- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Mozgóképen a második trifold
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, AC86U ment vissza gariba, mert egyszerűen nem lehetett azzal mit kezdeni, hogy 1 nap vagy 1 hét után 5Ghz-en autentikációs hibát jelzett minden kliensnek (2.4 működött tovább). Csak az újraindítás segített. Utánaolvasva ez a hiba javíthatatlan. Asus szerviz nem is kötözködött (ezért piros pont nekik).
AX92U-t néztem ki. Viszont kissé már kezdek csalódott lenni az Asusban, mert az ezt megelőző N66U-val és AC66U-val sem voltam maradéktalanul elégedett, az AC66U aztán el is romlott. Egy fórumon azt olvastam, hogy az Asus mérnökei egyszerűen képtelenek jó szoftvert írni routerre, tákolás az összes. Ezért kérdezném az itt jelenlevő AX92U tulajdonosokat, van-e bármilyen, akár csak a legkisebb hibája is a doboznak? Lehet használni gondozásmentesen? (Értsd: maximum a szoftvert frissítem rajta.) Például az AC86U fentebb leírt hibáját is sokan jelentéktelennek tekintik, de szerintem nem az. Ha nekem rendszeresen vagy rendszertelenül újra kell indítanom az eszközt, meg gugliznom kell napokat, hogy mi baja van, az nem normális működés.
@vicces: Írtad, hogy az AX92U-t hetente ütemezetten újraindítod. Miért? Indokolja ezt valami?
Másik ötletem, hogy szakítok ezekkel a kommersz routerekkel, és veszek mondjuk egy Mikrotik hAP ac²-öt. Teljesen testre szabható és meglepően olcsó. Tudom, hogy csak 200-300 megát tud a wifije, de ha nem rossz a lefedettsége nekem jó. Egy 130 nm-es lakást kell lefedni, de nagyjából pont középen van a router, szóval szerintem nem nagy kunszt. Eddig minden routerem lefedte. Tudom, hogy konfigolósabb téma, de hát végül is Cisco routereket konfigolok a melóhelyemen, biztos megtanulom pár nap alatt ezt is.
A Synology NAS-omat beállítom a sarokba, és évente leporolom. Ilyen kellene routerből is, nekem már nincs idegrendszerem az állandó hibakereséshez itthon is.
Szívesen meghallgatok minden ötletet és tanácsot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nők, nőügyek (18+)
- Metal topik
- Autós topik
- iPad topik
- PlayStation 5
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest