- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65198 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, végül tegnap megvettem az ASUS RT-AC58U-t. Egész könnyen sikerült beállítani, a bekapcsoláskor meg is jelent az ASUS bejelentkező képernyője. Szépen sikerült beállítgatni a Routert, megy a LAN kábelen, a Wifi meg 2,4 és 5GHz-en is szépen megy. Felajánlotta a Firmware frissítést is, megcsináltam, remélem jól döntöttem, hogy feltettem rá a legfrissebb Firmware-t. Tegnap kicsit megijedtem, mert párszor eldobálta az 5GHz-es Wifit, és újraindult párszor, meg ki-kimaradt a NET, olyankor felbukkant a bejelentkező ablak. De néhány újraindítás után ez úgy tűnik megszűnt. Ma egész nap gond nélkül működött, lehet tegnap a vihar miatt vacakolt a NET. De ma teljesen jó volt. A Digi NET-ünk sávszélessége tényleg 80/80MBit/sec, kipróbáltam a Speedtest programmal. Úgyhogy ez ennyit tud. A Router biztos tudna sokkal többet is, de nekem per pillanat elég ez a sebesség. A tegnapi kis pánikot leszámítva elégedett vagyok vele. Ja, és megtaláltam az AP módot is a beállítások között.
Még abban kérném a segítséged, hogy a Torrent beállításoknál meg kell nyitni egy portot is a torrentek részére. Ez a uTorrendben be is van állítva, de a routerben nem találtam meg, hogy hol kell. A uTorrentben alul megvan a zöld kis pipa, hogy a hálózat rendben működik, lehet, hogy automatikusan felismerte, és nem kell külön beállítani?
-
L.L.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65223 üzenetére
Szia. 140 m2, 4 szobás ház, a routertől a hátsó szobát 3 téglafal választja el, de igazából a távolságot a mostani, régi alap routerem is kiszolgálja. 3 telefon, 1 TV, 1 laptop, néha xbox, és az apple tv használja. Ami a lényeg, hogy egy külső merevlemez tartalmát meg tudjam osztani, torrent stb. nem érdekel.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65200 üzenetére
Köszönöm szépen!
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Digi 100Pro - lassan majd jön a nagyobb sebesség.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Wifin : Iot-s eszközökből saccra 20 (SONOFF, ESP8266, ESP32), 2 telefon
LAN : PC, TV,
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? betonstabil wifi panelben is.Már volt 2 TP-link, egyik se nyerte el a tetszésemet, lehet h az alsó kategória nem túl jó minőségű? Az első megfőzte magát, a második meg eldobálja a Wifit.......
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65174 üzenetére
Értem, köszi szépen a segítséget.
Akkor egy Asus RT-AC58U-t szemeltem ki, egyelőre egyet veszek ebből, remélem lefedi az egész lakást.
Azt hol tudom megnézni, hogy a dedikált AP módot tudja-e pl. ez a router? A Dedikált AP mit jelent pontosan? -
vckzs
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65192 üzenetére
miért a többivel mi van? tplink meg ilyenek? Tenda?
egy átlag felhasználó miért vegyen 30-40 ezerért routert? eddig egy linksysem volt 7000ft és tökéletesen megfelelt 5 évig csak sajnos kezd beszarni
-
ssgk
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65181 üzenetére
-
amstro555
tag
válasz
Gubek-Einste #65167 üzenetére
Bocsánat! Akkor csak azt mondja meg valaki, hogy milyen routert vegyek 5 GHz használatához? Szeretném, ha 5.03-tól 5.835 GHz-ig minden frekvenciát tudna!
Köszönöm! -
csiga8
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65175 üzenetére
Köszönöm a segítséget, szerintem az Asus N18U jó lesz.
-
csiga8
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65161 üzenetére
Az emeleten van egy szobában, onnan 1 fal, de van egy ajtó is a falon, aztán át a födémen lefelé, onnan még egy fal a szobába, de azon is van ajtó. Ez a legtávolabbi szgép.
Kertes ház, a legközelebbi szomszéd ház fala a routertől kb 10-12 méterre lehet.
Három fix szgép +, három laptop, és 2 db telefon használja. Semmi nincs rákötve, szerintem ezután sem lesz, egyszerűen csak wifi net kell.
Nem szoktam sűrűn routert venni, jót szeretnék, ami nem fagy, stabil, erős. Ha 30 pénz, akkor annyi. Csak jó legyen.
Kutyafuttában az Asusokról olvastam, hogy fagyogatnak, de ha mégis az a jó, elfogadom, amit tanácsoltok, de a TP-Link menüjét meg már megszoktam.
Kínai menüs nem kell, soha nem fogok kiigazodni rajta.
A TP-Link 1043ND v2/v3/v4 és V5 között vannak érdemi különbségek, amik engem érinthetnek? ( antennán kívűl)
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65166 üzenetére
Hát, hogy mennyi a valós sebesség, ez majd kiderül, ha meglesz az új router.
Lehet hogy gyorsabb is a NET. Milyen topológiával történjen az összekötés, hogyha nem lesz elég csak egy Router? Az elsőbe megy a Digi kábele a WAN portba, majd az egyik LAN portból jöjjön ki a kábel a következő Router Wan portjába?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65163 üzenetére
Azt tudom, hogy a maximális letöltési sebesség az 10Mbájt körül szokott lenni, tehát 80-100MBit körül lehet. Azért nem tudom, hogy pontosan mennyi, mert még régen fizettünk elő a a DIGI-nél, és akkor 30/20MBitre fizettünk elő. Aztán közben felnyomták ennyire a sebességet.
Igen a 1043ND még a V1-es verziójú. Már javítottam is.
A falak anyaga a vasbeton, kb 15cm vastagok. Gondolom jól tele vannak vassal. A lakásunk alapterülete 68m2, kb 10m hosszú, és 6-7m széles. Körben mindenütt szomszédok, tele van Wifivel minden.
Árat nem írok, mert szeretném, ha jó minőségű lenne, és megbízható, stabil működésű. Hosszában és keresztben is két-két vastag 15cm-s fal választja ketté a lakást. Torrent is szokott még menni, elég sok torrentet futtatok egyszerre.
Ha van jobb ötleted, mint amit én kitaláltam, azt is szívesen fogadom. -
gboszi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65151 üzenetére
Értem én hogy an n18u egy szuper megoldas mert csak sokkal felette van jobb megoldas, de akinek kellene ezt sem hasznalna ki. Nem menne nonstop letoltes nincs racsatlakoztatva lanon semmi. Szerintem felesleges. Vm olcsobb cfw megoldas is jo lehet. Egy regi 54mbit router mit tudna wifin valami mokolassal esetleg? Vagy valami pocket megoldás mifi vagy mi?
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65147 üzenetére
Jelenleg egy telekom 120 megás netem van egy sagemcom 3686 eszközzel, valamint van egy Dlink FIR 842 wifi router rádugva.
Szeretnék venni még egy eszközt amit szintén wifi routerként vagy akár wifi bridgeként használnék akár 2,4 akár 5ghz-en.Családi házban lenne használva az eszköz, ahol 2 vastagabb fal van. A laptopok tudják az 5ghz-et is kezelni illetve a telefon is tudja így azzal nem lenne probléma. Szállítással együtt pedig max 10-et szánnék rá.
Szerinted melyiknek nagyobb a hatótávja? Nyáron lehet váltok 250 megás netre, azt gondolom mindkettő tudná még igaz?
-
gboszi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65148 üzenetére
Egy szoba, max 2, mindegy a fal (hatotav is)
Csak egy laptop, mobil max egy okostv majd.
Mit lehet kihozni 10kbol? Vagy 20k? Szoval low budget
Persze jo lenne a sajat simes, de gondolom az dragabb.. -
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65147 üzenetére
Írtam privátot.
-
timad
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65134 üzenetére
Szia,
100 Mbit/s-es net van elvileg.
1 PC, 1 laptop, 2 telefon, 1 tablet van, de egyidejűleg általában csak 2 telefon + 1 PC vagy laptop használná a wifit. Én olyan max 15ezerért szeretnék erre költeni.
Dual-bandet a PC-hez csatlakoztatott USB Wifi adapter nem tud ahogy a '16-os Samsung A3-om sem, a többi elvileg tudja.Ami érdekelne, hogy a router modemhez való csatlakoztatása, hogy működik? Ethernet kábellel összekötöm a kettőt, a beállítás résznél kell bármilyen adat (jelszó, user név) a modemmel kapcsolatban? Vagy amit be kell állítani az az új routerrel kapcsolatos? Azért érdekel, mert a modemhez tartozó beállítási jelszó, user név az mind az albérlet tulajánál van és amennyiben az szükséges nem biztos, hogy könnyen kiadja nekem
Miután összekötöttem a modemet a routerrel, én úgy szeretném használni, hogy a jelenlegi wifi jel megmaradjon de legyen egy új amit csak én használnék, új jelszóval ellátva, ez megoldható? Vagy ha össze vannak kötve akkor az új router kiváltja a modemet és nem párhuzamosan sugároznak? Nagyobb lakás van két részre bontva, két albérletre és a szomszédnak nem akarnék beújítani ha nem muszáj.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #65134 üzenetére
AQUA-nál az ASUS RT-AC66U B1 változata 29.990 Ft. Szombaton vettem egyet én is.
-
Erasmus
őstag
válasz
Gubek-Einste #65133 üzenetére
ok, thx
-
yodee_
őstag
válasz
Gubek-Einste #65097 üzenetére
Az árat meg tudom nézni több helyen is, illetve van akivel meg is tudom hozatni. A típus kéne, hogy milyen
Ezeknek utána járok, köszönöm.
-
toto222
tag
válasz
Gubek-Einste #65047 üzenetére
a wifit csak ritkábban használnám a mobil eszközöknél,ott nincs jelentősége a távolságnak max 5 m, egyébként társasházi tégla lakásról lenne szó,de mint írtam nem a wifin hanem vezetéken keresztül menne a jel a lan portokon át,a mostani routerem nem képes a 150 mb átvitelre lanon át ezért kellene egy másik.
kábel modem menne tovább a wifi routerhez és annak a lan portjairól mene vezetéken a három fogyasztohoz "2 számitógép egy tv"a jel,a lényeg,hogy bármelyik képes legyen a max 150 mb fogadására a lanon keresztül.
-
válasz
Gubek-Einste #65049 üzenetére
Négyemeletes tégla lakás, gigabites diginet, 2-5 telefon + laptop WiFi-n, 1 PC kábelen. Plusz igény nem nagyon van. Stabil legyen, meg gyors. Ja, meg az 5GHz, de ez alap. Nem nagyképűségből, de mindegy mennyi az ára, ha ésszerűen költöm el. Fölöslegesen viszont nem szórnám ki rá a pénzt.
-
sayCet
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65016 üzenetére
Telekomos srac mondta, hogy nekik is Telekom net, és ő úgy oldotta meg, hogy MM-bol vásárolt egy másfajta routert.
-
v3g374
tag
válasz
Gubek-Einste #65013 üzenetére
Csak 2 szoba, most egy TL-WR841ND funkcionál tökéletesen. 5 emeletes ház teteje, most a wifi még lent a ház előtti buszmegállóban is fogható.
A fal nagyon vékony, fából van (2 szobát köti össze).
1000/200 lesz (ha jól tudom a diginet)
MAX, 2 db PC etherneten, 2db laptop wifin, 3 telefon wifin.
Semmi egyéb igény nincs, az eddigi is tökéletesen megfelelő lenne itthonra, de hogy beköti a Digi a gigabitet, ki akarja használni a család amennyire lehet.Archer C9 akkor jó lehet? Köszi
-
huoc
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64973 üzenetére
köszönöm. 4G modem kapcsán is kérhetek itt segítséget?
D-Link DWM-222/TH 4G LTE USB adapter
ez együttműködik a ASUS RT-AC66U B1 routerrel és egy Telenoros kártyával? -
chillytommi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64974 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Így megnyugodtam.
Még egy "apró" kérdésem lenne.
Jelenleg a router mindkét USB portján van egy-egy külső merevlemez. Ha az egyik portot a 4G modemnek felhasználom, akkor hogyan tudom a meglévő 2 külső merevlemezt a továbbiakban is használni?
Vagy csak akkor az egyiket fogom tudni a hálózaton látni?
Köszönöm! -
oszy
veterán
válasz
Gubek-Einste #64916 üzenetére
Szomszédom most volt a diginél és ezt ajánlották neki 500-as nethez: TP-LINK TL-WR1043ND 450MBPS
Én még most sem döntöttem, bár van még kb. 2 hónapom. -
piero86
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #64976 üzenetére
Téglafalak vannak, az emeleten lenne a router egy szinttel lejjebb alatta a TV 5Ghz-en csatlakozna.
Nem lenne rossz ha 2 falon át is lehetne fogni a jelet.
A net az 100Mbites. Az asztali gép, egy NAS és a házimozi kábelen csatlakozik. Ezenkívül egy notebook 5Ghz-en meg pár telefon. -
chillytommi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64956 üzenetére
Szia!
Végigolvastam a routeremre jellemző összefoglalót és egy adattal kapcsolatban lenne kérdésem:
RT-AC66U routerem van; az USB alkalmazás menüpontban, az van feltüntetve, hogy:
"3G/4G
Váltson USB módra a 3G/4G vezeték nélküli ceruza, vagy Android telefon USB modemként való használatához."
Ezzel szemben, a leírás szerint:
"2db USB2.0 port fájl, nyomtató, vagy 3G internetkapcsolat megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra, HTTP/FTP/Bittorrent/stb. letöltőkliens, ASUS Ai Cloud"Fogja tudni kezelni a router a 4G-s kapcsolatot, vagy nem?
Most szeretnék rendelni Telenoros sticket és kétségeim vannak, hogy tudom-e használni, illetve kihasználni a lehetőségeit...
Köszönöm, Chilly. -
huoc
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64958 üzenetére
köszönöm.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
nagy családi ház, 2 szint, 20 centis közfalak, 60 centis födém, de az étkező fölött egy légtér, ott nincs födém. A földszinten (nappaliban) lenne a router és ott is kell igazán a sebesség. Az emeleten max mobilon hírolvasás, meg laptopon bohóckodás. A szomszéd házak 10-20 méterre vannak két irányban.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
-1 db HTPC (a nappaliban)
-2 db laptop (ezek a komoly userek, minden ezeken fut) (főleg a nappaliban)
az egyik laptopon mennek a letöltések, amiket aztán sokszor átküldök a HTPC-re FTP-n
-1 db erősítő, netrádiók, spotify fut rajta, meg DLNA-n küldök rá zenéket, videókat a telefonokról meg a laptopokról (a nappaliban)
-1 db bluray lejátszó (a nappaliban) ez már igazából csak dísznek van bekötve, esetleges fw upgrade miatt, régen ezen DLNA-ztam, az előző erősítőm még nem tudott DLNA-t
-1 db Nintendo (a nappaliban)
-1 db tablet (vándorol a házban) - csak bohóckodás, nem kell a nagy sebesség, néha FTP-n töltök rá zenéket
-1 db telefon (vándorol a házban) - nem kell a nagy sebesség, de pl a zenéket hetente egyszer a telóra is FTP-n küldöm, mert vmiért az USB-s áttöltés kb 1 MB/sec + a telefonról is megy jutyúb és flac DLNA-n az erősítőre
-2 db wifis vezérelt 230V dugalj
-1 db wifis baby figyelő kamera
-1 db NVR 8 csatornás kamera rendszer (de ott a 8 kamera nem routerre kapcsolódik, hanem az NVR-re ha jól tudom, viszont wifisek és gondolom zavarhatják a router wifit) (ESCAM WNK804 8ch)
-mivel most kb mobilnet az egyetlen épkézláb alternatíva, ezért vmilyen LTE modemre is szükség van.
Mennyi lenne a beszerzésre?
max 40k HUF
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
-ahonnan most költözünk, ott gigabites digi van, és remélhetőleg 1-2 éven belül eljut majd abba az utcába is, ahova megyünk, akkor majd ahhoz kell illeszkednie.
-most nem használok semmit a router usb-n, de lehet a jövőben tennék rá egy vinyót (nem élet-halál kérdés, ha egy usb van és azt mondjuk elfoglalja egy 4g modem, akkor így jártam)
esetleg lehet olyan megoldás, hogy a modem az emeleten van egy nagy ablak párkányán és a router lent van a nappaliban. az emeleti nagy ablak és a nappali között megy le a falban egy cat5e kábel (fent is meg lent is fali utp csatlakozó van. de ez már gondolom jóval drágább megoldás.
-tudjon fix ip címeket adni az eszközöknek mac cím alapján (ftp miatt), bár ezt gondolom mindegyik tudja.
előre is köszönöm. -
Proky22
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64960 üzenetére
Köszi.
És ez ASUS RT-AC58U most "akciós" edigitálnál 24k?
Most kezdem olvasni a topikját -
Black Dragon
addikt
válasz
Gubek-Einste #64962 üzenetére
És ez miben különbözik lénygében a másik kettőtől?
-
patyoka1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64959 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Kérdéseidre a válaszaim:
1,5 szobás panelba lenne. Ps, tv, ac-s laptop, és 1 telefon használná. Különösebb igényeim nincsenek, csak online játékra, tv-n youtubeozásra és torrentezésre használnám.
-
Proky22
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64927 üzenetére
Köszi.
Akkor esetleg vmilyen ami nem "repül" nagyon 15k fölé (max 20k)? A gigabit nem fontos, de dual band az igen és az "erős" wifi.
Köszi előre is ha tud segíteni vki. Olvastam a D-Link DIR-860L topikot és nem értek ahoz h "belenyújjak" "mókoljak" rajta (vele) vagy max használtan olyan vkitől venném aki már megcsinálta -
fireman123
őstag
válasz
Gubek-Einste #64917 üzenetére
Köszi az infót, ...
...MaCS_70-nek is
-
oszy
veterán
válasz
Gubek-Einste #64916 üzenetére
Rendben! Köszönöm!
-
Proky22
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64913 üzenetére
Köszönöm. 🤗
Akkor ezek szerint nekem "muszáj" az 5Ghz (és a gigabites)
15k-ig van "életképes" Asus?
UI.: De a gigabitet ki tudnám játszani swich-el (azt se tudtam mi az, de már utánna olvastam) ha úgy belefér a 15k-ba az 5Ghz-es erős wifis router. Swichbe gondolom csak az a lényeg hogy 1000-ret tudja vagy nem? -
válasz
Gubek-Einste #64914 üzenetére
Ez jogos felvetés, de az a helyzet, hogy egy AC56U minden különösebb gond nélkül szolgál 3,5 éve és most sem csere lesz, csak újabb helységgel bővül a terület ahová kell új router mert vezetéken lesz összekapcsolva a meglévő AC56-al...
Szóval eddig sem volt semmi különösebb igény amire nem volt ez elég...
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste #64849 üzenetére
Azt ne mondd nekem, hogy a tv-t a játékkonzolt, a laptopokat, a mosógépet, az erősítőket mind lekábelezed mert elsírom magam
-
WaterWave
veterán
válasz
Gubek-Einste #64845 üzenetére
Pont, hogy amit lehet azt wifin... kivéve pl egy nas szerver, ahol kell a kraft... (lehetőleg cat5e kábellel)
Ami fontos, azt 5ghz-re... hogy ne legyen zajos a jel...
Ami nem fontos, az mehet 2.4ghz-re....mindent ráköt kábellel akkor kábelrengeteg lesz az egész lakás...
-
Xaels
félisten
válasz
Gubek-Einste #64841 üzenetére
Ez egy tégla, családi ház. Az eszközök egy szobában vannak, max ugye a telefonok és tabletek kerülnek ki de akkor is max olyan 5m-t és 2 falat jelent.
Az elvárás az, hogy a TV-n akadás/megszakadás nélkül tudjunk nézni a többi eszközről streamelt nagy adatfolyamú médiát akkor is ha épp Wifin lóg a többi eszköz is. Ezért hajlandó vagyok verébre ágyúval, ha érted mire gondolok.
-
Maksifül
senior tag
válasz
Gubek-Einste #64831 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ilyen router jó alternatíva lenne a cserélre? Még wifi-re is 1300Mbit-et írnak.
-
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste #64792 üzenetére
ohh, simán azt hittem, hogy olyan kellene amiben nincs wifi gyárilag. szóval ha archer lesz, és mondjuk 1-2 hónap múlva ki lesznek építve az access pointok, akkor a router saját wifije maradhat, vagy azt le illene kapcsolni?
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #64782 üzenetére
Egyik ismerősöm mondta 2 ezerért tud adni egy új Tenda A30-at. Az jó lehet arra hogy a jelet erositsem és ahol most nincs ott legyen? De vezeték nélkül tehát ne kelljen az eszkozig elkabeleznem.
Másik kérdés hogy a korábbi nyugdíjas ismerősnek a tplink 840n kivitel is elfogadható minőség vagy csak a 841N? Előbbi lenne helyben is másik viszont csak szállítással és drágábban.
-
uriember
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #64781 üzenetére
Köszi
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #64773 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Egy másik kérdésem is lenne, mi a véleményed az alábbi jelerősítőről: Linksys RE4000W N600
Az problémát jelenthet, hogy a leírásban nem írják a windows 10 kompatibilitást? Igazából ez annyit jelenthet hogy egy win 10-es laptoppal nem tudok csatlakozni hozzá? Vagy nem értem a dolgot miért számít az hogy milyen oprendszer van a gépen mikor a konnektorba dugom be? Vagy csak nem tudom addig a szoftvert feltelepíteni és beállítani hogy melyik wifi jelet terjessze ki?
-
gboszi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #64728 üzenetére
Köszönöm a választ, elengedtem az 5ghz-t mert ugyse kell még. Vettem egy n18u-t
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #64771 üzenetére
Sokmindent nem tudok, egy régi ikerházba lenne tehát gondolom aránylag vastagok a falak. Nincs laptop inkább telefonon szeretnék a wifit használni, mivel asztaligép van nekik. Ha az asztali géphez tennék a routert akkor 2-3 fal van a nappaliig legalább. Kábelszat a szolgáltató azt tudom, de nem tudom hány megás a net, de nem gondolnám, hogy gigás eszköz kellene főleg mert a telefon sem tudja nekik szerintem. Főleg csak képet akarnak könnyedén telóról facebookon küldeni ismerősöknek..
-
válasz
Gubek-Einste #64739 üzenetére
Tudom, jeleztem is a hőmérsékletre utalva, ami főleg nulla fok alatt kodenzálódó párát okozhat. Addig egyébként számos helyen használják... Teraszokon, kerthelységben stb... Mindannyian láttunk ilyet és bírják a strapát is.
-
Kronk
őstag
válasz
Gubek-Einste #64729 üzenetére
Nem tudom mit vegyek, ez a kérdés, hogy a WRT1900AC tudja-e a pptp servert, illetve a másik irodába mit vegyek, kell két ugyan olyan router, vagy teljesen mindegy, csak tudják a protokollt.
Melyik router tud openvpn szervert és klienst?
Mivel jobb mint a pptp? -
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste #64733 üzenetére
Remélem hogy ugyanarról beszélünk. Ez egy 20*30-as kert. A szektor antennához meg valami 5km-t írnak...
Lassan kezdem úgy érezni hogy azt sugalljátok hogy fél milla alatt nem lehet otthonra 'rendes' wifit csinálni
egyébként az EAP jóval jobb ár/értékűnek tűnik de ott is valami állandóan futó gépről magyaráznak
-
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste #64731 üzenetére
ilyenből van tplink?
-
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste #64727 üzenetére
a telek oldalában végig egy melléképület húzódik 30 méter hosszan, és azon tervezem eltenni félúton az APt. Tehát egy 20*30 méteres területnek kb a szélén, középen lenne. A kertben logikus hogy nem 30MB/sec letöltést akarok, csak egy stabil pár megát, zene/youtube lejátszásra, netezésre.
-
doit
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64697 üzenetére
Köszi, körülnézek az oldalukon.
-
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste #64702 üzenetére
Egy szintes, 140nm családi ház, tégla, vastag falak.
Emögött kb 600nm telek, oda akarok egy külső falra szerelt APt.Nem vagyok különösebben árérzékeny...
-
nepszter1
addikt
válasz
Gubek-Einste #64688 üzenetére
Marad a Xiaomi router, esetleg valami kínai stick nincs jó áron?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #64706 üzenetére
Nem értek hozzá.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #64704 üzenetére
Mindegy, amelyiket ajánlod.
-
doit
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64691 üzenetére
Tulajdonképpen a 4-5 portra egyelőre 2db (unmanaged) switch kerülne - ezek már most részei a hálózatnak.
Melyik gyártónál nézelődjek, ahol meglehetnek a felsorolt funkciók?
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #64684 üzenetére
Ellent kell, hogy mondjak, köröket vert nálam a 860l és a xiaomi a c5-re. Sokkal erősebb a soc, jobb a lefedettség, magasabb sebesség a gyakorlatban. A házunk T-alakú, 60 centis vályogfalak, a c5 a fő épület vonalban lévő helyiségeit még lefedte éppen, de a kiugróval nem boldogult. A xiaomit pedig a szomszéd is használja.
-
Defearon
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64687 üzenetére
Egy 300 Mbps Tenda U1 adapter. Az előző Archerrel egész jól elvolt. Nem tudom mennyire tartozik ide, a router jelerőssége -69dB körül mozgott, az adapter 144 Mbps körül kommunikált vele.
-
nepszter1
addikt
válasz
Gubek-Einste #64568 üzenetére
Bocsi hogy most írok csak , remélem fogsz válaszolni .
Panelba lenne használva 36m2 be.
Igazából egy asztali pc meg laptop netezni .
Legolcsóbban szeretném megúszni ha lehetséges 10k körül .Most akkor ha veszek egy TP-Link TL-WR1043ND v2 az jó lenne nekem ?
-
tothdev
tag
válasz
Gubek-Einste #64663 üzenetére
Köszönöm, habár olcsóbb ilyen körülményekhez jó lenne nekem?
-
tothdev
tag
válasz
Gubek-Einste #64661 üzenetére
Köszi a választ/ajánlást.
A tetőtérből nézve van egyszer egy gerenda/betonkefni és egy 20 cm fal. a vevő és a router közötti távolság ~10 méter. Családi házról van szó, a környező hálózatok száma 3 db.
Egyidejűleg egy számítógép, és egy okostelefon használná.
Semmi egyéb igényem nincs a routerrel kapcsolatban, csak hogy gyors megbízható internetelérést biztosítson.
A keretem rá nem sok, örülnék ha minél olcsóbban megúsznám: 10-15 ha ez reális.A wifi adapter: TL-WN822N, amit ma vettem, de ha nem megfelelő a célra, még ki tudom cserélni.
-
Ano
senior tag
válasz
Gubek-Einste #64565 üzenetére
Köszi szépen
, valszeg az MR200-lesz a befutó!
-
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64632 üzenetére
Közbe rájöttem, hogy az a WDS210-es ami 1000 portos, az csak egy kültéri AP antenna nélkül. A bázis szón átsíklottam.
De erre mondjál/mondjatok valami ésszerűt.
Tegnap szétszedtem a 743ND routert, hogy megnézzem nincs-e kondi felpuposodás, meg tápot is megmértem Multimeterrel. De nem volt semmi puposodás, meg a táp is jó volt, mert 9.45V-ot mértem.
Utána nem is mértem sebességtesztet. Azóta nem is mértem, mióta próbálgattam a csatornákat, és a 6-os csatorna lett a legjobb, mert ott már a 743ND átváltott 40MHz-re is és ekkor már az Rx Rate felment 150Mbit-re.
De ekkor is 30Mbit letöltést mértem.
Ma mértem sebességet a 743ND szétszedése után, és 50-52Mbit letöltést méregettem!
Mitől javult a letöltés?
Az utp kábelt (ami a 743—ból a 68u-ba megy) nem biztos, hogy ugyan abba a portba került vissza. -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64608 üzenetére
Találtam 1000-es Enternet csatlakozós antennát .
Bár azt sehol nem találom, hány dBi antennái vannak. -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64608 üzenetére
Ma délelőtt próbáltam találni 3x3:3 MIMO képes Grid antennát 2.4 GHz-be, de nem jártam sikerrel.
Pedig kíváncsi lettem volna milyen áron van.
Szerinted egy ilyen is jó lehet nekem? Ez már 2x2 MIMO-s és talán nagyobb sebességgel tudnám venni vele, mint 30Mbit a 743ND-vel.
Max. 200m távolságra van az adó.
Vagy jobb ilyen célra a tányéros megoldások? -
válasz
Gubek-Einste #64611 üzenetére
Szerintem ez a jelenlegi árak mellett önmagában eldönti a kérdést, hogy az RT-ac58 helyett érdemesebb a 66-ost venni.
Vagy van nyomós ért az 58-as mellett? Nekem úgy tűnik, hogy amolyan átmeneti modellként jött ki.MaCS
-
stifi82
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #64564 üzenetére
Arra értem ha hálózati meghajtót vennék ami ethernettel csatlakozik azt hogy kezelné a t-home routere zte speedport entry 2i?
-
3u4ic
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64573 üzenetére
Köszi a tippet.Sejtettem hogy potenciálisan karcsú lenne az egy eszköz.Milyen megoldást javasolnál lehetőleg fúrás nélkül a jel erősitésre az n18u mellé?
-
M3oH
addikt
válasz
Gubek-Einste #64585 üzenetére
Hali!
Környezet tégla társasház. 65nm, 1-2 téglafalat kell átlőnie. 9-10 wifit látok ezen kívül, de azért akad szabad channel 2,4en, 5 teljesen üres.
Sebességben jelen pillanatban 100/100 digit kell lefedni, de ez közel jövőben változhat min 500/200ra. Eszközök: 3 telefon, 1 laptop, PS4, FHDTv és egy NAS. Most egy 1043nd v1 van, panasz nagyon nincs rá, de wifit nem tudom 25/25 felé tornászni, bármit próbálok. Szóval kicsit fejlesztenék, ami pár évig kiszolgál ismét.uriember által javasolt AC66U B1 IS kicsit komolyabbnak tűnik a másik kettőnél nekem laikusnak. Az lenne a legjobb választás?
Köszi
-
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64589 üzenetére
Nem hiszem, hogy az N18U le lesz cserélve ezért.
Rakhatnának az ilyen 2.4GHz -es AP-s antennákba 1000-es portot is.
Esetemben lehet jobb lenne valami olyan antennát nézni/találni, amiben nincsen benne az AP, hanem külön routerrel lehetne ezt megoldani.
Te tudsz ilyent? -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64567 üzenetére
Igen, az ajánlott eszközök jók lennének jelenleg, de ha egyszer 70/6-ról felmegyünk 120-150Mbit/s sebességre akkor a 100-as port lesz a szűk keresztmetszet lesz. Nemde? (picit előbbre is gondolkodok
)
Nézegettem én is jópárat az ajánlottakon kívül is, de mindegyiknek 100-as portja van csak. -
Valkűr
addikt
válasz
Gubek-Einste #64582 üzenetére
Köszi! Akkor marad alapértelmezetten. Esetleg van valami különleges beállitás amit érdemes az Asus AC66UB1 esetében használni? Nem rég vettem, annyira nem vágom még mit merre. Alapra belőtte magát és ugy használom. Ezt a 2.4 és 5Ghz együttes használatát nem vágom teljesen, h miként működik? Nálam vagy ez vagy az megy, hogy tud menni mindkettő?
-
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64539 üzenetére
Ha valamelyikre beruháznék (pl.: MikroTik LHG 2), akkor mekkora sebességre számíthatnék?
70/6 van az adó oldalán.
Bár azt nem értem, hogy miért csak 30Mbit-et mérek 70/6 esetében, mikor még 40/5 volt a Net sebesség, akkor is ennyit mértem.
Mert ha lefelezi az esetemben az 1 kábeles Grid antenna + 743ND router, akkor 40/5 esetében miért volt 30/5??
Csatorna váltásokkal is próbálkoztunk, de semmi változás.
Annyi van csak, hogy a 743ND Rx Rate már felmegy 108Mbit/s, 40MHz-re. -
oszy
veterán
válasz
Gubek-Einste #64488 üzenetére
Nem gond. Amúgy is szeretem a Xiaomi termékeit.
-
Jocikablack
tag
válasz
Gubek-Einste #64537 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, hogy értetlenkedek, de kissé vakon vagyok a témában.
Leírom a pontos helyzetet. Diginetem van 1000 mbit-es. A digi router bridgbe van rakva. Lannal csatlakozik egy Archer ac1200-as routerhez(fő eszköz), ami szintén lannal kiszolgál 2 perifériát. Valójában a wifi része kihasználatlan (ki lehet kapcsolni a wifit?). Be van vezetékezve a ház. Szeretnék lannal egy wifi sugárzót összekötni vele , elég az egysávos is, de stabil legyen. Van egy tp-link ac1750-es range extenderem, de azon sajnos csak "lan output" csatlakozó van. Ezért sajnos nem jó erre a célra. A 2 eszköz távol van egymástól, ezért van szükség a vezetékes kapcsolatra. Előre is köszönöm a segítséget.. -
stifi82
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #64534 üzenetére
Társasház környezetben lenne max 2 fal választ el tőle. Most t-homos net van sajna csak kb 12 megabitet tud várjuk a bővítést. Külső hdd-t tudjam elérni a készülékekkel wifin keresztül de első sorban a macbook pro amin csak wif van meg néha windowsos laptop az is wifivel. Minél olcsobban kihozni erre a kínaira gondoltam jó lenne. Irják hogy angol verzio akkor az kamu lehet? usb 3.0 másolás szempontjából gyorsabba lenne tán az esetleg jó volna. Gondolom hálozati hdd drágában jönne ki. Meg azzal mit kezd a t-homos router?
-
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64521 üzenetére
De amiket írtál, azok 5GHz-ek!
Az Asus N18U tudtommal 2.4GHz-et tudja csak.
De arra jó, hogy milyen antennákra gondoltál. -
Sanyi1984p
újonc
válasz
Gubek-Einste #64522 üzenetére
Köszi
-
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64491 üzenetére
Tudnál ajánlani konkrét típust?
-
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #64479 üzenetére
Akkor az én esetemben nem is lenne jó a 743ND helyére venni egy N18U-t sem, ha ez így van, mert ott is csak az egyik antenna helyére tudnám csatlakoztatni a Grid antennám.
Ebben az esetben mit ajánlotok? -
steewcv65
őstag
válasz
Gubek-Einste #64475 üzenetére
Érdekes ,mert ma speedtest.net-en 263mbps-t mértem
-
steewcv65
őstag
válasz
Gubek-Einste #64473 üzenetére
Válaszok:Tömb lakás (tégla falak)
2db gép+1db tv és 2db telefon.Jelenleg egy asus rt-n12 van és az is elviszi szépen 300megbitet tud lehozni vele.Nekem olyan kell ami az 500megát kimaxolja és ez az asus csak 7000ft kb .Ami már 500at tudf az 30 000ft? Mert annyit nem adok érte az már biztos -
pondor313
tag
válasz
Gubek-Einste #64456 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Gubek-Einste #64449 üzenetére
Félreolvastad: azt írja, hogy nem egy 300 nm-es ház, ráadásul korábban rendben volt a wifi.
Úgyhogy nyugi, JUUH, nem biztos, hogy 3-4 eszközre lesz szükség!
MaCS
-
pondor313
tag
válasz
Gubek-Einste #64449 üzenetére
Köszi a választ.
10 emeletes panel, Óbudán.
2gép használja kábelen, 1asztali és 1 laptop.
Hardveresen papír szerint tudnak gigabitet.
Anyagiakban nem fordítanék túl sokat rá, amennyiben nem szükséges!
15-20e eddig ami úgy gondoltam hogy belefér, de már rugalmasabb.
Csak annyi elvárásom van hogy amit kap azt tudja is kábelen.
Wifi igény nem nagy, néhány mobil és annyi.
Távolság sincs több 10-15m-nél 1-2falnál max.
Eddig 1 béna Tenda N3 van és 1 100as swich 100/100as digivel.
Wifi szempontból tökéletesen így is ahogy van.(heti 1x akarom összetörni csak)
Ház alatt is van wifi a 3.-ról.
A váltási szándékom 1xü, annyira olcsó ez a net hogy már azért is.
Szóval semmi komoly, vigyorgok majd ha látom a speed teszt eredményét vagy az utorrentben le és feltöltési sebességet amennyiben bírják a seederek és a hardver!
Köszönöm ;-) -
szasanyi
félisten
válasz
Gubek-Einste #64450 üzenetére
Aki ilyet keres annak most ez egy elég jó ajánlat [link] én rendeltem is egyet.
-
válasz
Gubek-Einste #64433 üzenetére
lemondtam az ac-s wifiről
vettem egy asus RT-N18U-t (de már ez is az eltervezett ár felett van)
köszönöm a türelmeteketAz ed-nél 29k alatt van az ac66u b1 (A médiában meg horror áron adják a routereket pl c7 39990,-)
-
válasz
Gubek-Einste #64431 üzenetére
Az a baj, hogy az összefoglalóból alig kapható már router
Az asusból csak az ac66u b1 mag az ac58u atöbbi ami elötte van az nincs vagy valami horor áronAmiket írtok proci meg ram nekem semmit nem mond van benne 64mb-os ami ajánlott meg olyan128mb-os mi nem
-
válasz
Gubek-Einste #64429 üzenetére
Az nagy kár akkor kimarad
Nem éri meg olyan routert venni ami nem gigabites?
-
válasz
Gubek-Einste #64426 üzenetére
A xiaomi az gigabites?
2 helyen néztem 10/100 at írnak
Az ára jó lenne -
KBL001
tag
válasz
Gubek-Einste #64393 üzenetére
Köszi.
Olyanokat,hogy dobálja a wifit,megbolondul,melegszik,stbstb
-
válasz
Gubek-Einste #64400 üzenetére
Ott nem, más helyeken néztem én is, például itt: Link
-
djdawed
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #64397 üzenetére
Panel lakás, beton falak, kb 1-2 falon kell átvinni a jelet, lakás (54m2) közepén lenne a router a legnagyobb távolság 6-7 méter lehet. Laptoppal 10 wifit látok ami nem az enyém, ebből az emeleten csak 2db van egy közvetlen alattunk.
Eszközök:
4-5db fix AC eszköz (iPad/iPhone/Mibox/MiA1/LG TV)
4 Lan eszköz (NAS/XBOX/LG TV/Laptop)
Változó 2-4db 2,4Ghz-es eszköz, általában tabok és telefonokIgényem leginkább, hogy 4K filmek menjenek rendesen a MiBox-on NAS-ról.
Kb 30ezret szánnék rá, picivel lehet több.
Köszönöm a segítséget.
-
válasz
Gubek-Einste #64396 üzenetére
A v3-nál is 580 MHz
-
adamz91
tag
válasz
Gubek-Einste #64395 üzenetére
Netgear Orbi RBK szériát nézegettem.(De 300$tól kezdődik) Elég stabil jelet biztosít. Nagyjából egységes jelet szeretnék az egész házban. 2 Tv,2 laptop ,2 asztali Pc, 1 Nas Meg kb 3-4 telefon lenne rajta. Vegyesen, tehát nem minden wifin, Nas főleg nem, de szeretném kihasználni maximálisan a gigabit adta lehetőségeket.
-
KBL001
tag
válasz
Gubek-Einste #64365 üzenetére
6 lakásod tégla ház,két szoba. 120as upc net,de majd talán 240.
A connect box routerét váltanám le.
Synology-t néztem,de az nem épp olcsó.
Bár az a max,amit kiadnék. Az 50.
Asus-okról eléggé vegyes véleményeket olvasni -
válasz
Gubek-Einste #64366 üzenetére
köszönöm
tényleg csak 30k környékén van ajánlott 5ghz-s router?
20k környékén nincs semmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós kamerák
- Sorozatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest