Hirdetés
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
Ja igen, lemaradt. Ismerősnél egy Tenda AC8 routert üzemeltem be extenderként (tehát tudja ezt az üzemmódot) egy hosszú elrendezésű lakásban, ahol az egyik végén volt a szolgáltatói router. Félútra tettem a a Tenda-t és hát nem váltotta meg a világot. Teszt szerint jobb volt a térereje a vételi helyen mint a távoli routeré, de sebességben kábé semmit nem hozott.
-
kpityu2
addikt
Mivel egy szem PC-t akarnál megtáplálni LAN-on, nem célszerűbb egy kliens? Asus szótárban Media Bridge. Azt kábé bármelyik router/extender tudja (az olyan extenderek amelyeken van egy LAN csatlakozó. 5-6000 Ft). Lerakod oda ahonnan jól csatlakozik a routerhez és öszekötöd a PC-vel. Így nincs az jelerősítő sávfelező problémája sem.
Itt visszatérő probléma, hogy az érdeklődők "erős wifit" tudó eszközt keresnek. Olyan meg nincs. EU wifi szabványok okán. Olyan meg biztos nincs ami garantálja a födémen keresztüli jó kapcsolatot, ahol a "jó" ismét egy határozatlan dolog. Ezért szoktuk a mesht javasolni. Egy két elemből álló vezetékes mesh stabil megoldás és egyenletesen lefed egy átlagos egy v. két szintes lakást. Egyszer kell megcsinálni és utána kábé el is lehet felejteni ezt a wifi dolgot.
Én 2-3 éve üzemeltem be 2db RT-AX53U-ból álló hálózatot és azóta semmi dolgom a wifivel. Előtte egy darab TP-Link 1043ND volt és azzal is elvoltam, azt leszámítva, hogy a lakás távolabbi végében már gyengécske volt a jel. Ez most nincs, a wifi olyan természetes a lakásban mint az egyenletes hőmérséklet. Ami azért van, mert mindenhol van radiátor és nem egy nagyobb teljesítményű kályha a konyhában.
Lehet javasolgatni eszközöket, hogy kinek mi a tuti, vannak jó tapasztalatok leírva pl. a Cudy WR3000 routerrel, aztán lehet, hogy pont nálad nem lesz megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- TP-Link WR1043ND router
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GTA VI
- További aktív témák...
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX