Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

addikt

válasz lanszelot #55047 üzenetére

Egy átlag alalapon tegyük fel, hogy 3 venti csatlakozó van. Ezeket ma már PWM (4 pin) módban szabályozzák a régi DC (3 pin) helyett
    A BIOS a legtöbb esetben tökéletesen meg is oldja a feladatot profilokkal, vagy manuális görbe állítással. De nem arra tervezték a BIOS-t, hogy pl. a videókártya vagy SSD vagy akármi hőmérsékletétől függjön.

Régen én is használtam a FanControll-t, meg a régi Speedfan-t, ami 2015-ót nem fejlesztett. Ezeknél játszottam azzal amit írsz. Aztán volt 3,5 colos előlapba szerelt manuális állítóm... amikor még MobilRack korszak volt... Aztán volt több olyan 7/24-es gépem, ami kivezetett és házilag forrasztott potméterrel állítottam a házventiket ventit... téli és nyári üzem szerint.

Az egyik tipikus hiba, vagy szivatás, amikor nincs a 3-4 alalapi venti csatlakozó kihasználva, hanem összefűzve vannak a ventik. Így amikor azt hiszed, hogy az egyiket szabályozod... akkor többi reagál, mert össze vannak kötve, pl. filléres PWM elosztó kábelek használatával. Ennek is megvan az előnye és néha szükséges is.

A diego által által írtal nem értek egyet, mert általános szabályként pont túlnyomást kell kialakítani a házban. Emiatt gyakori, hogy elől 2 venti és hátul 1 venti van... és részemeről be is fejeztem az off-ot. Mert ez házas topikra tartozik..

Új hozzászólás Aktív témák