Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kpityu2

addikt

válasz op9 #105066 üzenetére

Ja igen, lemaradt. Ismerősnél egy Tenda AC8 routert üzemeltem be extenderként (tehát tudja ezt az üzemmódot) egy hosszú elrendezésű lakásban, ahol az egyik végén volt a szolgáltatói router. Félútra tettem a a Tenda-t és hát nem váltotta meg a világot. Teszt szerint jobb volt a térereje a vételi helyen mint a távoli routeré, de sebességben kábé semmit nem hozott.

• kpityu2

addikt

válasz op9 #105066 üzenetére

Mivel egy szem PC-t akarnál megtáplálni LAN-on, nem célszerűbb egy kliens? Asus szótárban Media Bridge. Azt kábé bármelyik router/extender tudja (az olyan extenderek amelyeken van egy LAN csatlakozó. 5-6000 Ft). Lerakod oda ahonnan jól csatlakozik a routerhez és öszekötöd a PC-vel. Így nincs az jelerősítő sávfelező problémája sem.
    Itt visszatérő probléma, hogy az érdeklődők "erős wifit" tudó eszközt keresnek. Olyan meg nincs. EU wifi szabványok okán. Olyan meg biztos nincs ami garantálja a födémen keresztüli jó kapcsolatot, ahol a "jó" ismét egy határozatlan dolog. Ezért szoktuk a mesht javasolni. Egy két elemből álló vezetékes mesh stabil megoldás és egyenletesen lefed egy átlagos egy v. két szintes lakást. Egyszer kell megcsinálni és utána kábé el is lehet felejteni ezt a wifi dolgot.
    Én 2-3 éve üzemeltem be 2db RT-AX53U-ból álló hálózatot és azóta semmi dolgom a wifivel. Előtte egy darab TP-Link 1043ND volt és azzal is elvoltam, azt leszámítva, hogy a lakás távolabbi végében már gyengécske volt a jel. Ez most nincs, a wifi olyan természetes a lakásban mint az egyenletes hőmérséklet. Ami azért van, mert mindenhol van radiátor és nem egy nagyobb teljesítményű kályha a konyhában.
    Lehet javasolgatni eszközöket, hogy kinek mi a tuti, vannak jó tapasztalatok leírva pl. a Cudy WR3000 routerrel, aztán lehet, hogy pont nálad nem lesz megfelelő.

Új hozzászólás Aktív témák