- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
spatrikz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80743 üzenetére
Köszi!
-
Flam
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #80742 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom az ac1200g+ az nem ugyanaz...mert azzal tele a net?!
kozbe latom felmerult masnal is a kerdes -
válasz
Gubek-Einste #80741 üzenetére
Köszi!
Bérelt helységről lévén szó, nem engedélyezett a polcozás, egy csöves kilógó csavarra kell fellógatnom.
AC1200GU-t ajánlasz, a G+ belőle milyen? Jobb nála, rosszabb, újabb, régebbi? -
-FreaK-
veterán
válasz
Gubek-Einste #80729 üzenetére
Oksa, igazából megfelel nekem a gyári is, ha a fentieket tudja, nem is tudom miért írtam
Szóval ha kihúzzuk a CFW-t?
-
Gery15
addikt
válasz
Gubek-Einste #80723 üzenetére
Házon belül, ha padláson van miért számít a falak száma? Egyébként tégla.
1000-es Tré...
3 noti, 3-4 telefon.
30k max.
Stabilan működjön és tudjon annyit, mint a Sagemcom ONT-je.Jelenleg a műhelyben van a Sagemcom onnan UTP lakásba és azon lóg egy DIR-842-es, amit száműznék helyére TL-SG108 ebből adnék tv-knek, X-nek, NAS-nak. AP-t pedig dobnék fel a padlásra szintén Sagemcomból.
-
tylerhun
tag
válasz
Gubek-Einste #80722 üzenetére
Szia!
Családi házas környezetről beszélünk, komoly interferenciával nem számolok. Egyetlen oldalról van 10 méteren belül másik ház. Téglafalról van szó, ca. 120 m2, nappali-konyha-étkező egy térben és ez el is viszi az alapterület közel felét, a routert is ide tervezem és itt is használnánk a legtöbb eszközt.
Jelen konfigban 9-14 klienst (NAS, laptop, telefon, tablet, Apple TV, smarthome eszközök) szolgál ki.
A megbízható működésen kívül talán a legfontosabb, hogy a NAS-ról Apple TV-n keresztül kimenjen a FHD jel a TV-re vezeték nélkül, de bízom abban, hogy ezt azért a legtöbb modern eszköz tudja.
Az ajánlásaid megnézem, köszi a segítséged!
-
XTaki
tag
válasz
Gubek-Einste #80713 üzenetére
Az Asus AiMesh-bol milyen kitet? legalabb 2, de lehet 3 csomopontot szeretnek letrehozni, hogy mindenhol jo legyen a minoseg.
Miben jobb az ASUS AiMesh a tobbi gyartonal? -
XTaki
tag
válasz
Gubek-Einste #80711 üzenetére
epulet : 1 emeletes haz, 35cm tegla, csusztatott beton a ket emelet kozott. a falaktol 5-10m a kert legtavolabbi pontja
sebesseg : volt upc 500
eszkozo : 4 laptop, 2 ac kepes , a tobbi regebbi, 4 mobil, tv, NAS, vero4k, +vendegek
penz : 150e HUF a max
egyeb : ha lehet konnyeden allithato es csaladbarat tuzfal [ felnott tartalom szures, egyebek ] -
Immy
őstag
válasz
Gubek-Einste #80699 üzenetére
kb 200USD
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80639 üzenetére
Nagyon köszönöm a javaslatodat. Ezzel lefedettségben is nyerhetek valamennyit? Ha nem, akkor milyen eszközt lenne érdemes párosítani hozzá a wifi jel kiterjesztésére? (a ház kétszintes, hatszobás, szeretném elkerülni a fúrást, kábelhúzást)
-
_CsViktor_
tag
válasz
Gubek-Einste #80640 üzenetére
Szia! Panel, 53nm. A lakás egyik sarkában lakik most a router. Digis ezres net, de a fontos dolgok kábelezve vannak, szóval nem ezen élnénk. Elvárás, hogy menjen
Az, hogy a 66U B-s azt bevalom nem írta észrevételeim szerint az edigital.
-
altntv
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80638 üzenetére
mely modellek (Mikrotik, Ubiquiti)?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #80641 üzenetére
Köszönöm az infót!
-
afi0903
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #80617 üzenetére
CFW-ekről hol találok listát és leírást? Olyanra gondolok, mint az Androidos telefonoknál az XDA.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #80581 üzenetére
Ők itten mondták, hogy gamer
-
rendon
tag
válasz
Gubek-Einste #80571 üzenetére
[link]
De ahogy nézem ugyan azt írtad te is a listában, csak eddig nem néztem meg a linket. -
rendon
tag
válasz
Gubek-Einste #80562 üzenetére
Belvárosban használnám inkább 54nm. Tégla fal van és 2db amin át kéne hogy vigye a jelet.
Ami csatlakoztatva lennének hozzá, legalább 2db telefon, tv, xbox konzol.
(Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?) Stabil legyen, ne dobálja el a hálózatot.
Online játékok alatt azt érteném hogy, haverokkal focizni, vagy lövöldözni, az interneten, más külföldi játékosokkal szemben.
Találtam használtan egy ilyent: TP LINK AC750. erről mi a véleményed?
Amiket felsoroltál eszközöket, azok jobbak? -
vpanangin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80555 üzenetére
Már megvan, Telekomtól vettem novemberben, de független.
Max. 2 téglafal, 8-10 méter földszintes családi házban.
50 megás a netem.
5-6 eszköz, de egyszerre csak 2-3 egyidőben. -
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste #80521 üzenetére
[link]
Egy ytong-ból épület, faszerkezetű tetővel rendelkező 100m2-es családi házról van szó. A mellékelt képen látható a router helye és a terasz, ahol még teljesen rendben van a jelerősség (20-30db). Viszont 10-15m-re lejjebb a kertben már 70-80db, a netsebesség pedig ugrál (20-80Mbit/s). Méglejjebb (10-15m) viszont már használhatatlan. Apám sok időt tölt lent a kertben, ahol főként netrádiózik meg olykor videót néz. Viszont a gyenge jelerősség miatt szakadozó a netelérés. Ezért gondoltam arra, hogy valahova a teraszra kéne egy jelerősítő, ami akadálymentesen küldene a kert felé a jelet. Kábelezés nem megoldható.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
1 ytong fal (vastagságot nem tudom). Wifi csatorna teljesen megfelelő 2.4-nél, ezt már jóval korábban beállítottam. Távolság a router és a repeater között 2-3 méter lenne. Repeater és a csatlakozó eszköz (rendszerint 1-2 a medence vagy a veteményes körül) között 10-15 méter.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Telekom sagemcom 5655v2 (1GBit-es nettel) van jelenleg.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
1-2 mobileszköz.
Mennyi lenne a beszerzésre?
Minél olcsóbb, mert főként csak március-október között lenne szabadtéren hagyva. Tehát nem lennének rácsatlakoztatva kamerák, egyéb eszközök. Csak szezonális szórakozás.
Milyen egyéb igények vannak a eszközzel szemben?
Hőmérséklettűrő legyen a fent említett időszakban. Átlátszó polikarbonát lap van a terasz felett, így tűző nap nem kifejezetten éri, de rendesen fel tud melegedni az "L" teraszsarok.
Kábelezés megoldható?
Sajnos nem -
lsebestyen
addikt
válasz
Gubek-Einste #80522 üzenetére
Szia!
Árat direkt nem írtam, mert nem ástam bele magam router témába, így az volt inkább a lényeg, h kiszolgálja azt, amit leírtam.
Emeleten lenne a router, a vasbeton eléggé árnyékol lefele, viszont a falban le lehet vezetni UTP-t, így most úgy van megoldva, hogy a földszinten van egy másodlagos router, ami LAN-on kapja a netet, illetve még egy ami wireless repeater.
Az emeletet pedig bőven kiszolgálta eddig is a 1043nd. Kb 3-4 WIFI hálózat van még a környéken, de azt mindig be szoktam lőni, h egy nem használt csatornát használjak.Ez az AC65P szerintem jó lesz, köszi!
-
Nixon18
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80527 üzenetére
Köszönöm! Akkor azt rendelem meg
-
Nixon18
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80525 üzenetére
Kb a lakás közepén lenne a router. Innen menne a wifi. A legnagyobb táv legrosszabb esetben 2 db 15 cm-es házgyári vasbeton paneles fal és egy 10 cm-es mészhomok fal. De a wifire a jelenlegi szolgáltatói eszköz mellett sincs panasz.
A routerre egy switch lenne rákötve. Erre van kötve 2 PC és 2 nyomtató, illetve a nas.
Vagy a switch helyére teszem be a routert és akkor kiesik egy csomópont a switch miatt és lehetne nyomtatószerver is egyből.
Jelenleg a net 30/15-ös, de a gigabizes nettel se legyen gondom, ha esetleg lehetne váltani (vannak pletykák fejlesztésről).
A router pedig csak azért kell, hogy a nas-nak lehessen portot nyitni és bárhonnan elérhető legyen.Az általad ajánlott 3 router közül a drágább időtállóbb vagy hasonló előnye, nem azon a pár ezer forinton múlik a dolog.
-
Nixon18
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80523 üzenetére
Ha ez így működik, akkor az még jobb! Köszönöm!
Panelba 80 nm-re mit ajánlanátok? A modem mellé kerülne a router, amibe csak egy switch lenne bedugva. Erről mennek a hálózatra kötött gépek és a nas is erről menne.
A net sebessége nem túl acélos, de ha lehet majd váltanék és nem 2 évre vennék routert. -
joczo1337
tag
válasz
Gubek-Einste #80439 üzenetére
Most láttam csak,sorry!
2x40 négyzetméteres jó vastag téglafalú családi ház.De alul a szutykok is lefedték,felső szinttel meg majd később tervezek foglalkozni,ott egy gép van,az is LAN-on.
Net egyelőre 120Mbit(inkább 150 körül szokott lenni,mert a telekom jó fej),de később majd lehet gigabit lesz belőle,mivel 800ft-al drágább.Emiatt kellene egy gigabites eszköz,ami legalább névlegesen tudja.
A router pedig a telekom féle HG8245H,abból van a régi házból áthúzva Cat6-os UTP kábellel a LAN.
Beszerzésre,hát..minél kevesebbpersze ár-érték arányban nem akarok már egy bizonyos pont alá menni,a C20-as TP-Link finoman szólva rámutatott az olcsó dolgok hiányosságaira.
A fenti kettő jött szembe olcsón,és mivel gigabitesek voltak amiatt tűntek elsőre jobb ötletnek a többi N-es eszköz között. -
erikke17
őstag
válasz
Gubek-Einste #80490 üzenetére
Szuper köszönöm a választ :)
Esetleg egy AC57U v2? -
Ébri
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80472 üzenetére
Köszi!
-
Ébri
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80467 üzenetére
Egyre csábítóbb
E-könyv olvasóra sikerült egyszer úgy tenni alternatív fw-t hogy fél napig próbálkoztam, mire használható lett újra, azóta lettem erősen óvatosabb. Bár továbbra se gyári olvasóprogramot használok ott se
.
-
Ébri
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80467 üzenetére
Első hsz-ben nagyrészt írtam, de:
Falakat a régi router is bírja (max 2-3, a födém betonja lehetne szűk keresztmetszet, de mostani WR541 is átviszi), nyeles telek, szóval <5 hálózatot látok max. 1-es erővel a 3-ból.
Net most 100, de jelenlegi router miatt nem upgrade-eltem 250-re, s remélem hogy fejlesztenek továbbra is. Szóval ilyen téren jövőbiztosat szeretnék.
3-4 LAN, 7 wi-fi, de igazán párhuzamosan ezekből a 3-4 lan megy együtt, ill. 3-4 wifi.
Egyéb igény: szülő felügyelet, minél jobb konfigolhatóság/felügyelet. -
Joci0623
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80443 üzenetére
Köszi! Az lesz!
-
Joci0623
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80440 üzenetére
Köszi!
2 db laptop, 1 db Xbox one, 2 iPad, 3 mobil, 1 Apple tv, 1 chromecast.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Tartalom streamelés házon belül (Plex), nagyrészt sd tartalom (mese a gyereknek), néha HD tartalom, de semmi 4K vagy ilyesmi.
Általánosan ajánlott eszköz az Asus AC57Uv2 vagy AC1200GU lenne 20k alatt, felette az AC65P az ajánlott választás.
a lényeg annyi lenne hogy a 3 falat ami a legtávolabbi helységig az útjában van átvigye, úgy hogy a legtávolabbi ponton mèg használható legyen a net. Kb ennyi.
Mit lenne érdemes választanom? Egy jobb Router? ( ha igen milyet?)Repeater? Esetleg más???
Kezdetnek egy saját router beüzemelése lenne az ajánlott, ha nem lenne elég a lefedettség/sebesség akkor egy újabb eszköz kellene kábellel bekötni egy másik helyiségben.
ami szóba jöhet az a strong wi-fi mesh kit (1610) amit a telekom ajánl (kuponnal 10 e Ft most), vagy a már említett Asus ac 65p, nem tudom melyik lenne a jobb.
a legfontosabb hogy stabil erős jel legyen mindenhol.
Köszi! -
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80398 üzenetére
Köszönöm, akkor lehet, hogy elengedem ezt a sim-kártyás router dolgot.
Amúgy stickesben van olcsóbb, ami működik is? (mármint ami működik usb stickes 4g-modemmel) -
Sygnus
tag
válasz
Gubek-Einste #80372 üzenetére
Társasház-földszint, rengeteg környező router van....beltérben nem gond, egy vastagabb fő fal van, többi gipsz. Sokat vagyunk kint közel a ház mellett játszótér/sport pálya stb ott már gyenge/nincs jel.
50 megás net, telefonok, pc, tablet laptop, 8 db sonoff wifis pára/időkapcsoló, akvárium megfigyelés/vezérlés, fűtés vezérlés , nas és tv-k vannak rákötve.
A 20k-t jól belőtted , kb annyit szánok rá, igaz az ax10 már 30k, de talán még azt is megvenném... -
myl
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80357 üzenetére
Köszönöm a segítséget, közben még többet olvastam a fórumban az AC65P-ről, így valószínűleg ez lesz a befutó.
Mondjuk azt sajnálom kicsit, hogy a torrent részét nem tudja out of the box az AC65P, mert számomra kissé bonyolultnak tűnik az OpenWRT telepítése (nem igazán vagyok járatos a témában), de fontosabbnak tartom a teljesítményt, a torrenthez pedig később maximum benevezek egy NAS-ra.
-
love
tag
válasz
Gubek-Einste #80328 üzenetére
Akkor reménykedem benne, hogy jobb lesz, azért köszönöm!
-
love
tag
válasz
Gubek-Einste #80313 üzenetére
A fő egység egy másik épületben van, és a repeater meg 1 szinttel fentebb van ehhez képest.
Távolságot nem számoltam még ki nagyjából sem,de 15m szerintem biztosan van.
A kettő között 2db vastagabb téglafal van. az emelet alatt vasalt betonfödém, de úgy van elhelyezve a jelenlegi router, hogy tudja venni és továbbítani a jelet a másik házon belül is, csak nem ér el mindenhova.
Főként a következő szint a problémás, itt is van egy vasalt betonfödém, meg 1 vékonyabb téglafal. Ide már elég bizonytalanul ér el a jel.
connectbox az alap és 500-as net, de nem nem feltétlen kell, hogy 250-et fixen toljon magából, de ha legalább a 40-et elérné mindenhol az nem lenne gond.
Ezt az eszközt a mostani helyzetben 3 laptop (1 suli, 2-nél a max terhelés a YT meg onlinefilm), 3-4 (kb csak kapcsolattartás) telefon használná + néha 1 tv (YT).
Szomszédok elég messze vannak, és nem is túl erősek a jeleik, meg nagyjából automata csatornán van mind. Ez kb 4 szomszédot jelent.
Jelenleg 15-20e lenne a keret. (n18u-t most 10 körül tudnám megvenni.)
Kábelezésen is gondolkodtam, hogy bevezetem,de nem biztos, hogy az segítene, mert attól még a router a középső szinten maradna. -
válasz
Gubek-Einste #80254 üzenetére
Kertes ház (100nm), vastag tégla falak, 1000 digi net, 1 asztali pc, 2 laptop, 2 tv, 2 telefon. Semmi extra igény nincs, a jelenlegi tp link is megfelelt (1043nd v2) csak kezd elfáradni.
-
axod
tag
válasz
Gubek-Einste #80259 üzenetére
Köszönöm! Egy ismerősöm használja és elégedett vele. Xbox-hoz 5ghz-et olvastam mint ajánlott (sokat használom), lakás mérete miatt viszont 2.4ghz is kell (bár ezt mind a kettő tudja). Ahogy nézem nincs nagy árkülönbség, +5e Ft. Edigital-on most akciós 29e Ft-ért, megrendeltem végül.
-
antocskin
tag
válasz
Gubek-Einste #80262 üzenetére
Köszönöm!
Megtekintem őket és jövő héten beújítok valamelyikre.
-
antocskin
tag
válasz
Gubek-Einste #80260 üzenetére
Egy 35 m2-es 1,5 szobás lakást kell hogy lefedjen. A legnagyobb távolság talán 5 méter, ha van, fallal de nyitott ajtóval. Ez szerintem nem nagy durranás, gondolom ezt mindegyik tudja. Tablet és 1-2 telefon szokott csatlakoztatva lenni, de azok sem egyszerre.
Meg LAN-kábelen PC. Digi net, de az nem érdekes hogy nem jön full sebességgel, mert úgysem használom ki.
Az a fontos, hogy annyi vezeték nélküli kapcsolat legyen (ehhez gondolom elég 20 MB vagy nem tudom nem értek hozzá), hogy telefonálásra elég legyen. Ezen kívül semmi különös igény nincs. Általános felhasználásra kell. A fő lényeg, hogy NE SZAKADJON MEG. Nem tudom ezek mennyire „nagy” igények, de talán annyira nem. Ezért gondolkodtam olcsóbb eszközben, meg azért, mert a fenni feltételeket az olcsóbb WR740N jobban teljesítette mint a szárnyaspolip AC1200. -
sgery
őstag
válasz
Gubek-Einste #80255 üzenetére
Köszi, rendelem is
-
sgery
őstag
válasz
Gubek-Einste #80239 üzenetére
Ha wifi szempontból nézzük, akkor 40-es vert falak vannak, de a router elég rossz elhelyezésű a házban, így van olyan fal amin nehezen jut át. minden válaszfal is vertfal... Ezért van dedikált wifire eszköz (xiaomi 3g) a ház közepén elhelyezve, így mindenhol van wifi.
4db ip kamera, 1db pc, 1db tv, 1db riasztó, 1db synology nas, 1db wifi (a xiaomi 3g) van rákötve (persze van külön switch is) .
Amennyi kell rá, nem költenék feleslegesen sokat, főleg nem olyan funkciókra amiket sose használnék rajta. Ez az asus pl belefér.
Köszi!
-
kyle16
tag
válasz
Gubek-Einste #80240 üzenetére
-az igény az lenne hogy a telefonomon legyen normális wifi netezésre.
-falak száma ugye 2 ami vályog az a lényegesebb mert mint te is írtad a wifi ellensége és a többi tégla azon tudom simán átmegy (jelenleg is). szomszédokat nem kell számításba venni. a 2 eszköz közötti távolság olyan 6 méter lenne csak a fal miatt aggódok.
-jelenleg 300mbit/sec a netem de wifin elég ha van 40-50 mbit/sec
-2 teló használná 1 notebook és néha több teló de az nem lényeges
-a 2 eszköz 16ezer forint lenne a tmobilnál
-nincs nagy igény csak működő wifi a házba a többit megoldom veztékkel -
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste #80226 üzenetére
Oké köszi lemondok a mesh-ről, megrendeltem 25 500 Ft-ért egy ilyet.
-
viktorhu
veterán
válasz
Gubek-Einste #80204 üzenetére
Ilyenkor nem működik az, hogy routerre kötött laptoppal / mobillal bejelentkezik a webes felületen, aztán övé a pálya? A kínai routerek mind tudnak továbbosztani wifiről, csak lehet, hogy két router kell (wifi - lan - wifi).
Egyébként elég nagy macera, időnként újra be kell jelentkezni, és akkor mindenki elveszíti a kapcsolatot, aki rá van csatlakozva. Routerből nem kell erőgép, mert eleve valami béna wifi az input is.
Lehet, hogy egyszerűbb lenne egy olcsó mobilt rászánni, amelyik tud wifiről is wifi hotspotot.
-
leroyclub
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80210 üzenetére
Azért gondoltam mert a mostani egy elég régi, egy antennás kis router. Erősítő nélkül is adott régebben jelet de csak szakadozva. Ettől függetlenül cserélném.
-
asdddsa
tag
válasz
Gubek-Einste #80206 üzenetére
Valahogy utána tudok nézni ezeknek a dolgoknak? Akkor ezek szerint egy alap router nem tud olyat mint a telefonom?
Pedig azt gondoltam hogy egy router kisujjból tudja amit a telefonom.
-
leroyclub
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80208 üzenetére
Egyéb igények nincsenek. Egy udvaron belül kellene atvinni a jelet egy ablakon és egy valyog falon. Eddig jelerősítő volt a végpont melletti szoba ablakában és így jó volt. Ha lehet ezt hagynánk ki. Netsebességnél annyi a fontos hogy ps4 fortnite azért fusson. Ezenkívül okostévé és pár telefon lenne rajta. 50 megás a net előfizetésünk.
-
asdddsa
tag
válasz
Gubek-Einste #80204 üzenetére
Hogy őszinte legyek semmit nem tudok a hotspot-ról. Német Telekom, egész Németországban vannak ilyen nyílt hotspot-ok, rácsatlakozok, bejön a Telekom oldala, ott előfizethet rá az ember és aztán használható. Egy új építésű lakásba költözötünk be nemrég, de a ház még nincs rákötve a hálózatra így ezt a verziót javasolta a Telekom amíg rá nem kötik a házat, csak a jelenlegi helyzetben nem tudjuk meddig tart. Vagy még a vezeték nélküli internetet, de az forgalmikorlátos így kiesett.
-
treo80
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80184 üzenetére
Ertem, bar ezt probalnam elkerulni
-
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste #80185 üzenetére
Köszi a választ, kibírom ameddig meg nem jön a nextgen, csak így most a tetőtérben mindig hálózatot kell váltanom, ha gyenge a lenti wifi jele...
-
achim
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #80117 üzenetére
Szia!
Asus AC65p-n lehet időszakosan wifiről kitiltani eszközöket mac address alapján?
ha nem, akkor min lehet ami ugyanezt tudja?
köszi!
-
tb83
tag
válasz
Gubek-Einste #80134 üzenetére
Köszönöm a választ!
A javasolt AP módba való bekötést azt gondolom, hogy értem. Ezzel a megoldással is két külön hálózat lesz?
A vezérelt hálózat kiépítésére alkalmas eszköz drága vagy szakértelem kell a telepítéséhez, esetleg mindkettő?
-
helltp
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #80132 üzenetére
Köszi a tippet, arról esetleg van info hogy mennyire stabil rajta az openwrt? Nincsenek furcsaságok? Pl a mostani tp-lnik 1-2 hetente fogta magát és mindenestől disablete mind a két rádiót a 2.4GHz-eset és az 5GHz-eset is, nagyon ritkán elfelejtette hogy valamelyik eszköznek static lease-e van és másik ipt adott stb..
Szerk.: ha csak simán stabil openwrt kell meg gigás portok akkor van jelentősen olcsóbb megoldás?
-
Tomi0703
addikt
válasz
Gubek-Einste #80123 üzenetére
Apron van egy v1, 15,5k-ert. Meg oktoberig garis. Erdemesebb lenne inkabb azt venni?
Ennyivel jobb a v1 a 2-estol? -
zetecR
addikt
válasz
Gubek-Einste #80122 üzenetére
Családi ház, tégla falakkal. Szomszédok nincsenek (belátható távolságon belül
)
Max 2 két falon keresztül, a hálóban (kb 6m-re), több olyan pont van, ahol konkrétan nincs wifi jel.
UPC 500-as net, a szolgáltatói box csak AP.
Kábelen van a routerre dugva egy asztali PC, egy S905 box és az emeleti WR-1043nd router.
Wifin kapcsolódik az Asushoz 2 telefon és 1 laptop, az emeleti TP-LINK-hez 2 mobil, 2 laptop.Most perpillanat egy 256-os SSD van az ASUS-ra rádugva Sambán megosztva, de ezt az S905 box is meg tudja oldani, emiatt nem kellene power router.
Csak erős és stabil wifi.
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #80091 üzenetére
És vajon C5 vagy C6 legyen? Kb azonos az ára, így nem is értem.
Tudtommal mindkettő gond nélkül viszi majd az 500-as Digit és van gigabit madzagon és jobb wifi, mint a régi tplinken volt. -
Terapeuta
őstag
válasz
Gubek-Einste #80086 üzenetére
20-30k között pedig az Asus AC65P
Én még tudtam 24-ért venni két hete, de most az ára masszív 30k.
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #80084 üzenetére
Köszönöm!
Esetleg C5 (vagy C6)? Nem tudom jobb-e mint az 1043ND v2? És ha igen, akkor inkább C5 vagy C6? -
moma
őstag
válasz
Gubek-Einste #80086 üzenetére
Köszi! Alacsonyabb ár kategória már nagyon kompromisszumos ide? Szerintem ez sok lesz neki. Max én beszállok, ha ez az út, de hátha van még egy ötlet.
Meg esetleg itt a kettő ajánloty között mi a különbség?
És nagyon hálás vagyok a segítségetekért. Tökre átérzem, hogy sok vesződségtől kíméltek meg a jó döntéssel.
-
dcsabesz
tag
válasz
Gubek-Einste #80073 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ.
Már csak az a kérdésem, hogy a GU és CFW mit jelentenének, mert a kereskedők nem nagyon magarázzák ezeket a rövidítéseket és ez a termák simán AC57U AC1200-ként is szerepel a web áruházakban.Üdv: dcsabesz
-
moma
őstag
válasz
Gubek-Einste #80074 üzenetére
40 négyzetméter, két szoba. egy fal választja el őket. talán 20m2, meg 12, meg konyha egy előszoba másik végén.
100-as digi, de nem lenne baj, ha akkor is hasznos maradna, ha egyel feljebb vált. De ez most csak akkor fontos, ha árban nem nagy a különbség
1 laptoppal használná (esetleg ha később lesz okos telefonja még azzal).
Nincs más igény. -
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #80075 üzenetére
Ok, de valami csak van? C5 vagy C6 akad 13 körül, az jó lehet?
Vagy 1043ND v2 10 körül.
Esetleg 1043ND v1 3 körül.Az 500-as netet tudtommal ezek mind ki tudják hajtani.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80052 üzenetére
Az Ubiquiti EdgeRouter X remek választásnak tűnik eddig, de az AP-re a legolcsóbb Ubiquiti AC Lite és tápfeladó ~40e helyett remélem van jobb megoldás.
oké, hogy a tápfeladó lehet egy jogos alternatív megoldás, elfogadom. De még mindig furának tartom közbeiktatni egy plusz egységet csak a tápellátás miatt.Néztem azt is, ha a switcheket/routereket keverem úgy hogy tápfeladó nélkül is eljusson oda a táp, de akkor már a 8 port hirtelen nem elég és egyel nagyobb router/swich kell.
-
dcsabesz
tag
válasz
Gubek-Einste #80055 üzenetére
Szia,
kösz a kérdéseket.
Családi házban lenne az eszköz 100nm alapterülettel.
Falak száma 1-2. Fal anyaga: könnyűszerkezet, de eddig ezekkel nem volt probléma. Még a jó öreg Linksys WRT 54-nek sem.
A NET 150 Mbit / 5 Mbit sebességű.
A kliensek száma: összesen 7 db, telefon, számítógép, TV set up box LAN-on.
Használtban gondolkozok max 15.000 Ft.
A legfőbb igényem, hogy tudjam menedzselni a hálózati hozzáféréseket időben és domain szerint is. Illetve a 2,4 - 5 GHz frekvenciákat szerintem már mind tudja alapból. -
Magnat
veterán
válasz
Gubek-Einste #80031 üzenetére
Köszi, tényleg!
-
donat_sz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80045 üzenetére
Úgy látom, jelentősen drágább lenne tőle a projekt. Pl. Ehhez poe-s switchek kellenek
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80047 üzenetére
Köszönöm.
Első saját routerem lesz, van erről beállítás valahol.
Itt a Ph-n nem nagyon találtam, vagy rosszul kerestem.
Vagy topikja, ha elakadnék. -
donat_sz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80023 üzenetére
Tudsz esetleg olyat is ajánlani, ami nem PoE-s? Vagy azt el kell engednem az alábbi igények mellett?
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #79952 üzenetére
Szia,
Köszi az ajánlat, tipikus 10 emeletes panel, papír falak, és szerencsére a router a lakás kellős közepén van. A laptop és az 4k TV is max 1 fal távolságban van, viszont annyi wifi van a szomszédságában mint a szemét.
Nagyon extra igényeim nincsenek, azon felül amit írtam a lényeg, hogy stamil legyen, és egy 4k tartalom stream ne legyen gond.
Hálózati hdd megosztás, esetleg ha nem csak mappa szintén, de amolyan media szerver szeruen.
Viszont ez nem elvárás. -
donat_sz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80018 üzenetére
a wifit nem a router adná (de ő intézné a pppoe csatlokzást), mert a router a telekomos Gb-es optikai modem (passthrough módban) mögött eldugva ül majd a nassal (és lehet, hogy egy switchel is ugyanis amit lehet kábelen szeretnék a hálózatra csatlakoztatni.)
Így a wifi elosztón kívűl még lesz majd talán pár switch is még.Ha lehet érdekelne mit ajánlanátok wifi elosztónak is a router mellett, tégla falak, a lakás közepére kerülne a wifi (kb 5-6m-es körben), így 1 max 2 fal érintésével a lakás minden pontjára elérünk.
4-5 pc/laptop + ugyanennyi telefon és egyelőre 2 de a jövőben akár 3 vagy 4 telekomos STB is, a tv-k/soundbarok okos eszközökkel együtt 40-50 végpontra számítok. És tervben van pár ip kamera is (nas-ra mentve) a jövőre.routerre és wifire 30/40-30/40-t gondoltam első körben, de mivel a hálózat még képlékeny és kiforratlan ezért ez egyelőre rugalmas keret.
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #79996 üzenetére
Igazából lejárt a garancia és lehet hogy váltanék. Illetve érdekelnek az újdonságok. Nem feltétlenül váltok. Ha az jön ki, hogy teljesen felesleges, akkor marad a mostani.
Gondoltam, hogy belekóstolnék a Ubiquiti vagy a Synology vagy hasonló "jó" termékek-be.
Vannak olyan gyártók amelyek az Apple termékekkel különösen "kompatiibilisek"?
köszönöm
-
Sipi-
őstag
válasz
Gubek-Einste #80016 üzenetére
Nagyon nem jó ez így, csak feleslegesen fojtod le a wifi-det.
Miért rejted el?
Az előszobaszekrényben jön be az optika, ott van hozzá konnektor, ott van a málnapc, stb. Máshol nincs neki hely. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #80003 üzenetére
Nézegettem az alternatívákat, és én is erre jutottam, hogy nagyon beszűkült a piac, és asus-t érdemes venni ebben az ársávban. Még ami nem Asus és szóba jöhet az a Cisco-Linksys EA6350, de az már 5 éves, amit te ajánlottál az meg 1 éves. Akkor meg már az újabb, mert tutira gyorsabb a CPU benne azonos áron.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #80000 üzenetére
Gondolom ha eleve veszek valami jó switch-et, akkor attól még ugyanúgy kelleni fog egy jó router hozzá, úgyhogy nem lennék előrébb vele. Maximum kihúzgálom, ami éppen nem kell, ha ideiglenesen több port kéne. Egyelőre 4 elég, de később kerülhetnek új gépek a rendszerbe, leginkább raspberry jellegű dolgok házimozira meg ilyesmik, szerintem majd akkor külön foglalkozom vele.
Esetleg tudnál valami hasonlót ajánlani más márkákban is? Nem mondom, hogy az Asus rossz, de szinte mindegyik router-jüknél olvasom árukeresőn, hogy gond van a wifivel. A Zyxel mennyire ajánlott márka? Úgy rémlik egész tűrhető NAS-okat gyártanak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #79997 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
A ti fogalmaitokkal kertvárosnak lehetne nevezni. Van 1-2 szomszéd közelebb, a többinek annyira gyenge a jele, hogy kb. nulla. Nem várható, hogy összeakadnak a csatornák. Az elválasztó falak egysoros téglák, a földszinten van középen egy vastag fő fal, ami esetleg gondot okozhat. Annak nem tudom az anyagát, de már a világháború előtt itt volt sztem. Azon van nyitva egy ajtó, reményeim szerint az ajtó mellé közvetlenül be tudom tenni a lenti routert. A két szint között vasbeton van, ami nem engedi át a jelet, egyedül a lépcsőnél tud leszökni valamennyi.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
500-as UPC van most, és szerintem egy darabig nem fog változni. A belső hálón vezetéken 1g elfogadható, most nincs keret többre. Wifi-t csak böngészésre, youtube-ra, ilyesmire használjuk laptopokról, tabletről, mobilról, n-es wifit tudnak, valami szimpla 300-as wifi router bőven elég annak szerintem. Nagyobb adatmennyiség inkább vezetéken szokott menni. Néztem pl a TP-link EAP-ot, amit kolléga ajánlott, és ez a változat jónak tűnik: [link] Bár nem tudom mekkora területet fed le.
3 vezetékes gigabites lannal, a többi wifi vegyesen mobilok, laptopok, ilyesmik. Úgy néz ki, hogy 4 port pont elég lenne a fenti routeren, ha rákötnénk a lentit is. Ha árban nincs eltérés, akkor viszont jó lenne legalább plusz egy port, mert volt már, hogy USB - ethernet átalakíval kötöttem rá laptopot ideiglenesen.
Mennyi lenne a beszerzésre?
30k, amire gondoltam. A lenti tőlem akár még használt is lehet, a fentire költenék többet. Ha ennyiből nem jön ki, akkor érdekelne, hogy mennyiből.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Nem igazán van semmi. A már elhangzottak, hogy pl opensource OS vagy VPN szerver a routerre messze efölött az árkategória fölött vannak szerintem, és úgy rémlik, hogy ahhoz minimum 2 magos processzor kell a routerbe. Az azonos SSID a két wifire és a plusz wifis vendég hálózat is drágának tűnik nekem.
Esetleg lehetne több port is a fenti routeren, mint 4. Gondolkodtam olyanon is, hogy veszek egy külön switch-et, hogy a belső hálón szépen folyjon az adat, de valszeg akkor meg a router lenne tök gagyi a netezéshez.
-
rostiron
őstag
válasz
Gubek-Einste #79970 üzenetére
És az ennyire volt képes, mint a #79961 hsz.-ban ???
-
rostiron
őstag
válasz
Gubek-Einste #79968 üzenetére
Volt abból nem gigabites ?
-
misa479
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #79641 üzenetére
Bevált a router! Köszönöm!
-
szaboi6512
őstag
válasz
Gubek-Einste #79944 üzenetére
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #79941 üzenetére
Ok, köszi. Hát szétnéztem mindenhol, aprón, meg újonnan is, találtam egy AC57U-t, ami jó is lenne, csak hát azzal meg kéne várni a postát, vagy jó áron láttam a konzolvilágnál is, csak azt meg nem tudom, vajon v1/v2? Amúgy mi a kül.? Vagy pedig utolsó lehetőségként marad egy N18U használtan 10k körül.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #79939 üzenetére
Nincs semmi extra igény. Nem lesz torrent, vagy streaming. Amint írtam stabil és jó wifi legyen. AP módban lenne használva. Vidéken, családi ház, tehát nem túlzsúfolt wifi-s környezet, max a szomszédé látszik. 2 szélső szoba közt úgy 2 fal van, hosszú folyosoval összekötve. Azt hiszem vályog ház. 1 régebbi MSI GX620 gamer laptop van itt, n-es wifivel, illetve most a 2 melós gépünk, egy HP eliteBook és egy Zbook 15. Ezeknek nyilván jó a wifi-je. Ezen kívül csak a telefonok vannak wifin, 4 db + a TV.
Mi a helyzet az általam lentebb írt D-Link-el?
-
gkfx
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #79923 üzenetére
Mire lenne szükségem, hogy megoldható legyen a seamless roaming?
-
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste #79925 üzenetére
Na de akkor mik az ajánlottak?
A B535, ha jól látom most 33k. Ez miben jobb mint egy 15k-s vagy miben jobb ettől egy 40-50k-s?
-
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste #79922 üzenetére
Köszi a gyors választ, ez már sokat segít! 10-20k-t gondoltam rá, de ahogy látom 30k körül van inkább. Ha megmondanád miért járok jobban egy 30-40k-sal mint egy 10-20k-sal az sokat segítene. Ha a küszködés (lassú net, ledobálás, szakadozás, gyenge jel) kiváltható +10-20K-val, akkor inkább kifizetem. Ezért érdeklődöm itt.
Esetleg a szolgáltatóknál - Telenor - elképzelhető hogy lehet használhatót venni értelmes áron?
-
vanRobert
tag
válasz
Gubek-Einste #79904 üzenetére
Kösz a választ. Ez sajnos nem fog elférni... Egy dolgot hagytam ki a szegényes igénylistámból: fekvő kell, hátoldali nyílásokkal...
-
válasz
Gubek-Einste #79903 üzenetére
Köszönöm, megnézem ezt a kettőt aztán egyikre rámegyek
-
Laaaci
újonc
válasz
Gubek-Einste #79905 üzenetére
Köszönöm.
-
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste #79887 üzenetére
Köszi a választ. A kábelt nem tudom felvinni, nincs valami jelerősítő vagy jeltovábbító?
-
kkp900
senior tag
válasz
Gubek-Einste #79878 üzenetére
90 nm -es sátortetős vályogház 3 szobás. Elég vadtag falak. Csak a házon belül gondoltam használni szomszéddal nem akarom én semmit se megosztani!
tv kábelen Samsung tv kábelen Mac mini kábelen kapná a netet ahogy eddig is a Telekomos rouernál . Telefon 2 wifin néha egy táblagép. Mind a legmodernebb Almás eszközök 5ghz csatlakozva .Azt sejtem hogy nem lesz olcsó amit keresek.
De lehet most sok akció van mindehol ezért is gondolkodtam el a vételen. Az egyéb igényem a legelső helyen : más városból is el tudjam érni a filmeket ne kelljen ezért Nast venni feleslegesen..
-
Wucky
senior tag
válasz
Gubek-Einste #79856 üzenetére
Köszi!
Egy Huawei B525-öt cserélek. A TpP-linket azért vetettem el mert 100 mbit/s a lanja. -
mouzrr
őstag
válasz
Gubek-Einste #79855 üzenetére
Köszi! Szerintetek melyik boltban érdemes megrendelni?
-
Cyborg
őstag
válasz
Gubek-Einste #79854 üzenetére
Értem , köszönöm.
Magyarországi vásárlás esetén melyik routert ajánlod erre a célra? -
Viktoár
addikt
válasz
Gubek-Einste #79858 üzenetére
Ok, vettem a lapot, köszi.
-
Viktoár
addikt
válasz
Gubek-Einste #79830 üzenetére
New haragudj de nagyon mesüge vagyok ebben a témában. Lehet elsődleges eszközként is használni a szolgáltatótól kapott kütyü helyett?
-
delibab
senior tag
válasz
Gubek-Einste #79829 üzenetére
Sajnos én is ezt látom csak kicsit fura, hogy pl a 85p nem tudja
köszi -
gtx560unlock
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #79828 üzenetére
- 2 fal van kb az is 20-25 centis gipszkarton elválasztófal távolság 8-10 méter kb max.
- 1000/300-as digi mellé
- Egy gép lenne rajta az enyém kábelesen. Ac képes teló kb 3 darab egy lapos N-es wifivel és egy 4k tv lenne rajta azon csak youtube megy. így kb 6 darab
- Egyéb igények nincs kb semmi standard felhasználás nekem nem kell se usb, se iptv támogatás etc... Mostani RT-n18u eléggé elhasal torrentek alatt (30-50MB/s közt mennek a torrentek) így szeretnék upgradelni meg a gyorsabb wifi se hátrány persze.
Pedig a net az hasítana gondolom router fogja vissza torrenten -
fess
őstag
válasz
Gubek-Einste #79811 üzenetére
Köszi a segítséget , neked is szpeti40, akkor ezt meg is rendelem.
-
fess
őstag
válasz
Gubek-Einste #79807 üzenetére
Nekem vezetékes kapcsolat kellene, az utp ezen a routeren be vagy kimenet?
-
fess
őstag
válasz
Gubek-Einste #79800 üzenetére
[Ezen se tudom] ,hogy bemenet vagy kimenet az ethernet csatlakozó. Esetleg [ez] repeaterként beállítva jobb lenne?
-
hunderbörd
tag
válasz
Gubek-Einste #79790 üzenetére
Szia! Sima panel lakás. A router helyétől a legtávolabbi pont kb 10 méter, közben 3 fal. Most 100as a net, de rövidesen elérhető a gigabites is, előre felkészülnék :)
Semmi egyéb nincs, amit tudnia kéne.Ha így sem változik az ajánlott eszköz, akkor köszönöm!
HB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó Toshiba 65" 4k HDR ANDROID smart tv.
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- HP JetIntelligence 410x patronok
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged