- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nikisay
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni új laptop vásárlásához, mivel szeretett TOSHIBA (Satellite L-500-1GE) gépem 4,5 év után megadta magát.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Most.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? - 150e Ft
(3) Felhasználási kör? - Főként "alap" dolgok, tehát böngészés, filmnézés, MS Office programok, de használok a gépen SPSS-t, és különböző autódiagnosztikai szoftvereket is.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? - Játékra nem nagyon használnám, pár a párom preferálná, ha elmenne a gépen a WOT...
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? - Mind a kettő, de inkább a minőség irányába billen a mérleg, már csak azért is, mert túl "extra" dolgokra nem használnám.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! - Google a barátom, de nem igazán vagyok képben, mi is ez, és jó-e ez nekem?
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? - 15,6", 1366x768, a fényest megszoktam.
(8) Notebook tömege? - Mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? - Nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? - Optikai meghajtó legyen mindenképpen, igazából nem kell sok hely, jelenleg is a 300GB-ból kb. 40-50-et használok, de legalább ennyi azért legyen, a RAM tekintetében annyira nem vagyok képben... Gondolom 4GB elkél?
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - webkamera legyen, meg 2-3 USB
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? - Nem tudok róla...
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) - Alapvetően Toshibát szeretnék, lehet ez hülyeség részemről, de nagyon bevált a jelenlegi, esetleg szóba jöhet még Dell, igazából viszonylag kevés ismeretem van a tekintetben, melyik márka a megbízható. Még annyi, hogy csak Inteles gép jön szóba nálam. Ja még annyi, hogy láttam pár helyen, hogy írták a Toshiba gépeknél, hogy csak Win8 megy fel a gépre...? Nos nekem olyan kellene, amin megy a Win7. És legyen num. billentyűzet rajta.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? - Csak új.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nikisay
csendes tag
Sziasztok! Most vált valóban aktuálissá a notebook vásárlás számomra, hosszas szenvedés után az 5 éves Toshiba gépem végleg megadta magát. Pár hónapja már írtam ide, de azóta gondolom a piac is változott.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Most azonnal.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? - Bruttó 180.000 Ft
(3) Felhasználási kör? - Elsősorban "irodai", tehát dokumentumok szerkesztése, böngészés, valamint elemző szoftverek (pl. SPSS) és feltétel, hogy a WOT menjen a gépen
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? - WOT
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? - Természetesen mind a kettő, de leginkább strapabíró legyen, és hosszú távon tudjam használni, tehát 2 év múlva nem szeretnék újat venni.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! - Nincs rá szükségem.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? - 15,4", igazából nem tudom, hogy nekem a matt vagy fényes lenne jobb.
(8) Notebook tömege? - Igazából mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? - Nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? - Kb. 500 GB HDD bőven elég, RAM gondolom 4 GB.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - Kártyaolvasó fontos lenne, ami nem csak SD-t ismer. + a touchpad elég fontos szempont, hogy jó legyen.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? - Nem tudok róla.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) - Nos ez nehéz kérdés, mert eddig Toshiba volt, de ugye azokról azt hallottam, hogy felejtős, igazából Lenovo és Dell vonalon mozgok, de annyi ellentétes infót hallottam (pl. Lenovonál a szervizháttér), hogy beállt a teljes döntésképtelenség helyzete.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? - Csak új.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nikisay
csendes tag
Ma bementem a helyi laptopszalon üzletbe azzal a céllal, hogy megvegyem ezt.
Nagyon segítőkészek voltak, de azt mondták, hogy ha a terveim között szerepel, hogy filmezek, sorozatokat nézek, stb. akkor nem leszek vele túl boldog... És ezt ajánlotta helyette.
Kezdek lassan bekattanni, mert én meglehetősen laikus vagyok a témában, és mindenki mást ajánl. Mondtam az embernek, hogy Toshibákról nem hallottam jókat, de ezt erősen cáfolta...[ Szerkesztve ]
-
nikisay
csendes tag
válasz Tikakukac #75737 üzenetére
A matt kijelzőre hivatkozott, konkrétan azt mondta, hogy a sötétebb jeleneteket nem fogom látni. Meg ha kicsit megdöntöm a kijelzőt akkor már rossz lesz, meg hasonlók. Gondolom a betekintési szögre akart utalni (?). Szerinte a hp az kb. fekete-fehér doksik írására alkalmas, meg, hogy üzleti gép. A honlapon a hp esetén is fel van tüntetve, hogy multimédiás használatra...
(jelenleg egy toshiba satellite L500-1GE-m van amúgy)
[ Szerkesztve ]
-
nikisay
csendes tag
Oké hát akkor holnap határozott fellépéssel elhozom a kinézett hp-t. Nagyon köszönöm a segítséget.
-
nikisay
csendes tag
Felmerült bennem még egy olyan kérdés a vásárlás előtt, hogy pixelhiba-garanciát érdemes venni?
-
nikisay
csendes tag
Üdv! Kisebb szenvedés után végül megszületett a döntés, és az új gépem egy ilyen lett. Első körben volt egy kis problémám a touchpaddal, aztán normálisan körbejárva a driver-témát az is megoldódott. Tetszik, remélem legalább annyi ideig kiszolgál, mint az előző. Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SONY LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest