Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Károly 99 #40729 üzenetére

    Az ORTT-hez, jelenlegi nevén NMHH-hoz csak time code pecséttel ellátott videó anyag küldhető be.
    Ennek azaz egyik oka, hogy ha meg akarnak büntetni :), akkor az általad generált és beadott timecode szerinti időre hivatkoznak... azaz a beküldött ... bla-bla felvétel 2:25 percétől 3:11 percéig lévő részben az volt, hogy ....

    A stúdióban ezt úgy oldottuk meg, hogy a time code-ot egy felirat (SUB) fáljba raktuk. Az említett hatóság honlapjáról letölthető kis régi program egyik komponense (kérésre külön kis exe-t is tudok belőle küldeni... nem kell telepíteni) ezt is tudja.

    A program neve: ADR Light... telepítése után annak Programok almappájában van a TimecodeGen.exe... ez egy magyar fejlesztésű kis 44 KB-os program, Bács Adrián csinálta még 2006-ban.

    A felirat formátuma a képernyőn
    Ch: [valami], D: [Dátum], T:[hh:mm:ss ]

    Be kell adni neki egy szöveges adatot (ez lesz a Ch mögött, vagy üres)
    Be kell adni neki egy dátumot
    Be kell adni neki hogy mettől - meddig kell a time kód 00:00:00 - 00:25:32 például

    és már csinálja is a SUB fájlt.

    A SUB fájlt aztán a videó mellé másolva a legtöbb lejátszó megjeleníti ezt a videóban... mint egy pörgő time kódot.... bizonyos programoknál át kell nevezni SRT-re... nem tudom... már régen volt... legalább 4 éve használtam utoljára...

    ffmpeg és más kis ... telepítést sem igénylő programok, vagy más kódolók képesek a felirat fájlt ráégetni a videóra... Ha ez lenne a cél.. és akkor már nem kell utána a SUB fájl... Ez persze transzkódolás... és romlik a videó minősége... de ez ide már offtopik. Mi ilyet nem csináltuk... ez még az őskorba volt divat... de a technika még létezik... azaz felirat fájl számtalan programmal ráégethető a videóra végleg.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák