- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
Sziasztok,
4G-t szeretnék backup netnek, van cella amit telefonnal mérve a házból nem érek el túl jól, viszont a tetőablakon kinyúlva bőven 100 megabit felé tudok menni.Mi lenne szerintetek a jobb megoldás?
1) mikrotik Chateau LTE6 ax kiteszem az ablakba és ha nem elég jó a jelerősség akkor 2-3m antennakábellel kiteszek egy külső antennát a tetőre. (összesen kb. 70k)
2) mikrotik SXT LTE6 kit (2023-asat nem látok itthon sehol..) modemként felhasználva alapból a tetőn, de ebben az esetben vennem kell egy olyan routert ami tud multi WAN-t mert a mostani nem tud. (összesen kb. 80k) itt a gigabites port hiánya extra hátrány.Nem tudom mennyit bukok a külső antenna hozta előnyből ha egy 3m-es kábel végén kell legyen. Azt se tudom hogy az SXT beépítet antennája hogy viszonyul egy különálló antennához mint a mikrotik mANT LTE 5o.
Eléggé el vagyok veszve, ha valakinek van bármelyik kérdésre / kétségre ötlete, nagyon szivesen fogadom.
-
helltp
aktív tag
válasz
helltp #99442 üzenetére
Sziasztok,
Korábban már jártam itt, de csak most jutottam odáig hogy ezzel foglalkozzak:
Olyan helyre költöztem ahol megbízhatatlan a vezetékes internet és szeretnék olyan routert amin ha rosszalkodik az ADSL, át tudom tudok kapcsolni 4g-re.
Valami olyan kellene ami vagy kültéri, vagy aminek a 4g modemhez tartozó antennái cserélhetőek, hogy vagy ki tudjam tenni a tetőre, vagy ki tudjam vezetni az antennát a tetőre (nem lenne mesze az eszköztől max 1m).TP-Link Archer MR400-al szemezek, ez jó lehet? Az aggaszt, hogy hátha az antennái csak wifire vannak a modemnek meg csak valami nyákra gányolt mini antenna jutott..
Korábban javasoltatok kültéri használatra szánt 4g modemet, az is megfelelhet, de nem nagyon találtam ilyen néven eszközt.
Köszönöm a segítséget -
helltp
aktív tag
Sziasztok,
Olyan helyre költözök nemsokára ahol elég rossz a net helyzet, viszont nekem otthonról kell dolgoznom heti 4 napot. Azt találtam ki, hogy backupként szeretnék venni egy olyan 4g-s modemet amire lehet kötni külső antennát, amit kertbe kitennék párméteres magasságba, mert bár van 4g, nagyon gyenge a jel és így elég ramaty a sebesség..
Esetleg tudtok ajánlani olyan modemet vagy routert ami tud ilyet?Érzem hogy nem illik 100%-ban ebbe a topikba ez a kérdés, de nem nagyon találtam ennél megfelelőbbet, ha esetleg tudtok ilyenről kérlek osszátok meg velem.
Köszi
-
helltp
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #80132 üzenetére
Köszi a tippet, arról esetleg van info hogy mennyire stabil rajta az openwrt? Nincsenek furcsaságok? Pl a mostani tp-lnik 1-2 hetente fogta magát és mindenestől disablete mind a két rádiót a 2.4GHz-eset és az 5GHz-eset is, nagyon ritkán elfelejtette hogy valamelyik eszköznek static lease-e van és másik ipt adott stb..
Szerk.: ha csak simán stabil openwrt kell meg gigás portok akkor van jelentősen olcsóbb megoldás?
-
helltp
aktív tag
Sziasztok,
Egy igencsak öreg openwrts TP-Link TL-WDR3600 húzza nálam az igát, ami megadta most magát, e helyett keresek valamit egy 40nm-es tégla lakásba gigás portokkal.
Használok ezt-azt az openwrt adta lehetőségekből, rakás static lease hostname feloldással, külön vlan a külső net felé nyitott cuccoknak, tűzfal stb. Létezik 20-25k körül ami alapból tudja ezeket, vagy vegyek valamit amin stabilan fut az openwrt? Az előbbinek jobban örülnék mert a mostani routeren elég sokat kellett szenvedni az openwrtvel, elég instabil volt, nem hiányozna. -
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Van az ajánlóban lévő TP-Link TL-WR741ND -nél olcsóbb, de még használható WiFi-s router?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-7300UCPU, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest