- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
Ajtonion #68767 üzenetére
Csak összahasonlítás képpen: azt írod 4. gen. i5 proci van a PC-ben. Nekem még i3 előtti, core2quad procim van, és simán 900Mbps feletti sebességeket mérek. A pppoe-t a router intézi, de nem tudom mekkora terhelést jelentene a procinak, szerintem egy bármilyen i5 esetében ez nem lehet számottevő. De nézd meg a prociterhelést, hogy mekkora, amikor a speedtest fut. Sok esetben a speedtest szerver nem tud kiszolgálni ekkora sebességet. A speedtest.net-en lehet szervert választani, nekem kb. 3 olyan szerver érhető el ami egyáltalán ki tud szolgálni egy gigabit közeli sebességmérést, a többi szerverrel jóval kevesebbet mérek.
Amúgy elég hazárdjáték egy windowst közvetlenül az internetre kötni, sokkal nagyobb eséllyel hekkelik szét, mintha egy bármilyen router mögött lenne.
-
woodworm
veterán
válasz
Ajtonion #68769 üzenetére
De tényleg pppoe kapcsolat van beállítva a gépeden vagy csak rád beszélték a digi-s topikban, hogy ezért lassú a kapcsolatod, mert nem bírja a géped? Az az ont egy router is egyben, ha wifin be tudsz jelentkezni és lefut egy sebességteszt, akkor azon is fut egy kapcsolat és nincs bridge módban.
Szerintem mielőtt routert veszel, tisztába kellene tenni az otthoni hálózat beállításait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- BestBuy ruhás topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 8GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 / 25 Ultra 5G 256GB - 512GB / - Bontatlan - 3 év gari
- Megkímélt állapot!! Samsung Galaxy S10+ 128 GB SM-G975F/DS - fekete
- Nagyon szép állapot!! Xiaomi Redmi 10 2022 64 GB - fehér
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest