- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Jedster #34004 üzenetére
Végülis nem ragaszkodom az 5Ghz-hez. A hatótáv úgy is fontosabb mint, hogy mennyire tiszta a jel és stabil a kapcsolat. Bár laptop is lesz róla Wifin használva túlnyomóan inkább csak mobil eszközök.
Az 1 USB csati is elég csak egy nyomtató lesz rákötve.A villanyszámla bele van kalkulálva mert 2-3éve már így megy a torrent.
Köszi a tippet
-
Matamata
aktív tag
válasz
Jedster #33992 üzenetére
Nexus7 ezt látja annál a gépnél.
Régebben automatikus csatornaválasztásra raktam, most a 12-esre van beállítva. Tekinet az SSID.
5GHz-en csak egy routert mutat.
Amit nem értek, hogy itt lakáson belül kb csak gipszkarton falakon kell átmennie, de a két emelettel feljebb lakó szomszéd jele jobban fogható mint a sajátunk. -
szabessz
tag
válasz
Jedster #33904 üzenetére
Asus RT-N16 jobb mint RT-N12D1 jól gondolom?
Felső kategóriás Asus-nak tetszenek extrái pl: "Elkülönített, biztonságos Wi-Fi hálózat vendég hozzáféréssel", usb-n keresztül külső merevlemez elérés, letöltés és arról videó lejátszás.
Ezeket tudja Tplink WDR4900?
Eddig Tplink-em(740ND,842ND) volt de sokszor lefagytak,wifi ingadozó volt ezért gondolkodtam most Asus veszek.
Ha Asust akarok jó wifi hatótávval és kellnek extrákat akkor csak N66E van 30eFt-ig jól értem? -
kasee
aktív tag
válasz
Jedster #33722 üzenetére
Hát nekem is , de inkább valami szipkázza a wifi jelet
Áthelyeztem, kb 20 cm re a betonfödémtől van most, de a kerti kanapé még necces
Ezek a repeaterek, wifi extenderek hogy erősítik a jelet?pl: [link]
Új hálózat lesz amihez csatlkozni kell igaz?
Az eredeti router, hálózat dolgaiugyanúgy elérhetőek, pl samba,dlna stb? -
kasee
aktív tag
válasz
Jedster #33677 üzenetére
Szia,
"Ha gyenge a jel, akkor a wifi beállításainál is lehet trükközni. Pl. nagyobb adóteljesítmény, kisebb csomagméret. Utóbbitól stabilabb lesz a kapcsolat, cserébe a max. átviteli sebesség alacsonyabb."
Tegnap vettem 1043 v2-t, ezeket a beállításokat hol és hogyan csinálod?
Nekem is az a bajom, hogy az emeletre nem lövi fel a jelet, és a teraszon sincs megfelelő, pedig nem nagy a lakás, az ezeréves router faternál 150 m2 n sokkal jobb jelet ad az egész házban.
köszi
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Jedster #33617 üzenetére
Kicsit elpartoltam attol a cegtol...
Belso antennastol en akkor is tartok... a jelenlegi 3 antennas is sz.r...Az 5GHz sem kell nekem, nincs amivel kiasznalam, meg az N felettit sem.
A 1043-am is jo lenne amugy mindenre, ha nem kellene 2 naponta ujrainditani, h eszhez terjen, es normalis sebesseget adjon ( 3m-re tole 3mb/s a net... reboot utan 40) vargalex fw
-
TeeJay
félisten
válasz
Jedster #33596 üzenetére
én nekik jobban hiszek mivel szét szokták szedni a routereket
amit te láttál az a kínai ócsósított verzió volt, TP-Link kínába szeret ilyen minimál flash és RAM méretű cuccokat gyártani...Openwrt leírás szerintem mérvadóbb
[link]QCA9533 550 MHz
4 MiB Flash
32 MiB RAM ami fura mert múltkor még 64-et olvastam...miért is fejlesztenék vissza az egyik legjobban fogyó terméküket hiszen 6ezres áron bestbuy router
a WR1043ND V2 is megkapta az új QCA procit, most a kistesó is
ez a 32 vs. 64MB RAM kérdés meg úgyis kiderül amint látunk szétkapva egyet
szóval a V9 nemhogy gyengébb hanem inkább még jobb lesz mint a V8 -
bisiz
tag
válasz
Jedster #33569 üzenetére
Akkor marad az, hogy lelövöm hussit
Van rajta auto channel, de azzal nagyon lassú volt. Alapból azon volt és azzal botrány volt. Ezért kezdtem el később manuálisan állítgatni és így lett egész elfogadható a dolog.
De akkor ezek szerint folyamatosan kellene állítgatni manuálisan?! -
bisiz
tag
válasz
Jedster #33566 üzenetére
Nem igazán tudok többantennás kliensről sajnos.
Egyébként így állítottam be:
InSSDer-ben ezt látom:
Hardcore-ASUS az én kapcsolatom.
Nem tudom ez alapján hogyan kellene beállítanom, mert elég kibogozhatatlan számomra a dolog, bár tényleg egyáltalán nem vagyok képbe ezzel a progival, mert most használom életemben először.
Eddig azt csináltam, hogy végigpróbálgattam az összes channelt, és ahol a legjobb sebességet mérte, azon hagytam.Azért vicc, hogy a régi routeremnél semmi ilyesmivel nem kellett foglalkozni, csak telepíteni, ezzel a nagy ASUS-al meg szenvedni kell.
-
-
válasz
Jedster #33523 üzenetére
próbálj ki sok eszközt, akár újabb típusúakat is, minden tizedik sem kezeli a 14-es csatornát - szerintem még ettől is sokkal rosszabb az arány -, meg ahhoz eleve japán...stb régiót kell beállítani a routeren, ami más szempontból is problémás lehet.
naponta találkozom olyan ellenoldallal, ami usa...stb régiós, és még a 12-es és 13-as csatorna sem okés számára, pedig jellemzőbb, hogy onnan hoz be cuccot valaki, mint japánból, vagy eredetileg oda szántat máshonnan.
a hazai szolgáltatók sok eszköze (legjellemzőbb a cisco esetén) is csak 11-ig tud, pedig a szoftver nem "kinti" rajta.
aki nem konkrétan csak olyan ellenoldali eszközökkel használja a router...stb eszközeit, amikről biztosan tudja, hogy kezelik a 12-es és 13-as csatornát, ott jobb a békesség, érdemes 1 - 11 tartományban maradni, így egy csatlakozási/kezelési hibalehetőség kizárva, a 14-es meg pláne szélsőséges érték, szerintem felejtős. -
nucleos
csendes tag
válasz
Jedster #33518 üzenetére
Sajnos nincs lehetőségem mérni, lakásváltásról van szó, ezért is puhatolózok előre, hogy kb mibe kéne beruházni.
Valószínűleg az lesz, hogy most 2.4Ghz, aztán később majd csere, ha eljön az ideje. Esetleg bejátszom a kötelező visszavásárlást a boltban, ha nagyon nem jó pár napon belül...
Köszi a segítséget.
-
nucleos
csendes tag
válasz
Jedster #33513 üzenetére
Igazából pont ezen filózok, hogy ha 3-4 év múlva már az eszközeim többsége 5G-s lesz, akkor érdemes lehet majd az akkor épp aktuális best buy routerre váltani, addig nem igazán nyerek vele. Max lesz 4 év múlva egy elavult routerem az éppen modern eszközeimhez.
Panelról van egyébként szó, sok 2.4G-s wifivel a levegőben, emiatt a dilemma, hogy ilyen zaj mellett is flawless lesz-e az említett net. -
burny
aktív tag
válasz
Jedster #33511 üzenetére
35 nm-es panel egyik szobájából kellene a másikba eljutni a jelnek egy prestigio tablethez, aminek sokkal rosszabb a 'jel fogása' mint az ősrégi xperia x8-amnak. Firmware-t frissíttem a tabletem, jobb nem igazán lett, majd utána nézek hogy az lehet-e a ludas, mert eleinte nem volt ennyire rossz a vétel a másik szobában a tablettel. Lehet hogy átrakom egy másik helyre routert.
(köszönöm a segítséget
)
-
LógaGéza
veterán
válasz
Jedster #33503 üzenetére
Még mindig nem tiszta neked valami, ugyanis a switchek általában Layer 2-ben dolgoznak, MAC címek alapján. Léteznek amúgy Layer 3 switchek, ott már van közük az IP-khez, de nem annyira, mint egy routernek (ergo nem osztják ki őket, mert nincs DHCP szerverük).
A végkövetkeztetésed viszont helyes, ergo ha egy 100-as router alá raksz egy Gigabites switchet, akkor a switchre kötött eszközök Gigabites sebességgel fognak kommunikálni egymással (nekem az otthoni rendszerem is ilyen, egy 841ND v1 routerrel, és egy TL-SG1005D switchel). -
válasz
Jedster #33501 üzenetére
Asus N14U-ra is van custom firmware.
-
Pékinas
újonc
válasz
Jedster #33488 üzenetére
Az SMC-n PPPOE-n keresztül csatlakozom, (tplinken is azzal csináltam) és mindig "tárcsázom" a windowsban manuálisan. Automatikusan is felcsatlakozik de úgy 5 percenként le is dob kb.
Ha manuálisan csatlakozom úgy sokkal ritkábban szakad meg de akkor úgy, hogy mindenkinek elmegy a net tehát a modem internet-lámpáját is lelövi, és áramtalanítanom kell az egészet, különben csak órák múlva jön helyre. Néha 2 hétig húzza, tegnap pl 5x szakadt meg, ma 1x se, fogalmam nincs mitől függ.TP link típusát most nem tudom, visszavette a testvérem de holnapra megtudhatom.
Kérdés: ha kinyomom a DHCP-t akkor onnantól minden wifi-n felcsatlakozó elvesz egy ip-t? Úgy szeretném, hogy 2 kábellel csatlakozott gép kapjon külön ip-t, a harmadikat pedig ossza fel a wifisek között.
-
jbauer05
tag
válasz
Jedster #33478 üzenetére
Köszönöm, a választ a tplinket szeretem. Mivel nem értek hozzá, ezért még megkérdezném, hogy rá lehetne-e kötni egy usbs 3.0 wd-s 3tb külső tárolót ? És ha igen, akkor a router elbírná azt, hogy mondjuk egyszerre két gép másol a tárolóra, a többi gép meg a hálózaton torrentezik ? (5 gép)
-
TeeJay
félisten
válasz
Jedster #33480 üzenetére
tavaly nyár óta kapható már ez, vélhetően már jóval előtte leálltak a V1.x gyártásával így aki forgalmas helyen venné meg biztos hogy már az új V2.x verziót fogja kapni
árgép még nem frissítette a fotóját de a népszerű webshopok és kiskerek biztos hogy már csak ezt tudnak adni -
Schuby
aktív tag
-
Claude Leon
senior tag
-
-
Claude Leon
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest