
Nem kell aggódni miatta, a Samu féle 3D V-NAND jó cucc. Az M300 is jó, abba tudtommal Micron cellák vannak.
Arra figyelj csak, hogy ne bolti gari legyen rá, mert az 5 év csak számla + az eredeti hologramos Samsung garanciapapírral él. Sok helyen 1-3 év bolti garanciával hirdetik.
-
Raymond
titán
válasz
concrete86
üzenetére
Azert nincs benne az ajanloban mert egy OEM termek. A csatolas 100% SATA3 [link] a kerdes csak az hogy 2.5" vagy M.2 formatum ami a tiedben van.
-
smilix
csendes tag
válasz
concrete86
üzenetére
Szia,
[link] A videó alapján, lehet m2-es ssd is illetve 2,5"-os is, ha csak 1 háttértár van benne.
-
concrete86
aktív tag
Sziasztok! Bocs a láma kérdésért, de még sosem kellett ilyennel foglalkoznom.
Vettem egy Dell Vostro 5568-at, amiben 256 GB SSD van. A gyártói diagnosztika alapján Crucial Micro 1100.
Kérdezni szeretném, hogy ez milyen okból nincs benne az összefoglaló felsorolásában? Nagyon rossz?
Mielőtt nekiesnék csavarhúzóval, megtudhatom bármilyen szoftverrel 100%-os pontossággal, hogy milyen csatlakozással van beletéve? Szeretnék bővíteni, de ahhoz tudni szeretném, hogy van-e lehetőségem HDD-t beletenni, vagy esetleg vennem kellene egy M2 (?) SSD-t pluszban. Ha utóbbi, vajon méretben mekkorát? Ha valaki segít, előre is köszönöm, és tényleg bocsi. BUÉK. -
BK87
senior tag
Sziasztok. A jelenlegi 60GB-os ssd-m helyett szeretnék venni egy 128GB-os verziót. Két típust néztem eddig:
ADATA SU800 128GB, Silicon Power A55 128GB. Melyiket ajánlanátok a kettő közül SATA2-re? Esetleg valami jobb alternatíva? Szempont, a minél kedvezőbb ár. Előre is köszönöm. -
A214
aktív tag
KaiotEch & Emperor_Köszönöm .

-
Beretvás
veterán
Sziasztok.
A kérdésem az lenne hogy a Crucial MX300 3D Nand elméletileg, ez miben különbözik a sima TLC töl? olvastam az összefoglalot de ott azt irja erre , hogy MLC+TLC de ez nekem nem sok mindent mond..:S most egy intel 320 sata2 esem van 120 gigás, ezt váltaná ez a Crucial már ha megéri. kicsit öreg már ez a mostani nem szeretném megvárni még beadja a kulcsot..
-
Emperor_
addikt
válasz
Raymond
üzenetére
A kolléga ezt linkelte: Inspiron 15 7000 Gaming
Ez ugyan az lenne? Vagy minden Dell ilyen belülről
?(#45053) A214
Adata SU800 a legolcsóbb vállalható SSD. A Kingston A400 különösen gyenge típus
.(#45054) KaiotEch
A 841 OEM SSD, kerülendő. Az Összefoglalóban le van írva miért. A másikról nincsen infóm. -
Üdv. Kollégák Samsung SM841, illetve LiteOn LMT256-M6M mSata-ról mit lehet tudni?

(#45053) A214: Adata SP920-at vegyél.
-
Frawly
veterán
válasz
Raymond
üzenetére
Nem tudom, ezek szerint csak nálam. Stock böngészők Linuxon, semmi tűzfal, semmi vírusirtó, semmi spéci hosts-os blokkolás. Reklámblokkoló addon van, de azt próbaképp kikapcsoltam. Sütiket és cache-t töröltem. Háromszor is azt írja a lapon, hogy a megtekintéshez jelentkezzek be. Firefox és Chrome alatt is ez van. Privát böngészést is próbáltam mindkettő alatt. Lehet robotnak néz az oldal, mivel külföldről látogatom.
-
Frawly
veterán
Nem hinném, a te screenshotodon is ugyanaz látszik. Be kell jelentkezni, de ahhoz, hogy bejelentkezz, ahhoz regisztrálni kell, ott pedig ki kell adni az adataidat, meg erre a nyüves bagázsra pazarolni az idődet, mikor lehet nem is veszel semmit, csak kíváncsi lennél valamire, van-e, milyen, mennyiért. Tényleg nagyon jó reklám a boltjuknak, gratulálok nekik.
-
Frawly
veterán
válasz
Emperor_
üzenetére
Ezeket az iponékat legszívesebben fel tudnám rúgni. Minden terméknél azt írja, hogy „Az ár és specifikáció megtekintéséhez kérlek jelentkezz be!”. Az apjuk kaszá’t. Az is a rét közepén, motoros fűkaszával. Ők akarnak terméket eladni, mi az, hogy titkos ár és leírás. Egyébként is csak kíváncsiságból nézném, angol és magyar árakat összehasonlítandó, de még otthon sem vennék tőlük semmit, inkább venném egy olyan webboltban, ahol rendesen át lehet nézni a választékot, árakat.
-
Emperor_
addikt
-
Frawly
veterán
válasz
RockFonok
üzenetére
Tudom ma átmentem masszív floodba, de erre is reagálok, nem akarom az előző hsz.-be beleszerkeszteni. 15k-s keret már egy olyan alacsony tartomány, hogy nyugodt szívvel semmit nem tudnék ajánlani ebben a kategóriában, annyira lutri minden ilyen olcsó SSD, annyira végképp legalsó kategória mindegyik. emagból semmiképp semmit, román bolt, a garancia érvényesítésekor gondban lehetsz magyar vevőként, meg lehet postázni mindent Romániába, ha vissza kell küldeni.
Nézegesd az összefoglalót, főleg a belépő szintűeket, próbáld keresni magyar webboltokban őket. Esetleg használtan nézelődni, igaz úgy gari nélkül kapod, de néha 100%-os kondíciójú, 0 km-es darabokat lehet kifogni a topikban ajánlottak közül.
Amiket írtál, azokból a „Solid State Drive” márjákú SSD-t már ránézésre sem venném meg, ahogy az „Általános™ Mosópor ©®” márkájú mosóport sem. A másik kettőnél lusta vagyok utánanézni, hogy melyik gyártó átszitázott terméke, milyen NAND és vezérlő van bennük, mekkora garanciális íráslimit van rájuk megadva, ez most rád hárul, de ha megírod mit gugliztál össze, akkor visszatérünk rá. Mindenesetre már a Flash SSD topikban többször előjött, hogy OEM, és túl márkátlan SSD-t azért sem éri meg venni, mert semmilyen információs program nem ismeri fel őket, firmware-t nem lehet rajtuk frissíteni, és a gyártónak sem szokott hozzá lenni diagnosztikai programja, így pedig teljesen lutri használni őket még megfelelő működés esetén is, nem hogy megvenni. Se azt nem tudod ellenőrizni, hogy áll a SMART, se gond esetén firmware-t frissíteni nem tudsz rajta, hiába lenne esetleg rá való újabb.
A legolcsóbb topikban ajánlott SSD az Adata SU800, de az is 18k. Eddig mindig a SanDisk Plust ajánlottam legolcsóbbként, de egyrészt az is 17k, nem 15, és mióta kiderült, hogy a SanDiskeknek (igaz nem ennek a modellnek) túl nagy a write amplificationje, azóta egyáltalán nem ajánlom. Nem is hinném, hogy 1k spórolása miatt érdemes lenne beleugrani egy gyanús márkába, ami vagy jó, vagy nem, hiszen nincs vele tapasztalat.
-
Emperor_
addikt
válasz
Bálint85
üzenetére
Ezekkel a lapokkal biztos megy, a Tied nincsen benne.
Az a helyzet, hogy ebbe a régi alaplapba szerintem nem érdemes vacakolni gyorsabb SSD-kkel. Ha PCI-E-es NVMe SSD-t akarsz, akkor lapot kell cserélni.
Írom mégegyszer, hogy nem sok értelme van ilyen gyorsabb SSD-ket venni, mert nem lehet észrevenni normál használat mellett.
Csak akkor van értelműk, ha a magas szekvenciális sebességet ki tudod használni. Pld ilyen tevékenység a video vágás vagy bármi más, ami nagyméretű file-ok másolgatásával jár. De híába ír valami 2800 MB/s-el; milyen forrásból tudod ezt megtáplálni
? -
-
Frawly
veterán
A kondíciót a HD Sentinelben a SMART fülön nézd, vagy esetleg a Kingston gyári programjában. A HD Sentinel az Áttekintés fülön szereti átkölteni az értékeket a saját szája íze szerint.
A teljesítmény egy nem létező kategória. Ez megint a HD Sentinel kitalációja, akkor szokott 80% lenni, ha minden rendben van az SSD beállításaival, csak a TRIM nincs bekapcsolva. Lám, nálad ki van kapcsolva, kapcsold be.
-
Frawly
veterán
válasz
Raymond
üzenetére
Én szoktam írni a ciripelést, de már nem vagyok benne biztos. Az 1050 GB-os MX300 Dell Latitude laposban nem ciripel egyáltalán. Az 525 gigás ThinPad X220-ban ciripel, de egyrészt valamennyire lecsendesült (vagy csak a fülem szokott hozzá), másrészt már abban sem vagyok biztos, hogy az ciripel, és nem a CPU vagy a GPU.
Samsung PM800 viszont külső SSD-ként használva egyértelműen ciripel, ráadásul jó hangosan, elég zavaró. De csak intenzívebb írás alatt. Ez tuti, mert csak magába lóg egy USB-SATA kanócon, rá tudom tenni a fülem, és egyértelmű, hogy az ad ilyen fémesen nyöszörgő, elektromos gerjedéshangot. Lehet házba beszerelve kevésbé lehetne hallani.
-
maszati
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni választás ügyben.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Jó lenne ha 20e alatt megállna, maximum 25e.
2. Mekkora SSD-re van szükség? ~120GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali, SATA3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Asrock 970 Pro3 R2.0 http://bit.ly/2lhAhEP
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? leginkább 5, de ha az ár úgy kívánja akkor lehet 3 is
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos. Játék pc, a játékok HDD-nA segítséget előre is köszönöm.
Üdv.: Ati
-
shut-u
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Adata SP580 120GB ASP580SS3-120GM-C SSD meghajtóval kapcsolatosan? Mennyire ajánljátok?
Köszönöm a fáradtságot a válaszadóknak!
-
smilix
csendes tag
Sziasztok,
Én is SSD-t szeretnék vásárolni a laptopomba, az 1 terrás hdd mellé.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
45.000 huf2. Mekkora SSD-re van szükség?
250 gb körül3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
laptop m.2-es csatlakozó4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link]5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re
5-106. Általános felhasználásra
Mit javasoltok?
-
Emperor_
addikt
válasz
RockFonok
üzenetére
Igen, még telepítés előtt.
Erre a kérdésre nincsen jó válasz. Mondok pár példát:
- van működő 100/100-as 40 GB-os Seagate HDD-m, olyan 15 éves lehet,
- kaptam egy WD Blue HDD-t használtan 100/100, ment pár hónapot és bad sectoros lett,
- van egy Intel 520-as SSD-m 3 éve, 8TB írással, 100/100
- kb 2013-ban gyártott Vertex 3-as SSD-k kb havi szinten hullanak el
- és még lehetne sorolni a példákat.Gyártó és típus függő, hogy mi meddig bírja. Ami a fenti Összefoglalóban van (amit ugye elolvastál
) az mind, megbízható, bevált SSD. Ami problémásnak bizonyul, az azonnal kikerül vagy be sem kerül. -
Emperor_
addikt
válasz
RockFonok
üzenetére
Szerintem igen. Ezt Te döntsd el
!Amiket kinéztél azok elég no name-ek, kivéve a Kingstont. Ha a videóvágás ritkán van, akkor a költséghatékony ajánlatom az Adata SU800, az alá nem szabad adni. Ha a torrentezés nagy mértékű és az SSD-re töltenél le, akkor az Adata SP920-at ajánlom inkább.
Az SSD az egész gép működésére hatással van, a boot idő 7-20 s körül alakul, a progik gyorsan betöltenek.
A mai, modern SDD-k elég strapabíróak, ha nem megy tönkre a vezérlő bennük, akkor olyan 10 évet jósolnék minimum életkornak átlagos használat mellett. Ugyan úgy kell bekötni mint egy HDD-t, tehát kell SATA kábel. Pár száz Ft egy beépítő keret, de 2 csavar is odafogja.
Telepítés előtti olvasnivaló. -
RockFonok
tag
Sziasztok!
Érdemes vásárolni SSD-t? Vagy inkább vásároljak HDD-t?
Három SSD-t néztem ki, több pénzt nem adok SSD-re. Remélem a legolcsóbbat tudjátok ajánlani.
SSD-k:
Be kapcsolom a gépet kicsit lassú, meg nyitóm a böngészőket azok is, de utána már gyors a gép. Annyira nem zavar pár perc addigra legalább hozók be üdítőt a konyhából. Böngészni szoktam, torrentezni, ritkán videót vágni.
Szerintetek érdemes venni? Észreveszem a gyorsulást?
SSD-é tovább ki bírja mint a HDD?
Kell majd vegyek SATA kábelt is? Az jót tesz az SSD-k ha a gép aljára teszem az SSD-t?
És kell majd be állítsak valamit a BIOS-ba, vagy nem kell?Konfigom:
Gépház: M-Tech AS08A-BK
TÁP: FSP 400W HEXA
Alaplap: MSI H61M-P31 (G3)
Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz
Ram: 8GB DDR3 1333Mhz
Merevlemez: Toshiba 1TB
Merevlemez: WD 1TB
22x dual layer DVD író
Windows 10 HomeElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
Soma01
veterán
Amúgy pedig:
"Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!"

-
Soma01
veterán
A Trim-met aktiválnod kellene. Nagyon nem vagyok profi ebben, de szerintem e miatt is lehet és azért elégfontos, hogy az menjen. Valószínű, hogy SATA drivert kell cserélned/frissítened.
Hdsentinel-nél "a szöveges értékelés és a "teljesítmény" érték is figyelembe veszi a TRIM használatát".
-
Suprax5
csendes tag
Sziasztok!
A kiszemelt ssd
[Samsung 960EVO256GBM2PCIeMZ-V6E250BW]A kérdés : passzol az alaplapomhoz? H97PRO_GAMER
A válaszokat előre köszönöm.

-
musicbox.
csendes tag
Ezt SAMSUNG 500GB SSD Series 850 Evo vettem végül 5 év garancia miatt a Mediaban.Köszönöm a segítséget.
-
Soma01
veterán
Köszi az információkat radi8tor és Raymond!
"Megrendeltem" az SSD-t.
A Hdsentinel 90%-ot mutat, 20TB írás és az említett 900 napnyi üzemidő mellett. -
Vangelis
félisten
Akkor a samsung jó vételnek számít?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) az mind, megbízható, bevált SSD. Ami problémásnak bizonyul, az azonnal kikerül vagy be sem kerül.
Pyttawrx