- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Timer #166064 üzenetére
Mérlegelni kell, hogy mi éri meg.
Például HP UK718E 5 év következő munkanapi helyszíni garancia ProBook 400 notebookhoz 63.689 Ft. [link]
(#166066) SeniorTilla
Lásd fentebb.
(#166061) CortezX
Végül is annyi előnye mindenképpen van, hogyha 3 évente cseréled, korszerűbb technológiára váltasz és még a kereskedelem is nyer vele.
Utólag vehetsz garanciabővítést, vagy eleve 5 év garival veszed, ha mostanában is van ilyen akció valamelyik ProBookra, mint amint régebben volt.
-
DGery
aktív tag
válasz
Timer #166070 üzenetére
G1 és G4 az 1-1db volt, arról nem írtam, mert nem elég mély a merítési mennyiség.
ZBook... van a cégnél kb 200db G1-től a jelenlegi szériááig zömében 15.6", de akad 17" is.
Kérdeztük az IT-s srácokat, 1-1 db-al voltak gebaszok, de azok is javíthatóak voltak (memória és SSD hiba.
Igaz ez mind dedikált GPU-s, nem lényeg a munkánkhoz a nagy grafikai teljesítmény.
Tudom, lehet a pokolba kívánnám, mert majd 2x olyan nehéz, mint a 850G3, de valahogy csak kibírnám, ha a feladatát gördülékenyebben látná el.
Kocka EliteBook / EliteBook Workstation az tényleg brutál, imádjuk használni őket mérőgépnek -
-
DGery
aktív tag
válasz
Timer #166064 üzenetére
Ha már EliteBook a téma, én is leírnám a tapasztalatainkat (közvetlen környezetben kb 70 gép van "újabb" EliteBook-okból, így van miből meríteni)
Mint fentebb is írtam, nálunk van minden is belőle (G2, G3, G6, G7)
Tény és való, hogy a 84xx, 85xx széria sokkal időtállóbb volt (ezeket még nyúzzuk mérőgépnek illetve 1-2 kollégának még nem lett cserélve, mert nem engedik)
840 G2 (kb 15db): HDD-k haltak meg bennük a kollégálnak, SSD csere után nincs vele gondjuk. Nem akarják G7-re cserélni
850 G3 (kb 20db): egyik kollégának szalagkábeles lett. Az enyém gariidőn belül alaplapos (32 hónaposan, VGA kimenet jalt meg benne), majd a gari letelte után a hangszórók adták meg magukat (vagy az alaplap hangkártya része), de ettől még használom. Illetve ebben is volt HDD csere (valamiért kinyírom szegénykét állandóan) A többi G3-al semmi gond nem volt.
850 G6 (kb 20db): Ebben a baszott beépített privacy filter cseszi az agyunkat, de ez inkább bosszantó, mint hiba, hogy ezzel rendelték
850 G7: még nem sok vele a tapasztalat, még csak 5 van belőle, de nincs velük gond eddig.
Ezen kívül akad még Folio 1040(5db) illetve 820 G5 (5db). Ezekkel 1db SSD gebasz volt.
Aksi mindben még az eredeti és egész jól bírják a G2 G3 modellekben is.
Garis szerviz az ami nagy előnyük, 3 napon belül mindent megoldanak, így nem kell sokáig nélkülözni, ha megnyekkenne az eszköz
A használatról kicsit: Van benne minden. Van aki 6-7 órában dokkolón asztalnál használja, nekem általában 3-4 óra dokkoló a maradékban hurcolva, meg ugye mostanában néha full homeoffice gép... De kapnak hideget-meleget (szó szerint), oda vannak koccolva, hurcolva 1000el...
Többőnknek jobb lenne egy ZBook, de valamiért nem akarnak engedni az EliteBook-tól minket, pedig a munkánkhoz sokkal használhatóbb lenne.... -
CortezX
aktív tag
válasz
Timer #166057 üzenetére
Érdemes ide visszajárni, mire eldöntöm melyik lesz a befutó, mindig elbizonytalanít valaki.
No de viccet félre téve, pár hónapja járt le a Probook 430 G4 garija, az akku egyik cellája úgy tűnik kuka
(pedig 80%-ban desktopon dolgozom, a noti nem volt agyon használva). Szóval per pill megint ott tartok, hogy inkább egy zsír új Zenbook/Probook megbízható üzletből 3 év garival (és majd ennek lejárta előtt csere).
-
csakb
őstag
válasz
Timer #165893 üzenetére
Én meg évek óta dolgozom Inventorral egy i5-4200U-s laptopon, és amire kell nekem, arra tökéletesen elég az IGP is.
A kérdező nem fejtette ki, hogy nála mit is fed le a CAD. Simán lehet, hogy IGP is elégséges arra, amire használná, de az is lehet, hogy nem. Ennyiből, hogy "CAD", semmit nem lehet lehet leszűrni.
-
válasz
Timer #165697 üzenetére
Eddigi tapasztalataim szerint (5 hónap) jó kis gép ez a sorozat (nekem 7740 van de az ha jól tudom még ugyanezen "ház" csak újabb hardver).
Szerk: elővettem fél évig szolgáló helios 300-at a fiókból (akku 0% persze...) és megint értem miért nem szerettem. Teljes alapban is jól hallom a ventit (preci alapban csendben van...)
-
Tikakukac
titán
válasz
Timer #165537 üzenetére
Egyik sem vagyok, eladni nem akarok semmit (követhető miket adok el és hát
), és egyik márkához sincs semmilyen közöm, ha megvesznek itt ezer Dellt vagy Thinkpadot vagy HP-t vagy Fujit nekem pont olyan lesz a holnapom is, mint előtte
Elképesztően hihetetlen lehet, hogy igen, manapság hátsó szándék mentesen is lehet ingyen dolgozni vagy bármit csinálni. Nekem egyetlen indokom van: annyi embert láttam már szutykot venni meg szervizben pityeregni, hogy ezt bevállaltam. Das ist karitatív munka. Éppen ezért idegesít, amikor valaki ez ellen dolgozik. Ismerem a fórumot, annak ellenére, hogy amúgy kevés topikba írok és igen, nem véletlen volt már több helyen is durva bezárás meg átalakítás, annyira átszőtte a biznisz az adott helyet. Itt ezt nem akarom. Üzemeltetésre írtam, reméljük lesz állásfoglalás. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Timer #165527 üzenetére
Szabályzatot tekintve már sokkal jobb
Amúgy ki az aki a saját márka preferenciája alapján ajánl valamit? Mármint nettóban csak azt? Netán a nevén nem nevezett én, akinek toronyban állnak a thinkpadek otthon és amúgy HP flottázik, valamint fut egy szervere szintén HP alapokon és épp 2 napja meg amúgy 10 perce is leírta, hogy konkrétan a Dell üzleti gépei is törnek mint a sz@r?Rossz ajtón kopogtatsz. Még aznap mikor a mostani cégesemet megvettem azt hiszem úgy nyilatkoztam róla, hogy "ez egy vödör moslék", amit nehéz beállítani úgy, hogy bármelyik brand nagykövete lennék
Rajtam nincs sem vételi, sem eladási kényszer, nyilván szubjektív is mindig egy típusnak a benyögése, mert én például ilyen nyomorult Alt Gr helyére lerakott í karakteres billzettel gépet nem fogok senkinek ajánlani, mert ez már tényleg az alja mindennek. De ha valakinek így isjó, azt is veheti, nem erőszak ez. Csak egy példa volt. -
Tikakukac
titán
válasz
Timer #165516 üzenetére
Néha ez nem egyezik, néha keveredik az üzleti érdekkel. És?
Az van, hogy mivel ez kiemelt szakmai topik, így önmagában már az is gond, hogy üzleti érdekekkel bármi keveredikMég a saját hardveraprós linkeket sem lehet ide betenni, olyan szigorú a szabályzat.
Én is unom, elhiheted. Írtam az üzemeletetésnek, nincs reakció, amire lenne reakció az meg vagy 10 óra keresés, szerkesztés, hozzájárulások kérése stb. Ennyi időm meg egyszerűen nincs.
Amúgy nem lesz elszabadulás, én kértem eleget már, innentől én kilövök mindent és vége. Elég baj, ami jelenleg a piacon van, nem hiányzik még ez is.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Timer #165516 üzenetére
nekem meg azzal hogy 3x kérdeztem itt pár héten belül és 0 választ kaptam
konkrétan a feszkón kívül pont az nem történik itt aminek kéne.
pl. f@szméregetés helyett az összefoglalót is frissíteni kéne 2021-esre ("Ajánlott gépek 2019 tavaszán")
vagy ennyire pocsék a laptop piac hogy nincs mit ajánlani? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Timer #165352 üzenetére
Köszi Timer, Tom1939! Akkor lehet a HP 470 G7 közül kellene választani? Nincsen VGA nélkül. Ráadásul az meg AMD. Egyébként ez nem probléma manapság? Igaz be lehet, hogy csak az integráltat használja. Ez a kettő 16GB RAM, 512SSD. nem tudom, hogy az i7-et le tudja hűteni vagy csak órajel visszavétellel. Illetve érdemes egyáltalán hosszútávra tervezni, lehet 5-8 év múlva már böngészéshez is kell majd a mostani i7 vagy ez szétesik addigra, hiába lesz végig asztalon. Mondjuk az tényleg röhej ha manapság már ennyi pénzért is csak "tejfölös pohár" műanyagot lehet csak kapni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Timer #165349 üzenetére
Köszi Timer, Tikakukac! Valamit tudtok azért ajánlani a fenti háromból vagy akár teljesen mást? Ragaszkodik a laptophoz. A kijelző minőségét csak én tettem hozzá, mert mivel csak nézeget dolgokat, talán az a legfontosabb, de nem fényképet akar szerkeszteni.
Családban van Asus UX303UB annak például már teljesen jó a képe, csak kicsi neki a 13,3". Tehát egy ilyen kijelzőjű nagyobb laptop is jó lenne, de ugye az Asus-t sem ajánljátok túlmelegedés miatt? Igaz lehet nála semmi sem melegedne túl, mert nem játszik, a Youtube, Netflix meg nem terheli a gépet. Ennek fényében nincs valami ötletetek?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest