- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
frigoo
aktív tag
válasz
Avicularia #39680 üzenetére
Ok, köszi.
-
frigoo
aktív tag
válasz
Avicularia #39677 üzenetére
MegtudMegtudhatnám, hogy hol akciós a c7? 20kért én is rendelek.
-
frigoo
aktív tag
Ok, már kiművelődtem.
Igazából ez a lényegen nem változtat, át kell álljak 5Ghz-re a telítettség miatt. Már csak az a kérdés, hogy az Archer legyen a modem mellett az emeleten, vagy a 3600-os?
Én úgy gondoltam, hogy az Archer lesz fent, kiszolgálja kábelen a két fix gépet, szórja a netet 5Ghz-n, a földszinten pedig wds-be a WDR 3600 tovább szórja 5 Ghz-n. Mindezek mellett marad bekapcsolva a 2,4 is, de mivel a mobilok, a tv és reményeim szerint a laptop is átköltözik 5Ghz-re, ezért az felszabadul. Majd a beállításokkal zaklatlak titeket, ha nem gond, addig is köszönöm a segítséget és BUÉK mindekinek! -
frigoo
aktív tag
ÚÚÚÚÚ, én eddig azt hittem, hogy ha egy router sugároz 5Ghz-n, akkor az ac-s. Ezek szerint akkor nem így van. Akkor gondolom a nagyobbik tp-linkem sem ac-s. Na olvasgatok még egy kicsit. Köszönöm a segítséget. Akkor lehet egy C5 Archer lesz és marad a TP-Link kolónia, bár az Asusok nekem szimpatikusabbak.
-
frigoo
aktív tag
válasz
SztiviVander #39640 üzenetére
Jók az Archerek? Nézek róluk teszteket.
-
frigoo
aktív tag
Kis kiegészítés.
-A Chanel with opció most "Auto" álláson van, volt már 40Mhz-n, majd még megpróbálom visszaállítani.
-A csatornákkal eljátszom még a 6-7-8, 10 még nem próbáltam, de a wifi analyzer emlékeim szerint nem ajánlotta terheltség miatt.
-Amikor megvettem az új Tp-Linket, akkor a boltos beszélt rá, Asust akartam volna, igaz az nem tudta az 5Ghz-t, így a Tp-Link termékektből kiábrándultam, mind emiatt, mind pedig a 1043 v1 harmatos hardvere miatt is, aminek a torrent nem volt a barátja. A kliensbe amúgy max 30-40 torrent fut, az Ac-s tplink már azzal megbírkózik, újraindulások nincsenek, de a net sebesség hullámzása gyakori, holot kábelen megvan a kellő sebesség.
Tudom, a legmegfeleőbb az lenne, ha a két router kábelen össze lenne kapcsolva, nem pedig a wps bridge vinné át vezeték nélkül a netet, ezt első körben sajna ki kellett zárjam, mivel nem tudom a kábeleket elvezetni.
-
frigoo
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is családiházas wifi gondom van. Egy kétszintes 10×10-es családiházban lakom vasbeton öntartó födémmel. A netbekötési pont az emeleten van, (Tarr 50/5 kábelnet) két ruter teljesít szolgálatot, egy Tp-Link WDR 3600 fent és egy Tp-Link 1043ND ver.1 lent wds bridge módban. Fent kábelen egy fix desktop pc ill. egy letöltő kis laptop 24/7-ben utorrentet futtatva csatlakozik a 4300-hoz, lent wifin egy smart tv, két telefon, egy tablet ill. egy Asus n551 laptop. Utólagos kábelezés nem kivitelezhető a födém ill. a fal éd padlófűtés miatt.
Másik nehezítő tényező a 2,4Ghz sáv terheltsége a környéken, sajnos sok a magánhálózat, telített a frekvencia.
Jött az upgrade gondolata, kell egy AC-s router ill. az N551 laposba egy AC-s wifi modul, a tv ill. a telók látják az 5ghz-t.
Itt kérném a segítségeteket!
A kinézett ruterek:1, LINKSYS EA6100 (semmi tesztet nem találtam róla, csak külföldi rewiev-t, nekem jónak tűni, ha nem majd mondjátok)
2, ASUS RT-AC66U (ez már nekem nagyon drága, de jókat írnak róla)
3, ASUS RT-AC52U (árban már jobb, de itt nagy hátránynak írják a 10/100 ethernetet, ill antenna nélküli)
4, Laptopba ez a wifikártya menne:
INTEL Dual Band Wireless-AC 7260HMWA koncepció az lenne, hogy fel menne az új router, a WDR3600 pedig megmaradna lent wds-nek. Ugye a fenti routerbe kell a vas az utorrent miatt, plusz a letöltőgép tartalma megosztott, így egy miniNasként is funkcionáll.
Szerintetek ez így kivitelezhető? Érdemi javulásom lenne?
Mert most a helyzet elég rabszodikus, van amikor perfekt, van amikor elviselhető, van amikor a net 1-2 Mbps. A hálozati helyek is megszakadnak, szakadoznak, hd streamelés elő sem fordulhat, max párszáz megás mesék jönnek-mennek. Van amikor a másolás megy 6000 Kb/s-el, van amikor 1200-ra bezuhan.
Próbáltam a csatornékat váltogatni, ha az alsóbb csatornákon vagyok, azt mondja menjek a 12-13-14-re. Átállítom oda, akkor az lesz leterhelt, visszairányít az alsóbbakra.
Vagy már lehet én akarok sokat és ezek már nem kivitelezhetőek wifin?
Sajna sok a kiegészítő eszköz is ami zavarhat. Mikró, a redőnyök távirányításuak, ami szintén 2,4Ghz, a laposon bt egér van, ezért gondoltam az átállásra 5GHZ-re.
Prioritás lenne az N551 laptop, abba lesz AC adapter. Csak attól félek, hogy a hatótávom jelentősen csökkeni fog, remélem a két router elég lesz.Előre is köszönöm a tanácsot, segítséget és Boldog Újévet minden kedves fórumozónak!
Üdv: frigoo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest