Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- DIGI Mobil
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Apple Watch
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Macrodroid
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz norbert0622 #44798 üzenetére
Planár TLC > 3D TLC > planár MLC > 3D MLC a sorrend.
20ezer körül kapsz limitmentes MLC-s modell-t a HyperX Fury és Adata SP920 személyében.
-
norbert0622
csendes tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok, a laptopomba szeretnék venni. 120/128GB-osra gondoltam.
SATA III-as a csatlakozóm.
A kérdésem az volna, hogy:
Sima TLC vagy a 3D nand-os a jobb?
Márkából az Adata (Pl:SU800) vagy esetleg Silicon Power vagy most láttam van a HP-nak is SSD-je.
Szóval melyiket érdemes választani?
Árban max 20.000 Ft.
Kérném a segítségeteket
Köszi
-
Frawly
veterán
Ha régi gépbe lesz, akkor kb. mindegy melyiket veszed, HDD-hez képest mindegyik ultravillám, a leggagyibb noname SATA2-es budget planar TLC modell is. Nem hinném, hogy szülő extrém felhasználással nyüstölné. Múltkor néztünk egy online árgépes listát, ott a Sandisk Plus 120 GB-os TLC SSD volt a legolcsóbb, mindössze 17 ezerért, de sok helyen a HyperX Fury is a legolcsóbbak között van, meg Adata is. Attól is függ hol veszed. Az ajánlóban lévő darabok sem feltétlenül megbízhatóbbak, de azokkal van tapasztalat, és sok panasz nem érkezett azokra, azért vannak ajánlva, de az nem azt jelenti, hogy az ott nem szereplő modellek szarok, csak nincs velük tapasztalat, és ez alapján nem akarnak senkit az ismeretlenre rábeszélni.
A megbízhatóság ennek ellenére nem értelmezhető ma már egyik adattárolónál sem, nem csak az SSD-knél, de HDD-knél sem. A vezérlő bármelyikben megdögölhet, senki nem tudja garantálni, hogy nem lesz vele baj. Még az ajánlott modellek közül is előfordulhat, hogy egyik napról a másikra beadja a kulcsot. Erre való a gari, a fontos adatokról meg legyen mindig biztonsági mentés. 3 év jótállást bármelyik modellre adnak, ha nagyon nem bízol a termékben, akkor vegyél drágábban 5 év garisat, lásd az ajánló.
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
A HyperX Fury szokott lenni a legolcsóbb az ajánlott SSD-k közül, amiket a fenti Összefoglalóban megtalálsz. Ha nagyon szorít a cipő, akkor az Adata SU800-at ajánlom.
Amik az Összefoglalóban vannak, azok mind megbízható darabok*. Meghibásodási statisztikát nem tudok mutatni. Az ipon-nál van %-os meghibásodási arány az egyes típusoknál, de szerintem arra nem lehet adni.
* Idézet: ''...Kiválasztás során nyilvánvaló szempont a sebesség és a megbízhatóság is. Ez is pénzkérdés, de nem feltétlenül kell egyikről a másik javára lemondani teljes mértékben. Az ajánlásban megbízhatatlan, vagy kevéssé megbízható SSD nem is szerepel emiatt...."
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
mexel
veterán
Sziasztok! Valami 120Gb környéki sata ssd-t szeretnék szülő gépébe. A sebesség másodlagos, egy régi 160-as vinyót vált le annál mindegyik sokkal gyorsabb lesz. Én eléggé Samsung párti vagyok, de biztosan van megbítható és ajánlott még az olcsóbb kategóriában is. Adata, WD, Transcend, Sandisk, Kingston vagy mi az ami most megbízható és nem különösebben bugos? Sajnos nem követtem most az ssd-k életútját nem tudom melyiket válasszam. A közepes árkategória érdekelne bár túlontúl nagy különbségek nem hiszem hogy vannak ahogy látom. Nagyon noname-t nem szeretnék venni.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Szükségem lenne egy 250gb os SSD re Windows 10 és rogramokhoz.
Érdemesebb M2 és foglalaltu SSD venni ?
Milyet ajanlanatok egyébként ? -
Emperor_
addikt
válasz Sgt. Chris #44776 üzenetére
Ez Kingston valóban nincsen az ajánlóban, ennek ellenére szoktam ajánlani, ha más SSD nem jön szóba. Negatív tapasztalat nem jött róla.
Az Intel-ről túl sok infó nincsen, mivel kb semmivel nem gyorsabb a sima SATA3-as SSDk-nél; nem szoktuk ajánlani. Ha jól emlékszem jeni-nek van ilyen SSD-je, esetleg őt keresd meg privátban.
-
Wiz Khalifa
veterán
Ha sima átlagos noti akkor 2.5"-os SSD kell neki. Itt a link.
Ui.: Jól megy, munkahelyen facebook.
Smoke some weed nigga!
-
dugo_
veterán
-
SLYM
veterán
Sziasztok! Szeretnék egy 250 giga körüli olcsó SSD-t anyám munkahelyi gépébe, kb csak facebookra meg word-re kéne, tehát nem kell az SSD-k között gyorsnak lennie. Problémám, hogy nem tudom hogy írjam be az árukeresőbe, hogy olyan SSD kell, ami notiba való.
-
dugo_
veterán
válasz PainKiller13 #44784 üzenetére
Bármelyiket. 2,5"-os SATA kell bele.
HyperX Fury, Adata SP920. -
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Szomszéd megkért hogy rendeljek a laptopjába SSD-t, de nem tudom, hogy vajon melyiket kezelné, mivel nem mai darab.
Lenovo T400 Type 2768 - WGB
Tudnátok segíteni? 120GB-os elég nekik.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Asus H97-Pro Gamer alaplapomba szeretnék valami jó SSD-t.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Nem határoztam el konkrét keretet, annyi amennyibe kerülnek azok amik kielégítik az igényeimet.2. Mekkora SSD-re van szükség?
Minimum 400 -> 525GB3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gépbe M.2 PCIe4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus H97-Pro Gamer5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Minimum 3 év6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Teljesen átlagos felhasználás, de a játékokat is innen futtatnám. -
Raymond
félisten
válasz Wiz Khalifa #44780 üzenetére
Esetleg meg abbol a 60e Ft-bol alkudhatsz le egy kicsit amit azert az OCZ-TRION150 960GB-ert ker ott valaki. Mar ha meg sporolni akarsz egy kicsit.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Wiz Khalifa
veterán
Mindenhol MLC-t olvastam a 750 EVO-ra.
Amúgy a Crucial is jó lenne de én nem adok jelen pillanatban ennyit SSD-re. Itt haprón fogok venni egyet. És a Samsung 850 EVO 1TB-ost találtam olcsón egy megbízható tagnál. Igaz hogy garit ő vállal rá két hetet de a mostani Samsung-ra is ugyan így volt hogy gyártói gar nem volt rá.
Smoke some weed nigga!
-
Raymond
félisten
válasz Wiz Khalifa #44777 üzenetére
Jatekokhoz a legjobb GB/Ft aranyut kell megvenni, masnak nincs ertelme. Ez per pillanat a Crucail MX300 1TB, de ha mondjuk a WD Blue 1TB joval olcsobb lenne akkor az is jo lenne. De nem az. Egyebkent igy nez ki a masfel eves Steam-es MX300-am:
Nem mondhatni hogy sok iras megy ezekre, meg akkor se ha gyakrabban cserelgetsz jatekokat mint en.
-
dugo_
veterán
válasz Wiz Khalifa #44777 üzenetére
A 750 EVO planár TLC, a 850 EVO pedig 3D TLC, sokkal jobb az előzőnél.
Az MLC-t nem tudom honnan vetted.
Crucial MX300 lehet még alternatíva szintén 3D TLC-vel. Játékok alá felesleges jobb, nem kap annyi írást.
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
1TB-os SSD-n gondolkodok játékok alá. A gépben van egy 256GB-os az a rendszernek pont ideális. A mellé akarok egyet.
Most egy Samsung 750 EVO (MLC) van a gépben. 1TB-nak egy Samsung 850 Evo-t néztem ki. Viszont az TLC-s. Mennyire gond ez?
Amúgy úgy lesz hogy a játékok amiket egyszer felrakok azok maradnak is rajta, nem lesz törölgetve, újrarakva stb... Ezért is akarom a Windows-os SSD-től távol tartani mert ha újra is kell rakni a rendszert nem akarok szívni.
Smoke some weed nigga!
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Emperor_ #44775 üzenetére
Szia!
Igen, én is néztem, hogy karcsú a felhozatal ezekből a feltételekből, de gondoltam, csak az általam felkeresett boltok ilyen szegényesek...
Amúgy ez a Kingston mennyire ajánlott? A sima SSD-éik annyira nem favoritok, ahogy a fórum ajánlóját olvasom.
Én most ezt néztem: [link] vajon milyen lehet?
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Emperor_
addikt
válasz Sgt. Chris #44773 üzenetére
5 év garival sajnos nem tudok ajánlani (5 év gari+128GB+M.2=üres halmaz).
3 év garival ezt ajánlom: [link]szben05 #44774: Ez pld jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
szben05
tag
Sziasztok!
Laptopba szeretnék ssd-t venni a hdd helyére, windows alá, esetleg cad szoftvernek, ha érdemes (Creo 4.0). A hdd-t megtartanám minden egyéb dolog tárolására. 120 gb szerintem elég nekem. Van valami ajánlott ssd 20ezer forint alatt erre a felhasználásra, vagy jobban megéri 10 ezer forinttal drágábban a samsung 850-es 250 gb-os?
-
Sgt. Chris
aktív tag
20.000 +- 2-3000 Ft, de mindenestül 25k...2. Mekkora SSD-re van szükség?
128GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
min. 5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos...OP rendszer alá[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Archttila
veterán
válasz bajnokpityu #44765 üzenetére
Nem tudom és nem is igazán érdekel. Néha kevés volt a SATA 850 PRO 120GB-je így lett nagyobb, és ha már kicsi ITX és egyedi kábelezés gondoltam miért ne legyen m2, kettővel kevesebb madzag, szóval második szempont a kozmetika volt
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Raymond
félisten
Jo, ebben a kategoriaban a top ajanlott harmas egyike (Goodram Iridium Pro, Samsung 850EVO, Crucial MX300). Az osszefoglalobol amit ideztel azt jelenti hogy letezik mindharom fizikai kivitelben, de a termek teljesitmenyben ugyanazt nyujtja. Olyat vegyel ami kell a lapodba vagy a gepbe.
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok, gyors kerdes, konkretan ez a tipus okes?
SSD SAMSUNG SATA III 250GB 850 EVO MZ-75E250B
Atlagos lightos otthoni felhasznalasra.(osszefoglalo alapjan: Samsung 850 EVO*** 2,5", mSata és M.2 (5év) - elvileg jo, nem? Bar a fenti nem mSata-s)
[ Szerkesztve ]
OK
-
dugo_
veterán
válasz 360xbox360 #44767 üzenetére
MLC, limitmentes, 5 év gari.
-
dugo_
veterán
válasz bajnokpityu #44765 üzenetére
Felhasználástól függ.
-
Emperor_
addikt
válasz 360xbox360 #44763 üzenetére
Ezt ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
360xbox360
tag
Sziasztok meglévő Kingston 120GB V300am helyére szeretnék egy nagyobb ssd-t, ha gyorsabb az se baj .
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? - 30K
2. Mekkora SSD-re van szükség? - 250GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? - asztali gép, van mindenféle csatlakozó
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) - MSI B350 PC MATE
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) - 3 elég
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? - oprendszer(win10), programozás, virtuális gép futtatás(linux), játékokHa valamennyit dob a sebességen a 960EVO akkor a keretbe azis belefér.
[ Szerkesztve ]
-
dani_golf
tag
köszi skacok.néztem tesztet okés hogy veri az új de gyakorlatilag érezhetöséget én nem láttok majd az érzékszerveimmel a 20 as különbséget viszont igen a tárcában ... amúgy 256 os lenne,z270 es lapban. thx
-
dani_golf
tag
uraim help kéne
új gépbe kéne majd egy ssd
a 850 EVO sataval
vagy a 960 EVO M.2 lenne a célszerübb? konkrétan csak a win lenne rajta és max 1 játék amit mindig tolok.de azsem biztos mert lesz mellette 2 satás hdd.nemtom játék közben vane jelentöse a betöltésen kivül ? 256 os lenne mindenképp és 16 ddr4 es ram mellett...elöre is thx[ Szerkesztve ]
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Milyen ssd-t vegyek Windows 10 lesz rajta, plusz programok.
Samsung evo 850 250gb ot néztem kim szerintetek jó választás, vagy tudnátok ajánlani jobbat?[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
Köszi
Esetleg egy Samsung pm961 256GB tudok szerezni. Az erre esetleg nekem megfelelne? Nagyon nem vagyok képben az M.2 SSD-kkel, csak gondoltam, ha már van ilyen csatlakozóm és van rá lehetőségem kihasználnám.
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
válasz Emperor_ #44748 üzenetére
Jogos
max 30e HUF
2. Mekkora SSD-re van szükség?
120-180 GB (rendszert telepítenék rá),de lehet 250-256 GB-os is (de nem cél)
Asztali, M.2 csatolós
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
asus prime x370-pro
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5-10 év
inkább átlagos, csak akkor vásárolnék, ha ez a megoldás gyorsabb mint a sima SATA 3-as SSD megoldás az esetembenhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
HJoe20
csendes tag
Sziasztok. SSD vásárlása előtt állok. Egy asrock fm2a75m pro4+ lapom van. Ebayről rendeltem egy pci kártyát, amibe m.2-es ssd-t tudok illeszteni. A kiszemelt ssd-k az Adtata sx8000 és a samsung 960 evo. A kérdésem az volna, hogy bootolja-e a lap az ssd-t és hogy a sebesség amit írnak azt tudja-e teljesíteni. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Új konfigurációt rakok össze, így alaplap csere is lett
Olyan alaplapot vettem, amin van M.2 csatlakozó.
Az alaplapom: ASUS PRIME X370-PROSpecifikáció ennyit ír róla (Ryzen proci lesz a lapban):
1 db M.2 Socket 3, M Key csatlakozással, 2242/2260/2280/22110 típusú tárolóeszközök támogatása (SATA és PCIe 3.0 x4 mód)Felmerült a kérdés bennem, hogy érdemes-e ebbe nekem M.2 SSD-t venni vagy maradjak a SATA portnál?
Sebesség terén érdekelne az infó, hogy érdemes-e ilyen téren beruházni M.2-re.Egy 120 - 128 GB-os SSD-re gondoltam csak (rendszernek kellene csak), de egy akció keretében persze egy 250 GB-ost sem utasítok el
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Peppo
őstag
Üdv!
Új géphez tervezek egy a mostaninál (Samsung 840 120GB Sata) nagyobb és M2 foglalatba helyezhető SSD-t venni. Az alaplap lehetséges, hogy egy ASUS PRIME Z370-A lesz, egyelőre ezt ajánlották. A gép elsődlegesen játékra (4k-ban), és másodlagosan 3d dolgokra, programozásra lesz használva. (Intel 8600k vagy 8700K és a VGA egy 1080ti)
500GB-s SSD-re gondoltam, ez kb. elég lenne. Árban látom, hogy igen nagy a szórás, ezért inkább azt kérdezném, egy ilyen gépbe milyen SSD-t érdemes tenni. Aztán majd meglátom, belefér-e a keretbe. Ha 60-70ezer körül megállna, az jó lenne, azon felül már necces.
Ill. még az lenen a kérdésem, érdemes-e a régi SSD-t (elvileg semmi baja) meghagyni mondjuk a rendszernek (Win10), és az újat használni a többi programnak, vagy inkább menjen az újra a Windows is meg minden más is?
Előre is köszi a segítséget!
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
A két éve szuperáló Intel 520 series 240GB (SSDSC2BW240A3) mellé keresek egy méltó partnert, ugyanis erről megy az OP rendszer és a telepített játékok is. Utóbbiak irreális mérete miatt kevésnek bizonyul.
30k
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Leginkább 240GB
SATA3
MSI Z270 PC Mate
Legalább 3 év.
ÁtlagosKöszönöm szépen!
-
-
tag
Sziasztok!
Van körülbelül 60-100km SSD-re.
A windowst tenném rá, illetve a játékokat,(gondolom, akkor kell az 500-1 terrás) és egy HDD lenne még mellé.
A samsung 850(90k 1 TB), illetve a 960(70k 500 gb) között vacillálok.
Melyik érné meg jobban?Nagy a különbség a 850, és a 960 között?
Előre is köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Szerintetek M.2 960 250gb csak a rendszernek, vagy 850 500gb és mennyenek rá a játékok is?
-
NGA
addikt
Általános felhasználásra elég lenne a Kingston SSDNow V300?
Laptopba lenne, i7 proci mellé 12 giga rammal párosítva. -
Frawly
veterán
válasz TheProb #44726 üzenetére
Ez az Adata nem tűnik rossznak ennyiért, tekintve, hogy az NVMe-sek drágábbak. Viszont ez már az az ársáv, hogy ha még megtoldod 2-3 ezerrel, akkor 120 helyett 240-250 gigás SSD-t is kapsz, és az NVMe nyújtotta sebességpluszt OS alatt, átlag felhasználásánál, meg játékoknál nem érzed, míg a kétszer akkora tárhelynek meg hasznát veszed, ha nem most, akkor később. NVMe-t akkor érdemes venni, ha rendszeresen nagy fájlokkal dolgozol, pl. videót vágsz, vagy masszív virtuális gépezés van, vagy hasonló. Egyébként kb. pénzkidobás, ráadásul 1-2 lap nem tud vagy nem szeret róla bootolni, meg melegednek. A SATA-s meghajtókkal ezzel szemben semmi ilyesmi gond nincs, és jóval olcsóbbak.
-
Emperor_
addikt
válasz TheProb #44726 üzenetére
Ez elég friss modell. Nincs róla infó.
Oprendszer alá egy Adata SX930-at vagy SP920-at ajánlok.
Ha bevállalós vagy és megbízható, régi boltból veszed, akkor ezt ajánlom: Adata SX950 XPGFelesleges a M.2-es PCIE-es SSD oprendszer alá, nem vennéd észre.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz errorcode06 #44727 üzenetére
Draganak tunik az az Adata 35-37e Ft-ert, van Goodram Iridium Pro 240 vagy Samsung 850EVO 250GB 28e-ert. Valojaban ha tenyleg raszansz 85e Ft-ot akkor igy ahogy irod lenne 240+525=765GB viszont Crucial MX300 1TB van mar 90-ert.
[ Szerkesztve ]
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Adott egy régi amd phenom2-es gép, ami alatt vagy egy Giga 790FXTA-UD5 lap.
Gondoltam kicsit felturbózom, mert lap+proci+ram-ra csak tavasszal lesz keret. Mivel a lapon nincs M2, ezért sata 6gbps-os portokra lenne kötve a következő ssd-k:
ADATA SX950 XPG 240GB
Crucial MX300 525GB + WD Red WD20EFRX 2TBAz elsőn lenne a rendszer (+ progik és egy virtuális gép), a másikon meg tartanám a nagy helyigényű játékokat.
Ésszerű választás ez a két darab, vagy van most jobb ár/érték arányú a piacon (mindenképp itthon venném)?
A kövi gép tuti hogy ryzenes lesz (x370), így ez is szempont lenne.
Válaszotokat előre is köszönöm!
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #44725 üzenetére
Bár látom, hogy ennyiért csak m.2 sata-s van. Akkor marad a "sima" 2,5-es.
Amúgy mi van az SSD árakkal, látom elég magasan vannak...? Ugyan azért amiért a vga és RAM árak is az egekben voltak/vannak?
Vagy ez? [link]
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
20-22ezres keretig milyen 120gigás SSD-t ajánlotok OS alá? Csemegézzek az összefoglalóból vagy van esetleg konkrét modell ebben az ársávban?
Van egy laptopom amiben a gyári HDD egy katasztrófa, 90/90-es IO-t tud csak és már befontam párszor a szemöldökömet, mialatt betöltött 1-1 tök alap dolgot.
Az asztalimban jelenleg egy ADATA SX900 ketyeg, arra gondoltam, hogy azt raknám át a laposba és a workstation-be vennék valamit. Abban ilyen deszka van: [link], szóval preferált az M.2 a sebességtöbblet miatt. Már ha jól értem, hogy a mai "1 bevágásos" ssd-k szinte csak nvme-sek.
Vagy hagyjam az M.2-t és vegyek sima SATA-s, 2,5-es eszközt?[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Emperor_
addikt
-
MésziGab
tag
Sziasztok
Használ valaki [ilyen Alphacool HDX M.2 SSD Passive Cooler 80mm] passzív SSD hűtést 960 EVO-ra?
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Ebbe a laptopba szeretném megvásárolni az alábbi SSD meghajtók egyikét.
Szerintem mindegyik kompatibilis, de ha nem akkor jelezzétek.Ez a sorrend:
ADATA SX930 120GB SATA 3 ASX930SS3-120GM-C
ADATA Premier Pro SP900 2.5"" 128GB SATA3 ASP900S3-128GM-C
Kingston 120GB HyperX 3K SATA3 2,5" SSD ( SH103S3/120G )
ADATA Premier Pro SP920 2.5" 128GB SATA 3 ASP920SS3-128GM-C
Kingston HyperX Fury 2.5" 120GB SATA 3 SHFS37A/120G
Per aspera ad astra.
-
zseko
veterán
válasz bajnokpityu #44713 üzenetére
Én egy 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280-at vettem a hetekben, ez a sebessége: [link]
Ahogy néztem, ez tulajdonképpen gyakorlatilag ugyanazt tudja mint a sima sata-s.Gondolkoztam a 250GB 960 EVO M.2 PCIe 2280-on, az jóval gyorsabb a méréseken, viszont ahogy olvastam, átlagfelhasználásnál ez nem annyira szembetűnő, és 14e-el lett volna drágább.
HR24.hu
-
-
Emperor_
addikt
válasz Ace Ventura #44718 üzenetére
Adata SU800. Ha alap dolgokra kell. Net, film, pár játék.
-
Emperor_
addikt
válasz Ace Ventura #44716 üzenetére
HyperX Fury, Adata SP 920.
-
Ace Ventura
addikt
120-128 Gb méretbe mi a legolcsóbb 2.5 SSD, ami ajánlott újonnan PCX-ből?
A többi alkatrész onnan jön.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Nabuk
csendes tag
válasz King Unique #44701 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az SSD-t a beszereltem a laptopba, és sikerült telepiteni a winet10-et. Ellenőriztem és a biosban UEFI boot van beállitva.
-
Raymond
félisten
válasz bajnokpityu #44713 üzenetére
Nem lenne, mert ugyanugy SATA3, csak fizikailag mas a csatlakozo.
-
bajnokpityu
félisten
Rendszerem egy 850EVOn van, SATA felületen.
Ha hasonló árkategóriájú m2 alaplapra szerelhető SSDt vennék, akkor ugye sebességbeli előnye se lenne? -
Raymond
félisten
válasz Ace Ventura #44709 üzenetére
A kabel lehetett, azert nezegesd most par napig hogyan valtoznak azokat a CRC szamok, de az elhasznalodast jelzokkel semmi gond.
-
Ace Ventura
addikt
Így jobb?
Aham, én is erre gondoltam, mert múlt héten az egyik vinyóm nem indult el az egyik kábelről, azóta vettem új alaplapot, és annak a kábeleit használom.
Az SSD-nek lett ettől baja?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
dugo_
veterán
válasz Ace Ventura #44704 üzenetére
Akár hibás SATA kábel is lehet. SMART fület célszerű decimálisra átrakni, hex-ben nehézkes olvasni.
-
Raymond
félisten
válasz Ace Ventura #44704 üzenetére
A SMART fulrol kell kep.
-
Frawly
veterán
válasz martin1369 #44687 üzenetére
Ha van tapasztalatod a Patriottal, akár csak ismerős révén, akkor simán veheted azt is. Még mindig nem tudom, hogy a Phison-vezérlő milyen, jónak számít-e vagy rossznak. Legalább lesz valakinek Patriottal tapasztalata. A legtöbb mai SSD egyébként jó, a nagyon dzsunkák kikoptak (amiket még kapni lehet, és hírhedten kerülendő modellek, azokra az itteni összefoglaló felhívja a figyelmet, Kingston sima V-sorozat, OCZ, Kingfast). Ilyen SATA2-es gépbe átlag felhasználáshoz mindegy melyik SSD-t veszed, adott tárhelyigény mellett mindegyik nyújtja azt a szintet, amiért megéri HDD-ről váltani, még a legolcsóbb is.
Én a Samsung 850 EVO és a SanDisk Plus (elnézést, az előbb nem jól írtam, nem Pro, hanem Plus!) közül ebben az esetben az utóbbit venném, mert
1) külföldön van vele tapasztalat, és eddig mindenhol jót olvastam róla (igaz ez az EVO mellett is lehetne érv)
2) a SanDisk jelen esetben olcsóbb
3) MLC-s (nagyobb írási terhelhetőség, ami önmagában átlag felhasználásnál nem számítana, de mivel nem drágább, ezért plusz pontként jön szóba a TLC-s EVO-hoz képest),
4) Linux alatt nincs gondja a discard TRIM-mel, míg az EVO-nak igen (az EVO csak a fstrimet támogatja Linuxon)
5) nekem +4 ezret nem érne +10 giga
6) az EVO mellett főleg az 5 év gari szólna és azt online sok helyen nem adják meg sajnos.
Persze elméleti, hogy én mit vennék, mert ha most SSD-t vennék, akkor sem a 850 EVO nem játszana, sem a SanDisk. A 850 EVO a linuxos discard TRIM miatt, a SanDisk meg azért esne ki, mert nem támogatja a hardveres AES-öntitkosítást, amit előszeretettel használok (egyedül akkor nem ragaszkodnék öntitkosításhoz, ha külső SSD-nek venném, akkor viszont kifejezetten a SanDisk Plusra mennék rá). Plusz én nem vennék magamnak 500 GB-os méret alatt semmit, és akkora méretben megint más modellek érik meg. Gondolom Windows alá veszed belső SSD-nek, így nem érdemes belőlem kiindulni, nem egyformák az igényeink. A 850 EVO is teljesen jó vétel, sok jó tapasztalat van vele, eddig még senki nem panaszkodott rá, nincs ismert hibája, mellényúlni nem lehet vele. Ami neked fontos, hogy mindhárom általad kinézett SSD kb. egy árban van, egyformán gyorsak, a lapodban mindegyik megy. Így leginkább az dönt, hogy melyikben nagyobb a bizadalmad, meg pl. hogy az EVO-t 5 év garival tudod-e venni. -
Frawly
veterán
válasz GEPESZ66 #44695 üzenetére
A kettő közül a 850 EVO, bár nem hinném, hogy online 5 év garit kapsz rá, csak 3-at, de kapsz +10 giga tárhelyet (240 helyett 250 gigát). Ha viszont pont nem fér bele a keretedbe a +4 ezer (mivel már így is felléptünk egy méretkategóriát), akkor mehet az első link is, a SanDisk SSD 240 gigás. Az is jó áron van, és írásmennyiséget tekintve strapabíróbb, mivel MLC-s, semmi nem szól az ellen sem.
A lapodban mindkettő megy, akármelyik SATA SSD. Igaz csak a SATA2-es a lap, de a SATA3-as meghajtók visszafelé kompatibilisek. Annyi, hogy a szekvenciális mp-énti 500MB-os írás/olvasástempóból csak kb. 280 MB/sec-et fog kifutni, de érzetre nem lesz lassabb, épp úgy pár másodperc alatt fog bootolni a gép és a legtöbb szoftver szempillantás alatt fog a képernyőre kivágódni.
-
King Unique
titán
Hát pl. először elárulni azt, hogy particionálva van-e az SSD? Mert, ha nem, akkor először a lemezkezelőben nyilván inicializálni kellene MBR / GPT séma szerint, majd létrehozni rajta egy új kötetet pl. NTFS fájlrendszerrel. Ha igen, akkor jó esetben lehet csak meghajtóbetűjelet kell hozzárendelni ugyancsak a lemezkezelőben. A Windows fájlkezelője egyébként másodlagos... Ott eleve csak akkor jelenik meg a meghajtó, illetve a rajta lévő kötet, ha annak van betűjele.
A BIOS beállításai, illetve a(z) Legacy / UEFI boot mód rendszerlemezeknél fontos. Vagyis, ha a gépbe történő beépítés után az SSD-re lesz telepítve a Windows. De, ha csak másodlagos (adattár) meghajtóként lesz használva USB-n / SATA-n, akkor nem szükséges a(z UEFI) BIOS-ban semmit állítgatni.
Egyébként a mostani a vásárlással és az ahhoz kapcsolódó ajánlással foglalkozó topik! Az SSD használatával, beüzemelésével, hibáival stb. kapcsolatos kérdések eleve a Flash SSD topikba valók!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Nintendo Wii U
- TCL LCD és LED TV-k
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest