- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolakola
tag
hát én a vevő szoftverét látom gyenge pontnak, ugyanis win7 driver van hozzá, azt is telepítettem fel, de szoftver, amiben be lehetne állítani a vevő csatlakozási módját, stb. az kompatibilitási módban volt csak telepíthető, továbbá ha elindítom, olyan, mintha nem is látná a vevőt. Kissé fura, hogy drivert csinálnak, kezelő szoftvert meg nem a win7-hez.
Azt is hozzáteszem, hogy éjjel végeztem a művelettel, és már nem volt kedvem nagyon kínlódni vele. -
Sk8erPeter
nagyúr
"kapcsold be a szelektív olvasást/hozzászólás megjelenítést, ha zavar"
Szerintem neked kellene bekapcsolnod az értelmező asszisztenst a böngésződben, mert egy k×rva szóval nem mondtam, hogy bárki képes lehet rá, ÁLTALÁNOSSÁGBAN válaszoltam a srác kérdésére, hogy mennyire törhető, és idéztem egy hozzáértő embertől. Már ha kötekedünk... Nyilván senki nem feltételezi (ha igen, akkor az egy gyökér), hogy bárki képes lenne rá egy egyórás tanfolyam után...
Valószínűleg a srác nem strictly confidential adatokat fog tárolni a gépén, de egy általános kérdésre kapott egy általános választ, ami helytálló.
És ne képzelj már oda olyan mellékmondatokat, amiket nem is írtam, és még csak nem is gondoltam, mint hogy "bárki képes rá", meg ehhez hasonlók, mert így elég fárasztóan szószátyár lesz a kommunikációnk... -
kolakola
tag
Köszi a gyors választ!
Én az Inssider progival néztem, és az alapján állítottam be a routeren a csatornát.
Ha mindenképpen n-es cucc kell, tudnál esetleg javasolni valami jó minőségű, megbízható cuccot?
Eddig a NETGEAR RANGEMAX WPN824 V2-nel szemezgettem, de ha jól tudom ez is b-s, ennek ellenére 108Mbps-t írnak rá, a megfelelő vevővel. -
Songo
senior tag
Akkor márcsak 1 kérdésem van
TP-LINK 941D és 941ND között mi a különbség mvel sima D-t sehol nemtalálok.Láttam boltokban ilyen 3-5m kábeles antennát (ill antenna hosszíbitó kábelt) amit ráeleht raknia a tp linkre azzal gondolom szépen megdobható a jel távolsága.
előre is köszi -
Neoteric
addikt
Köszi a választ
Ennek a TP-LINK TL-WR941ND-nek jó a hatótávja?
Egy kb 140 négyzetméteres házban működne, és jó lenne ha lehetne fogni vele a jelet a ház túlsó végébe is.mod: Amúgy azért gondoltam a linksys-re, mert hogy van rá vmi tomato firmware amivel eléggé fellehet tuningolni és egy pro kis router lesz belőle. Ez a tp link tudja gyárilag azokat az extrákat?
-
meroly
veterán
Értem. 5mbit/s-os a net, így gyanítom a gyengébb is elég lenne, tehát akkor a g szabványos. Gondolom visszafelé kompatibilis, tehát ha a notiban mégis n lenne, akkor látja a g-t is.
Jó hát fel tudom tenni a szekrény tetejére, de végülis nem nagy a kecó (60m2) és ez a szoba nagyjából középtájon van, tehát belátható lenne szerintem.
Akkor mit tudsz ajánlani legolcsóbbat?
Amúgy itt is úgy működik hogy 192.168.2.1 jelszó, stb,stb és be is van állítva (vezetékes). Wi-fi-shez meg az a wpa/wpa2 kell? -
meroly
veterán
Húúú ez a g és n nem tiszta teljesen. Mi a különbség? A (leendő) mobil Wi-Fi 802.11 b/g-t tud, a noti meg egy IBM TP T60-as, arra ezt írták:
Intel® PRO/Wireless 3945 a/b/g
ThinkPad 11a/b/g II
Intel® Wireless Wi-Fi Link 4965AG
Intel® Wireless WiFi Link 4965AGNMennyit szánok? Hát nem sokat
Milyen árban mozognak?
Ja és még egy. A mostani router szépen el van dugva a szekrény mögé, a modemmel és a kábel hegyekkel együtt. Ez a wifi-s is maradhatna ott? Ja meg hát ebben a szobában alszik a gyerek is, nem túl káros? -
RootRulez
félisten
Még ami érdekelne, hogy ha a "nagy gépet" használnám ezzel a stickel, és a "kisgépet" UTP-vel rákötném a nagy gépre, akkor a kisgép kaphatna-e netet? Vagy összedugnám és lenne is kisgépen net vagy huherálni kell valamit?
Uhh, remélem tudod értelmezni, így visszaolvasva érdekesre sikeredett
-
Speeedfire
félisten
elhiheted h én is sok embernek segítettem már, hol priviben hol a fórumon
csak amikor azt írja valaki h olvass vissza kicsit, az felháborít
elhiheted h én sem ma kezdtem és tudom mire való a kereső is, mivel nem szokásom szét offolni egy topicot, a hsz-eimben próbálok mindig lényegre törő lenniszoftveres mókázás nem áll távol tőlem, a linuxhoz is elég jól értek
ha jól értelmezem akkor megoldható csak sokat kell vele játszadozni -
Speeedfire
félisten
nem szeretnélek megbántani, de te ezek szerint el sem olvastad rendesen h én miket írtam
ilyenkor nem értem h az olyan emberek mint te mit keresnek egy ilyen fórumon
az adataival tisztában vagyok a routerrel engem csak az érdekelt volna h az alaplapjára rá lehet-e forrasztani az usb aljzatot
amiket a hsz-emben linkeltem is, csak te úgy néz ki egy darabot ragadtál ki belőle
nem is mondok inkább mást mert csak a modikkal lennék a végén rosszban -
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Nem, eddig nem erőltetett senki semmit, csak néztem, hogy inkább a TP-Linket javasoljátok e kettő közül... És ami azt illeti nekem is jobban bejön. Eleve lehet még kapni újonnan, 5 év gari van rajta, szóval ami a D-Link irányába tol az csak cimborám tapasztalata. Szóval, ha leírta valaki egy konkrét pozitív tapasztalatot TP-LINK WR542G-vel, nem is gondolkodok tovább
-
Spancho
senior tag
De igen 60/6 csak elirtam ,köszi a választ utána nézek
Tényleg csak annyi a lényeg ,hogy mind a 2-3 gépen legyen net maximális elérhető sebességgel ,nem akarok osztogatni ,állitgatni csak menjen rendesenUtána is néztem a WR941es csak 10/100as mint a mostani Edimax-om.
(vinné a 60mbitet) a másik rendesen 10/100/1000res csak dupla annyiba kerül.
Ahogy nézem wifi nélkül nem nagyon lehet venni nagy sebességű készülékeket , de gondolom kábelen is viszik ugyan azt a sebességet.(sima asztali gépek ,külön kütyükre nem akarok költeni a wifi miatt) -
havefun
csendes tag
Linksys, és D-link routerek ár/érték arányban hol vannak az általad felsoroltakhoz képest? Úgy látom valamivel talán drágábbak ugyan, de nem akarok "olcsó húsnak híg a levét" játszani.
TP-LINK-et tudom problémamentesen használni szolgálatatótól függetlenül? Nem olvastam még rúlok, viszont próbáltam már több routert is, és nagyon nehéz megtalálni az ideálisat (igaz a legutolsót már 1 éve vettem).
-
pajinka
tag
Köszönöm a választ! Ilyen árban mit ajánlasz helyette? Nem kell irtózatos jelerősség, sem nagy átvitel kapacitás, egy teljesen "mezei" felhasználónak lesz abból a célból, hogy 5 méterrel arréb tudja vinni a laptopot, ne legyen vezetékre kötve.
Fontos viszont, hogy lehetőleg áruházban is kapni lehessen, mert a reménybeli vevő nem kifejezetten webshopos vásárló (bár esetleg rá lehet beszélni).
-
hatol
csendes tag
A gigabit azért kellene, mert a legutóbbi felújításkor sikerült bekábeleztetni a lakást, és így azt remélem gyorsabban tudnék az egyes gépek között adatot mozgatni, de világosítsatok fel, ha ez nem így van.
Az N-es wifi problémáját pedig javítva: van n-es eszköz, tehát használjuk ki, és jó lenne ha tisztességesen át tudná lőni a vasbeton födémet a két szint között.
-
forrest85
senior tag
-
stigma
addikt
-
Bdanyy
addikt
Nekem ilyen van és nem megy
viszont amita megvan áramszünetnél kellett csak újraindítani, ezért ajánlom. sok havernak állítottam be routert már és tp link meg smc(jó azt tényleg nem ajánlott még itt se senki
) elég instabiloknak tűntek.
Én mondjuk főleg a stabilitást nézem, ezért ajánlom ezt. Nem annyira poén 2 emeletet mászni mindig ha torrenttől lefagyna pl. Ezért nem tudtam még mindig eldönteni hogy mi legyen helyette, mert nekem is kéne egy gyorsabb
-
Balageee
csendes tag
Én úgy gondolom, hogy a mérés hitelessége most éppen nem a letöltés helyétől függ, mert a sorozatméréseket ugyanazon (jó, kevésbé jó, gyenge) környezetben mértem. Azért ezt a kettőt választottam, mert innen általában mindig gyorsan tok tölteni.
Mivel mutattad ezt az oldalt, ezért itt is megcsináltam a méréseket. 2X töltöttem le egy 1GB-os filet a tesztoldalról routerrel, és nélküle.Eredmény:
Routerrel: 1GB --> 5,2MB/s
Router nélkül 1GB --> 7,8MB/sÉn úgy látom, hogy a Max. értékek amik nem stimmelnek. Ha nincs a router, akkor akár 9-10 MB/s is lehet a letöltés, míg Routerrel ilyen 6,2 -6,5 max. értékek vannak. Egyszer láttam 7,1-et amikor torrenteztem, de azt is egyí pár másodperc erejéig.
Amúgy a legújabb gyári firmware volt benne... azóta a DD-WRT-t használom. A gyári és a DD-wrt között sebességben nem vettem észre különbséget. Mármint a tényleges letöltésben!!!
Egyedül az a sutyerák speedtest.net mutat különbséget. A gyári firmware-nél nem mér 86/26-ot hanem csak 72/26-ot... -
Tompie
őstag
Ezt tapasztalatból mondod ? mert az egyik fórumon pont azt olvastam, hogy az USB-snek erősebb volt a jele mint a PCI-osnak és aki írta neki erről gyakorlati tapasztalata volt, arra alapozta a kijelentését. A két eszköz amiről szó volt egy Linksys WUSB600N és egy Linksys WMP600N.
-
ethrnz
csendes tag
Hát igen az elmélet... mint a reklámokban az "akár" varázsszó. Viszont ami érdekes, hogy a páromnak majdnem ugyanaz a notebookja van mint nekem, ugyanaz a wifi adapter van benne, mindkettőben ugyanaz a (legfrissebb) driver, és az övé 17 Mb/s-on tölt le, míg az enyém csak 12 Mb/s. Mik azok a beállítások, melyeket esetleg csekkolnom kellene?
-
ethrnz
csendes tag
-
highness
tag
A gyártó oldalán a specifikációk között ezt találtam:
Wireless connectivity: Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
Network card: Ethernet 10/100BT integrated network interface
Kb másfél éve vettem a gépet és úgy emlékeztem, hogy ki is hangsúlyozta az eladó hogy n-es. Ezek szerint tévedtem.
Hamarabb is megnézhettem volna. Az usb adapter akkor jó megoldásnak tűnik a probléma megoldására? Mert akkor a héten beszerzem. A MM-ban négyezer valamennyi az ára, ezt még rászánnám. -
highness
tag
Na sikerült csatlakozni. Nagyon köszönöm a segítséget!
A beállítások után azt a sebességet értem el, mint régebben a Linksys routerrel. 25/25
A kártya ethernet része gigabites, de a wireless része szerintem csak g-s.
Ha veszek egy TP-Link TL-WN821N 300Mbps USB adaptert, akkor ki tudom használni a digi és a szép kis tp-link router sebességét? -
highness
tag
Akkor szerintem a notiban van a hiba, mert amikor n only-ra állítottam, be sem jött.
Hogy kell ezt a routert resetelni, mert nem tudok a routeren keresztül sehogy sem csatlakozni? (vezetékesen sem)
A HP oldalán a wlan hálózati kártya driver leírásában valami olyasmit olvastam, hogy csak n-es adapterrel tudja a draft n szabványt. Lehet ilyen? (mert enyém angol lenni hiányos)
Szóval tp-link pöcökkel hasítani fog a net nyolcvannal?
Köszönöm a segítséget! -
highness
tag
Tanácsodra beszereztem egy TP-LINK TL-WR1043ND tipusú routert a digi 80/25 kihasználása miatt.
Vezetékes konnektálással simán viszi, de WIFI hálózaton sehogy sem akar 10/15 fölé menni. Valószínűleg valami beállítási gond lesz, mert az előző Linksys-wrt54gl simán ment 25/25 megabittel.
A router és az n-es notebook egy szobában van kb 2m van köztük.
Ha tudsz valami megoldást, vagy esetleg más fórumtársunk, kérem segítsetek. -
Szia!
Köszönöm a válaszod.
Közben kiderült, hogy a wrt400n-t nem is nagyon árulják Magyarországon.
A hatótávolságot azért kérdeztem, mert 2 szintes házban vasbeton födémen keresztül még használható a wrt54GL, remélem a WRT320N is az lesz.
Mondjuk tartalékba marad a wrt54GL, így vész esetén visszakötöm azt.Üdv.
-
djg
aktív tag
Elhiszem én, csak vicceltem.
Egy haveromnak linksys routere van, 2 antennás és neki szépen viszi lefele is (nagyjából ugyanaz a helyzet, mint nálam).
Gondolom azt is ajánlanátok, legalábbis szakmai berkekben jókat beszélnek róla, csak ár/teljesítmény arányban talán nem olyan jó, mint amit ajánlotok, mivel az drágább.Mindenesetre köszönöm az ajánlást, valószínűleg akkor az lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest